2019-01-11 345 瀏覽
餐廳寬敞,座位很多,好快就坐滿人門口都好多人等緊位食物飲品甜品款式都好多 放題第一時間就叫刺身三文魚、赤貝、象拔蚌全都係我既最愛 樣樣都好新鮮最鍾意三文魚 厚切肥美,既鮮甜又爽口第二樣就叫壽司 忍唔住叫左好幾round d飲細細件 無甘易飽有我最愛既🥰海鹽燒左口魚左右魚火炙之後 入口即溶 魚油好香🥰三文魚壽司肥美 擺設又有心機🥰燒香草羊鞍香草味濃而且一啲都唔so 兩個人食左五、六件炸物方面都好多選擇🥰一口紫薯、炸年糕上台仲係熱辣辣、即叫即整食飽之後就想食甜野架啦🥰蜜瓜同哈蜜瓜好甜好好食 瘋狂夾左兩轉 都係我自己食哂飲品都好多選擇除左普通飲品仲有清酒、梅酒、日本酒 多到揀唔到 好正雪糕唔再得雀巢雪糕 haagen dazs🥳興奮興奮 食左cream cheese mochi仲有movenpick hehe
餐廳寬敞,座位很多,好快就坐滿人
門口都好多人等緊位
食物飲品甜品款式都好多

放題第一時間就叫刺身
三文魚、赤貝、象拔蚌全都係我既最愛 樣樣都好新鮮
最鍾意三文魚 厚切肥美,既鮮甜又爽口

有我最愛既
🥰海鹽燒左口魚
左右魚火炙之後 入口即溶 魚油好香

🥰三文魚壽司
肥美 擺設又有心機

🥰燒香草羊鞍
香草味濃而且一啲都唔so 兩個人食左五、六件

炸物方面都好多選擇
🥰一口紫薯、炸年糕
上台仲係熱辣辣、即叫即整

食飽之後就想食甜野架啦
🥰蜜瓜同哈蜜瓜
好甜好好食 瘋狂夾左兩轉 都係我自己食哂

飲品都好多選擇
除左普通飲品仲有清酒、梅酒、日本酒 多到揀唔到 好正

雪糕唔再得雀巢雪糕 haagen dazs🥳
2019-01-10 297 瀏覽
我個朋友係尖沙咀放工,所以我就去搵佢食飯,佢話想食放題,最後我地簡左殿大喜屋,佢呢間好食同多野食,簡直係放題中之冠!好開心,因為我地早去到,所以仲可以入坐,唔洗等,入到去門口已經好多人等位!開始劃野食啦~大喜屋刺身不嬲有保證,多曬新鮮,厚切,肥美花雕醉鮑魚~呢款係新野黎~鮑魚入味彈牙,我想食多幾隻一定要食我最愛的壽司🍣蟹籽軍艦,勁多蟹籽,好好食,超爽!仲有我最愛的芥末八爪魚出去排隊拎海膽手卷,真係好好食,海膽好甜好新鮮,手卷仲好大件,勁多海膽,我起碼食左四件,好抵蒲燒鰻魚又係一定要食,因為平時出去淨食鰻魚又貴,同多數都要配埋飯食,呢加真係任食唔嬲,好抵蒜麵豉炒虎蝦,好夠味,蝦都好大隻,又好入味,好爽口,配埋啤酒啫喱,好精緻蟹肉日式蒸蛋,呢個整得唔錯,d蛋整得好滑,下層仲有好多蟹肉海燕窩椰汁燉木瓜,成個木瓜刮黎食好正,個糖水好潤好足料呢間甜品都幾多,仲有勁多款牌子雪糕任簡,食多幾杯都抵返曬呢間放題都幾多不同種類嘅食物,果然有保證!

開始劃野食啦~
大喜屋刺身不嬲有保證,多曬新鮮,厚切,肥美

花雕醉鮑魚~呢款係新野黎~鮑魚入味彈牙,我想食多幾隻

蟹肉日式蒸蛋,呢個整得唔錯,d蛋整得好滑,下層仲有好多蟹肉

海燕窩椰汁燉木瓜,成個木瓜刮黎食好正,個糖水好潤好足料

呢間甜品都幾多,仲有勁多款牌子雪糕任簡,食多幾杯都抵返曬

呢間放題都幾多不同種類嘅食物,果然有保證!
2019-01-10 269 瀏覽
終於捱到放假的一天.可能上天憐憫🐰小妹辛勞工作左成個星期,今日竟然有個內地豪親戚黎請食🍣午市放題.係傳說中既殿-大喜屋!! 估唔到午市放題都多人食(感覺除左自己,其他都係富人🤣),食物都算多選擇 ✨但成餐放題最有印象都係呢set秋之精選😍.😋賣相好,味道都唔錯,尤其係有我的最愛-海膽杯,海膽都鮮甜,唔會有苦澀味.🐟仲有個白松露拖羅球,松露既味道香得黎亦唔會掩蓋拖羅既鮮味,亦係值得一試!👍.至於其他放題食物,都係正常發揮,不過壽司飯就驚嚇少少😖,雖然細舊,但飯水太多,醋味亦太重,食落漿口過酸,絕對不合格👎,可能為食客胃納著想,唔想大家食太多飯掛😂
終於捱到放假的一天

秋之精選

秋之精選
2019-01-10 242 瀏覽
今日放假就做下孝順女,請爸爸媽媽去食放題,享受一下,今次就去左尖沙咀既殿大喜屋,一上到去門口已經好大餐廳現加就有個優惠,7:30前離座同9:15後入座都有85折,折左之後真係抵左好多當然要先食刺食先啦,瘋狂食蟹腳同拖羅同蝦餐廳預先準備好剪刀比你,方便你食蟹腳蟹棒壽司加左芝士無得輸,好正!任食海膽手卷,海膽好新鮮,唔會有腥味留意返手卷係order紙到無得叫嫁,要出去排隊拎,不過好快就有鮑汁花膠盛宴聽個名都已經知豪華,睇落已經有好多骨膠原我同媽媽每人食左兩份和牛薄燒都好正,食得出係靚牛黎!我爸爸好鐘意食咖哩蟹,個汁好惹味如果有白飯配黎食更加正估唔到d蟹連蟹膏都有足足有三個甜品櫃蛋糕布丁糯米滋馬卡龍都有,滿足我既願望爸爸媽媽今次食得好開心,下次再帶佢地黎食

當然要先食刺食先啦,瘋狂食蟹腳同拖羅同蝦
餐廳預先準備好剪刀比你,方便你食蟹腳

蟹棒壽司加左芝士無得輸,好正!

任食海膽手卷,海膽好新鮮,唔會有腥味

鮑汁花膠盛宴聽個名都已經知豪華,睇落已經有好多骨膠原
我同媽媽每人食左兩份

和牛薄燒都好正,食得出係靚牛黎!

我爸爸好鐘意食咖哩蟹,個汁好惹味
如果有白飯配黎食更加正
估唔到d蟹連蟹膏都有

足足有三個甜品
蛋糕布丁糯米滋馬卡龍都有,滿足我既願望

爸爸媽媽今次食得好開心,下次再帶佢地黎食
2019-01-09 214 瀏覽
朋友生日🎂話想食放題,即刻諗起呢間殿堂級嘅放題。之前食過幾次,無論係食品種類、食物質素都非常唔錯!👍🏻放題唔少得各款炸物、燒物、刺身、壽司🍣,呢間放題除左呢d之外,仲有長腳蟹、鮑魚、鐵板燒!🤤飲品除左一般嘅汽水🥤同果汁🍹之外,啤酒🍺、紅酒🍷、白酒🥂、日本清酒🍶都係任飲。無酒原歡嘅朋友一定唔可以錯過啦~ 甜品櫃更係令人喜出望外,除左常見嘅一口甜品之外,🍦雪糕更可一次過食曬HäagenDazs、Mövenpick、Milktop!真係大滿足~ 😍 到現時為止,係我地係香港食過嘅最正嘅放題!無論係食物款式、食物質素、餐廳環境、服務質素都好到位!記得要預先Book枱~
朋友生日🎂話想食放題,即刻諗起呢間殿堂級嘅放題
之前食過幾次,無論係食品種類、食物質素都非常唔錯!👍🏻

放題唔少得各款炸物、燒物、刺身壽司🍣,呢間放題除左呢d之外,仲有長腳蟹、鮑魚、鐵板燒!🤤

記得要預先Book枱~
2018-11-25
  • 拖羅
  • 清酒
  • 松葉蟹腳
2019-01-05 277 瀏覽
朋友升職,當然要好好慶祝一番。朋友話要食好嘢,梗係要食放題。一於食到豪一豪,殿堂級大喜屋放題是不二之選。一坐低,當然係叫刺身。殿堂果然係殿堂,拖羅都有得食,肉質10分肥美。希靈魚10分爽口,三文魚都好肥美,仲叫咗啲螺片。然後,我們點了一些火炙壽司,火炙和牛壽司10分推薦,入口即溶。芝士蟹柳壽司亦都10分出色。殿大喜屋真係誇張,連鮑魚都有得食,我哋叫咗三次,點都返本啦。花雕酒煮鮑魚,味道10分夾。飲品櫃度選擇10分多動有啤酒、汽水、烏龍茶、麥精都有得飲。當然,仲有可以翻熱的日本清酒、紅酒、白酒都一應俱全。特別推介炸生蠔,外脆內軟,炸得10分香口。海膽手卷一級棒,每人每次只可以拎兩件,絕對係呢個招牌菜。海膽10分新鮮,份量亦都好夠,食到舔舔脷。餐前小食的選擇都10分多,有咖喱魚蛋,雞翼,小丸子,蔬菜,炒飯,最啱啲食物未黎之前填一填肚。哈根大師雪糕任食,仲有 Movenpick 可以選擇唔食返幾杯,邊度對得住自己?特別一提係,呢度的裝修都幾 grand,坐得十分舒服,兩個鐘頭都夠晒時間食。

飲品櫃度選擇10分多動有啤酒、汽水、烏龍茶、麥精都有得飲。
當然,仲有可以翻熱的日本清酒、紅酒、白酒都一應俱全。

特別推介炸生蠔,外脆內軟,炸得10分香口。

2019-01-02
2019-01-05 226 瀏覽
本身食過幾次大喜屋唔同分店,一直都好想搵次試下殿大喜屋,今日有開心事想慶祝下,就放縱下自己豪番次。上到殿大喜屋,餐廳比一般放題餐廳闊落,樓底亦較高,環境舒適,好感度大增。殿大喜屋餐牌選擇較多,以下係其中一d食左ge食物:火炙壽司燒皇帝蟹捧/胡椒和牛燒/鹽燒三文魚腩/海鹽燒左口魚邊/蒲燒海鰻,每款都唔錯,特別推介燒皇帝蟹捧同埋三文魚腩。花雕醉鮑魚連鮑魚都有得食,緊係要試下。賣相已經唔錯,食落好有咬口,花雕酒味亦出,忍唔住encore左兩次。吉品鮑汁燴花膠盛宴鮑汁味濃厚,花膠大大塊,呢個都係回本之選,見到唔少枱都有order。焗帶子刺身薄切即燒和牛飲品選擇亦唔少,凍飲熱飲都有,亦都比平時特別d,最驚喜係紅白酒清酒都有。最後一定要留肚食甜品,呢度有任食ge Haagen Dazs 同movenpick,點都要食番兩杯先走。殿大喜屋絕對係CP值超高,下次食放題都樂意俾多少少食呢間。

殿大喜屋餐牌選擇較多,以下係其中一d食左ge食物:

火炙壽司

花雕醉鮑魚

吉品鮑汁燴花膠盛宴

焗帶子

刺身

薄切即燒和牛

殿大喜屋絕對係CP值超高,下次食放題都樂意俾多少少食呢間。
2019-01-04 199 瀏覽
為左請朋友食飯,選左呢間食評好好但一直都仲未試過既放題。呢間任食放題CP值超高😍😍😍有分2個時段,限食2小時45分 及 自選時段限食2小時。我就梗係食盡2小時45分中啦… 2小時太急了海胆,拖羅 好味呀,海胆唔戥,拖羅當然唔會話入口即溶,但都唔錯呀。。。其他刺身都好新鮮花雕醉鮑魚 必食之選和牛燒 正呀,牛肉味濃,又唔韌鹽燒牛舌 我最中意就係爽口仲有紅/白/清/梅酒任飲,只係試左梅酒,好甜易入口椰子雞湯 第一轉飲好鮮甜呀,之後再叫,唔知點解就味精重左,味道唔同晒燕窩燉木瓜 好味又夠甜酸菜魚 我中意呀,我忍唔住成窩食晒🤣咖哩炒蟹,夠辣,味道幾好,但唔算惹味。不過肉質梅既,唔新鮮MilkTop海鹽雪糕 我真係第一次食,有驚喜,movenpick 朱古力都好正,唔太甜上菜收碟速度快,無漏單,勁👍 坐位舒適,見到好幾枱2人都坐4人枱 太多不夠盡錄,款款味道都唔會求其,高質😂 好抵呀😎 感覺以後唔想再食其他放題

花雕醉鮑魚 必食之選

和牛燒 正呀,牛肉味濃,又唔韌

鹽燒牛舌 我最中意就係爽口

仲有紅/白/清/梅酒任飲,只係試左梅酒,好甜易入口

燕窩燉木瓜 好味又夠甜

酸菜魚 我中意呀,我忍唔住成窩食晒🤣

咖哩炒蟹,夠辣,味道幾好,但唔算惹味。不過肉質梅既,唔新鮮

2019-01-03
2019-01-04 185 瀏覽
上次黎過食中午放題,由於係lunch偷跳唔係好夠時間食,今日再次約同事夜晚去食盡佢,我哋book咗早場六點至8:15 ,但可惜我嗰日放工遲咗我去到都差唔多七點鐘啦,幾個朋友已經食到七八成飽咗,得返我一個人開始作戰,一開始梗係去攞兩件海膽手卷先啦,唔使排隊即叫即包紫菜都仲係脆嘅,海膽放上面又唔會吝嗇太少,我一共食咗五件非常滿足。跟住佢梗係叫刺身,佢嘅拖羅刺身同埋兩隻甜蝦帶子刺身都好新鮮好好味,但係由於只係我一個人嘅份量影出嚟張相就冇咁震撼,另外再食咗啲串燒,鮑魚,花膠,仲有炸榴槤同埋榴槤糯米糍,佢兩隻榴槤食物都好食,鍾意食榴槤嘅朋友可以一試,飲品方面啦成個飲品可以任你揀,我仲飲咗佢嘅梅酒同埋sake。最後開始食雪糕呀,我試咗佢三款大牌子嘅雪糕食咗三個非常之滿足,喺出邊食一個都要幾十蚊,食咗三個差唔多成舊水。今次由於我遲到嘅關係就唔係食咗好多好多嘢,但每一樣野都必食好好味嘅主打菜式,希望下一次我可以早啲嚟食到更多嘅嘢。

2018-12-03
  • 海膽手卷
  • 拖羅
2019-01-04 200 瀏覽
同D舊同學聚會 ,book咗呢一間放題,係前班長大人訂檯,佢真係識Book,呢間好多野食,好似酒店咁,勝價比高。環境又大又正,水晶燈,格局豪華,好酒店式,一行六人張大檯,大沙發,正!一坐下咩都唔理瘋狂柯打! 先叫了刺身,大部份好食,池魚王,赤蝦,甜蝦和海膽杯,松葉蟹腳,特別新鮮! 趁D野未嚟晒走出去自助美食區,那日有椒鹽瀨尿蝦,好食呀! D大泥猛就OK啦,原來炸腰果都有得食,好香口,D枝豆,甜魚仔都好好食,那晚又有炸薯格,章魚丸子,D蕃笳仔丸子好食,又有咖喱魚蛋同白菜仔,我覺得自助美食區都好多嘢啱食。飲品係成個大櫃你任取,好多款,反而我好Buy佢有果汁机,蘋果汁,橙汁飲,都幾好飲。咖啡机任飲,綠茶包,重有唔講得少熱清酒,啤酒,紅酒,重有Bar檯㨂cocktail,真正到無倫! 壽司水準好,我好愛吃黃金蟹棒和左口魚邊壽司,重有係蜜汁一口牛都好正!我地見有鮑汁燴花膠,狂叫,真係大大舊花膠好腍好正。串燒全部都有叫燒秋葵,菠籮,大海蝦,帆立貝好食,特別係燒五花肉,夠肥夠香口。冷面推介胡麻稻庭烏冬,重有個加拿大鮮蠔炒麵,燕窩鮮奶蛋白都有得食,好野!太多野好食,寫唔晒,重有甜品櫃,雪糕櫃D野食,

太多野好食,寫唔晒,重有甜品櫃,雪糕櫃D野食,記住要留肚食。
2019-01-03 207 瀏覽
眾所週知,殿係旗下大喜屋裡面最高級,價錢亦係最貴。之前已經試過大喜屋、樂天,同極尚,趁著聖誕節決定要好好放縱下自己🤣雖然平安夜食,但比較起其他西餐廳或酒店自助餐,其價錢加價幅度不算很大,按時段加$20-$40,係合理既加幅。出面自助區有不少冷盤,小食,如果要食海膽壽司🍣係需要出去排隊的,梅酒、白酒等🍶亦有提供。大部分食物同其他大喜屋係一樣,質素亦不相伯仲,最大分別係必叫任食鮑魚同和平薄燒,當然仲有任食Haagen Dazs& movenpick雪糕!佢地就係我今晚既3大目標😂花雕醉鮑魚鮑魚size唔係細細隻,最值得一讚係師傅將鮑魚清潔得好乾淨,四周唔會有黑色的污穢,而且充滿花雕味,令人開胃。鮑魚肉質煙韌彈牙,我encore左3次呢!和牛薄燒師傅燒得岩岩好,唔會老唔會overcook🥳,牛味充足,點唔點汁都可以,非常juicy!任食雪糕平時食其他大喜屋員只有一杯Haagen Dazs/Movenpick?呢度自取,仲要任食😻除左 Haagen dazs同movenpick,仲有milktop、道地綠茶,同其他雀巢雪糕,選擇好多~剌身鹽燒海蝦🦞一口牛

花雕醉鮑魚

和牛薄燒

任食雪糕

剌身

鹽燒海蝦🦞

一口牛

2019-01-01 251 瀏覽
12月女團生日會去呢度食。訂位時,因我地有8個人,要先落訂留位,另外,因為有人下星期生日,喺頭7尾7生日黎食,有哈根雪糕火鍋送!超開心! 講返主食,刺身無得輸!吞拿魚係拖羅,蝦有甜蝦同牡丹蝦,帶子同其他北寄貝、螺、希靈魚都好新鮮,我地叫左 3 round,都係第一round最好,另外兩 round 有啲冰。 呢度仲有比較少有嘅醉鮑魚同花膠,但都好一般。手卷要喺出面buffet station 拎,每人每次可拎2個手卷。海膽手卷係mini版,味道幾好,又唔會浪費我啲quota。但唔記得影相。另外叫左啲特色迷你飯,但麻麻地。薄燒和牛係推介!必食!熟成岩岩好!天婦羅都幾多選擇,上檯仲熱熱地,唔錯。甜品種種好多,女生至愛!

呢度仲有比較少有嘅醉鮑魚同花膠,但都好一般。

另外叫左啲特色迷你飯,但麻麻地。

薄燒和牛係推介!必食!熟成岩岩好!

天婦羅都幾多選擇,上檯仲熱熱地,唔錯。

甜品種種好多,女生至愛!
2018-12-19
慶祝紀念
生日
2018-12-31 243 瀏覽
和家人在非繁忙時段來食放題,一次很不錯的選擇!呎度寫紙叫幾多食物就真係俾幾多食物你,唔會自己縮左水。我地叫左好多刺身啊!仲有一個自助bar,不過都係一啲平價又勁飽肚既食物,例如鱆魚小丸子、薯格、湯、沙律等,仲有不同種類既飲品,紅酒白酒清酒都有!啲刺身好新鮮,好好味!可惜熟食少左啲。
和家人在非繁忙時段來食放題,一次很不錯的選擇!

刺身好新鮮,好好味!可惜熟食少左啲。
2018-12-31 191 瀏覽
12月30日 男朋友生日,特登揀依間慶祝,因為有朋友介紹食物質素唔錯。座位稍為寬敞唔錯,就算係同一時間入場,上菜速度都唔算慢。重點係,半個鐘後開始不停的來錯嘢仲要係3倍的份量。更誇張係咁啱我哋正確柯打2人份量和錯咗既3人份量一齊上,張檯實在無位放。前後來錯3倍份量既次數有6次。搵咗2個類似主任級既人跟進,說話都未講完佢拎住錯既食物就走,2次啊,仲要一D表態都無,完全無講任何嘢。最後仲要催我Last Order埋單,我話第一轉落既嘢仲未來,不停來錯嘢,個類似短髮主任女士完全又係無反應(第二次)直接問我要咩。 然後Call麥話比埋佢哋啦!唔會再來,食物質素唔錯,但個過程太受氣。咁既價錢確有咁既員工質素。
2018-12-30 197 瀏覽
好耐都沒去食放題了,前一陣子和友人去了聞名之極的殿大喜屋,一試高檔的日式放題。價錢方面,不比其他大喜屋貴很多,但環境卻更為寬敞舒適。黎食放題當然要叫一系列的刺身啦!甜蝦,三文魚,油甘魚,新鮮又大件。海膽手卷同樣也少不了,十分新鮮,紫菜如果脆就更好。牛肉壽司,蟹棒壽司,蟹子壽司都很出色,份量剛剛好。燒和牛給了我很大的驚喜,薄而嫩滑,一點也不膩。鰻魚燒得香軟,肥美而不甜膩。一口鮑魚十分爽脆。愛酒之人記得倒一杯梅酒,或者拿一罐紅桑子啤酒飲下。

海膽手卷同樣也少不了,十分新鮮,紫菜如果脆就更好。

牛肉壽司,蟹棒壽司,蟹子壽司都很出色,份量剛剛好。

燒和牛給了我很大的驚喜,薄而嫩滑,一點也不膩。

鰻魚燒得香軟,肥美而不甜膩。

一口鮑魚十分爽脆。

愛酒之人記得倒一杯梅酒,或者拿一罐紅桑子啤酒飲下。