2023-07-29
高質舒適火鍋店今日就帶大家去試試位於旺角的滾爺火鍋啦!今次食評嘅重點係要介紹佢哋嘅鴛鴦鍋,手打蟹籽墨魚丸同炸魚皮。首先嚟講下鴛鴦鍋,呢個湯底好特別,好鮮甜同埋唔會太膩口。我另外加咗新鮮嘅蝦、蟹肉棒同花甲,真係好開胃啊!啲海鮮都好新鮮,特別係啲花甲,個個都好大隻,肉質鮮甜,令人回味無窮。接下嚟就係手打蟹籽墨魚丸,話真係,呢啲丸子真係好特別,好彈牙,啲蟹籽仲爆裂嘅感覺好好玩。墨魚味道好濃郁,令到整個湯底都變得更加濃厚。最後再嚟講下炸魚皮,呢個小食真係好適合啤酒小食啊!魚皮炸到好酥脆,但又唔會太油膩,啲調味粉又好香,真係好開胃。不過要留意啲魚皮都好脆,小心咬傷啊!總括而言,滾爺火鍋呢間餐廳嘅食物真係好好味,係一個好好嘅去處。如果大家鍾意食海鮮同埋特別嘅湯底,一定要嚟試下佢哋嘅鴛鴦鍋啊!======詳情======滾爺火鍋 (旺角)旺角上海街428號地舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #旺角美食 #旺角好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打
今日就帶大家去試試位於旺角的滾爺火鍋啦!
======詳情======
滾爺火鍋 (旺角)
旺角上海街428號地舖
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #旺角美食 #旺角好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #夏日打卡日常 #手打蟹籽墨魚 #炸魚皮 #花甲 #火鍋控 #海鮮 #上海街 #滾爺火鍋