2019-06-27 83 瀏覽
一向對放題也沒抱甚麼期望,都是那種糊糊混混的大涮一頓而矣。朋友大讚瀛豐的放題,所以拉隊一試。每位 $229 兩小時任食,是基本放題,識食梗係要升級食,加$118升級食海膽火炙帶子,包括了法國皇家生蠔,即食即開 😍😍;生啤任飲及海膽火焰帶子 (加拿大海膽+ 新鮮帶子)!海膽火焰帶子 (加拿大海膽+ 新鮮帶子),海膽及帶子都極新鮮,兩種鮮味混和一起,鮮味的升華。愛爾蘭生蠔及法國皇家生蠔,新鮮原殼即開即食,那種鮮甜混和著海水味道,極級享受。兩者以法國皇家蠔更為出色,集鮮甜、肥美、爽脆於一身,愛極了💖💖💖💖💖。刺身拼盤,有三文腩、油甘、白玉豚、牡丹蝦、螺片、象拔蚌、八爪魚及希靈魚等。三文魚肥美,魚味鮮濃,好味得無話可說。每位客人都獲送上松草花燉湯 $68一盅,燉湯清徹見底,這個是不能添飲 😍😍光顧壽司店,多少要來幾件籌司,質素可以接受。燒菠蘿🎶🎵我鐘意食 🎶🎵🎶😂😂,菠蘿甜酸度啱啱好,輕燒保留菠蘿汁,吃起來多汁味甜,瞬間秒殺。滷蛋味道非常好,蛋白嫩滑中滲出淡淡的滷水味,蛋黃半啫喱的,軟綿有緻。慶幸有升級嘆生蠔海膽,完全滿足的一餐!
三文魚肥美,魚味鮮濃,好味得無話可說。

光顧壽司店,多少要來幾件籌司,質素可以接受。
慶幸有升級嘆生蠔海膽,完全滿足的一餐!
2019-06-26 432 瀏覽
阿女考曬試派曬卷,心情輕鬆愉快,帶佢過銅鑼灣逛逛,shop到攰,搵地方食嘢, 駱克道呢條街有好多食肆,阿女話好想食放題,今晚我哋兩個一於放縱下。試埋個升級版有即開生蠔,先來一打法國皇家生蠔,勁新鮮,勁大隻,size有一個手掌咁大,啖啖肉,非常juicy。刺身拼盤~ 好新鮮,有八種刺身,滑滑珍寶赤蝦、肥美白玉豚、北海道角螺、爽脆馬刀貝、爽口希靈魚、油甘魚、象拔蚌及鮮甜三文魚。升級版仲有海膽帶子~ 厚切帶子好新鮮,中間夾住加拿大海膽,呢個食法好正!推介一定要試。泰式食品種類都好豐富,魚露燒蝦,大大隻好新鮮。阿女好鍾意個泰式魚餅同蝦餅,新鮮熱辣辣炸起,非常香口。我鍾意個泰式燒元貝,蒜蓉可以帶出元貝嘅鮮味。仲有泰式辣椒膏炒蜆,唔會太辣,蜆肉大粒。然後嚟一round壽司~ 甜蛋火炙壽司、火炙芝士魚生船、露筍火炙三文魚壽司、一口鰻魚壽司、牛油果菠蘿鰻魚卷、龍蝦沙律花之戀及蟹肉蟹膏軍艦,每款都很精美,最喜歡個菠蘿卷,清新口味好特別,個蟹膏軍艦都非常吸引。餐廳送咗個蟲草花燉雞湯,好好飲。麻辣牛脷,唔會太辣有口感。鹵水豬耳,爽口入味。尖椒皮蛋,日式放題少有嘅前菜。皇帝蟹棒天婦羅,新鮮炸起,正常發揮。鹹蛋

試埋個升級版有即開生蠔,先來一打法國皇家生蠔,
即開生蠔

海膽帶子

泰式食品種類都好豐富,魚露燒蝦,大大隻好新鮮。
泰式魚露燒蝦

阿女好鍾意個泰式魚餅同蝦餅,新鮮熱辣辣炸起,非常香口。
泰式蝦餅 魚餅

我鍾意個泰式燒元貝,蒜蓉可以帶出元貝嘅鮮味。
泰式燒元貝

仲有泰式辣椒膏炒蜆,唔會太辣,蜆肉大粒。
辣椒膏炒蜆

餐廳送咗個蟲草花燉雞湯,好好飲。
燉湯

麻辣牛脷,唔會太辣有口感。
麻辣牛脷

鹵水豬耳,爽口入味。
鹵水豬耳

尖椒皮蛋,日式放題少有嘅前菜。
尖椒皮蛋

皇帝蟹棒天婦羅,新鮮炸起,正常發揮。
天婦羅蟹棒

鹹蛋黃炒薯條,呢個食到停唔到口,夠晒邪惡。
鹹蛋黃炒薯條

我同阿女都揀咗蜂蜜柚子這個飲品,味道清新,唔會太甜。

食到勁飽,今次未能試佢嘅甜品同雪條添。
2019-06-25
天婦羅蟹棒
鹹蛋黃炒薯條
  • 泰式蝦餅魚餅
2019-06-26 68 瀏覽
小編好耐無食放題,朋友想食就陪佢食。以前食黎食去都係嗰兩三間,宜家多左好多選擇,而呢間都好唔錯!一黎就食左刺身先!個刺身拼盤賣相好有創意,有乾冰,最啱影相呃like🤣除左睇得都食得,款色多,同埋好新鮮啲刺身唔算得上厚切,但一啲都唔薄,足料嘅。整張無煙嘅睇得清楚啲,見到都流口水小編上網睇過下呢度啲野食,好期待試呢個,又係好有創意🤣好好食同好新鮮!啲帶子好大粒同好厚身,切開左一半上下都仲有厚度,夾埋啲海膽超滿足,口感都好好呢盤係法國皇家生蠔,好似好勁咁!係真係鮮甜嘅 佢唔算大但唔細,食落無咁溜,啪多幾隻都唔怕🤣加$118可以升級任食泰國生蝦都有得食 好正🤣好新鮮,點埋啲醬好滿足🥰壽司有好多選擇,啲料都新鮮,飯比少啲啲會仲開心估唔到呢度會有中湯飲😂😂 而且出奇地好好飲😂🤣呢個係送嘅,蟲草花煲雞,好入味,入口知道唔係味精湯,而且食完餐飯無頸渴就知真係真材實料雞軟骨好大碟,炸得好香,冇咩挑剔。熟嘅帆立貝,夠新鮮,唔會煮得太老。呢碟牛柳粒配翠肉瓜好香口,唔會太咸,好食。豬手同豬頸肉都好好食,唔會乾,有肉汁,而且新鮮。真係估唔到喺度食到咁多唔同種類嘅野🤣沙嗲雞串同螺肉都係預期之內,都係好食嘅甜品都好
小編好耐無食放題,朋友想食就陪佢食。

一黎就食左刺身先!
刺身拼盤賣相好有創意,有乾冰,最啱影相呃like🤣
除左睇得都食得,款色多,同埋好新鮮

刺身唔算得上厚切,但一啲都唔薄,足料嘅。

整張無煙嘅睇得清楚啲,見到都流口水

小編上網睇過下呢度啲野食,好期待試呢個,又係好有創意🤣

呢盤係法國皇家生蠔,好似好勁咁!
係真係鮮甜嘅
佢唔算大但唔細,食落無咁溜,啪多幾隻都唔怕🤣
加$118可以升級任食

泰國生蝦都有得食 好正🤣
好新鮮,點埋啲醬好滿足🥰

壽司有好多選擇,啲料都新鮮,飯比少啲啲會仲開心

估唔到呢度會有中湯飲😂😂 而且出奇地好好飲😂🤣

雞軟骨好大碟,炸得好香,冇咩挑剔。

熟嘅帆立貝,夠新鮮,唔會煮得太老。

呢碟牛柳粒配翠肉瓜好香口,唔會太咸,好食。

沙嗲雞串同螺肉都係預期之內,都係好食嘅

甜品都好多選擇,勁!

野飲櫃~

加錢可以增加任食任飲嘅選擇~
2019-06-25 206 瀏覽
好耐好耐冇食過放題啦,友人話想食下,所以上網搵到呢間位於銅鑼灣的放題店!這間放題店吸引的地方除了有平時放題食到的食物,更有生蠔任食,滿足友人中意食生蠔的慾望。這裡的週末放題本身$239,但只要加多$118便可任食生蠔、海膽帶子及任飲啤酒,都幾抵!這裡很環保,沒有平時放題常用的點餐紙,而是掃瞄枱上的QR Code便可在網上點餐,而且唔會漏單!美國太平洋生蠔、法國皇家生蠔,前者味道較濃,較creamy!而後者海水味較濃,但較美國蠔大隻。兩者都很肥美!海膽火焰帶子,不嬲都中意食帶子同海膽的我食得好開心,帶子夠大粒而且好鮮甜。海膽亦很鮮甜,唔會有苦味!帶子包著海膽食落啖啖肉!刺身拼盤,剛剛開始食當然點個刺身拼盤試下邊隻刺身較好食,這個刺身拼盤包括有三文魚、油甘魚、八爪魚、象拔蚌、希靈魚、牡丹蝦等。當中三文魚都幾厚切,好香三文魚的魚油味!牡丹蝦差不多成隻手咁長,蝦頭有蝦膏,非常鮮甜。其他刺身也好生鮮美味!壽司、軍艦和手卷都有很多不同的選擇。這裡除了有日式野食外,還有泰菜可以食到,而且味道絕對唔差過出面的泰國餐廳。飛天炒通菜好有鑊氣,夠哂熱同埋味道一流!串燒的沙嗲醬帶有少少辣,而雞肉同牛肉也不會燒
刺身拼盤
壽司、軍艦和手卷都有很多不同的選擇。
飛天炒通菜好有鑊氣,夠哂熱同埋味道一流!
串燒的沙嗲醬帶有少少辣,而雞肉同牛肉也不會燒得過太,十分惹味!
燒蝦串味道都唔錯,表面真係有鹽在面,而且蝦肉唔會變霉,是爽口的!
冬蔭蝦湯味道好正宗,酸度同辣度都剛剛好!
燒蒜蓉元貝,帶子鮮甜彈牙,配埋蒜蓉一齊食更加惹味!
中式都有得食,例如口水雞、炒牛柳粒等!
這裡甜品和飲品自行到凍櫃取的,而且款式都唔少!
這個價錢來說真係幾抵食!
2019-06-16
  • 海膽火焰帶子
  • 美國太平洋生蠔
  • 飛天炒通菜
最好的朋友要遠赴日本工作,因此很想找一間令她吃得飽飽滿足的日本餐廳而為她餞行,剛巧給我找到這間位置方便口碑不錯的銅鑼灣放題,讓我們能一起吃個和喝個痛快!入到餐廳便被任食生蠔的宣傳牌吸引著!有紐西蘭和法國蠔任君選擇,叫了一客來試,發現蠔身大大,口感不錯,結果……來了一客又一客!完全忘記了自己吃了多少隻生蠔!雖然生蠔可以食到飽,但都想試試其他食物!魚生當然要吃,刺身感覺很新鮮,師傅還切得厚厚的,藉以保持口感!最值得推介當然首推這個海膽帶子!兩款上盛的刺身完全可以滿足口舌之福!吃過太多生的也要嘗嘗熟的,這個蟲草湯用料十足,味道鮮甜!秋刀魚煎得十分香口!金邊粉作結!甜品又可放另一個胃!這個蜜瓜雪糕我吃了三杯呢!

來了一客又一客!

完全忘記了自己吃了多少隻生蠔!

雖然生蠔可以食到飽,但都想試試其他食物!

吃過太多生的也要嘗嘗熟的,這個蟲草湯用料十足,味道鮮甜!

秋刀魚煎得十分香口!

金邊粉作結!

甜品又可放另一個胃!這個蜜瓜雪糕我吃了三杯呢!

2019-06-23 362 瀏覽
今次係友人既生日飯,友人最鐘意就係食放題,我就搵到呢間有生蠔食既放題諗住試下佢同俾佢食餐豪既生日飯。我地食早啲,星期六六點到咗,都已經有啲人係入面。我想食有生蠔食個隻係加$118任食,不過只係加$118就可以無限食法國生蠔都幾抵,我地第一樣就係叫咗呢個先,全部都係原隻即開,真係生勺勺嫁,食落去都好鮮甜,又好大隻。跟住就叫放題一定要叫既刺身,佢會嚟咗個刺身拼盤俾我地先,全部刺身都有齊,有成十隻唔同既刺身,三文魚刺身嚟既更加係腩嚟,非常之肥美。呢個都好推介,應該都係呢種既其中一個主打,係海膽火焰帶子,好少放題會有咁多海膽,同海膽加帶子呢個組合係極邪惡,兩樣嘢都好新鮮,加埋好正好好食。坐底先知原來每人都會送湯,我自己就最鐘意飲中湯,所以有中湯飲超開心,嚟到都聞到個湯好香,就咁睇個色都見到個湯好濃,啲料都好多。除咗啱啱嚟既刺身之外仲有生蝦可以叫。叫咗啲卷物,原來花之戀都有分幾款,比較鐘意既係有海膽加三文魚籽係面既,未試過呢個組合既花之戀。另外都叫咗好多唔同既火炙壽司。朋友叫既吞拿魚腩手卷。串燒都有好多可以選擇,我地幾個都比較鐘意食雞肉就叫咗呢個雞肉串燒。雞軟骨呢個好鐘意,覺得好特別又好食既咸蛋
生蠔

海膽火焰帶子

除咗啱啱嚟既刺身之外仲有生蝦可以叫。
生蝦刺身

另外都叫咗好多唔同既火炙壽司

朋友叫既吞拿魚腩手卷。

雞軟骨

呢個好鐘意,覺得好特別又好食既咸蛋黃味薯條,好鐘意呢種有條紋既薯條,加上個咸蛋味好濃,好正

呢度都有唔同種類既甜品同雪榚,呢種有一隻少見啲雪榚牌子,有我最鐘意既豆腐味

成餐放題壽星女都好滿意,特別係個生蠔,佢仲話以後生日都要有生蠔食哈哈哈
生蠔
生蝦刺身
  • 咸蛋黃味薯條
2019-06-22 80 瀏覽
放題例牌要點個刺身拼盤先用手提嘟 QR code 點嘢食刺身種類多,每樣嘢都有哂相用落又幾方便喎牡丹蝦超大隻同鮮甜,好掂!Upgrade 咗有帶子夾海膽,俾得好大方帶子好厚身,切開咗都有一定嘅厚度夾住嘅海膽好滿,正~唔加錢升級可以點海膽卷物各種嘅花之戀之中都有海膽!另一升級享受就係生蠔!係來自法國嘅 Royal Oyster好爽口,真係連殼嘅新鮮貨 👍🏻放題有酒飲已經係舊聞而今次就有好玩嘅自助啤酒機給個特製嘅杯落去就會斟滿啤酒唔加錢一樣有罐裝啤酒攞 🍻炸嘢送啤酒 perfect芝麻雞翼勁香脆,encore 之選唔食生嘢都有好多熟嘅嘢食海鮮都唔同煮法,一樣好食蝦串燒好彈牙~除咗日式嘢,仲有好多泰式嘢有蝦餅魚餅啦、泰式生蝦、炒通菜等等呢個好似係茶葉溫泉蛋,非常流心真係好多其他放題無嘅嘢 😆最後食埋甜品飽到加零一滿足咁走~
放題例牌要點個刺身拼盤
先用手提嘟 QR code 點嘢食
刺身種類多,每樣嘢都有哂相
用落又幾方便喎
牡丹蝦超大隻同鮮甜,好掂!

Upgrade 咗有帶子夾海膽,俾得好大方
帶子好厚身,切開咗都有一定嘅厚度
夾住嘅海膽好滿,正~

唔加錢升級可以點海膽卷物
各種嘅花之戀之中都有海膽!

另一升級享受就係生蠔!
係來自法國嘅 Royal Oyster
好爽口,真係連殼嘅新鮮貨 👍🏻

放題有酒飲已經係舊聞
而今次就有好玩嘅自助啤酒機
給個特製嘅杯落去就會斟滿啤酒
唔加錢一樣有罐裝啤酒攞 🍻

炸嘢送啤酒 perfect
芝麻雞翼勁香脆,encore 之選

唔食生嘢都有好多熟嘅嘢食
海鮮都唔同煮法,一樣好食
蝦串燒好彈牙~

除咗日式嘢,仲有好多泰式嘢
有蝦餅魚餅啦、泰式生蝦、炒通菜等等

呢個好似係茶葉溫泉蛋,非常流心
真係好多其他放題無嘅嘢 😆

最後食埋甜品飽到加零一滿足咁走~
2019-06-22 73 瀏覽
通常食放題,嚟嚟去去都係刺身,炸物食得最多。經朋友介紹下,喺銅鑼灣竟然有間加$118就可以升級任食生蠔,海膽帶子這幾款貴價食材外還有1664和Asahi任飲的放題店。唔好以為又係嗰啲基本價好貴,然後扮曬嘢話係加少少錢就任食嘅放題。〈瀛豐〉最平時段$179,計埋任食生蠔,帶子海膽果$118都唔使$300就可以落樓,咁抵食嘅放題去邊度搵?!!!急不及待即刻要個海膽火焰帶子先!!帶子夠厚肉又鮮甜,加埋海膽嘅甘香真係冇得頂!!Encore!!法國皇家生蠔當然亦不可放過,雖然唔算超厚肉,但係都好鮮甜美味,食多半打就乜都喺返曬度啦。吃放題不能沒有刺身是常識吧!!一個刺身拼盤有齊港人最愛嘅三文魚,油甘魚,珍寶赤蝦,馬刀貝,北海道角螺,八爪魚,鮑片,希靈魚,象拔蚌,仲有最特別嘅白玉豚!!嘩!!!三文魚夠曬肥美香滑,珍寶赤蝦超大隻又夠鮮甜爽脆,仲有至好味嘅油甘魚同埋忘記影相嘅白玉豚,全都絕對不能放過。當然亦有多款汽水可以任飲。狂食完咁多生冷嘢,飲埋佢哋嘅招牌燉湯暖暖胃就最好不過。狂吃生蠔刺身和火焰海膽帶子後,真係已經飽到終點。但再飽也不能不吃菜吧!!這個泰式炒椰菜苗絕對是超高質之選,椰菜苗新鮮爽脆,經泰

急不及待即刻要個海膽火焰帶子先!!

三文魚夠曬肥美香滑,

珍寶赤蝦超大隻又夠鮮甜爽脆,

仲有至好味嘅油甘魚同埋忘記影相嘅白玉豚,全都絕對不能放過。

當然亦有多款汽水可以任飲。

狂食完咁多生冷嘢,飲埋佢哋嘅招牌燉湯暖暖胃就最好不過。

這個泰式炒椰菜苗絕對是超高質之選,椰菜苗新鮮爽脆,經泰式快炒後鹹香並重,喺咁飽嘅情況下我都encore左幾碟

八味黃金豆腐又係我平時出街一定見到就會點嘅菜式,雖然真係飽到爆肚,點都要食一碟嘅。

其實仲有好多甜品,不過我真係食唔落喇,下次再戰。
2019-06-22 57 瀏覽
好耐都冇食過放題 今日我同朋友揀咗呢一間有得任食生蠔嘅泰.日餐廳食盡佢😍 我哋食尾場9:30先入座 每位$229再加多$118升級 任食生蠔 好正好抵你同其他新式放題一樣呢度都係用QR code落單又方便又唔會驚漏單 要食啲咩都清清楚楚列出嚟嘢飲係出面自己攞 都幾多選擇 仲可以任飲生啤生蠔好大粒啊 仲大過手掌 好新鮮再帶啲海水味好正加118可以食到呢個質素 大推介食放題又點少得刺身 啲三文魚全部都係腩仲有油甘魚 象拔蚌 馬刀貝等等 個珍寶蝦真係好大條 個口感好好 全部都好新鮮 又厚切 好高質另外仲有呢一個帶子海膽 一粒咁厚嘅帶子喺中間切開再放啲海膽係中間簡直就係雙重嘅享受 帶子好鮮甜啲海膽又唔會腥每食一粒入口都覺得好正 好想瘋狂encore可惜我地兩個太細食 淨係食到一round😂之後仲叫左啲燒物 天婦羅 炸物我哋仲叫咗火炙壽司 佢呢度有泰式嘅食物可以揀我見到有金邊粉有生蝦 仲個有咖哩炒蜆 我成碟自己食晒😆😆推介👍🏼第一次試日泰fushion👍🏼 感覺都幾清新下次會再介紹朋友黎食
好耐都冇食過放題 今日我同朋友揀咗呢一間

下次會再介紹朋友黎食
  • 海膽帶子
  • 咖哩炒蜆
2019-06-22 56 瀏覽
今晚同媽咪去咗銅鑼灣食放題 呢度用咗平板電腦去點餐,夠環保,而且冇試過漏單like like facebook先送個燉湯 個湯都幾足料,味道唔錯刺身款式有十幾款,而且質素唔錯款款都好厚切~ 仲有超大隻蝦,賣相好靚+$98 可以任食美國太平洋生蠔 & 海膽火焰帶子 & 任飲啤酒超抵ar~太平洋蠔有手掌咁大隻,海水味淡,肉質creamy勁大粒帶子包住海膽,兩款都好新鮮仲咗刺身嗰啲,熟食都好掂依款燒帶子必點,上面好多蒜蓉,上枱已經聞到好香,帶子唔會燒到好乾,要再encore !!!依個燒香蕉幾得意,賣相可愛,蕉味都幾濃天婦羅即叫即炸,好新鮮,食落脆卜卜,款式都幾多,又唔會好油蟹子蟹柳沙律壽司質素都唔錯,不過上面既醬有d甜,和牛肉質嫩滑仲有我最中意既燒左口魚壽司,壽司飯唔會好多,可以食多幾件整體來說,款式都多,質素平均唔錯,建議加$98 任食蠔帶子任飲啤酒,因為真係好抵
今晚同媽咪去咗銅鑼灣食放題
呢度用咗平板電腦去點餐,夠環保,而且冇試過漏單

like like facebook先送個燉湯
個湯都幾足料,味道唔錯

刺身款式有十幾款,而且質素唔錯
款款都好厚切~ 仲有超大隻蝦,賣相好靚

超抵ar~
太平洋蠔有手掌咁大隻,海水味淡,肉質creamy

勁大粒帶子包住海膽,兩款都好新鮮

仲咗刺身嗰啲,熟食都好掂

依個燒香蕉幾得意,賣相可愛,蕉味都幾濃

天婦羅即叫即炸,好新鮮,食落脆卜卜,款式都幾多,又唔會好油

蟹子蟹柳沙律

壽司質素都唔錯,不過上面既醬有d甜,和牛肉質嫩滑
仲有我最中意既燒左口魚壽司壽司飯唔會好多,可以食多幾件

2019-06-22 52 瀏覽
今日同朋友去銅鑼灣食放題放題認識來講呢間性價比都好高,唔講佢本身啲基本價錢已經包晒熟悉同埋基本刺身,我哋忍唔住一次過叫咗咁多嘅嘢食,每款都叫啲我哋又真係食得晒😂😂但係後來見到佢有得加98蚊追加帆立貝、海膽同生蠔,即刻啦啦聲同佢講加埋,整都要食不如一次過食晒佢🙈🙈🙈🤘🏿佢啲刺身其實全部都好新鮮,一次食象拔蚌刺身,係食到佢有淡淡海水味,好脆好食!然後生蠔就唔使講,睇佢個size同我隻手差唔多大,再加啲檸檬汁同埋番茄醬,食落去,隻蠔大到係塞住左我個口😂但驚喜我嘅係佢放題嘅熟食都好好味,尤其佢個天婦羅,有晒天婦羅汁同埋佢的炸皮一啲都唔厚,佢啱啱炸好就攞出黎,所以仲係熱辣辣冒煙的🤭🤭我自己偏心炙燒壽司多d嘅xd我亦都叫咗好多款唔同嘅炙燒壽司,好多我哋都有encore😂最後,我自己又再食多咗個沙嗲串燒同埋鹹蛋薯條。超滿足😂😂😂😂😂😂😂
今日同朋友去銅鑼灣食放題

之前朋友介紹呢一間有得任食生蠔放題今晚放工之後終於有機會嚟呢度試吓要食法國皇家生蠔都只係需要加$118 不過記住呢一款生蠔係比較肥美creamy 如果鍾意食爽口嘅生蠔嘅話 可能就唔係太啱 但係呢個價錢來講真係好抵而且啲生蠔又大隻 外面買平極都$20隻食一打已經回本呢度除咗生蠔之外亦都有另外一啲比較吸引嘅放題刺身其中一樣佢哋都算主打嘅就係海膽帶子 海膽都幾鮮甜而且帶子新鮮食落口唔會腥亦都冇乜雪藏味都值得一試刺身方面呢我就最鍾意食馬刀貝赤背同埋象拔蚌 因為都夠晒爽口 咦呢度有一樣比較特別嘅地方就係白玉豚 好似唔係度度都有得食口感幾特別但原來呢間餐廳最大嘅驚喜係熟食嗰度因為好多放題餐廳都只係注重刺身而熟食嘅質素真係一般但呢一間樣樣都好有鑊氣 尤其是係啲炒菜類 一定一定要試吓仲有麻辣螺 沙嗲串燒 炸雞軟骨 同埋唔少炸物 最啱就送酒 而且佢呢度都有免費任飲生啤 真係好啱放工嚟
之前朋友介紹呢一間有得任食生蠔放題

但原來呢間餐廳最大嘅驚喜係熟食嗰度
因為好多放題餐廳都只係注重刺身而熟食嘅質素真係一般
但呢一間樣樣都好有鑊氣 尤其是係啲炒菜類 一定一定要試吓

2019-06-16 57 瀏覽
我們今晚相約來這間是日泰式的放題!客人都幾多,星期日坐滿了。雖然地方唔算寬敞,但都幾舒服簡約,燈光明亮!食物方面,點餐是用枱上的QRcode數數,這裡更有加碼升級優惠,可加$有2款生蠔(法國及愛爾蘭),帶子刺身夾海膽等,我們當然有加啦!生蠔好大隻更是即點即開,2種不同口感(香滑及爽口),蠔味濃郁又新鮮甜美,點了幾次添!加了茄汁及檸檬汁更生美;另外,帶子刺身夾海膽:帶子好新鮮軟滑口感,中間切開夾了一片肥美海膽,好鮮甜唔鯹,可見好新鮮!其他是分開不同頁數,每一個都清楚分類及有標題,好清晰又易點又環保!刺身好多款,如:三文魚、大虎蝦、泰式生蝦、希靈魚、鮑片、螺肉等,好大片又鮮甜,口感好正;壽司/手卷/卷物/軍艦選擇也多,花多眼亂,喜歡鰻魚的我當然點了一口鰻魚及菠蘿牛油果鰻魚卷,鰻魚配上野味鰻魚醬汁,好香濃!菠蘿好鮮甜又牛油果香滑,2種不同口感,好特別!更推介左口魚火炙壽司,好香彈牙左口魚配上鰻魚汁,好好味道!更喜歡這些壽司不是太多飯,細細粒可以點多幾款試!泰式料理有豬牛雞沙嗲串燒、pad Thai 、冬陰公湯、炒蜆、炒椰菜苗等,更有炒烏冬、鰻魚炒飯、鹹魚炒菜芯、淮山炒雜菇、香茜三文魚湯等!炸
我們今晚相約來這間是日泰式的放題

刺物拼盤、壽司、帶子海膽

炸物也有,有多種香脆不會太厚粉的天婦羅(茄子、蝦、番薯仔等)、外脆內軟滑炸紫芋心丸、炸羊腩、炸芝士年糕等等,好正喔,推薦香口內軟的芝麻雞翼及一口炸七味香軟豆腐!

燒物也是我們必點之一,有必點甜美燒菠蘿、燒牛、燒蝦等等,野味又燒得好靚!
生啤機

飲品更有自家推薦的自己添的特色生啤,一個像唱碟的機器,放上一個特製膠杯,更有不同顏色燈光!飲品更有熱茶、清酒、不同啤酒、果汁、清熱解暑的竹蔗茅根汁、清涼爽、韓式飲品等等。
2019-06-09
  • 麻辣牛脷
  • 一口豆腐
  • 芝麻雞翼
2019-06-10 5996 瀏覽
朋友們都喜歡吃日式料理,所以是夜去了銅鑼灣的瀛豐放題料理專門店吃到飽~在京都廣場一開升降機就看到餐廳的招牌,近門口位置放了甜點櫃和飲品櫃,選擇也蠻多的,飲品有啤酒汽水,另外甜點除了啫哩蛋糕布甸糯米滋,還有紅豆和榴槤雪條我們訂了5:30pm的時段,7:30pm前離座只需$199,真的很抵食。看照片見到這裡升級版的食物質素也不錯,又有 Asahi 和 blanc 1664 啤酒任喝,所以想吃得盡興一點也加了錢升級 🍺先來了一盤法國皇家生蠔,即點即開每隻都很肥美飽滿,大大隻啖啖肉,肉質香甜,帶海水鮮味,高質~然後就是海膽火焰帶子,原粒厚肉的帶子夾著香醇海膽,入口鮮甜味道佈滿口腔再來就是刺身拼盤,這裡有十一款刺身選擇,食材新鮮而且片片都厚切,尢其推薦珍寶赤蝦、象拔蚌和馬刀貝。壽司的選擇也很多元化,有手握壽司、火炙壽司、軍艦、手卷和卷物。平時吃放題比較少點壽司,怕太飽戰鬥力下降哈哈,不過這裡一些特別的款式如海膽醬火炙三文魚、海膽親子花之戀和蟹肉蟹膏軍艦都很好吃,蠻有誠意的這裡除了日式料理還有泰式料理,我們點了泰式炒椰菜苗、泰式生蝦、辣椒膏炒蜆、泰式魚露海蝦、泰式魚餅、泰式蝦餅等,很惹味又不會太辣

這裡除了日式料理還有泰式料理,我們點了泰式炒椰菜苗、泰式生蝦、辣椒膏炒蜆、泰式魚露海蝦、泰式魚餅、泰式蝦餅等,很惹味又不會太辣~

泰式燒元貝燒得很香,舖滿蒜蓉和蔥粒,元貝肉質彈牙

天婦羅當然也是必點,大蝦好吃之外,茄子南瓜和蕃薯也很清甜味美

繼續是熟食的環節,有鹽燒秋刀魚、淮山炒雜菌和encore了的泰式燒羊腩

總括來說是性價比十足的放題,食物亦很有質素,而且這裡不用點單紙,改用QR code 手機下單,亦沒有漏單情況,值得一讚
  • 海膽火焰帶子
  • 泰式燒羊腩
2019-06-10 67 瀏覽
上個月趁SOGO thankful week既尾聲,放假就同媽咪去掃貨,經過一輪沖鋒媽咪嗌肚餓,於是上網搵到呢間離SOGO 步程只係5分鐘既放題。我地得兩個人,但因為佢見到我地拎住好多袋野所以比左4人枱我地。餐廳採用網上落單,只要scan 枱面既QR CODE 可以落單,環保之餘仲慳地方。只要加118升級就可以任食生蠔,帶子海膽同任伕asahi 同1664生啤生蠔分別有法國同美國生蠔,味道上法國既海水味重D,美國淡D,但兩隻都非常新鮮,同樣價錢既酒店buffet 都唔一定有咁既質素比到你帶子海膽用帶子包住左既海膽,比起分開尼食多左口感,而一樣食到兩樣野既鮮味刺身拼盤拼盤好豐富,所有刺身都有齊晒, 而所有刺身都好新鮮,特別鍾意白玉豚,象拔蚌,同大赤蝦。天婦羅炸完即上夠晒熱除左日本料理之外,呢度仲有好受香港人歡迎既泰國菜,款式都唔少架泰式辣炒蜆炒得好入味,都幾辣,不過如果送酒真係一流沙嗲牛肉串,沙嗲醬好惹味,肉質有咬口泰式豬頸肉外皮有少少燒得耐左有D硬,肉有少少乾但都唔會話好韌,可以點返泰式辣醬食呀炸蝦餅又係即炸,就咁食有少少乾,都係點辣醬好食燒魚,媽咪食既,佢話味道幾好,肉質爽,但小心骨
經過一輪沖鋒媽咪嗌肚餓,
於是上網搵到呢間離SOGO 步程只係5分鐘既放題

我地得兩個人,
但因為佢見到我地拎住好多袋野所以比左4人枱我地。
餐廳採用網上落單,
只要scan 枱面既QR CODE 可以落單,
環保之餘仲慳地方。

生蠔分別有法國同美國生蠔,
味道上法國既海水味重D,美國淡D,但兩隻都非常新鮮,
同樣價錢既酒店buffet 都唔一定有咁既質素比到你

帶子海膽
用帶子包住左既海膽,比起分開尼食多左口感,
而一樣食到兩樣野既鮮味

刺身拼盤
拼盤好豐富,所有刺身都有齊晒,
 而所有刺身都好新鮮,
特別鍾意白玉豚,象拔蚌,同大赤蝦。

天婦羅炸完即上夠晒熱
除左日本料理之外,
呢度仲有好受香港人歡迎既泰國菜,
款式都唔少架

泰式辣炒蜆
炒得好入味,都幾辣,不過如果送酒真係一流
沙嗲牛肉串,
沙嗲醬好惹味,肉質有咬口

泰式豬頸肉
外皮有少少燒得耐左有D硬,
肉有少少乾但都唔會話好韌,
可以點返泰式辣醬食呀
炸蝦餅
又係即炸,就咁食有少少乾,
都係點辣醬好食
燒魚,媽咪食既,佢話味道幾好,
肉質爽,但小心骨
炒通菜
幾辣吓,通菜爽既

冬蔭功湯
好濃味好足料

飲品方面有常見既汽水果汁
另外升級版既生啤可以任飲

甜品同雪糕

總括尼講,所有食物都有中上質素,
刺身同升級版既生蠔更加係有驚喜,
泰式加日式放題真係少見D,
而泰式食物都係誠意之作,
兩樣都鍾意食既真係值得一試,
另外坐坐吓會覺得冷氣好凍,
怕凍既記得帶多件衫