2023-02-07 150 瀏覽
大瀛喜真係抵食過好多自助餐,他們環境很舒適,食品和飲品的款式超勁多,另有雪糕和葡撻,基本上不能吃盡全部款式,送餐時間很快,店員很有禮貌態度友善。刺身有很款式,最特別的是他把你所點選的刺身放在冰上冷藏保持新鮮,另加一杯仔乾冰發出煙冒,賣相非常美觀。壽司新鮮大細適中,可以吃多幾款「龍蝦沙律拌櫻花蝦多士」龍蝦肉很爽口,多士很脆口。「芒果龍蝦沙律塔」入口後芒果和沙律混在一起很配搭,好味「羊架」溫度夠熱,羊酥咩很濃很有口感非常好吃,我吃了3件雞翼上枱時很熱很脆口,味道吸引。「榴槤炸彈」這個超級好吃,相信係震店之寶,另有香芋丸和吉列炸奶卷榴槤炸彈的味簡直和榴槤的貓山王没有分別,超級香濃的榴槤味,外皮夠熱夠脆,吃歡喜榴槤的朋友一定要吃,我吃了五粒

壽司新鮮大細適中,可以吃多幾款

「龍蝦沙律拌櫻花蝦多士」龍蝦肉很爽口,多士很脆口。
「芒果龍蝦沙律塔」入口後芒果和沙律混在一起很配搭,好味

「羊架」溫度夠熱,羊酥咩很濃很有口感非常好吃,我吃了3件

雞翼上枱時很熱很脆口,味道吸引

2023-02-07 450 瀏覽
好耐無食過放題,所以今晚同朋友去了元朗呢間極尚大瀛喜到食放題。而家的放題餐廳一般都係用電話落單,因為有太多選擇,電話落單,又清楚,又可以見到食物圖片,非常方便。食物真係多到食唔晒,特有啲真係好好味,要介紹吓:前菜自助吧 - 有好多食物,例如蝦,水果,沙律菜,辣味八爪魚等等,估唔到重有蛋撻仔😍燒鮑魚、火炙吞拿魚、左口魚裙邊壽司、鵝肝壽司 - 燒鮑魚好鮮味,完全沒有煮過火的感覺。左口魚裙邊非常爽口,好好味。鵝肝壽司都好味,鵝肝嘅油香味留在口腔一段時間才消失,一件件咁食,無咁油膩。藍鯨吞拿魚壽司、三文魚腩壽司 - 兩件壽司都好新鮮,三文魚腩好肥美,可以食到好香嘅三文魚油味。佢刺身拼盤 - 甜蝦刺身好甜美,燒乳鴿 - 估唔到放題都有乳鴿食,而且都好味,肉量都多,可以講色香味俱全。醉鮑魚 - 好香酒味,一啖一隻非常好👍🏻高湯花膠 - 大大件花膠,好滑,養顏佳品,一啲都唔腥。生牛肉鍋 - 牛肉有肉味,質素都唔差,加上壽喜燒湯,提升了牛肉的味道。飲品方面,有多種選擇,例如茶類、果汁類及酒類。更加唔少得嘅係即磨咖啡。甜品放面,有乳酪雪糕,有雪條,又有軟糖任食,真係爽到爆。重有椰子桂花糕、焦糖布甸等等,

食物真係多到食唔晒,特有啲真係好好味,要介紹吓:

刺身拼盤 - 甜蝦刺身好甜美,

醉鮑魚 - 好香酒味,一啖一隻非常好👍🏻

高湯花膠 - 大大件花膠,好滑,養顏佳品,一啲都唔腥。

甜品放面,有乳酪雪糕,有雪條,又有軟糖任食,真係爽到爆。重有椰子桂花糕、焦糖布甸等等,真係唔錯👍🏻

整體嚟講,又多嘢食選擇,又好味,又抵食,真係無選錯👍🏻👍🏻
2023-02-01
2023-02-02 172 瀏覽
喜歡吃多國菜的媽媽來到極尚大瀛喜日本料理眼睛都發光了,因為極尚大瀛喜日本料理既有日本料理,亦有中菜,泰國菜等等,這些通通都是無限供應,而且五時半至七時半時段連加一服務費不用三百元,性價比極高,教媽媽如何不心動? 忌廉汁青口是很普及的前菜,這季節的青口肉質豐腴,煮起來完全不會乾扁,忌廉汁簡單地調味後,青口在濃郁醬汁包裹下,依然吃得到青口的鮮美,忌廉汁青口非常適合作為開胃前菜。蟲草花膠雞湯以蟲草花,花膠,雞隻熬煮成湯,湯品入口黏醇,卻絲毫不帶常見久熬濃湯的膩感,一連喝三碗也沒有問題,蟲草花膠雞湯溫潤滋補。愛吃泰式生蝦一定要點泰式虎蝦試試看,虎蝦去掉蝦殼,蝦肉彈性十足,鮮度還不錯,配上泰式酸辣醬汁和蒜頭辣椒,泰式虎蝦好吃過癮。鮑魚新不新鮮就要看咬下去的那一瞬間,醬醃鮑魚仔刺身咬下去彈舌口感至今仍回味無窮,鮑魚仔刺身滿滿的海味和醬油香氣撲鼻,搭配起來極對味,我都再多來幾顆醬醃鮑魚仔刺身,推薦必點。先喝一口金湯酸菜魚湯,然後再吃魚塊及其他配料,金湯嚐起來滋味醇厚,酸香風味慢慢帶出了辣勁,是一種酸爽的辣香。魚肉嚼起來細緻滑嫩,在金湯酸菜的襯托下更能吃到魚肉的甜鮮,除了魚塊外,裡面還有加入萵笋。西京

西京味噌燒比目魚筷子輕輕劃開 ,那嫩嫩帶汁的魚肉就滑了下來,魚肉的細膩度太美妙了,一入口就立刻被征服,怎麼嫩得那麼美好,比目魚除了那份鹹甜味噌的味道,更有屬於西京燒的溫柔,讓人難以忘懷。

虎蝦天婦羅整體不賴,蠻大尾的,而且吃得到虎蝦的軟彈咬感,天婦羅炸粉好不酥脆,重點是虎蝦天婦羅吃起來完全都沒有油膩感,可口極致。

本身來講金牌紅燒乳鴿皇的水準倒是上乘,紅燒乳鴿皇素來強調鴿皮脆香,這丁點膩感也沒有,鴿肉甜味在入口的剎那直接爆開,柔嫩肉質彷彿在飛舞中。

金銀蒜蓉醬蒸扇貝頗大顆,蒜得恰到好處,疊上蒜蓉醬與扇貝一起吃,仔細品嚐第一口是扇貝的鮮,隨之而來是蒜蓉的獨特香氣衝擊,這金銀蒜蓉醬蒸扇貝我和媽媽一吃再吃。

北海道帶子刺身,冰鎮花海蜇刺身,原隻粒貝刺身,挪威三文魚刺身均厚厚的,三文魚滑嫩嫩的,油花分佈適中,肉質細緻,原隻粒貝刺身簡直是剛撈上岸的海味,爽口甘甜,北海道帶子刺身飽滿,鮮度沒話可說,冰鎮花海蜇刺身爽口,頗有嚼感,我通通吃掉也願意。

鹽燒鯖魚吃得到鯖魚原有的細密,肥嫩的魚肉帶點魚脂很好入口,再搭配煎得香酥的魚皮更是完美,沾點檸檬汁後吃別有一番風味,是常見的日式傳統家常料理。

這個壽喜燒牛肉鍋也太驚喜吧,現煮的壽喜燒牛肉鍋讓我們享受到熱騰騰的牛肉,金菇,娃娃菜和豆腐,這裡的壽喜燒汁不死鹹,豆腐與牛肉吸附壽喜燒湯汁,品味上來多甜嫩,豐富的油花讓牛肉更多汁,壽喜燒牛肉鍋極之暖胃。

蒲燒鰻魚切成方便入口的大小,一口咬下先是感受到鰻魚烤到酥香脆的口感,鰻魚十分扎實,不是那種一夾就碎的鰻魚,蒲燒醬汁甜鹹度剛好,吃完不會膩口。

鹽燒牛舌我蠻喜歡的,薄切又帶點厚度的牛舌熟度恰到好處,保持著牛舌脆中帶嫩的肉感,簡單的鹽燒引出牛舌的甜味,來這裡不來點鹽燒牛舌感覺會白來呢。

吉品鮑汁扣花膠特別講究火候,花膠燜煮技術發揮得淋漓盡致,先將吉品鮑汁煮花膠,然後再收乾些許吉品鮑汁,將花膠與吉品鮑汁兩者結合,花膠豐厚亮麗,膠質豐盈有彈勁。

醬燒左口魚邊壽司炙燒過後將左口魚邊本身的油脂逼出來,更具油香,我愛透左口魚邊的入口即化,整個左口魚邊魚香在嘴裡化開。燒鹽醬和牛肩胛壽司燒到半熟保持粉色,和牛肩胛看上來油亮亮的,肉汁鎖住,在口中夢幻的柔嫩感讓人深愛不已。

使用芝麻及醃料醃製的芝麻雞翼炸得脆脆的,雞皮咔嚓咔嚓的很脆口,雞肉雞汁豐盈外,亦吃到芝麻香,絲絲油膩感也沒有,令人愈吃愈上癮。怎可以忘了榴槤炸彈? 剛上桌的時候還是燙口的,所以等榴槤炸彈散熱了一下我才敢吃,黃澄澄的榴槤漿潺潺流下,十級甜美,充滿榴槤香。

芒果芝士杯柔滑的芝士帶上濃濃的芒果果香,每一口都充滿芒果與芝士結合的味美,但是芝士不會讓人覺得膩味。媽媽迫不及待一口咬下圓滾滾的忌廉泡芙,忌廉湧出,也太爆漿吧,忌廉甜度適中。紅明月冰卷糯米皮煙韌,紅豆餡綿綿甜蜜在口中化開。

帶有焦糖金黃色澤的葡撻,愛吃葡撻的媽媽看了怎會不動心? 撻皮鬆化有層次,咬下去內餡料超幼滑,蛋香濃重又富焦糖的脆甜,教人愛不釋口。
2023-02-01 22 瀏覽
.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】極尚大瀛喜日本料理@【地區】#Dr_eat_元朗【類型】#Dr_eat_放題 #Dr_eat_日式【價位】中價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】日式放題【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】新年前夕價晚市最平$248/人,新年都Keep住性價比高!────────────────────【環境/服務/衛生】。環境寬敞、大方明亮。服務周到,上菜速度快而準.【價錢 星期四 20:30-22:30 $288/人】。2小時任食日式放題。大致有串燒,創作料理,刺身,壽司,手卷。燒物,炸物,煮物,一品料理,天婦羅。汽水,雪糕,熟食,冷盤,沙律,水果等.【第一Round:回本必食刺身壽司手卷】。主打:日本油甘魚,北海道刺身帶子,吞拿魚刺身,虎蝦,極尚三文魚腩,黑松露赤蝦,鰻魚壽司,海膽手卷,鵝肝壽司等。推薦:挪威三文魚刺身,吞拿魚刺身,三文魚腩,醬燒蟹棒壽司,鹽燒三文魚腩壽司。小評:挪威三文魚刺身,肉質細嫩,魚塊也切割得非常漂亮。味道鮮美,軟糯鮮甜,油脂線均勻,入口係滿滿嘅魚油香;三文魚腩,口感細膩,油脂豐富,是全身精華所在;吞拿魚刺身,一吃讓人上癮,口感細膩

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【餐廳】極尚大瀛喜日本料理@
【地區】#Dr_eat_元朗
【類型】#Dr_eat_放題 #Dr_eat_日式
【價位】中價位
【用餐時段】晚市
【餐廳主打】日式放題
【環境/服務/衛生】
。環境寬敞、大方明亮
。服務周到,上菜速度快而準
【價錢 星期四 20:30-22:30 $288/人】
。2小時任食日式放題
。大致有串燒,創作料理,刺身壽司,手卷
。燒物,炸物,煮物,一品料理,天婦羅
。汽水,雪糕,熟食,冷盤,沙律,水果等

【第一Round:回本必食刺身壽司手卷】
。小評:挪威三文魚刺身,肉質細嫩,魚塊也切割得非常漂亮。味道鮮美,軟糯鮮甜,油脂線均勻,入口係滿滿嘅魚油香;三文魚腩,口感細膩,油脂豐富,是全身精華所在;吞拿魚刺身,一吃讓人上癮,口感細膩,十分肥美;醬燒蟹棒壽司,絲絲蟹棒加上沙律醬嘅加持,經過高溫的衝擊和蟹棒完美融合,香甜味濃

【第二Round:炸物,燒物】
。主打:榴槤炸彈,黄金醬燒開邊蝦,芝麻雞翼,紫心香芋丸
。推薦:蒜蓉醬烤扇貝,燒紐西蘭香草羊鞍
。小評:金銀蒜蓉醬蒸扇貝堅係高質,肥嫩的扇貝肉,蒜香十足,鮮香美味,口感爽滑,既有扇貝肉來自大海的滋味,也有蒜蓉醬封鎖的獨特蒜香,一口下去,幸福感爆棚!

【第三Round:煮物,一品料理】
。主打:壽喜燒牛肉鍋,金牌紅燒乳鴿皇,吉品鮑汁扣花膠,金湯酸菜魚,醉鮑魚,黃金炒海中蝦,
小評:金湯酸菜魚有驚喜,連湯都要喝掉的金湯酸菜魚!湯汁濃郁,酸辣爽口,超級開胃!魚片嫩滑鮮香,口感彈牙,仲有爽脆酸菜,帶著豐富的口感和口味的提升。魚片的份量足夠,裡面仲有薯粉,煙韌彈牙

【最後一Round:甜品,雪糕,飲品】
。主打,迷你杯,豆腐花,泡芙,雪糕糯米糍,Dino雪糕杯,軟雪糕自家製冷泡茶,一般汽水,啤酒,熱茶,咖啡等
。小評:自助區有葡撻,食落是滿嘴香醇的蛋奶味道,酥酥的外皮,香甜軟嫩的餡心,甜度適宜;有新出的Bulla牌雪條,分別有牛奶朱古力同Double朱古力,推薦Double朱古力,味道濃厚,外層有花生脆脆增加口感

•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】元朗朗日路9號形點1期2樓2001A舖
【分店】觀塘|銅鑼灣|旺角|元朗
【℡】31883330
【營業時間】
星期一至日 12:00-15:00 | 17:00-22:00
2023-02-01 144 瀏覽
好耐無食放題今日就黎到元朗大瀛喜擦餐勁既😋鍾意呢度食物多選擇又新鮮,定期會加入新既美食👍店員安排入座後就用QR code落單,又快又準確。店外亦設有熟食、小食、飲品、糖果及甜品自助區,應有盡有😋刺身拼盤食放題第一件事點返盤刺身,款色有十幾款選擇,樣樣都好新鮮,三文魚厚切肥美,帶子清甜,螺肉夠爽口,整體不錯👍海鮮🦞有醉鮑魚、辣酒煮花螺和蒜蓉蒸扇貝,鮑魚每啖都好清香,花螺辣辣地爽口又入味。炸物芝麻雞翼炸至金黃色好香口,蝦🦐蟹棒、番薯仔天婦羅粉漿不會過厚熱辣辣好好食。羊架燒得好香,每一枱必點的,咬落好juice加入幾滴檸檬汁,味道更加提升👍其餘食物質素都不錯!最後食埋甜品🍮呢一餐好滿足😋😋😋
刺身拼盤
海鮮🦞
炸物
羊架
其餘食物質素都不錯!最後食埋甜品🍮呢一餐好滿足😋😋😋
2023-01-25 196 瀏覽
自從屯馬綫開通之後,由九龍城到元朗,都大約只是40分鐘車程,非常方便,今晚便來這裏吃日式放題。由於今晚專程來到,時間尚早,所以價錢比較便宜一點。5:30-7:30pm成人特價放題$248。食物種類包括:刺身、壽司、火灸壽司、創作料理、手卷、串燒、燒物、手卷、串燒、燒物、炸物、天婦羅、一品料理、主食、咖啡、自家製甜品及雪糕重點出擊當然是以刺身為主,這裏的刺身解凍時間剛剛好,沒有吃到雪味,所有刺身都很新鮮,結果當然是在點兩、三次。醬醃鮑魚仔刺身,爽口彈牙。深海池魚王壽司、北海道帆立貝壽司、藍鰭吞拿魚壽司、燒鹽醬和牛肩胛壽司、鹽燒三文魚腩壽司、鰻魚壽司、牛油果沙律塔、京蔥拖羅蓉塔、極尚花之戀、鵝肝壽司、極尚三文魚腩壽司、柚子油甘魚腩壽司、深海池魚王壽司,其中以三文魚腩壽司的味道最為鮮甜可口。燒有機新鮮波蘿味道鮮甜。最後當然是甜品,這類的自家製甜品,甜度適中,份量不會過大。

食物種類包括:刺身壽司、火灸壽司、創作料理、手卷、串燒、燒物、手卷、串燒、燒物、炸物、天婦羅、一品料理、主食、咖啡、自家製甜品及雪糕

醬醃鮑魚仔刺身,爽口彈牙。

燒有機新鮮波蘿味道鮮甜。

最後當然是甜品,這類的自家製甜品,甜度適中,份量不會過大。
2023-01-22 158 瀏覽
掛住食,冇乜點影相,次次去都勁多人排長龍款式多,刺身,熟食,甜品、飲品方面都真心覺得好多款,岩晒唔同口味既人 另外份量唔算大份,可以試到唔同既食物,刺身好新鮮,價錢都值得,岩晒一大班朋友食飯不過唔好既地方就比較嘈
掛住食,冇乜點影相,次次去都勁多人排長龍

不過唔好既地方就比較嘈
2023-01-20 210 瀏覽
去食Lunch buffet ,加咗價,平日大人$238,小童$178,食物款式多左,但個質素差左,刺身蝦個蝦身和蝦頭發黑,好心唔好比人食,海膽手卷仔得d碎碎海膽,拎得出嚟,比得人食唔好咁孤寒😆
2023-01-12 228 瀏覽
嚟咗YOHO食大瀛喜😋性價比超高環境好好,坐得舒服,又乾淨。職員執枱速度快👍🏽👍🏽星期一至五 午市放題$228可以由12點食到3點🤤🤤🍣刺身:挪威三文魚刺身日本油甘魚刺身吞拿魚刺身劍魚腩刺身北海道帶子刺身北寄貝刺身珍寶赤海蝦刺身俄羅斯甜蝦刺身八爪魚刺身赤貝刺身冰鎮花海蜇刺身醬汁吞拿魚他他🍣刺身好新鮮乾淨,食得好放心,食完一round再叫一round😆特別鍾意食嘅係三文魚、吞拿魚他他同埋油甘魚🍣今次嚟有泰式虎蝦,整得好好味😋之前去其他餐廳都唔敢叫泰式虎蝦,今次係我第一次嘗試,因為大瀛喜比到信心我試過之後真係返唔到轉頭,好好味😋🍣醬醃鮑魚仔刺身幾特別,細細粒咁,彈牙好味😋🍣金銀蒜蓉醬蒸扇貝夠晒多蒜,好香🍣榴槤炸彈一直都係𝑚𝑦 𝑓𝑎𝑣𝑜𝑟𝑖𝑡𝑒 🍣壽司:極尚三文魚腩壽司柚子油甘魚腩壽司蒜香極尚牛肉火灸壽司醬燒蟹棒壽司蜜糖芥末醬燒赤魚壽司鹽燒三文魚腩壽司極尚花之戀鵝肝壽司當中最鍾意嘅係三文魚腩、牛肉火炙壽司🍣 芝士鰻魚玉子燒芝士加鰻魚好香好好味❤️燒紐西蘭香草羊鞍整得好香好好食,啖啖肉❤️虎蝦天婦羅❤️皇帝蟹棒天婦羅❤️溫室南瓜天婦羅天婦羅好有質素👍🏽👍🏽❤️殿堂宴客醉鮑魚醃得入味,鮑魚彈牙❤️白汁青口之
嚟咗YOHO食大瀛喜😋性價比超高

環境好好,坐得舒服,又乾淨。
職員執枱速度快👍🏽👍🏽

八爪魚刺身
赤貝刺身
冰鎮花海蜇刺身
醬汁吞拿魚他他
🍣刺身好新鮮乾淨,食得好放心,
食完一round再叫一round😆
特別鍾意食嘅係三文魚、吞拿魚他他同埋油甘魚

🍣今次嚟有泰式虎蝦,整得好好味😋
之前去其他餐廳都唔敢叫泰式虎蝦,
今次係我第一次嘗試,因為大瀛喜比到信心我
試過之後真係返唔到轉頭,好好味😋

🍣醬醃鮑魚仔刺身幾特別,
細細粒咁,彈牙好味😋

🍣金銀蒜蓉醬蒸扇貝

蜜糖芥末醬燒赤魚壽司
鹽燒三文魚腩壽司
極尚花之戀
鵝肝壽司

當中最鍾意嘅係三文魚腩、牛肉火炙壽司

🍣 芝士鰻魚玉子燒
芝士加鰻魚好香好好味

❤️燒紐西蘭香草羊鞍
整得好香好好食,啖啖肉

❤️虎蝦天婦羅
❤️皇帝蟹棒天婦羅
❤️溫室南瓜天婦羅
天婦羅好有質素👍🏽👍🏽

❤️殿堂宴客醉鮑魚
醃得入味,鮑魚彈牙

❤️白汁青口
之前冇試到呢個,原來極好味!!!!
拎咗幾轉,好好食!!!

❤️蟲草花膠湯
食左咁多刺身魚生,飲個暖湯好舒服🥳🤭

好鍾意去大瀛喜食嘢,次次去都覺得心情好好,
性價比好高,好多唔同種類食物,食物好高質。
所以次次去都坐滿晒人,但又會坐得好舒服,
因為間間分店都好大,即使多人但都會有好足夠嘅空間🥳
完全唔會覺得迫🥳🥳🥳
2023-01-10 178 瀏覽
食完旺角分店,見性價比咁高,決定再食過!今次就去元朗分店。我同友人8:30去到都竟然要排下隊先入得,睇尼真係好受歡迎。夜晚黃金時段都唔使$300一位任食任飲,果然夠吸引!不過呢到唔單止性價比高,食物同飲品款式夠多之餘,質素又好,先係食放題好地方!我哋試左好多,特別推介👍🏼炸物類:最推介炸香芋圓,食到係新鮮炸出嚟又多涵,香芋唔會過甜,炸皮又無過咸。讚!👍🏼刺身類:食放題點可以唔食刺身!呢度勝在人流多,所以刺身去嘅速度都好快,確保樣樣新鮮!除左三文魚刺身堅新鮮又厚,呢度仲有其他放題餐廳少有嘅泰國生蝦刺身,夠新鮮夠彈牙!推介!👍🏼壽司手卷類:最開心呢度有唔同種魚類壽司,三文魚腩,油甘魚,深海池魚都好新鮮。而手卷都係mini版,食哂唔同款都唔怕太飽!👍🏼熟食類:除左Qr code 落單個啲款,其實仲有熟食櫃,特別鍾意Mini葡攤,夠熱夠脆皮,堅好食!呢度除咗食物質素高,員工上菜收碟,服務速度,態度都好滿意。值得一尼!
食完旺角分店,見性價比咁高,決定再食過!今次就去元朗分店。

我哋試左好多,特別推介
👍🏼炸物類:

👍🏼刺身類:

👍🏼壽司手卷類:

👍🏼熟食類:

多次惠顧-性價比高及服務態度Number One。呢次一行三人於下午五時抵食時段進餐,($238加一),提前於電話預約就可以準時入席。食物質素保持一貫水準,上菜速度快,收盤速度亦然。人流正正顯示餐廳質素,當中午時段&晚市時段人頭湧湧,就一定係街坊們食過翻尋味~食肉獸兼刺身控既我,絕對飽肚而歸。食盡香港美食兼熱愛烹飪既我,回頭既餐廳十隻手指數得曬,高質既放題千祈唔好錯過!期待下次發掘到更多唔同種類既香港美食
多次惠顧-性價比高及服務態度Number One。

食物質素保持一貫水準,上菜速度快,收盤速度亦然。
食肉獸兼刺身控既我,絕對飽肚而歸。
期待下次發掘到更多唔同種類既香港美食
自家冷泡茶
炆花膠
自選刺身
芝士鰻魚玉子
燒牛舌
鵝肝壽司&花之戀
熟食類(款式不定時轉換)
榴連炸彈&炸鮮奶
桂花椰汁杯&藍莓慕絲杯
2023-01-04
自家冷泡茶
自選刺身
芝士鰻魚玉子
燒牛舌
鵝肝壽司&花之戀
熟食類(款式不定時轉換)
榴連炸彈&炸鮮奶
桂花椰汁杯&藍莓慕絲杯
  • 刺身
( ͡° ͜ʖ ͡°) 極尚大瀛喜日本料理 [ @deluxe_daieiki_cwb ]——日本嘢——極尚日式放題性價比高 連海膽都有任食🤤 ❞作為荃灣人去元朗形點只係20分鐘車程真係重方便過出尖沙嘴~一於同朋友食返個早場日式放題密密食 幾廿隻甜蝦赤蝦海膽 回本冇難度!✿ 晚市放題 (星期一至四 5:30-7:30) $268QR code 落單真係超方便!多款飲品、雪糕、熟食小食前菜出面自助區自取~✿ 刺身北海道帶子、油甘魚、劍魚腩、三文魚哩幾款都係我好鍾意食嘅~新鮮厚切冇雪味 真係必定encore!另外甜蝦同海赤蝦係我最愛甜蝦夠哂鮮甜 珍寶赤海蝦勁大隻新鮮又厚肉見到都流口水🤤✿ 迷你海膽手卷海膽新鮮 味道正常帶甜 唔會苦同腥~即叫即製 好有誠意 紫菜夠脆口迷你版手卷 一啖食落口好爽皮細細個唔會迫你食咁多飯 正呀每人食返幾round先 絕對係回本首選!✿ 壽司∘鵝肝壽司∘ 火炙三文魚腩 ∘火炙左口魚邊食咗哩3款都好唔錯~✿ 熟食∘花雕醉鮑魚鮑魚爽口彈牙 帶淡淡酒香~∘ 龍蝦沙律拌櫻花蝦多士哩個都幾有驚喜嘅 多士超級脆口上面鋪滿龍蝦沙律 口感豐富~我又啪咗兩件😝∘ 黃金醬燒開邊蝦芝士醬汁香
——日本嘢——

極尚日式放題
性價比高 連海膽都有任食🤤 ❞

作為荃灣人去元朗形點只係20分鐘車程
真係重方便過出尖沙嘴~
一於同朋友食返個早場日式放題
密密食 幾廿隻甜蝦赤蝦海膽 回本冇難度!

✿ 晚市放題 (星期一至四 5:30-7:30) $268
QR code 落單真係超方便!
多款飲品、雪糕、熟食小食前菜出面自助區自取~

刺身
北海道帶子、油甘魚、劍魚腩、三文魚
哩幾款都係我好鍾意食嘅~
新鮮厚切冇雪味 真係必定encore!
另外甜蝦同海赤蝦係我最愛
甜蝦夠哂鮮甜 珍寶赤海蝦勁大隻新鮮又厚肉
見到都流口水🤤

✿ 迷你海膽手卷
海膽新鮮 味道正常帶甜 唔會苦同腥~
即叫即製 好有誠意 紫菜夠脆口
迷你版手卷 一啖食落口好爽皮
細細個唔會迫你食咁多飯 正呀
每人食返幾round先 絕對係回本首選!

壽司

∘鵝肝壽司∘ 火炙三文魚腩 ∘火炙左口魚邊
食咗哩3款都好唔錯~

✿ 熟食

∘花雕醉鮑魚
鮑魚爽口彈牙 帶淡淡酒香~

∘ 龍蝦沙律拌櫻花蝦多士
哩個都幾有驚喜嘅 多士超級脆口
上面鋪滿龍蝦沙律 口感豐富~
我又啪咗兩件😝

∘ 黃金醬燒開邊蝦
芝士醬汁香濃開胃 蝦肉彈牙好食~

∘ 金銀蒜蓉醬蒸扇貝
大大粒扇貝 配蒜蓉醬係冇得輸 Encore!

∘蒲燒鰻魚∘ 鹽燒牛舌
食日本野必叫㗎啦 牛舌唔會靭 好食
鰻魚都唔錯幾好味~

∘燒菠蘿🍍
臨尾必叫有燒菠蘿同
菠蘿燒完真係超甜 好正!

∘榴槤炸彈
榴槤炸彈外脆內爆榴槤漿
勁香濃 勁正榴槤味~

甜品
有大量選擇 雪糕甜品櫃自助區
食咗香港牌da dino蜜桃乳酪雪糕~
另外仲有我朋友最鍾意嘅蜜瓜雪條
同埋重有我最愛嘅榴槤雪條 正呀!

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌖🌑

🤤跟我搵食~請follow: @when_she_bites

2022-12-29 5574 瀏覽
.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】極尚大瀛喜日本料理@【地區】#Dr_eat_元朗【類型】#Dr_eat_放題 #Dr_eat_日式【價位】中價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】日式放題【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】過百樣款式,晚市最平$238(未加一)就有交易,性價比相當高!更會定期更新Menu,保持新鮮感────────────────────【環境/服務/衛生】。環境乾淨企理。店員服務勤快親切,收盤速度迅速。上菜速度頗快,甚少有漏單情況出現.【價錢 星期四 19:30-21:30 $288/人】。2小時任食日式放題。大致有串燒,創作料理,刺身,壽司,手卷。燒物,炸物,煮物,一品料理,天婦羅。汽水,雪糕,熟食,冷盤,沙律,水果等.【第一Round:刺身,壽司,手卷】。刺身:三文魚,油甘魚,吞拿魚,俄羅斯甜蝦,北海道帶子,虎蝦等。壽司:柚子油甘魚腩,三文魚腩,深海池魚王,醬燒蟹棒,鹽燒三文魚腩等。手卷/創作料理:海膽手卷,鵝肝壽司等。小評:刺身新鮮度令人滿意,特別是三文魚,入口甘甜綿密,人氣最高的有醬燒蟹棒,口感柔軟帶點微焦香. 【第二Round:炸物,燒物】。炸物:榴

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【用餐時段】晚市
【餐廳主打】日式放題
【環境/服務/衛生】
。環境乾淨企理
。店員服務勤快親切,收盤速度迅速
。上菜速度頗快,甚少有漏單情況出現

【價錢 星期四 19:30-21:30 $288/人】
。2小時任食日式放題
。大致有串燒,創作料理,刺身壽司,手卷
。燒物,炸物,煮物,一品料理,天婦羅
。汽水,雪糕,熟食,冷盤,沙律,水果等

【第一Round:刺身壽司,手卷】
。手卷/創作料理:海膽手卷,鵝肝壽司

【第二Round:炸物,燒物】
。炸物:榴槤炸彈,芝麻雞翼,紫心香芋丸等
。燒物:蒜蓉醬烤扇貝,黄金醬燒開邊蝦等
。小評:即叫即製,推薦榴槤炸彈及燒扇貝,前者外脆內軟,榴槤香味濃郁,燒扇貝啖啖肉,鮮香味帶陣陣蒜香,另外燒羊架都不錯,沒有膻味

【第三Round:煮物,一品料理】
。煮物:壽喜燒牛肉鍋,金湯酸菜魚等
。一品料理:醉鮑魚,黃金炒海中蝦等
小評:酸菜魚比到驚喜,湯底濃厚,酸辣開胃,配上鰹魚湯稻庭烏冬,都幾Match🤣 鮑魚入哂味,口感彈牙帶微微酒香。另外仲有新推出的金牌紅燒乳鴿皇,外脆肉嫩

【最後一Round:甜品,雪糕,飲品】
甜品:迷你杯,豆腐花,泡芙,和果子等
。雪糕:雪糕糯米糍,Dino雪糕杯,軟雪糕等
。飲品:自家製冷泡茶,一般汽水,啤酒,熱茶,咖啡等

•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】元朗朗日路9號形點1期2樓2001A舖
【分店】觀塘|銅鑼灣|旺角|元朗
【℡】31883330
【營業時間】
🌟這次來到跟家人吃放題是慶祝冬節的晚飯✨,預先在網上約了5pm-7pm時段🥁,下班就過去不用等🌿,到了門口約有幾家客人在等候👟。那裡的氣氛不錯🍽,很適合一家人去吃👨‍👩‍👧‍👦。設有手機點餐🤳和部份自助取餐的食物🥘,特別推介個人最喜歡的💃🏻點餐的鰻魚和相片中的壽司拼盤🍱。出餐速度挺快💁🏻‍♀️,雖然6:30pm截單🕡,但我們都已有飽腹感。甜品方面🍹,也有不少款式,我就嚐了雲尼拿大福、甜甜圈🍩、木糠布丁和原味布丁🍮,都很好吃,也是推介的選擇之中。還有其他沒吃到的菜式和甜點📸,就待下一次有機會再吃啦!😺😜總括來說價錢合理🉑,出餐快♨️,頗有滿足感的一頓飯🔋!推介🎇!
2022-12-22
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
2022-12-23 116 瀏覽
📍 #極尚大瀛喜日本料理 in Yuen Long Japanese (all-you-can-eat) Food: 💛💛💛💛 🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price Range:💰 $600 ($300 per head)Favourite:💖 Goldern shrimp------------------------------✅ Located in Yoho Mall 1 ,takes around 1 minute walk from Yuen Long MTR station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering Japanese food grilled meats, sashimi, sushi, dessert and hand roll etc✅ Seating is spacious. Lots of drinks and Ice cream to take from fridge
📍 #極尚大瀛喜日本料理 in Yuen Long
Japanese (all-you-can-eat)

Food: 💛💛💛💛 🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛
Favourite:💖 Goldern shrimp

✅ Seating is spacious. Lots of drinks and Ice cream to take from fridge and unlimited.

✅ You can order by your phone, very convenient.

✅ Delicious food, worth the money for a all you can eat

✅ Fresh ingredients

✅ Authentic and Excellent

✅ Good value for money

✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance
✅ Overall the food quality was outstanding for this price
✅Servers are also great and always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨