uk.blog.diary

uk.blog.diary

我是 uk.blog.diary
訊息
正顯示第 110 篇(共 204 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JAN 24

特登自費嚟食,因為覺得呢一間真係太好了 一間餐廳位於尖沙咀金馬倫道,我覺得佢係一間好有特色嘅日本餐廳有好多唔同嘅美食,特別係佢哋嘅生蠔,而家做緊買一送一優惠好抵食,同埋佢哋嘅壽司真係好正囉好有特色再配上蘋果片食完真係好清爽,唔會好油膩,仲有話佢哋有A5和牛即叫即整好好食呀淡淡都係肉好唔錯嘅選擇我真係好鍾意食呀配上佢哋特有嘅醬汁我真係好想食多幾舊仲有呀佢哋有一個好辣嘅韓式火鍋入邊有豆腐牛腸仲有好多蔬菜即刻個人都健康雖然辣辣地但係好夠味道chopstickbowlyukmusicwowlike
DEC 23

依家位於旺角,其實佢哋好出名打邊爐㗎,仲有話佢哋嘅招牌椰子火鍋真係好鬼正㗎,佢哋有好多唔同嘅特色小吃同埋佢哋嘅材料食材都係10分新鮮㗎佢哋有手打餃子手打肉丸真係好唔錯,真係好好食唔同平時超級市場買嘅肉丸咁樣 佢哋嘅湯底都有好多類型俾大家選擇,絕對適合大家唔同嘅口味仲有佢哋嘅河粉同埋薯粉都係好好食的,佢亦都有好多唔同嘅熟食好特色服務質素10分高話唔需要等太耐就已經有得食特別適合而家冬天新年呢個時間,大家有興趣都可以去食㗎chopstickbowlyukmusicwowlike
DEC 23

呢一間有好多分店今次嚟旺角,我想講超級好食,第一次嚟我哋特登去嗌咗佢哋嘅招牌叉燒滑蛋飯同埋蝦仁叉燒飯真係好好食㗎佢哋嘅份量十足食完真係好鬼飽仲加埋佢哋唔同嘅傳統飲品 其實真係好唔錯,同埋好容易就搵得到環境好唔需要等太耐就已經有得食佢哋嘅服務員服務質素10分高,我真係好鍾意仲有話佢哋有好多唔同嘅傳統香港美食真係好有特色同埋風味㗎價錢適中有好多人嚟食㗎,如果你食我都建議要早少少,如果唔係就要排隊好多人㗎喇chopstickbowlyukmusicwowlike
OCT 23

我哋自費食呢一間位於尖沙咀主打日本餐廳其實真係好唔錯的有唔同嘅分店方便大家呢一間我哋去咗食午餐佢哋有自助沙律俾我哋揀仲有麵豉湯原汁原味仲有佢哋好新鮮嘅刺身,特別係三文魚刺身仲有啊佢哋嘅三文魚壽司真係好好食,仲有好多特色壽司都好啱大家仲有佢哋嘅鰻魚飯同埋烏冬都係主打好好食份量十足真係好飽肚價錢正常仲有佢哋有甜品真係好唔錯的如果大家喜歡日本美食可以去呢一間品嚐品質同埋環境10分好架環境又好,服務態度質素又好高超級好人,唔使等太耐chopstickbowlyukwowlike
AUG 23

呢一間位於九龍城係傳統嘅日本居酒屋環境10分時尚10分良好侍應亦都10分好唔需要等好耐就已經有嘢食呢一間主要都係串燒同埋炸物壽司我哋嗌咗個錢財佢嘅沙律真係好大份兩個人食一啲都唔過分,仲要好入味好鮮甜仲有啊佢哋嘅串燒例如係計全配上佢哋嘅雞蛋十足,日本傳統美食仲有佢哋嘅炸雞都係好好食㗎,唔會太過肥膩亦都唔會太多食得好飽,仲有如果鍾意嘅話都可以揀佢哋唔同嘅飲品都可以俾大家選擇的,我覺得好唔錯,如果大家喜歡食日本嘢都可以去食chopstickbowlyukmusicwowlike
JUL 23

依家位於尖沙咀嘅高質餐廳又好聽嘅音樂好有氣氛可以適合同朋友一齊聚舊,亦都好適合鍾意飲酒飲唔同果汁嘅朋友呢一間係西餐為主有好多意大利飯同埋意大利麵我哋嗌咗意大利西式三文魚螺絲粉同埋意粉口感十足亦都好好食仲有話佢哋嘅份量都十足三文魚夠新鮮仲有我哋嗌咗鹹蛋帶子意大利飯真係好好食,配上佢哋嘅計時真係好足料未到配搭得10分好佢哋仲有Pizza添佢哋嘅Pizza有好多種選擇我哋嗌咗辣肉腸佢哋出晒名 大家去到可以食一食chopstickbowlyukmusicwowlike
JUL 23

呢一間位於九龍旺角兆萬中心11樓主打韓國美食環境10分好侍應服務10分好,亦都唔需要等好耐就已經有嘢食有好多唔同種類嘅韓國菜式我哋嗌咗佢嘅沙律八爪魚真係好鮮甜好有海鮮風情仲要好大盆添,仲有我哋嗌咗芝士蟹肉蛋捲超級好食,真係好推薦大家食完胃口十足配上佢哋嘅芝士真係好正㗎 仲有當然唔少得佢哋嘅主打炸雞,韓國炸雞出晒名好食,佢哋有好多唔同款亦都有唔同嘅味道我哋嗌咗佢嘅蜜糖炸雞可以係有骨或者係冇骨真係超級好食,配上佢哋嘅薯條,仲要有佢哋嘅魚蛋真係好好食㗎chopstickbowlyukmusicwowlike
JUL 23

呢一間西餐廳位於紅磡的環境好有西式風味好容易搵得到㗎咋,雖然環境細細,但係好有feel 喺呢度坐低食嘢係一大享受係一個好地方,佢哋主打西餐有唔同嘅意大利飯同埋意大利粉我哋今次嗌咗佢哋嘅招牌漢堡包。首先我哋嗌咗生菜炸魚柳漢堡包同埋黑松露牛肉芝士漢堡包個牛肉真係超級厚,仲要係非常juicy 一擔擔咬落去真係好好食呀,仲有話佢哋嘅計時配上黑松露個味道10分好出奇地夾仲有佢哋嘅小吃都有好多唔同種類仲送埋嘢飲添,所以我好鍾意chopstickbowlyukmusicwowlike
JUN 23

呢一間四堡食堂係位於旺角嘅,佢有好多唔同嘅分店,我覺得佢哋嘅美食有好多唔同種類環境好大,亦都唔需要等好耐服務質素10分高我都好鍾意我哋嗌咗佢嘅中式湯真係好滋潤仲有佢哋嘅肉同埋菜心都係好健康的,唔會用太多油仲有啊佢哋有好多唔同嘅西式美食香港茶餐廳簡直係中式美食同埋西式美食融合一齊。如果大家嚟到附近嘅話記住要嗌你食啦,分量十足價錢適中完全係貼地的茶餐廳,所以如果你哋都鍾意品嚐香港風味一定要嚟啊我都好推薦大家的chopstickbowlyukmusicwow
JUN 23

呢一間茶餐廳喺九龍城已經第二次去食,因為之前覺得好好環境好乾淨,亦都係高級茶餐廳風格我好喜歡有好多唔同各式各樣嘅美食,有啲好有創意亦都有一啲好友香港茶餐廳的風味,我哋嗌咗滑蛋雞扒飯配上牛丼飯真係分量十足,亦都好夠味道真係食完都超級飽肚的佢哋嘅牛肉鮮美配上雞扒飯佢哋嘅滑蛋真係配搭得10分好10分好吃,又唔會太乾爭爭價錢適中亦都合理 配上佢哋嘅香港熱菜蜜同埋奶茶 我真係好推薦你哋嚟食呀因為好唔錯呀我都好鍾意chopstickbowlyukmusicwowlike
Top