2017-03-13 640 瀏覽
環境舒適,地方超超超超超大,工作人員服務態度好好好好.食物算新鮮好食食食食,魚生都算新鮮,系叫油甘魚魚生時叫了第三次先肯送黎.有心留單情況,要改善下,總括下次都會再幫襯
2017-03-06
10 分鐘 (堂食)
2017-03-09 584 瀏覽
一家三口晚上六時到達,準時入座坐低點食物,順序刺身,串燒........上菜速度快,食物質素中上,價錢合理,唯一讚賞是店內員工各人態度積極,會主動問客人點菜未,這是近年飲食業少見的主動。
2017-03-06 765 瀏覽
同朋友即興想食放題,又唔想下下都出旺角/尖沙咀~ 誤打誤撞揀左觀塘呢間!我地一行4人(3個大人加1個BB)去到已經9:30pm,9點打後原來$190 一個人,加埋一埋單每位$220!好抵!一入去,啲侍應都好好,即刻好主動幫我地安排,處置好架bb車,仲俾左張大枱我地~服務態度真係一流~一黎佢就話做promotion,上左張好大既長腳蟹雖然食完有啲失望,啲肉好乾,冇咩鮮味,好似雪得太耐。但係見到都幾驚喜!呢度食物選擇好多!為左試多啲,都真係樣樣都叫左~~佢呢度啲刺身唔錯,好新鮮!而且好難得地竟然真係跟足我地order數量黎都試左好多款壽司,佢啲壽司飯全部好細,咁就可以試多幾舊都冇咁易飽,size好岩我呢啲想試晒佢menu所有野既人壽司款式多,而且都幾新穎,值得一試!不過呢度啲熟食都偏咸,我地叫左個蟹粥,咸到食唔到~ 雞翼、牛利都偏咸所以中意佢既刺身+壽司多啲!炸物我就好中意個炸榴蓮,好好味!中意榴蓮既人必叫~~~ 佢呢度連飲品都超多選擇!仲細心到有熱飲吧~ 又可以自己沖咖啡果啲,真係照顧晒唔同要求既客戶!抵讚!另外佢除左紙上面寫既,出面仲有好多野食可以拎!真係細食啲都試唔晒佢啲野雖然出面果
好抵!

服務態度真係一流~
一黎佢就話做promotion,上左張好大既長腳蟹
呢度食物選擇好多!為左試多啲,都真係樣樣都叫左~~
壽司款式多,而且都幾新穎,值得一試!

所以中意佢既刺身+壽司多啲!

炸物我就好中意個炸榴蓮,好好味!
中意榴蓮既人必叫~~~
雖然出面果啲都放左幾耐下,啲熟食都凍晒~

佢既雪糕櫃都令我地好出奇!好多唔同既雪糕揀~~ 又要講多句:真係好多選擇!

我同朋友都好滿意呢餐放題~ 環境舒服,唔會坐得逼!侍應態度好好,食物選擇多(雖然啲熟食麻麻地,大部分都偏咸,可能岩重口味少少既客人)真係值得一黎再黎!絕對係良好既放題體驗~ 誠意推介
2017-03-02
2017-03-04 671 瀏覽
難得搵咗個星期二晚放工食放題,打電話book枱已經對店舖加分,因為佢任何時間都可以book,唔係得6點同8點9你揀,讚!!!7點準時到達,搵個自己友坐定定落單先,其他人梗係出去睇吓有咩拎!中華沙津八爪魚時冷盤可以自己拎,太餓嘅話仲有香腸章魚燒任你拎。飲品雪櫃都好大個種類多,唔會唔夠凍,而且佢有椰青水,解茶等,貴嘢喎!先黎個刺身,我呢個蝦怪對牡丹蝦甜蝦虎蝦都係得一個感覺,冇味嘅?刺身係失望嘅,但竟然鰻魚有驚喜,啱啱燒到出黎個邊仲有少少脆,燒辣辣,正!炸榴槤波同羊架都值得推介!
  • 鰻魚
2017-03-04 695 瀏覽
本來諗住係屋企附近食間放題,點知閂左老公立即轉戰搵其他,發現觀塘有好多,唔理咁多即刻飛的落去。免得俾人打一餐(有人聲言今晚食唔到就打獲我) 去到樓下, 哇~真係有好多!!又pepper lunch ,又放題,咁岩有位大叔仲派緊傳單,望一望價錢,9點後入座,$190@位!! 咁就即刻go go go!上到去,一入門口 就見到好大個涷櫃同自助取食物區。唔係講笑,真係好大,裝修都好新又大。由於有bb車,放唔到,就只可以放係門口泊車。想帶bb黎既人士,就唔好帶車啦,個位放唔到,可以要求bb櫈,但張櫈只岩啲2-3歲小朋友,無安全帶😱 呢樣真係要改善下。雖然我照俾9個月大既女坐,但我一隻手全程Gu 住,都幾累架。講番啲野食,種類都唔少,啲menu全都係彩色同有圖,唔洗估估下。係我點餐前,經理即刻拎左隻蟹黎(sorry 🙏🏻 我唔識呢隻係咩蟹🤔) 只睇個賣相,真係唔錯! 但只能講,我唔知呢啲蟹應該咩味,但我真係覺得唔多好食🤢,無味同勁乾。好彩我黎係食刺身again~ 呢度啲蝦蝦蝦🦐🦐🦐🦐 有3款,我一次過點晒,魚生都點左幾款,種類都有10幾款,算多啦,而且都幾新鮮。今次為左試呢間,我地咩都叫啲。其實
本來諗住係屋企附近食間放題,點知閂左

今次為左試呢間,我地咩都叫啲。
其實味道真係唔錯,一口牛又好味🐮,壽司細細舊都易入口,又唔會話霸晒個胃。😋 個蟹粥真係一般,咸啲。😔

雪糕雖說唔係哈根達司,但勝在種類多。而且甜品種類都好多,馬卡龍,tiramitsu,拿破輪餅,又唔洗寫紙,自己去拎,夠晒方便👍🏻。
今次呢間真係唔錯,價錢又抵! 值得番試!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2017-03-03 643 瀏覽
朋友最近升職加薪,便叫我們一班好友慶祝一番。身為日本美食的愛好者, 一向對食物水準的要求非常高,沒想到竟然在日式放題餐廳吃到一頓超班的美食。一開頭當然先吃生野。我點了花之戀,帶子壽司及蝦壽司。雖然是放題餐廳,但賣相並不馬虎。味道頗為鮮甜,帶子壽司更出乎意料地滑及爽口,佳!餐廳的熟食亦相當出色,芝士帆立貝真的好好味。芝士的魅力應該不用多說,餐廳帆立貝真的很足料很有咬口,兩者的味道混合在一起極好。接著我們點了一碟牛柳粒,想不到聞起來真的很香。除了香之外,牛柳粒亦相當入味,好有牛味。重點是餐廳把牛柳煮得很易入口,不會太硬或太老。餐廳的炸物也十分高質。這次我們點了榴槤炸彈及多春魚。很多人以為榴槤會很臭,但餐廳證實了這句話是錯的。一咬開榴槤炸彈,裡面的榴槤榕已急不及待地湧出來。榴槤的甜味充滿整個口腔,真是極大的享受。多春魚也不錯。原以為炸多春魚會不好吃,但原來不是。把牠了之後,不但仍保留魚味,更為它添加咬口。最後更加要提及餐廳的雪糕。餐廳非常貼心,提供了普通雪糕及乳酪雪糕供食客選擇。雖然兩種雪糕都十分吸引,但我並不太喜歡乳酪,所以選擇了普通雪糕。餐廳提供了不同配料,如軟糖,爆爆珠等等。一如預料,

接著我們點了一碟牛柳粒,想不到聞起來真的很香。

最後更加要提及餐廳的雪糕。餐廳非常貼心,提供了普通雪糕及乳酪雪糕供食客選擇。雖然兩種雪糕都十分吸引,但我並不太喜歡乳酪,所以選擇了普通雪糕。餐廳提供了不同配料,如軟糖,爆爆珠等等。一如預料,雪糕真的很滑很軟,很好味道。原想吃多一杯,但因為實在太飽所以放棄了。

總括而言,這間餐廳的食物都是高水準之作,值得一試!地點亦非常近apm,很就腳。
2017-02-26
  • 花之戀
  • 牛柳粒
  • 榴槤炸彈
  • 自助雪糕
2017-03-02 531 瀏覽
假日同朋友去開觀塘,一於率先食個lunch放題賀一賀佢先! 極尚大瀛喜一向出名高汁,之前有人推介都話正,今日終於有機會試啦眾所皆知,放題一黎到更係食番round魚生熱下身先啦。順帶一題,呢到既上菜速度好快,用佢個新APP 落order連入紙既時間都省番,仲確保唔會漏單添如圖,呢到件件魚生都係厚砌既。我就最鐘意食三文魚腩。呢到既水準好高,食得出係新鮮甜美唔會有腥味。 其次佢個甜蝦都好好食,啖啖肉,同樣鮮甜肥美!海鮮陸續有黎,今次就係燒帶子。睇圖都見到好大粒,比出面低質放題贏幾班。 燒帶子配上蒜蓉,胡椒等香料超級入味,手快有,手慢都比朋友食哂了!Last想推介既就係呢到既串燒喇,圖入面既係牛脷、魷魚同埋蝦。牛脷真係有出面串燒鋪水準,肉質本身ok靚,佢用調味料又岩岩好,唔太重口味,食到我地要叫多幾round。魷魚同埋蝦就中矩中距啦,冇咩太深刻印象。
假日同朋友去開觀塘,一於率先食個lunch放題賀一賀佢先
自選魚生拼盤

原隻燒帶子
,手快有,手慢都比朋友食哂了!
自選串燒拼盤
。魷魚同埋蝦就中矩中距啦,冇咩太深刻印象。
2017-01-21
5 分鐘 (堂食)
自選魚生拼盤
原隻燒帶子
自選串燒拼盤
2017-03-02 660 瀏覽
永遠同朋友食大餐最好既方式就一定係放題既,不過大家都知放題都有分好同壞,不過今次根據朋友經驗分享,就一大班人去左品嚐下lee個放題一入餐廳就已經比餐廳既service吸引到,因爲餐廳唔係用普通既寫放題紙落單,反而系好有gimmick甘用手機app落單,超級方便然後當然,放題既第一彈梗系新鮮魚生唔係講笑,魚生普遍都好大塊,而且款多鮮甜,擺盤都好精緻,我地都翻叫左幾round然後就當然挑選左一d比較偏門系其他放題餐廳好少見及菜式,包括以上lee個海膽手捲海膽鮮甜唔腥,而細細舊亦都比我地可以翻叫好多次去滿足我地既食量,認真好推介,諗翻起都流曬口水而且仲有好少見既蒲燒鰻魚,作爲鼎鼎大名及鰻魚迷我當然系任何有鰻魚既餐廳都要好好品嘗一下果然賣相已經好唔錯,唔單指燒得岩岩好無過多燒焦既黑色,燒得好有色澤,而且厨房系系塗上鰻魚汁之後先燒,所以可以聞得出鰻魚本身既香味,再加上size切得好好,可以一口過但又滿口鮮肉,我翻叫左超多次最後好推薦餐廳既甜品,餐廳有甜品用app叫,亦都有自助甜品區for好似自助餐甘自己ling,而哥度最受歡迎既莫過於馬卡龍,成日都見到被清曬,而且超多款味道而最後我就嘗試到僅餘既

新鮮魚生
然後當然,放題既第一彈梗系新鮮魚生

海膽手卷

蒲燒鰻魚

芒果馬卡龍

馬卡龍,成日都見到被清曬,而且超多款味道

而最後我就嘗試到僅餘既一個芒果馬卡龍,焗得好脆,芒果漿亦都好甜好膩,不過我好中意個texture,一定列入好評行列

總的來説,今餐雖然真係食得豪,不過真係好好享受到好多美食,一定要再食既餐廳
2017-02-05
新鮮魚生
海膽手卷
蒲燒鰻魚
芒果馬卡龍
2017-03-01 410 瀏覽
一入去第一下感覺空間好大,裝修好華麗,門口正正係自助吧⋯⋯甜品,生果,雪糕,沙律,飲品,前菜,樣樣野都好多款式...望到都己經好興奮!連泰式鳳爪都有汁邊有部雪糕乳酪自助機,之後自己係到擇配料~ 刺身好新鮮又大件,珍寶蝦,虎蝦都有.. 不過唯一係無吞拿魚第一次食放題係有鰻魚!!! 好肥美又入味!!足足叫左3 round .... 牛舌,雞翼,壽司,炸物... 叫左好多野食,每一樣賣相,味道都有水準2hrs 時間有點趕....食得好急....下次會再黎

連泰式鳳爪都有
汁邊有部雪糕乳酪自助機,之後自己係到擇配料~

刺身好新鮮又大件,珍寶蝦,虎蝦都有..
不過唯一係無吞拿魚
第一次食放題係有鰻魚!!! 好肥美又入味!!
足足叫左3 round ....

牛舌,雞翼,壽司,炸物... 叫左好多野食,
每一樣賣相,味道都有水準
2hrs 時間有點趕....食得好急....下次會再黎
2017-02-28
  • 燒鰻魚
2017-03-01 405 瀏覽
一向都好中意食放題,不過食多左都有少少唔係厭,而係都冇乜期望既感覺。香港放題真係周街都有。呢間係我同frd約埋食既,平時都會聚下咁樣,一齊食d野,黎左觀塘一亞太呢間極尚大瀛喜食。開始上陣,個刺身已經好大排場。刺身凍冰冰兼夾爽口,係好唔錯既,雖然比起其他食日本野既地方唔係話有d咩好殺食既噱頭,不過呢度足料同野食好快上檯,已經係一個好好既印象。另外我地有叫過海膽手卷。呢個係吸引既。我平時唔多食海膽,好怕有陣腥味,但係見到個樣好似會幾好食咁又會想試(結果我好都時都係見到有就會食),個海膽手卷入口就會有d鮮味湧出黎。海膽入口就溶,好食既海膽同飯係好夾既,所以成件事好香口,食完會想食多舊。呢個係我既推介。跟住係好多好多既串燒,我好中意食牛,我朋友話呢個唔係牛舌黎,不過個樣點睇都係。食落去好爽好正,同埋都好多汁,唔係乾巴巴既。串燒普遍都好好食同幾多款色,串燒同埋上碟既燒物都有。上碟既話有個牛油燒帶子好好食(不過張相有d矇),牛油味好香,同埋好入味,係好好既推介。最後係呢間鋪既特別地方,係甜品。女士們既恩物有macaron,小朋友會好中意既乳酪雪糕同朱古力雪糕,以你可以任攞黎衡量,冇得輸。乳酪雪糕係
最後係呢間鋪既特別地方,係甜品。女士們既恩物有macaron,小朋友會好中意既乳酪雪糕同朱古力雪糕,以你可以任攞黎衡量,冇得輸。乳酪雪糕係fro yo黎,平時都要幾十蚊一杯,係呢度可以任攞,都有幾種醬可以揀。我個日既食法係朱古力醬加d gummy bear, 加埋一齊都幾好食。

有好多野都寫唔哂,重點介紹以上幾樣野。
2017-02-17
  • 海膽手卷
2017-03-01 424 瀏覽
二位師奶好耐無一齊食下野。搵左間放題黎食下,中午食放題其實好邪惡我地提左少少,諗住食12:00-15:00見到地方都好大, 環境不錯,朋友要湊b,經理好細心甘俾左靚位我地放bb車好耐都無食放題,原來下甘先進用自己電話下載個app落單,真係大鄉里出省城可能我地係用app落單,出菜時間超快,唔洗五分鐘成檯都係野食隔離檯畫紙仔無我地甘快。望住我地,很葡萄職員都好快手,見到我地食完,好快就過黎執走吉碟,等我地又可以再叫過😄😄雖然每件都細細件,但我認為甘樣最好,可以試多點款,甘樣又唔會浪費食物不過刺身就唔細件,而且堅正
二位師奶好耐無一齊食下野。
搵左間放題黎食下,中午食放題其實好邪惡

我地提左少少,諗住食12:00-15:00

隔離檯畫紙仔無我地甘快。望住我地,很葡萄
不過刺身就唔細件,而且堅正
迷你海膽手卷
迷你海膽手卷
  • 刺身
2017-02-27 473 瀏覽
我呢,最鍾意就係食放題觀塘有好多間放題,我最鍾意的其中一間真係非呢間莫屬先黎一個刺身拼盤哇好多唔同款刺身啊三文魚厚厚的,又肥美食落仲相當新解!北寄貝也不錯,幾爽口好味蝦我都好鍾意食,頭無黑色,姐係好新鮮仲要隻隻都勁大隻!單係呢個刺身拼盤都加曬分!除左食生野,我最愛的壽司就係饅魚壽司好大片饅魚,加上少少飯真係好正汁又岩岩好,唔會話太多成個壽司好香好可口熟食梗係會叫羊架呢度的羊架有少少的so味,熟度岩岩好,唔會話太生食落都林,又唔太硬仲好多肉正啊迷你心太軟係我甜品之愛一口就食得曬但入面的朱古力真係好香好滑配上生果一流!其實我最鍾意佢有得手機點餐既環保又方便,更加唔驚有漏單情況!
我呢,最鍾意就係食放題
觀塘有好多間放題,我最鍾意的其中一間真係非呢間莫屬

先黎一個刺身拼盤

哇好多唔同款刺身

三文魚厚厚的,又肥美

食落仲相當新解!

北寄貝也不錯,幾爽口好味

蝦我都好鍾意食,頭無黑色,姐係好新鮮

仲要隻隻都勁大隻!

單係呢個刺身拼盤都加曬分!
刺身拼盤
除左食生野,我最愛的壽司就係饅魚壽司

好大片饅魚,加上少少飯真係好正

汁又岩岩好,唔會話太多

成個壽司好香好可口
饅魚壽司
熟食梗係會叫羊架

呢度的羊架有少少的so味,

熟度岩岩好,唔會話太生

食落都林,又唔太硬

但入面的朱古力真係好香好滑

配上生果一流!
迷你心太軟
其實我最鍾意佢有得手機點餐

既環保又方便,更加唔驚有漏單情況!
2017-02-25
刺身拼盤
饅魚壽司
羊架
迷你心太軟
2017-02-26 310 瀏覽
之前試過同座另一層樓既日本放題, 今次就揀咗呢間試, 冇諗過呢到開咗有3至4間既日本放題, 午巿放題價錢間間都差唔多, 但呢到勝在地方夠大, 食物種類都算多, 一排雪櫃放咗過30枝不同種類既飲品, 冷盤都有10多款揀, 而甜品都有10多款, 最吸引都係自製軟雪糕, 有乳酪味同朱古力味, 配料都有10多款自己DIY, 雪糕杯, 雪糕批, 雪條起碼有8至10款, 刺身方面好新鮮起碼有15款揀, 壽司卷物軍艦賣相都不錯, 各類炸物天婦羅都好味, 鍋物都不錯呢到環境都好舒適, 枱與枱之間都有距離, 所以唔會聽到隔離枱講乜, 呢到有得用手機APPS下載後點菜, 但都仲有可以用紙仔落單點菜, 上菜速度都算快, 總括嚟講呢到都值得再去食, 小朋友高度過90CM就要計錢

2017-02-18
2017-02-26 10685 瀏覽
情人節之夜,選擇了放題作今晚晚餐。地方非常大,等位不用太久。一進去有沙律吧、飲品櫃、甜品、數款日式前菜、自製雪糕及豆腐花可取。先點刺身,厚身,個人喜愛牡丹蝦及劍魚腩。好吃的串燒蝦和牛舌。還有點了一次又一次的燒菠蘿及鰻魚。羊扒和芝士帆立貝,帆立貝略細,羊扒不錯,而且也少有放題會有羊扒。大蚌以為數量一會是一碗,原來也是件計,好味,有追加。海膽手卷,小小一件,一口吃完,尺寸非常好。牛油果軟殻蟹卷,好吃。留意單有分上下部份,兩邊也要寫枱號。我們沒寫上面枱號就漏單了兩次,第三次職員發現便提醒我們。食物及飲品種類多,也有一般放題少見的食物,質素也算高,價錢雖略高但可以接受,平日吃會更平。另外,喜歡它可逐件點菜,而非一份份點,真正可以依個人食量點菜,不會浪費。
1973 瀏覽

2017-02-14
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
情人節
  • 鰻魚
  • 燒菠蘿
2017-02-25 263 瀏覽
官塘幾間放題,就試極尚大灜喜飲品種類超多,又有楊枝柑露飲超正,刺身都新鮮三文魚太厚薄少少就好,呢度有烤鰻魚可以任食不用配飯超正,上菜速度快,又有熱食甜品,雪糕仲有乳酪雪糕,種類多不勝數,環境寬敞舒適.