2018-12-29 351 瀏覽
本身唔諗住食呢間,但點知原本個間Full Booking,盲中中走左黎呢間食,平安夜竟然即刻有位。7:30前離座更加85折,埋單每人$255。 整體唔錯,刺身一般質素,最好食係吞拿魚,蝦就腥腥地……炸物當然要食我最喜愛既榴蓮炸彈!唔錯,夠香甜炸雞翼高質,值得一試,麻麻地天婦羅所以冇試,燒牛舌唔錯,值得一試,最冇得頂既係個份蒜香安格斯牛柳粒,一定必試!蒜片香脆但唔苦,牛柳粒夠味!對於食肉怪黎講係好開心!最難食係個份壽喜燒……超甜!甜到嘔心……浪費左d材料!另外令人失望既係蒜心炒魷魚,魷魚唔夠爽,冇乜味……咖喱蟹都可以一試,不過會食到成口都係壽司就普普通通,冇乜印象。

炸物當然要食我最喜愛既榴蓮炸彈!唔錯,夠香甜

壽司就普普通通,冇乜印象。
安格斯牛柳粒
燒牛舌
咖喱蟹
2018-12-24
工作一整日總需要約同事放工食好東西朋友已經推薦過很多次今次終於同戰友兩個一試呢間日式放題環境高貴典雅天花頂掛上數盞大吊燈 閃閃令令而且食物質素高質 味道一流個人覺得刺身肥美juicy有口感鮑汁燴花膠大件足料花雕醉鮑魚厚身彈牙!味道都不錯!推介!點完食物 覺得肚餓可先到外拎飲料及小食有兩大櫃提供飲料還有梅酒、清酒、白酒及紅酒小食有炸物、肉丸及螺肉味道尚可!當然唔少得甜品雪糕 多款味道選擇還有水果刺身先來一大盤刺身有拖羅、三文魚、甜蝦、油甘魚帶子、北寄貝、赤貝、螺片赤海蝦、甜蝦及蟹腳個人最喜歡這裡的拖羅、三文魚及油甘魚拖羅口感特別豐富juicy 美味可口!油甘魚三文魚厚嫩滑肥美好味口感鬆軟滑溜!細膩鮮味滋味滿足!推介!夏之精選海鮮杯有金蟹膏伴松葉蟹散壽司千層海膽杯白松露拖羅赤身繡球柚子什錦海鮮杯花雕醉鮑魚一人必食一隻鮑魚鮑魚尚算厚身 裙邊整齊完整鮮味濃郁 口感亦非常好 鮑魚彈牙可口 咬落去有啜牙黏牙的感覺!推介!鮑汁燴花膠女士們滋補養生之選每客一大塊花膠 餡料足 有口感黏稠度超豐富配上冬菇及菜!鐵板和牛薄燒和牛又薄又大塊燒得剛剛好 配上燒汁甘甜柔軟風味濃厚 油花細緻咀嚼感十足 juicy惹
工作一整日總需要約同事放工食好東西
朋友已經推薦過很多次
今次終於同戰友兩個一試呢間日式放題
環境高貴典雅
天花頂掛上數盞大吊燈 閃閃令令

而且食物質素高質 味道一流
個人覺得刺身肥美juicy有口感

鮑汁燴花膠大件足料
花雕醉鮑魚厚身彈牙!
味道都不錯!推介!

點完食物 覺得肚餓可先到外拎飲料及小食
有兩大櫃提供飲料

還有梅酒、清酒、白酒及紅酒

小食有炸物、肉丸及螺肉
味道尚可!

當然唔少得甜品雪糕 多款味道選擇

還有水果

先來一大盤刺身
有拖羅、三文魚、甜蝦、油甘魚
帶子、北寄貝、赤貝、螺片
赤海蝦、甜蝦及蟹腳

個人最喜歡這裡的拖羅、三文魚及油甘魚
拖羅口感特別豐富juicy 美味可口!

油甘魚三文魚厚嫩滑肥美好味

口感鬆軟滑溜!細膩鮮味
滋味滿足!推介!

夏之精選海鮮杯

花雕醉鮑魚

一人必食一隻鮑魚

鮑魚尚算厚身 裙邊整齊完整
鮮味濃郁 口感亦非常好
鮑魚彈牙可口 咬落去有啜牙黏牙的感覺!
推介!

鐵板和牛薄燒

和牛又薄又大塊
燒得剛剛好 配上燒汁甘甜柔軟
風味濃厚 油花細緻
咀嚼感十足 juicy惹味!

賞花宴
有三文魚花之戀、三文魚子魚玫瑰
黑松露油甘玫瑰、燕窩花文魚花之戀

個人覺得黑松露油甘玫瑰味道較為出眾!

燒物
北海道燒帆立貝

炸物

芝士年糕、榴槤炸彈及一口甜蕃薯

熱辣辣 即點即整  餡料足

• 鮑汁燴花膠
  • 花雕醉鮑魚
  • 刺身
  • 和牛薄燒
之前食過大喜屋、樂天大喜屋同極尚大喜屋,今次就趁聖誕去試一試價錢最貴既殿大喜屋(午市放題: 12pm-3pm)。個人覺得殿大喜屋貴就貴在:任食鮑魚、和牛、貴價甜品(haagen daz, movepick);任飲紅酒白酒、清酒梅酒,仲有咖啡機提供。如果你對尼幾款食物/飲品有特別追求,俾貴d既價錢食殿大喜屋係絕對值得。平時放題既環境都比較暗,殿大喜屋既環境就好光猛,令人感覺精神d。花雕醉鮑魚鮑魚係迷你size(以任食而言可以接受),一夾起隻鮑魚就聞到濃烈既花雕味,雖然我唔好花雕,但食鮑魚感覺會回本d。和牛薄燒成個放題最推介就係和牛薄燒。經過見到廚師係一片一片咁燒已經覺得吸引。將薄切既和牛沾埋醬汁一齊放入口中,充滿淡淡既牛味,非常嫩口,超正,食左2份。海膽手卷海膽手卷係出面自取,都幾有海膽味,唔係低質既。Size係正常手卷size,海膽份量合理。但食放題既話,正常size既手卷係會令之後既戰鬥力下降,如果手卷細件d會開心d(雖然我地每人都食左3件)。牌上標明海膽手卷係限量,但2點左右仲有得拎。刺身正常。雖然有蟹腳,但放題既蟹腳同自助餐既真係唔同級數,麻麻。燕窩花之戀同普通花之戀分別唔大,唔

花雕醉鮑魚
和牛薄燒;花雕醉鮑魚
海膽手卷
海膽手卷
刺身
燕窩花之戀同普通花之戀分別唔大,唔係好食得出有燕窩。
卷物
黃金蟹膏伴松葉蟹散壽司
係餐牌上見到覺得幾特別,但其實同蟹膏蟹肉壽司無乜分別,只係賣相睇落奢侈d,壽司飯略嫌太多,一般。
黃金蟹膏伴松葉蟹散壽司
其他壽司、卷物、一品料理、燒物同天婦羅等等都正常。平時午市放題係$268/位,聖誕節期間收費有所調整,我地當日食係$288/位。不過我同"友人"都唔好酒類,貴價甜品都係一杯起兩杯止,最鐘意都只係和牛,所以都未必會再來。
(個人口味: 3.7+3.7/10)
黑椒蜜汁一口牛
蒲燒鰻魚;吉品飽汁燴花膠
虎蝦配啤酒啫喱
蟹肉日式蒸蛋

2018-12-22
2018-12-27 151 瀏覽
鍾意左大喜屋系列都好耐,由十年前第一次食嘅驚艷,直至近年都一直久唔久有幫襯,應該剩番呢一間殿大喜屋未試過,殿大喜屋同其它大喜屋嘅分別除咗有更多款式以及裝橫高級啲之外,最重點係坐位闊落好多,俾幾百蚊食放題都唔爭在加幾十坐得舒服啲啦。刺身揀咗三文魚,油甘魚,拖羅,希靈魚,赤海蝦,赤貝,甜蝦,北海道鮮帶子,同埋比較少有嘅池魚王,所有刺身都好新鮮,尤其係赤貝同埋北海道帶子,直情有少少omakase咁嘅級數。黃金蟹膏伴松葉蟹鉗壽司,蟹膏嘅甘香同蟹鉗相映成趣;白松露拖羅赤身繡球,白松露同拖羅嘅味道配合得天衣無縫;柚子什錦海鮮杯,柚子同海蝦嘅味道係估你唔到咁夾。海膽手捲,今日係衝住殿大喜屋嘅海膽而嚟嘅,果然無令到我失望,海膽甘香豐膄,伴隨住脆身嘅紫菜手捲嚟食,更加出色。食完生嘢即刻出去掃吓啲熱葷,熱葷嘅陣容都唔嘢少,有成十幾款,款款都熱辣美味。花雕醉鮑魚,果然係殿堂級,連鮑魚都係任點任食,鮑魚個仔不小,酒味未算好濃,但係帶有點點嘅鹹香。蒜麵豉炒虎蝦伴啤酒啫喱,虎蝦爽口彈牙,因為用咗麵豉同炒嘅關係,帶有點點嘅甜味,同時亦有香濃嘅蒜味,而個啤酒啫喱啤酒味道清新,我覺得咬一啖蝦再食一啖啫喱,將佢哋混和喺口

蒜麵豉炒虎蝦伴啤酒啫喱,虎蝦爽口彈牙,因為用咗麵豉同炒嘅關係,帶有點點嘅甜味,同時亦有香濃嘅蒜味,而個啤酒啫喱啤酒味道清新,我覺得咬一啖蝦再食一啖啫喱,將佢哋混和喺口入面嘅味道就係最好㗎啦。

嚟到尾聲甜品任食又有廿幾三十款,Haagen-Dazs雪糕唔係再係基本嘅朱古力雲呢拿士多啤梨味,揀咗 Cream cheese monchi 同梩 Toffee monchi,Cream cheese芝士味道香濃,monchi口感煙靭,夠哂特別;餐廳自家製嘅甜品方面我最鍾意就係呢一個朱古力蛋糕,朱古力味夠之餘又唔會話太甜,啱哂我口味。
2018-12-27 532 瀏覽
聖誕紅假約左朋友去食放題,午時放題可以食3個鐘12點食到3點,價錢$298+10%,可能因為係午市,雖然係紅日,但就唔算滿座,因為時間較充裕,所以可以同朋友慢慢食慢慢傾,呢間既食物款式都唔少,除左填紙外,大堂亦有飲品,甜品,雪糕,小食自助,先去大堂攞左個海膽手卷味道唔錯,海膽都算新鮮,又唔會太大件,另外刺身都唔錯,甜蝦,帆立貝都幾好,梅酒,清酒,紅白酒,都放係大堂自助取,試左梅酒,都易入口,花膠分量都唔少,都算大件,每盅有2-3件花膠,醉鮑魚,好食一啖一隻,薄燒和牛雖然唔算好肥,但牛味都夠濃,焗帆立貝又係好食,個醬加左好多沙律醬同埋蟹籽,燒牛舌送黎既時候剛燒起熱辣辣,好惹味,呢個係佢4款壽司,唔算特別好食,一般,雞翼同芋心丸都非常好食,甜品其實有好多款,但已經好飽食唔落,所以只好簡其中幾款黎試,呢個椰汁燉木瓜非常推介,雪糕款式非常多選擇,movenpick, milktop, haagen-dazs, 連道地綠茶都有,其實仲有其他款,但已經食唔落,呢間其實都試過夜晚黎食,食既野其實差唔多,但可能因為限時又比較多人,反而午市食會舒適好多,另外佢既椰子雞湯亦非常推介,雖然價錢比其他同類既日
味道唔錯,海膽都算新鮮,又唔會太大件,
另外刺身都唔錯,甜蝦,帆立貝都幾好,
梅酒,清酒,紅白酒,都放係大堂自助取,試左梅酒,都易入口,
花膠分量都唔少,都算大件,每盅有2-3件花膠,
醉鮑魚,好食一啖一隻,
薄燒和牛雖然唔算好肥,但牛味都夠濃,
焗帆立貝又係好食,個醬加左好多沙律醬同埋蟹籽,
燒牛舌送黎既時候剛燒起熱辣辣,好惹味,
呢個係佢4款壽司,唔算特別好食,一般,
呢個椰汁燉木瓜非常推介,
雪糕款式非常多選擇,movenpick, milktop, haagen-dazs, 連道地綠茶都有,其實仲有其他款,但已經食唔落,呢間其實都試過夜晚黎食,食既野其實差唔多,但可能因為限時又比較多人,反而午市食會舒適好多,另外佢既椰子雞湯亦非常推介,雖然價錢比其他同類既日式放題貴些少,但食物質數款式亦好好多,款式多好多,所以即使貴些少都值得。推介。

2018-12-25
2018-12-27 161 瀏覽
之前都食過呢間4次,琴晚同8個朋友一齊去食,book左台,去到話要分台,如果分台就唔洗book台啦,服務員態度唔滿意咁,咁我地就話唔介意等多陣要大台,食物退步,重點係我地8人今早起身都岀現屙嘔,應該係魚生岀現問題,一定無下次
2018-12-26
60 分鐘 (堂食)
2018-12-27 10561 瀏覽
BoxingDay 哩個開心的節日當然要用愉快的心情去慶祝架喇 但今日就有一個很差的經歷👎🏽👎🏽話說小妹個🐢🍯一早已經打左去book位 我地去到嘅時候見到長長的人龍 當然要問下流程係點架喇 ((我地係第一次嚟)) 點知樓下果位黑色衫長頭髮的職員態度非常差👎🏽👎🏽真係問多兩句佢都唔alright架喎 講野又無尾音又串又無禮貌 真係未食野都一肚火🔥🔥😠😡上到去落order 又係等左勁耐時間 啲食物先上到枱架喎🙄🙄刺身 真係要讚👍🏽👍🏽🈶️希靈魚 大蝦 螺肉 北寄貝等 確實係新鮮肥美😄😀切得又厚 塊塊都好平均 真係啖啖肉架👍🏽🔪熟食嘅壽司都有好多款 味道都唔錯架🙂☺️唔食生野嘅朋友都有不少選擇🍣但係花之戀就令我地有點失望👉🏽👈🏽👉🏽👈🏽同爭鮮的質素好似無咩分別咁🙈🙊仲有蟹腳都係有陣臭味🦀😱😨燒物 點了#燒牛舌 同 #燒鰻魚 終於上到枱嘅時候 已經係即刻食 我地發覺兩樣食物都係凍架😥😥另外 我地都有點了天婦羅🍤都係等左好耐時間 上枱後發現食物都是淋的 凍的 一點熱度都無喔😩😫😣😖真係離哂譜🥺☹️🙁😕😞椰子雞湯 無味道可言 味道很淡的呢 成碗湯最吸引都是粟米吧🙄🙄放題嚟講 哩度都算係高收費 但食物質素
熟食壽司
花之戀
蟹腳
仲有蟹腳都係有陣臭味🦀😱😨
燒牛舌
燒鰻魚
椰子雞湯
椰子雞湯 無味道可言 味道很淡的呢 成碗湯最吸引都是粟米吧🙄🙄放題嚟講 哩度都算係高收費 但食物質素真係好差😨🙈服務態度又衰 而且仲催埋單 明明之後都無客的了 感覺真係好shit 完全無回頭 真係好嬲又好唔開心😢🤬😠😡
2018-12-26
熟食壽司
12月天氣開始凍,胃口大增,又係食放題既時候。殿大喜屋出名係質素保證,上網見有時段有85折,於是決定同舊同事豪嘆一次。呢度大部分都係卡位,私隱度高,大聲少少傾計講是非都吾驚(哈~講笑)。一入到黎,舊同事就衝出去拎野飲,仲幫我拎埋,竟然有少見既日本紙包野飲。我飲左兩包,有d似雜果賓治,幾清新。刺身種類應有盡有,特別欣賞拖羅、赤海蝦同松葉蟹腳,一來其他放題較少見,二來新鮮度十足,絕對係必叫之選。海膽手卷雖然要排隊拎,但勝在即場整作,保持左紫菜既爽脆度,海膽亦夠新鮮,一啲腥味都無。壽司種類繁多,炸物同其他熟食都保持水準,全部都熱辣辣,應該係有order先即整,賣相亦絕不馬虎。最後當然要食甜品,雪糕我食左哈根大師既芝士蛋糕、Mövenpick既瑞士朱古力、Milk top既海鹽同埋道地既綠茶,非常滿足。另外,舊同事讚北海道奶凍好滑好濃奶味。不過,我已爆quota,唯有下次再戰,哈。
2018-12-24 164 瀏覽
一定要預早訂位一入到去職員就帶我地坐底係卡位刺身種類選擇都幾多,有三文魚,北寄貝,帶子,甜蝦,象拔蚌,赤蝦,蟹腳。除咗刺身,一定要叫海膽手卷,海膽超級鮮甜肥美,好易入口呢到既燒物都唔錯架,有鹽燒雞翼,燒牛舌,烤羊架仲有焗蠔,芝麻雞翼,炸榴槤波波,天婦羅有高質雪糕,Movenpick / Haagen Dazs。呢間放題食物有好多種類,賣相都好好! 食物又高質。放題最重要系少漏單,呢到又真系少漏單,服務態度仲好好!
一定要預早訂位

一入到去職員就帶我地坐底係卡位

除咗刺身,一定要叫海膽手卷,海膽超級鮮甜肥美,好易入口

呢到既燒物都唔錯架,有鹽燒雞翼,燒牛舌,烤羊架
仲有焗蠔,芝麻雞翼,炸榴槤波波,天婦羅

呢間放題食物有好多種類,賣相都好好! 食物又高質。

放題最重要系少漏單,呢到又真系少漏單,服務態度仲好好!
2018-12-20 265 瀏覽
日本放題開到成行成市幾乎每個區 都開咗幾間任食日本放題宏宏眾多日本放題之中我就較為喜歡《殿 大喜屋》除咗因為刺身同熱食質素較為平均之外仲有我最鍾意嘅海膽壽司任食《殿 大喜屋》鄰近The One以及美麗華商場地點方便就腳 一站式行街睇戲食飯而且裝修亦非常豪華優雅有吊燈皮座 坐得非常舒服食得放題第一樣嘅一定係點刺身拼盤呢度嘅刺身非常高質素有平時絕少有任食嘅拖羅刺身 甜蝦刺身非常鮮甜而牡丹蝦刺身 預先挑好蝦腸 乾淨兼無沙另外仲有鮮橙色爽口嘅赤貝同埋鮮甜嘅帶子刺身喺任食來講 質素真係相當滿意食日本嘢又點少得飲番杯清酒《殿 大喜屋》有一個酒類飲品corner除咗有紅白酒之外仲有梅酒 熱清酒以及凍清酒選擇熱清酒味道醇厚 味道芳香配埋壽司刺身一齊食簡直係一絕呢間放題最出名嘅就係任食海膽手卷海膽質素一啲都唔差冇腥味之餘 亦夠鮮甜 味道回甘壽司推介有鰻魚忌廉芝士卷壽司crossover用咗忌廉芝士估唔到鰻魚同cream cheese係咁匹配另外火炙壽司系列亦非常出色每次必點嘅有海鹽燒左口魚邊火炙過後嘅左口魚邊油脂溢出油份充足 非常甘香另外柚子胡椒和牛燒 亦一定要encore和牛牛味十足 火炙過後帶有炭香
日本放題開到成行成市

質素可媲美高級日本餐廳

咖哩蟹辣度適中

非常惹味

最後一定一定要食嘅就係Häagen-Dazs 雪糕啦

呢度嘅Häagen-Dazs 雪糕有忌廉芝士同埋拖肥兩款口味

兩款都有小丸子係裏面

忌廉芝士味非常出色

入面嘅小丸子口感煙煙靭靭

平時出面買一杯都成二三十蚊

可以話係返本之選

總括嚟講 呢一間《殿 大喜屋》性價比超級高

大家不妨試下 做下比較

2018-12-20 234 瀏覽
同老公來食午市放題,價錢不算平,環境舒適,冇漏單,但食物質素不是樣樣👍,但總括正常偏好食。首先,刺身種類,多了拖羅,就沒什麼特別。反而對帶子有點失望,因為不飽滿,不算大粒。叫了兩轉刺身就放棄了。試了壽司,細細件,讚,不會飽滯。特別推介,海膽手卷,我自己食了多個。紫菜很新鮮、脆脆的。海膽鮮味,嗅到已很香,入口甜,一食再食😋。還有要推介的,就是燒牛肉,薄燒,不靭不鞋,簡直瘋狂的食。我們食量不大,所以轉揀回本食物。鮑魚,正呀!叫幾多俾幾多,不嗇色。花膠就一般了,只吃一轉。最失望是羊架,鹹和欠羊味,平時放題起碼食四件,今次只食一件。這裡可盡情飲梅酒😋。H字頭的雪糕也回本啊!我食了三杯。略嫌海鮮類欠奉,如咖哩蟹,霉。松葉蟹腳麻麻。
2018-12-18
2018-12-15 199 瀏覽
Went for a staff annual dinner with my wife and joined the 8:30 pm session. Long queue downstairs waiting to get into the restaurant. It wasn’t as crowded as the one in central. Atmosphere is much better. Qualify of food is also great. The only thing disappoint me is the choice of icecream is not as I expected
2018-12-01
2018-12-15 296 瀏覽
話說尋日做完婚紗展 老總話請食飯咁我就話一行8個人不如食放題啦咁就黎呢間到食我地食9點15分又有85拆優惠老總一坐低就已經畫剌身果d最正係有得任食大拖羅同蟹腳😍😍椰子雞湯正 重點一定要食海膽手卷 我呀姐唔食生野佢都話好甜好正 梅酒清酒任飲 我地老總仲飲到醉左😂😂
話說尋日做完婚紗展
最正係有得任食大拖羅同蟹腳😍😍
椰子雞湯正
重點一定要食海膽手卷 我呀姐唔食生野佢都話好甜好正
梅酒清酒任飲 我地老總仲飲到醉左😂😂
打工係一件好辛苦既事💰💰但一諗起放工可以同朋友吃好西,今日番工都特別醒神 做野亦好似特別有幹勁🤨今晚朋友升職請食飯,我地揀左依間殿大喜屋。 早前食過大喜屋集團既放題,好有質素很喜歡。想必殿級,會更加棒呢。-餐廳頗寬敞,沙發卡位舒適,雖然是平日,很快就座無虛席。食物飲品款式都幾多!習慣性食放題第一時間叫刺身😁Wow !!居然有松葉蟹腳拖羅、三文魚、油甘魚、北海道帶子、赤貝、赤海蝦等,全部都是我的至愛❤️冰盤上的刺身賣相十分新鮮!最鍾意拖羅、三文魚及油甘魚。片片厚切!拖羅冇筋,近乎入口溶化,可以任食這樣高質的拖羅好興奮喔!三文魚紋理漂亮,油甘魚亦是厚切肥美、魚香味濃。甜蝦十分爽甜。-平時放題好少食壽司,因為感覺好快飽肚唔回本😅不過餐廳的壽司很吸引,忍唔住叫左好幾round ‼️ 👍🏻「金蟹膏伴松葉蟹壽司」啖啖鮮甜的蟹絲確實不錯-👍🏻「鹽燒三文魚腩」三文魚腩經火炙後,魚油溢出令質感滑身入口溶化,令人回味👍🏻「柚子胡椒和牛燒」和牛牛味香濃-👍🏻「牛油果🥑軟殼蟹卷」牛油果夠熟夠甜配上脆卜卜的軟殻蟹-熱盤方面都很多選擇而且有水準十分推介👍🏻「吉品鮑汁伴花膠盛宴」看! 那一大片的花膠,令我喜出望外食材用
餐廳頗寬敞,沙發卡位舒適,雖然是平日,很快就座無虛席。
食物飲品款式都幾多!
習慣性食放題第一時間叫刺身😁

Wow !!居然有松葉蟹腳
冰盤上的刺身賣相十分新鮮!
最鍾意拖羅、三文魚及油甘魚。
三文魚紋理漂亮,油甘魚亦是厚切肥美、
魚香味濃。甜蝦十分爽甜。

👍🏻「金蟹膏伴松葉蟹壽司
啖啖鮮甜的蟹絲確實不錯

👍🏻「鹽燒三文魚腩」
三文魚腩經火炙後,魚油溢出令質感滑身
入口溶化,令人回味
👍🏻「柚子胡椒和牛燒」
和牛牛味香濃
👍🏻「牛油果🥑軟殼蟹卷」
牛油果夠熟夠甜配上脆卜卜的軟殻蟹
熱盤方面都很多選擇而且有水準
十分推介

👍🏻「吉品鮑汁伴花膠盛宴」
看! 那一大片的花膠,令我喜出望外
食材用料講究👍🏻

👍🏻「瑤柱竹笙扒小棠菜」
食材新鮮、味挺鮮甜!

👍🏻「蒲燒鰻魚」
口感還挺彈牙
食完刺身壽司,總想飲碗熱湯
👍🏻「海南椰子雞湯」

好清甜!! 有大大塊雪耳呢
👍🏻「海燕窩椰子燉木瓜」

賣相精緻,剛剛燉起,暖笠笠的!椰汁很滑,木瓜夠甜!
兩款滋補湯水encore 了兩三碗呢
飲品都好多選擇
除了大雪櫃裡面的,還有最愛的清酒、梅酒!

任食雪糕有我最愛既movenpick ❤️、milk top ...
另外,水果也是超級棒! 蜜瓜超級多汁及清甜,我吃了接近10 多件😆

吃飽飽,大滿足! 依間係我最喜歡的放題😘

2018-12-12 272 瀏覽
大表姐一向都鍾情日式放題,今日約左佢預祝生日飯。日式放題選擇真的很多呢,然而這間一向係我既首選,更何況表姐未試過,有信心佢一定會超級喜歡。雖然是平日星期一,但都好旺場,不過侍應安排座位有效率!-環境方面,地方果然夠「殿」,餐廳舒適寬敞,有好多大大小小的沙發卡位,但無論什麼位置,都沒有像一般放題餐廳般的擠迫感。-食物方面,點餐紙由A至L😆款式選擇都多,而且外面還有自助區:沙律、小食bar、即做手卷等等,令人興奮。-飲品選擇亦都冇得輸,除咗大雪櫃飲品,連酒精飲品如梅酒、清酒、紅白酒都有呢!仲有咖啡茶包。而我當然係至愛梅酒!-食物方面更加無得輸,質素很高!刺身很鮮甜,當中至愛入口即溶的拖羅、爽甜大大塊的赤貝、雪白鮮甜帶子其實樣樣都好新鮮好正,encore 了幾轉。-壽司的款式亦有心思,有一些秋之精選,例如:迷利千層海膽杯也不錯,口感層次豐富,橘黃色的海膽鮮甜、粒粒爽口三文魚籽、還有海藻等等火炙左口魚也是最愛,魚油香滑爆登!-芝麻雞翼、天婦羅等等也是超正!即叫即製,雞翼皮脆得很! 天婦羅🍤炸粉夠薄夠脆。無論冷盤/熱盤,都很有水準! -最後甜品、雪糕種類選擇之多,一定奪冠!食咗三款貴價雪糕,簡直

食物方面更加無得輸,質素很高!

其實樣樣都好新鮮好正,encore 了幾轉。

火炙左口魚也是最愛,魚油香滑爆登!

芝麻雞翼、天婦羅等等也是超正!
即叫即製,雞翼皮脆得很! 天婦羅🍤炸粉夠薄夠脆。
無論冷盤/熱盤,都很有水準!
最後甜品、雪糕種類選擇之多,一定奪冠!食咗三款貴價雪糕,簡直值回票價!

食物、環境、服務相當有水準
P.S 完全無漏單! 今晚食得超級開心滿足,表姐話一定會再encore !