2018-12-07
朋友KK來電約放工飯聚,剛好這天有空,佢提議去尖沙咀殿大喜屋吃日式放題,咁近公司,我當然舉腳贊成,馬上訂位喇。 準時六點入座,呢間放題除咗點紙仔仲有自助區,自助區有多款餐前小食如瑞士汁鷄翼(鷄翼好嫩滑又多肉汁,好味),燒章鱼丸子,咖喱鱼蛋,飲品都有好多選擇,除咗啤酒汽水之外仲有熱嘅清酒、梅酒,多款日式口味嘅果汁飲品,羅漢果茶同薑茶都有。 放題必食一定係刺身同壽司,刺身我哋就揀咗三文魚、帶子、赤貝、甜蝦、大大隻赤蝦 、蟹脚,仲有拖羅呀,全部都好鲜甜美味啊。壽司size細細一件,一啖一件好滋味,海膽手卷一定要食,d海膽一啲腥味都無,鲜甜又creamy。 日式放題竟有花膠同醉鮑魚食,大大件花膠,無魚惺味好軟滑又有口感,鮑魚帶些酒味,味道吾錯。炸物方面,有天婦羅、炸蠔、芝麻雞翼、炸榴蓮糯米糍等……榴蓮味道非常濃郁,不妨一试。最后當然要食甜品啦! 甜品有奶凍,牛奶布甸,提拉米蘇,榴蓮糯米糍等等嘅糕點類,每款细细件,可以食多幾款!至於雪糕同雪條,佢哋提供嘅唔系平價货,有MOVENPICK、Haagen-Dazs、MILK TOP等, 我地3個人分享左4款雪糕,最鐘意係MOVENPICK瑞士朱古
至於雪糕同雪條,佢哋提供嘅唔系平價货,有MOVENPICK、Haagen-Dazs、MILK TOP等, 我地3個人分享左4款雪糕,最鐘意係MOVENPICK瑞士朱古力!今日同朋友聚会食得十足满足啊。