2023-05-03
🌸小編最愛打邊爐,今日去左旺角睇完戲,就去左附近好出名椰子雞煲嘅滾爺火鍋試試佢🙆🏻♀️ 食完之後覺得呢間火鍋店用料好真材實料,而且價錢都好合理👍🏻 而且店內長期爆滿,可見佢地好多棒場客🥳-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🥘招牌椰子雞鍋 (半隻雞) $248小編對呢個椰子雞鍋真係只有讚冇彈,因為見住佢真材實料用左兩個椰皇、兩個椰青、雞、海底椰同珍珠馬蹄即場做湯底,無再另外加水🤩 煲滾之後飲左一啖真係勁鮮甜,震驚小編🫢💕 而且店員會講好曬滾雞嘅時間,d雞煲完岩岩好,完全唔柴❗️非常推薦👍🏻❗️-🌼美國安格斯牛肩胛 $228🌼皇帝菜 $38🌼竹笙 $48🌼脆肉鯇魚腩 $88🌼手包韭菜餃 $40火鍋配料方面,樣樣都好新鮮,鯇魚腩好大份,件件都手臂咁大件,真係貨真價實🙆🏻♀️ 手包韭菜餃店員都話係即叫即包,唔怪得咁好食🥳-淨係個湯底小編都已經想再encore🫢 下星期會再同朋友黎食😂🙆🏻♀️-📍 滾爺火鍋 (旺角)@bubblyfeasthk 旺角上海街428號地舖-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitx
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🥘招牌椰子雞鍋 (半隻雞) $248
🌼美國安格斯牛肩胛 $228
🌼皇帝菜 $38
🌼竹笙 $48
🌼脆肉鯇魚腩 $88
🌼手包韭菜餃 $40
📍 滾爺火鍋 (旺角)
@bubblyfeasthk
旺角上海街428號地舖
環境:🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_mk #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #旺角火鍋 #油麻地美食 #滾爺火鍋 #椰子雞湯 #椰子雞煲 #打邊爐