2023-07-17
火鍋係一個好受歡迎嘅飲食文化,唔少人都鍾意去食火鍋,而滾爺火鍋就係一個唔錯嘅選擇。我留意到對呢間餐廳都幾耐,襯今晚我就來試嘗下啦!首先,話咁快就要講下招牌椰子雞喎啦,呢個菜真係好好味!雞肉煮得好嫩,配上啲椰汁同埋啲香料,味道真係超級香濃!啲椰汁好滑身,唔會好甜,而啲香料就係恰到好處,唔會太重口味。最令我驚喜嘅係,啲雞肉配上啲椰汁真係一啖一啖咁食,又唔會膩口!講完招牌椰子雞喎,我就要講下即炸紫菜響鈴啦。呢個菜係一個好特別嘅火鍋菜式,因為佢係即食紫菜,即刻放火鍋就可以食啦!啲紫菜炸得好酥脆,又唔會太油,口感好好!如果你鍾意呢啲酥脆嘅小食,依知絕對係一個值得一試嘅選擇!總括而言,滾爺火鍋係一間值得一去嘅餐廳,佢哋嘅招牌椰子雞喎同埋即炸紫菜響鈴都好好味,每一個菜式都好有特色。如果你鍾意火鍋同埋唔同嘅小食,咁呢個餐廳絕對係一個唔可以錯過嘅選擇!