2018-11-29
一向胃口都食得比較少既人, 所以放題都好少食, 一黎覺得放題係將貨就價, 兩黎就覺得唔回本唔抵食. 到左自己生日月份, 食飯次數多左, 今日男朋友帶我去食呢間比較高級既殿 大喜屋, 自己真係第一次黎食, 真係有d out啊!!!平日晚自選2小時放題$308/位, 計埋加一差不多要$350人頭費, 價錢對我呢個窮L而言真係有d高, 要不是男朋友建議食放題的話都唔想佢晒呢d錢. 黎到之後比我一向食開既放題有好大分別, 呢度除左有紙上點選既刺身, 壽司, 燒物, 鍋物等等, 估唔到大堂出面仲有形形式式既野食選擇. 甜品, 生果, 頭盤, 熟食...... 飲品除左有罐裝飲品之外竟然仲有少見既組酒, 日式白酒, 清酒 & 梅酒等等, 有邊間放題仲會有得任飲清酒? 感覺就好似去左食酒店buffet咁, 野食真係多到你估唔到放題提供既雪糕都唔係平價貨, 有MOVENPICK, Häagen-Dazs, Milk Top等等, 只要胃口唔忺我咁細既人食返多d刺身同食多幾杯雪糕條數就返返晒黎喇!!飲品攞左我中意飲既桃味酒, 酒閎成份只有3%, 味道甜甜好易入口, 感覺就好似飲緊桃味汽水, 岩晒女仔飲花
鰻魚忌廉芝士卷不竟壽司係男朋友中意食既, 見到第一時間就點左, 賣相唔算好吸引, 因為靚既鰻魚位置都用晒黎做原條燒, 果款汁燒鰻魚係幾正嫁!!!! 大家中意食鰻魚既可以試下 (蒲燒鰻魚), 因為當中有忌廉芝士關係, 食落都比較漿口, 味道會有陣陣cream cheese溢出, 雖然cream cheese食得多會滯, 不過因為size唔會好大件, 一口一粒又唔會過火, 都ok
今次因為之前食左好多件左口魚壽司, 所以都冇食到好多, 最後只係食到5隻><
半全翼既芝麻雞翼係全炸既, 不過唔會沾過多既粉, 熱辣辣上枱食落你脆卜卜, 但入面既肉唔會整到好干, 係juicy好多汁嫁! 而雞翼尖都炸多好脆, 味道岩岩~正!!!
燒菠蘿真係超級甜, 不過可惜已經好飽如果唔係既就可以再去食多幾件喇><
另外仲有餐廳自製既奶凍同提拉米蘇等等, 味道同質素一d都唔差(每款我都試左1啖) 奶凍同提拉米蘇既口感都幾滑, 今餐真係食左好多野, 睇怕又要開始進行地獄式減肥喇~~~~~