2019-11-03 2618 瀏覽
想不到鄰近西九龍高鐵站的戲曲中心,裡面也能找到餐廳食晚飯。看見門口設計精美的餐廳當然要走近一點看看,發現這間滿樂中菜,顧名思義是中菜餐廳。餐具用了極為吸睛的綠藍色,富有少女情懷。燉湯這款燉湯火侯足夠,清甜不油膩,湯料豐富。燒味雙拼 (蜜汁叉燒 + 燒腩仔) - $228燒味一向也是我最愛吃的,蜜汁叉燒非常惹味,半肥瘦加上厚切令人吃得滿足,燒腩仔外皮燒得香脆可口,而且肉不會太咸。香脆炸芋絲卷 - $25(每件)這款芋絲卷做法特別,芋頭切成粒狀再壓在一起,油炸時溫度更平均。鴛鴦胡椒焗中蝦 - $198新鮮大蝦用竹籤串起,混入了兩款胡椒爆香,外貌討好香氣飄逸,吃的時候富有層次感。陳皮話梅豬手煲 - $138用了陳皮及話梅來炆豬手,做法新穎大膽,酸酸甜甜令人食慾大增。滿樂蔥蒜牛肉崧煨飯 - $148跟平時的炒飯不同,因為是煨飯,用了些秘製醬汁來炒,所以會帶點濕潤感覺,但飯粒仍然是粒粒分明,與牛肉崧的肉味很夾。
想不到鄰近西九龍高鐵站的戲曲中心,裡面也能找到餐廳食晚飯。
餐具用了極為吸睛的綠藍色,富有少女情懷。

燉湯

這款燉湯火侯足夠,清甜不油膩,湯料豐富。
燒味雙拼
燒味雙拼 (蜜汁叉燒 + 燒腩仔) - $228

香脆炸芋絲卷
香脆炸芋絲卷 - $25(每件)

鴛鴦胡椒焗中蝦 - $198

陳皮話梅豬手煲
  • 金銀蛋時蔬
  • 金牌菠蘿咕嚕肉
2019-11-02 226 瀏覽
今日假期和朋友來到新開的戲曲中心遊玩一下,朋友對其獨特的建築外形讚歎不絕。入面有這家新開的满樂中菜,環境高雅新淨,便入來一齊嘗下。先點了是日精選燉湯 - 魚肚魚翅湯用料豐富,魚肚嫩滑軟稔,魚翅份量多而幼滑,還有豬肉和雞腳等用材料,鮮甜味突出,煲得夠火候。燒味雙拼 (蜜汁叉燒 + 燒腩仔) 叉燒嫩滑而入味,蜜汁味道甜而不膩,肉質香甜多汁。燒腩仔皮脆肉嫩,咬落卜卜脆,豬肉味道香濃,肥瘦適中。鴛鴦胡椒焗中蝦 - 198用煲端上,熱騰騰,有很多整串新鮮胡椒和芹菜等調味,令麻味很突出,滲入蝦肉當中,蝦大隻新鮮,彈牙鮮甜。陳皮話梅豬手煲 - 138豬手炆得十分軟稔有膠質,食落鮮甜而肥膩,豬皮厚身爽滑,入口即溶,肉質香甜嫩滑,帶有淡淡的話梅香味,味道有層次。總體而言,這家中菜的味道和食材都令人讚不絕口,價錢也相當合理,很期待下次有機會再來光顧。

先點了是日精選燉湯 - 魚肚魚翅湯

燒味雙拼 (蜜汁叉燒 + 燒腩仔)
叉燒嫩滑而入味,蜜汁味道甜而不膩,肉質香甜多汁。
燒腩仔皮脆肉嫩,咬落卜卜脆,豬肉味道香濃,肥瘦適中。

鴛鴦胡椒焗中蝦 - 198

陳皮話梅豬手煲 - 138

2019-10-24 2054 瀏覽
作為一個沒多少藝術文化的人,西九戲曲中心於2019年開幕至今也未曾參觀。朋友聽聞許美德師傅擔任滿樂中菜的行政總廚,即美名參觀一下藝術地標,吃上滿樂中菜。餐廳菜色繁多,雖然位於香港地標之一,但中位價錢甚至比一些集團式酒家便宜。燒味雙拼 (蜜汁叉燒 + 燒腩仔) 推推推,無論叉燒或腩仔也很出色,叉燒肥瘦適中,肉質彈牙帶嫩,蜜汁豐富。腩仔肥瘦相隔,爽嫩香滑。是日精選燉湯師傅以茶樹菇、雞腳、瘦肉燉湯,湯香而不油。說實話,這種湯食材簡單普通,我本來是真心沒多少期待,但呷一口,才知有沒有。金牌菠蘿咕嚕肉 師傳以新鮮菠蘿配上豬肉料理,菠蘿超甜帶微微酸香,咕嚕肉外皮香脆,內里肉嫩,醬汁濃而不過稠,剛剛好。鴛鴦胡椒焗中蝦 以胡椒及花椒香製焗蝦,較為罕見的配搭。蝦肉殼薄肉爽而彈牙,味道麻香而帶胡椒的嗆,更能突顯蝦的鮮味。金銀蛋時蔬 菜色平平無奇,但味道卻異常地好。師傅以濃香鮮湯作湯頭,配上滿滿份量的金銀蛋,味濃卻不咸。莧菜綠柔翠嫩,嫩口帶爽,味道鮮甜,簡單而出色。滿樂蔥蒜牛肉崧煨飯煨飯色澤鮮明,較炒飯富水份卻比普遍炒飯少油。飯粒粒粒分明,蔥蒜牛肉粒佈滿整碟飯,入口蔥香味濃,肉粒結實彈牙,米香而不膩。整體來

燒味雙拼 (蜜汁叉燒 + 燒腩仔)

是日精選燉湯

金牌菠蘿咕嚕肉

金銀蛋時蔬

滿樂蔥蒜牛肉崧煨飯

整體來說,以百多元一款小菜的價錢吃上如此高質的中菜,朋友不愧為識食老饕。餐廳性價比偏高,加上地段佳,環境好,誠意推薦宴客或朋友聚餐。
  • 叉燒
  • 燒腩仔
  • 鴛鴦胡椒焗蝦
  • 金銀蛋時蔬
尖沙咀戲曲中心現已為西九龍的地標之一。小編自問對戲曲文化興趣不大,如要親身體驗戲曲中心的設施,看來光顧中心內的餐廳是唯一選擇。是晚造訪的「滿樂中菜」位於戲曲中心一樓,主打各式中菜。餐廳門面設計簡約,配合戲曲中心的整體格調。餐廳內部則採用雅緻的中式設計,牆壁掛上極富中國特色的花卉掛畫,餐椅餐具更以翠綠玉色作主調,多加一份文化氛圍。一行四人前後品評了六餸一湯一飯麵。「燒味雙拼 (蜜汁叉燒及燒腩仔)」是最先送上的菜餚。蜜汁叉燒質感鬆軟,燒腩仔皮脆肉嫩不肥膩,值得推介!「普寧蘿蔔灌漿」外層香口鬆脆,內層的蘿蔔以粗絲蘿蔔製成,口感實在,清甜美味。「韭黃炒鮮魷魚」出品平實。小編喜愛搶味的韭黃多於鮮魷。「杏汁燉白肺湯」屬餐廳的招牌菜,湯汁濃郁厚身,杏汁味道豐足,水準不俗。胡椒菜式一向屬小編所好,這道「鴛鴦胡椒焗中蝦」順理成章成為席間美食之一。在燒熱瓦煲的幫助下,雙色胡椒香氣四溢,並為肉質結實的中蝦掛上一份惹味辛辣感。「紅燒肉碎豆腐煲」所用上的豆腐不算特別細滑,未予驚喜。「瑤柱扒四寶菜」内含多款菜式蔬,包括冬菇、冬瓜、西蘭花、紹菜等等,特別適合眼闊肚窄的朋友。「招牌金瓜炒米粉」以金瓜帶出主體甜味;以菜
普寧蘿蔔灌漿
韭黃炒鮮魷魚」出品平實。小編喜愛搶味的韭黃多於鮮魷。
韭黃炒鮮魷魚
杏汁燉白肺湯
鴛鴦胡椒焗中蝦
紅燒肉碎豆腐煲」所用上的豆腐不算特別細滑,未予驚喜。
紅燒肉碎豆腐煲
紅燒肉碎豆腐煲
瑤柱扒四寶菜
招牌金瓜炒米粉」以金瓜帶出主體甜味;以菜絲芽菜引出爽口滋味。
招牌金瓜炒米粉
整體而言,小編對「滿樂中菜」的菜餚評價中上,只是人均消費稍高,影響「抵食」細項評分。

[21/10/2019; Mon]
2019-10-21
杏汁燉白肺湯
2019-10-09 415 瀏覽
同母親大人慶祝生日,因為係一大班人所以性價比一定要高,週邊環境又要舒服、 交通要方便,佢坐落喺戲曲中心, 地點夠新鮮,仲有好多嘢可以睇,打卡一流, 地下又可以畀啲小朋友跑跑跳跳, 啱曬我嘅高要求。我最喜歡'鴛鴦蝴椒蒸花尾',這條魚非常嫩滑,口感一流,由於落咗胡椒及辣椒,非常香好惹味。'片皮鴨'好有水準,鴨皮非常脆,一啲都唔漏, 餅皮用熱水蒸著(我笫一次見),以保持餅皮又軟又熱又新鲜。我最欣賞係上湯龍蝦伊麵,好大碟頭,龍蝦肉好多好大隻,伊麵可能係用上湯 浸過好入味。

慶祝紀念
生日
  • 蜜汁叉燒
  • 片皮鴨
2019-10-06 793 瀏覽
外母生日要搵啲新嘅地方同佢慶祝,發現西九戲曲中心新開嘅中菜館,地方幾特別有得食有得睇戲。不過今日食飯真係有啲曲折啦,因為全線地鐵停駛,要坐巴士或揸車過嚟,好在路面冇乜大問題如果唔係個生日飯就食唔到啦!好在佢哋有15人嘅大枱,唔會坐得太迫夾,枱面放上多啲菜都唔會覺得擺唔落,方便大家庭。前菜四小碟(椒鹽九肚魚、金沙涼瓜魚皮、脆皮燒腩仔、手帕青瓜),但係唔係一齊上晒呢四個前菜,比較奇怪啲。椒鹽九肚魚好鮮亦炸得鬆脆。金沙涼瓜魚皮拍得住星加坡鹹蛋魚皮,鹹蛋涼瓜唔會太苦亦唔會太咸,味道中和得幾好。脆皮燒腩仔皮脆肉嫩有水準,個黃芥辣,唔係英式唔係法式芥辣,但配合起嚟好夾。手帕青瓜水準合格。叉燒係呢度嘅招牌菜之一,果然有水準好淋好入味又唔會太肥。上湯龍蝦伊麵有驚喜,龍蝦鮮甜肉嫩,有驚喜嘅係伊麵湯底,我估計佢哋嘅上湯係再加龍蝦殼去煮,所以伊麵食起嚟好有龍蝦味,好香好濃。鴛鴦胡椒蒸花尾龍躉係呢度嘅特色菜之一,龍躉肉好嫩滑,配合中度辣嘅胡椒,好有層次同好開胃。金牌片皮鴨皮脆肉香,佢哋嘅鴨唔算肥,但係都好有咬口好有層次。上湯杞子浸菜遠:估唔到有花膠碎鋪面,菜遠好幼嫩冇渣。當紅炸子雞亦炸得十分好,個脆皮都有片皮

椒鹽九肚魚好鮮亦炸得鬆脆。
金沙涼瓜魚皮

脆皮燒腩仔

手拍青瓜

手帕青瓜水準合格。
叉燒

叉燒係呢度嘅招牌菜之一,果然有水準好淋好入味又唔會太肥。

鴛鴦唔朝蒸花尾龍躉

金牌片皮鴨
片皮鴨

上湯杞子浸菜遠

上湯杞子浸菜遠:估唔到有花膠碎鋪面,菜遠好幼嫩冇渣。
當紅炸子雞

當紅炸子雞亦炸得十分好,個脆皮都有片皮鴨個脆皮咁脆。
瑤柱蛋白炒飯

瑤柱蛋白炒飯,炸過嘅瑤柱鋪面零瀉香口,炒飯亦都唔錯,只係之前嘅菜碟頭都好大分量去到尾已經有啲唔係好食得落啦!

價錢大約$400一個人,以呢個食物水平都算有唔錯,可以再幫襯。
2019-10-05
  • 桃膠杞子桂花糕
  • 招牌片皮鴨
  • 燒腩仔
2019-09-30 423 瀏覽
戲曲中心的「滿樂中菜」位置很好,近西鐵柯士甸站,附近就是中港城今次安排中午飲茶,下次再安排吃晚飯。喜歡被安排坐圓形枱,位置獨立1.歡樂蝦餃皇$58,蝦餃大粒和頗多蝦肉,但味道沒什麼特別2.蟹籽鮮蝦燒賣皇$48,燒賣很大粒👏🏼,蝦肉爽,這個讚3.陳皮牛肉腸$48,腸粉大件,有陳皮香和馬蹄粒,挺好4.北菇棉花雞$48,肉少多雞皮😓,很肥膩🙁5.雪影叉燒餐包$38,有待改進的餐包,叉燒餡沒問題,主要是包的賣相和質感,賣相不佳,外皮質感淋,包不熱🙁

1.歡樂蝦餃皇$58,蝦餃大粒和頗多蝦肉,但味道沒什麼特別

午餐
蟹籽鮮蝦燒賣皇
陳皮牛肉腸
2019-09-23 337 瀏覽
戲院中心開左一段時間,今晚決定去看看順便食飯菜單選擇很多杏汁豬肺湯,杏汁味濃郁👍🏻👍🏻很足料叫左一碗份量𧐢仔粥,但都好大份😋避風磄炒🦀,好多🦀黃,非常有肉汁👍🏻,雖然要5百多元一碟,不過完全值呢個價梅汁蒸片皮鴨,叫左半隻,烤得好香口
戲院中心開左一段時間,今晚決定去看看順便食飯
菜單選擇很多

杏汁豬肺湯,杏汁味濃郁👍🏻👍🏻很足料

叫左一碗份量𧐢仔粥,但都好大份😋

梅汁蒸

片皮鴨,叫左半隻,烤得好香口

• 杏汁燉白肺湯
  • 招牌片皮鴨
新嘅戲曲中心,滿佈羅家英嘅poster,響呢度食嘢,別有一番風味~餐廳環境舒服又高級,播嘅又唔係粵曲喎,竟然會係陳百強、溫兆倫等等... 一路食飯,一路聽住呢啲歌,會會心微笑... 亦會有朋友沖口而出,話:我唔識呢首歌,我當時未出世~😏滷香鮮蹄筋,好入味,好淋~😋明爐燒鵝皇,皮脆肉嫩,老字號水準~椒鹽九肚魚,有別於一般大排檔做法,仍然香口得嚟,不失優雅~😍碧綠川椒雞球,炸辣椒葉先係重點~👍🏻瑤柱肉餅蒸蟹圈,係肉餅又係頂角膏蟹,肉餅鬆軟多汁,加上鮮甜蟹汁滲透其中... 配上當季頂角膏蟹,無得輸~方魚炒芥蘭片,炒得香脆嘅方魚,俾我當小食清碟~😋

滷香鮮蹄筋,好入味,好淋~😋

明爐燒鵝皇,皮脆肉嫩,老字號水準~

碧綠川椒雞球,炸辣椒葉先係重點~👍🏻

方魚炒芥蘭片,炒得香脆嘅方魚,俾我當小食清碟~😋
2019-09-13 261 瀏覽
這裏的環境不錯,地方坐得甚為舒服,今日一行四人,由於太久不見,所以需要好好地聯誼下。先來個滷水蹄筋,味道很夠,蹄筋咬下有勁道,是一個不錯的小食。杏汁白肺湯就真正稱得上是招牌菜了, 杏汁磨得香滑,濃厚的杏仁味齒頷留香,白肺燉得軟淋,口感極佳。之後來一個熱葷,韮菜炒鮮魷魚,整個菜式都炒得很有火候,韮菜唔會老,魷魚不會靭。全晚最期待的便是這個瑤柱肉餅蒸蟹圈,這個組合很特別,肉餠加蟹膏一起的效果是何等美妙。最後再來一個炒米粉,不要是小看這個炒米粉,我加入了幼滑的金瓜和椰菜一起炒,椰菜不會炒得過稔,和米粉一齊吃十分滋味。

2019-09-12 253 瀏覽
餐廳格局是走現今時尚風格,很有活力。想不到這裏的燒鵝,比其他以燒鵝掛帥的餐廳更好吃。骨肉均匀,每一啖都很香。椒鹽九肚魚炸得香脆,內裏的九肚魚非常柔軟多汁!吃的時候就好像吃豆腐一般。碧綠川椒雞球炒得很香,川椒葉薄薄一片,配上嫰滑雞球一齊食口感一流。醬汁帶一點辣,很是惹味。杏汁燉白肺湯就算是必食推介,杏汁磨得香滑,配上燉得軟淋的白肺,你不喜歡杏仁,否則一定要試試。這個芥蘭炒得非常有水準!芥蘭加入方魚一齊炒,香氣十足金瓜炒米粉亦是不俗,最重要不會炒到一團醬糊般,條條分明。最後送上非常足料的紅豆沙為今晚劃上完美句號!
餐廳格局是走現今時尚風格,很有活力。

想不到這裏的燒鵝,比其他以燒鵝掛帥的餐廳更好吃
。骨肉均匀,每一啖都很香

椒鹽九肚魚炸得香脆,內裏的九肚魚非常柔軟多汁
!吃的時候就好像吃豆腐一般。

碧綠川椒雞球炒得很香

這個芥蘭炒得非常有水準!芥蘭加入方魚一齊炒,香氣十足

金瓜炒米粉亦是不俗,最重要不會炒到一團醬糊般,條條分明。

最後送上非常足料的紅豆沙為今晚劃上完美句號!
2019-09-12 224 瀏覽
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生   好味日記✿ ˚*•✰。滿樂中菜.傳統滋味。✰•*˚ ✿✿小資女的Dolce Vita✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤❤ 戲曲中心的文化氣息極強 就是餐廳也極有中國傳統文化 就如今次和朋友一起吃的「滿樂中菜」 菜式也很有心思,味道也很不錯!滷香鮮蹄筋  濃香嫩滑,充滿膠質的口感,彈性肌膚必食明爐燒鵝皇 好脆的皮皮,包著油香,肉質結質可口非常不錯的燒鵝皇椒鹽九肚魚  必食!超香脆,有魚香連骨都食埋,就係呢種!招牌杏汁燉白肺湯  老火足料,豬肺香滑 杏仁味香濃之極飲勝!瑤柱肉餅蒸蟹圈  傳說的主角,份量大大的 蟹黃極香口,肉餅味道十足方魚炒芥蘭片 芥蘭切片夠爽口 方魚炸得香,卜卜脆的,非常好食小評: 味道:★★★★☆ 環境:★★★★☆ 服務:★★★★☆ 衛生:★★★★☆ 抵食:★★★★☆

雜感女生   好味日記
˚*。滿樂中菜.傳統滋味。*˚
✿✿小資女的Dolce Vita✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

戲曲中心的文化氣息極強
就是餐廳也極有中國傳統文化
就如今次和朋友一起吃的「滿樂中菜」
菜式也很有心思,味道也很不錯!
滷香鮮蹄筋
濃香嫩滑,充滿膠質的口感,彈性肌膚必食
明爐燒鵝皇
好脆的皮皮,包著油香,肉質結質可口

非常不錯的燒鵝皇
椒鹽九肚魚
必食!超香脆,有魚香

連骨都食埋,就係呢種!
招牌杏汁燉白肺湯
老火足料,豬肺香滑
杏仁味香濃之極

飲勝!
瑤柱肉餅蒸蟹圈
傳說的主角,份量大大的
蟹黃極香口,肉餅味道十足
方魚炒芥蘭片
芥蘭切片夠爽口
方魚炸得香,卜卜脆的,非常好食
小評:
味道:★★★★☆
環境:★★★★☆
服務:★★★★☆
衛生:★★★★☆
抵食:★★★★☆
2019-09-10 356 瀏覽
上次同個friend 經過戲曲中心~見外觀咁靚~就話下次約埋班friend一齊嚟食番餐😈因為食中菜得2條友係叫唔到太野食😥第一道餸🥘鮮蹄筋~夠入味、夠滑、多膠質 不愧係平民花膠👍椒鹽九肚魚🐟太熱氣~忍口淨係食咗一嚿🤨知道入秋就嚟乾燥~好貼心咁叫咗個杏汁燉豬肺湯🥣好香😍一飲即刻覺得用潤曬😌好耐冇食過燒鵝啦~呢個真係忍唔到🤤即刻夾咗食脾食~用手揸黎食係完全唔同感覺㗎😈川椒雞球~最鍾意既韭菜♥️再配搭埋魷魚 ~食得健康😌菜有兩碟㗎✌呢個蟹肉圈朋友仔話一定要食😈一上枱冇乜特別啫😒~原來好戲在後頭😙見到都流曬口水🤤好多膏😛第一次咁食肉餅臨尾仲叫多左個米粉😅好有去飲既feel因為最後仲有紅豆沙🤣係差左個美點雙輝😏不過呢個紅豆沙比起飲宴個d好味好多🥰食到好香既陳皮味👍
滷香鮮蹄筋

第一道餸🥘鮮蹄筋~夠入味、夠滑、多膠質 不愧係平民花膠👍
椒鹽九肚魚

椒鹽九肚魚🐟太熱氣~忍口淨係食咗一嚿🤨
招牌杏汁燉白肺湯

燒鵝皇

碧綠川椒雞球

川椒雞球~
韭菜炒鮮魷魚

最鍾意既韭菜♥️再配搭埋魷魚 ~
方魚炒芥蘭片

食得健康😌菜有兩碟㗎✌
瑤柱肉餅蒸蟹圈

見到都流曬口水🤤好多膏😛第一次咁食肉餅
金瓜炒米粉

臨尾仲叫多左個米粉😅好有去飲既feel
陳皮紅豆沙

2019-09-10 260 瀏覽
未去過戲曲中心,看過滿樂中菜的口碑不錯,便來試一試。杏汁豬肺湯,杏汁味香濃,可惜四人每人只分得一碗,也太少了吧!肉碎炒豆角,份量也很少。。。好吃的👍🏻鑲蟹蓋,是我們點的菜式中最不好吃的,只有菇和白汁,肉很少。最好吃的是片皮鴨,等了好久,因為師傅會即場片皮,但眼見師傅只有一個,有很多檯都點了這道菜,師傅忙個不停。片的皮很薄,可是吃進口還是熱的,而且皮是脆脆的,咬下去和油脂一起化開,師傅把皮和肉片得比例恰到好處。難怪幾乎每檯都叫這道菜。推介👍🏻壽桃需預訂,賣相很有誠意,也足料,跟一般吃的不同呢!
未去過戲曲中心,看過滿樂中菜的口碑不錯,便來試一試。

肉碎炒豆角,份量也很少。。。好吃的👍🏻

鑲蟹蓋,是我們點的菜式中最不好吃的,只有菇和白汁,肉很少。

壽桃需預訂,賣相很有誠意,也足料,跟一般吃的不同呢!
2019-09-03 226 瀏覽
我都係第一次泥到戲曲中心😂原來都幾大,係超spacious,點解香港其他公共空間冇咁大㗎🤷🏻‍♀️所以連餐廳都幾寬闊呢啲位又舒服😌又比較高私隱度滿樂中菜20190806 Tasting Menu蜜汁叉燒 - $138個叉燒真係幾正,肥瘦相間🐷滷香鮮蹄筋 - $108滷水滷得幾入味😝蹄筋唔會太硬,又唔太稔💓3.杏汁燉白肺湯 - $288(4位用)/$88(每位)又係好足料,而且好甜,飲多幾碗都得避風塘炒肉蟹 - $528肉蟹最衰冇乜膏,但避風塘好惹味😛食個蟹鉗都已經好開心🥳瑤柱扒四寶菜 - $138加左瑤柱汁都幾香幾入味㗎滿樂蔥蒜牛肉崧煨飯 - $148煨飯比較濕身,但都好香

所以連餐廳都幾寬闊

呢啲位又舒服😌又比較高私隱度
滿樂中菜20190806 Tasting Menu

蜜汁叉燒 - $138
個叉燒真係幾正,肥瘦相間🐷

滷香鮮蹄筋 - $108
滷水滷得幾入味😝蹄筋唔會太硬,又唔太稔💓

3.杏汁燉白肺湯 - $288(4位用)/$88(每位)
又係好足料,而且好甜,飲多幾碗都得

避風塘炒肉蟹 - $528
肉蟹最衰冇乜膏,但避風塘好惹味😛食個蟹鉗都已經好開心🥳

瑤柱扒四寶菜 - $138
加左瑤柱汁都幾香幾入味㗎

滿樂蔥蒜牛肉崧煨飯 - $148
煨飯比較濕身,但都好香