2018-12-12
大表姐一向都鍾情日式放題,今日約左佢預祝生日飯。日式放題選擇真的很多呢,然而這間一向係我既首選,更何況表姐未試過,有信心佢一定會超級喜歡。雖然是平日星期一,但都好旺場,不過侍應安排座位有效率!-環境方面,地方果然夠「殿」,餐廳舒適寬敞,有好多大大小小的沙發卡位,但無論什麼位置,都沒有像一般放題餐廳般的擠迫感。-食物方面,點餐紙由A至L😆款式選擇都多,而且外面還有自助區:沙律、小食bar、即做手卷等等,令人興奮。-飲品選擇亦都冇得輸,除咗大雪櫃飲品,連酒精飲品如梅酒、清酒、紅白酒都有呢!仲有咖啡茶包。而我當然係至愛梅酒!-食物方面更加無得輸,質素很高!刺身很鮮甜,當中至愛入口即溶的拖羅、爽甜大大塊的赤貝、雪白鮮甜帶子其實樣樣都好新鮮好正,encore 了幾轉。-壽司的款式亦有心思,有一些秋之精選,例如:迷利千層海膽杯也不錯,口感層次豐富,橘黃色的海膽鮮甜、粒粒爽口三文魚籽、還有海藻等等火炙左口魚也是最愛,魚油香滑爆登!-芝麻雞翼、天婦羅等等也是超正!即叫即製,雞翼皮脆得很! 天婦羅🍤炸粉夠薄夠脆。無論冷盤/熱盤,都很有水準! -最後甜品、雪糕種類選擇之多,一定奪冠!食咗三款貴價雪糕,簡直
食物方面更加無得輸,質素很高!
其實樣樣都好新鮮好正,encore 了幾轉。
火炙左口魚也是最愛,魚油香滑爆登!
芝麻雞翼、天婦羅等等也是超正!
即叫即製,雞翼皮脆得很! 天婦羅🍤炸粉夠薄夠脆。
無論冷盤/熱盤,都很有水準!
最後甜品、雪糕種類選擇之多,一定奪冠!食咗三款貴價雪糕,簡直值回票價!
食物、環境、服務相當有水準
P.S 完全無漏單! 今晚食得超級開心滿足,表姐話一定會再encore !