2K
2023-01-25 196 瀏覽
自從屯馬綫開通之後,由九龍城到元朗,都大約只是40分鐘車程,非常方便,今晚便來這裏吃日式放題。由於今晚專程來到,時間尚早,所以價錢比較便宜一點。5:30-7:30pm成人特價放題$248。食物種類包括:刺身、壽司、火灸壽司、創作料理、手卷、串燒、燒物、手卷、串燒、燒物、炸物、天婦羅、一品料理、主食、咖啡、自家製甜品及雪糕重點出擊當然是以刺身為主,這裏的刺身解凍時間剛剛好,沒有吃到雪味,所有刺身都很新鮮,結果當然是在點兩、三次。醬醃鮑魚仔刺身,爽口彈牙。深海池魚王壽司、北海道帆立貝壽司、藍鰭吞拿魚壽司、燒鹽醬和牛肩胛壽司、鹽燒三文魚腩壽司、鰻魚壽司、牛油果沙律塔、京蔥拖羅蓉塔、極尚花之戀、鵝肝壽司、極尚三文魚腩壽司、柚子油甘魚腩壽司、深海池魚王壽司,其中以三文魚腩壽司的味道最為鮮甜可口。燒有機新鮮波蘿味道鮮甜。最後當然是甜品,這類的自家製甜品,甜度適中,份量不會過大。

食物種類包括:刺身壽司、火灸壽司、創作料理、手卷、串燒、燒物、手卷、串燒、燒物、炸物、天婦羅、一品料理、主食、咖啡、自家製甜品及雪糕

醬醃鮑魚仔刺身,爽口彈牙。

燒有機新鮮波蘿味道鮮甜。

最後當然是甜品,這類的自家製甜品,甜度適中,份量不會過大。
2023-01-22 159 瀏覽
掛住食,冇乜點影相,次次去都勁多人排長龍款式多,刺身,熟食,甜品、飲品方面都真心覺得好多款,岩晒唔同口味既人 另外份量唔算大份,可以試到唔同既食物,刺身好新鮮,價錢都值得,岩晒一大班朋友食飯不過唔好既地方就比較嘈
掛住食,冇乜點影相,次次去都勁多人排長龍

不過唔好既地方就比較嘈
2023-01-20 210 瀏覽
去食Lunch buffet ,加咗價,平日大人$238,小童$178,食物款式多左,但個質素差左,刺身蝦個蝦身和蝦頭發黑,好心唔好比人食,海膽手卷仔得d碎碎海膽,拎得出嚟,比得人食唔好咁孤寒😆
2023-01-12 228 瀏覽
嚟咗YOHO食大瀛喜😋性價比超高環境好好,坐得舒服,又乾淨。職員執枱速度快👍🏽👍🏽星期一至五 午市放題$228可以由12點食到3點🤤🤤🍣刺身:挪威三文魚刺身日本油甘魚刺身吞拿魚刺身劍魚腩刺身北海道帶子刺身北寄貝刺身珍寶赤海蝦刺身俄羅斯甜蝦刺身八爪魚刺身赤貝刺身冰鎮花海蜇刺身醬汁吞拿魚他他🍣刺身好新鮮乾淨,食得好放心,食完一round再叫一round😆特別鍾意食嘅係三文魚、吞拿魚他他同埋油甘魚🍣今次嚟有泰式虎蝦,整得好好味😋之前去其他餐廳都唔敢叫泰式虎蝦,今次係我第一次嘗試,因為大瀛喜比到信心我試過之後真係返唔到轉頭,好好味😋🍣醬醃鮑魚仔刺身幾特別,細細粒咁,彈牙好味😋🍣金銀蒜蓉醬蒸扇貝夠晒多蒜,好香🍣榴槤炸彈一直都係𝑚𝑦 𝑓𝑎𝑣𝑜𝑟𝑖𝑡𝑒 🍣壽司:極尚三文魚腩壽司柚子油甘魚腩壽司蒜香極尚牛肉火灸壽司醬燒蟹棒壽司蜜糖芥末醬燒赤魚壽司鹽燒三文魚腩壽司極尚花之戀鵝肝壽司當中最鍾意嘅係三文魚腩、牛肉火炙壽司🍣 芝士鰻魚玉子燒芝士加鰻魚好香好好味❤️燒紐西蘭香草羊鞍整得好香好好食,啖啖肉❤️虎蝦天婦羅❤️皇帝蟹棒天婦羅❤️溫室南瓜天婦羅天婦羅好有質素👍🏽👍🏽❤️殿堂宴客醉鮑魚醃得入味,鮑魚彈牙❤️白汁青口之
嚟咗YOHO食大瀛喜😋性價比超高

環境好好,坐得舒服,又乾淨。
職員執枱速度快👍🏽👍🏽

八爪魚刺身
赤貝刺身
冰鎮花海蜇刺身
醬汁吞拿魚他他
🍣刺身好新鮮乾淨,食得好放心,
食完一round再叫一round😆
特別鍾意食嘅係三文魚、吞拿魚他他同埋油甘魚

🍣今次嚟有泰式虎蝦,整得好好味😋
之前去其他餐廳都唔敢叫泰式虎蝦,
今次係我第一次嘗試,因為大瀛喜比到信心我
試過之後真係返唔到轉頭,好好味😋

🍣醬醃鮑魚仔刺身幾特別,
細細粒咁,彈牙好味😋

🍣金銀蒜蓉醬蒸扇貝

蜜糖芥末醬燒赤魚壽司
鹽燒三文魚腩壽司
極尚花之戀
鵝肝壽司

當中最鍾意嘅係三文魚腩、牛肉火炙壽司

🍣 芝士鰻魚玉子燒
芝士加鰻魚好香好好味

❤️燒紐西蘭香草羊鞍
整得好香好好食,啖啖肉

❤️虎蝦天婦羅
❤️皇帝蟹棒天婦羅
❤️溫室南瓜天婦羅
天婦羅好有質素👍🏽👍🏽

❤️殿堂宴客醉鮑魚
醃得入味,鮑魚彈牙

❤️白汁青口
之前冇試到呢個,原來極好味!!!!
拎咗幾轉,好好食!!!

❤️蟲草花膠湯
食左咁多刺身魚生,飲個暖湯好舒服🥳🤭

好鍾意去大瀛喜食嘢,次次去都覺得心情好好,
性價比好高,好多唔同種類食物,食物好高質。
所以次次去都坐滿晒人,但又會坐得好舒服,
因為間間分店都好大,即使多人但都會有好足夠嘅空間🥳
完全唔會覺得迫🥳🥳🥳
2023-01-10 178 瀏覽
食完旺角分店,見性價比咁高,決定再食過!今次就去元朗分店。我同友人8:30去到都竟然要排下隊先入得,睇尼真係好受歡迎。夜晚黃金時段都唔使$300一位任食任飲,果然夠吸引!不過呢到唔單止性價比高,食物同飲品款式夠多之餘,質素又好,先係食放題好地方!我哋試左好多,特別推介👍🏼炸物類:最推介炸香芋圓,食到係新鮮炸出嚟又多涵,香芋唔會過甜,炸皮又無過咸。讚!👍🏼刺身類:食放題點可以唔食刺身!呢度勝在人流多,所以刺身去嘅速度都好快,確保樣樣新鮮!除左三文魚刺身堅新鮮又厚,呢度仲有其他放題餐廳少有嘅泰國生蝦刺身,夠新鮮夠彈牙!推介!👍🏼壽司手卷類:最開心呢度有唔同種魚類壽司,三文魚腩,油甘魚,深海池魚都好新鮮。而手卷都係mini版,食哂唔同款都唔怕太飽!👍🏼熟食類:除左Qr code 落單個啲款,其實仲有熟食櫃,特別鍾意Mini葡攤,夠熱夠脆皮,堅好食!呢度除咗食物質素高,員工上菜收碟,服務速度,態度都好滿意。值得一尼!
食完旺角分店,見性價比咁高,決定再食過!今次就去元朗分店。

我哋試左好多,特別推介
👍🏼炸物類:

👍🏼刺身類:

👍🏼壽司手卷類:

👍🏼熟食類:

多次惠顧-性價比高及服務態度Number One。呢次一行三人於下午五時抵食時段進餐,($238加一),提前於電話預約就可以準時入席。食物質素保持一貫水準,上菜速度快,收盤速度亦然。人流正正顯示餐廳質素,當中午時段&晚市時段人頭湧湧,就一定係街坊們食過翻尋味~食肉獸兼刺身控既我,絕對飽肚而歸。食盡香港美食兼熱愛烹飪既我,回頭既餐廳十隻手指數得曬,高質既放題千祈唔好錯過!期待下次發掘到更多唔同種類既香港美食
多次惠顧-性價比高及服務態度Number One。

食物質素保持一貫水準,上菜速度快,收盤速度亦然。
食肉獸兼刺身控既我,絕對飽肚而歸。
期待下次發掘到更多唔同種類既香港美食
自家冷泡茶
炆花膠
自選刺身
芝士鰻魚玉子
燒牛舌
鵝肝壽司&花之戀
熟食類(款式不定時轉換)
榴連炸彈&炸鮮奶
桂花椰汁杯&藍莓慕絲杯
2023-01-04
自家冷泡茶
自選刺身
芝士鰻魚玉子
燒牛舌
鵝肝壽司&花之戀
熟食類(款式不定時轉換)
榴連炸彈&炸鮮奶
桂花椰汁杯&藍莓慕絲杯
  • 刺身
( ͡° ͜ʖ ͡°) 極尚大瀛喜日本料理 [ @deluxe_daieiki_cwb ]——日本嘢——極尚日式放題性價比高 連海膽都有任食🤤 ❞作為荃灣人去元朗形點只係20分鐘車程真係重方便過出尖沙嘴~一於同朋友食返個早場日式放題密密食 幾廿隻甜蝦赤蝦海膽 回本冇難度!✿ 晚市放題 (星期一至四 5:30-7:30) $268QR code 落單真係超方便!多款飲品、雪糕、熟食小食前菜出面自助區自取~✿ 刺身北海道帶子、油甘魚、劍魚腩、三文魚哩幾款都係我好鍾意食嘅~新鮮厚切冇雪味 真係必定encore!另外甜蝦同海赤蝦係我最愛甜蝦夠哂鮮甜 珍寶赤海蝦勁大隻新鮮又厚肉見到都流口水🤤✿ 迷你海膽手卷海膽新鮮 味道正常帶甜 唔會苦同腥~即叫即製 好有誠意 紫菜夠脆口迷你版手卷 一啖食落口好爽皮細細個唔會迫你食咁多飯 正呀每人食返幾round先 絕對係回本首選!✿ 壽司∘鵝肝壽司∘ 火炙三文魚腩 ∘火炙左口魚邊食咗哩3款都好唔錯~✿ 熟食∘花雕醉鮑魚鮑魚爽口彈牙 帶淡淡酒香~∘ 龍蝦沙律拌櫻花蝦多士哩個都幾有驚喜嘅 多士超級脆口上面鋪滿龍蝦沙律 口感豐富~我又啪咗兩件😝∘ 黃金醬燒開邊蝦芝士醬汁香
——日本嘢——

極尚日式放題
性價比高 連海膽都有任食🤤 ❞

作為荃灣人去元朗形點只係20分鐘車程
真係重方便過出尖沙嘴~
一於同朋友食返個早場日式放題
密密食 幾廿隻甜蝦赤蝦海膽 回本冇難度!

✿ 晚市放題 (星期一至四 5:30-7:30) $268
QR code 落單真係超方便!
多款飲品、雪糕、熟食小食前菜出面自助區自取~

刺身
北海道帶子、油甘魚、劍魚腩、三文魚
哩幾款都係我好鍾意食嘅~
新鮮厚切冇雪味 真係必定encore!
另外甜蝦同海赤蝦係我最愛
甜蝦夠哂鮮甜 珍寶赤海蝦勁大隻新鮮又厚肉
見到都流口水🤤

✿ 迷你海膽手卷
海膽新鮮 味道正常帶甜 唔會苦同腥~
即叫即製 好有誠意 紫菜夠脆口
迷你版手卷 一啖食落口好爽皮
細細個唔會迫你食咁多飯 正呀
每人食返幾round先 絕對係回本首選!

壽司

∘鵝肝壽司∘ 火炙三文魚腩 ∘火炙左口魚邊
食咗哩3款都好唔錯~

✿ 熟食

∘花雕醉鮑魚
鮑魚爽口彈牙 帶淡淡酒香~

∘ 龍蝦沙律拌櫻花蝦多士
哩個都幾有驚喜嘅 多士超級脆口
上面鋪滿龍蝦沙律 口感豐富~
我又啪咗兩件😝

∘ 黃金醬燒開邊蝦
芝士醬汁香濃開胃 蝦肉彈牙好食~

∘ 金銀蒜蓉醬蒸扇貝
大大粒扇貝 配蒜蓉醬係冇得輸 Encore!

∘蒲燒鰻魚∘ 鹽燒牛舌
食日本野必叫㗎啦 牛舌唔會靭 好食
鰻魚都唔錯幾好味~

∘燒菠蘿🍍
臨尾必叫有燒菠蘿同
菠蘿燒完真係超甜 好正!

∘榴槤炸彈
榴槤炸彈外脆內爆榴槤漿
勁香濃 勁正榴槤味~

甜品
有大量選擇 雪糕甜品櫃自助區
食咗香港牌da dino蜜桃乳酪雪糕~
另外仲有我朋友最鍾意嘅蜜瓜雪條
同埋重有我最愛嘅榴槤雪條 正呀!

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌖🌑

🤤跟我搵食~請follow: @when_she_bites

2022-12-29 5574 瀏覽
.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】極尚大瀛喜日本料理@【地區】#Dr_eat_元朗【類型】#Dr_eat_放題 #Dr_eat_日式【價位】中價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】日式放題【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】過百樣款式,晚市最平$238(未加一)就有交易,性價比相當高!更會定期更新Menu,保持新鮮感────────────────────【環境/服務/衛生】。環境乾淨企理。店員服務勤快親切,收盤速度迅速。上菜速度頗快,甚少有漏單情況出現.【價錢 星期四 19:30-21:30 $288/人】。2小時任食日式放題。大致有串燒,創作料理,刺身,壽司,手卷。燒物,炸物,煮物,一品料理,天婦羅。汽水,雪糕,熟食,冷盤,沙律,水果等.【第一Round:刺身,壽司,手卷】。刺身:三文魚,油甘魚,吞拿魚,俄羅斯甜蝦,北海道帶子,虎蝦等。壽司:柚子油甘魚腩,三文魚腩,深海池魚王,醬燒蟹棒,鹽燒三文魚腩等。手卷/創作料理:海膽手卷,鵝肝壽司等。小評:刺身新鮮度令人滿意,特別是三文魚,入口甘甜綿密,人氣最高的有醬燒蟹棒,口感柔軟帶點微焦香. 【第二Round:炸物,燒物】。炸物:榴

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【餐廳主打】日式放題
────────────────────
【環境/服務/衛生】
。環境乾淨企理
。店員服務勤快親切,收盤速度迅速
。上菜速度頗快,甚少有漏單情況出現

【價錢 星期四 19:30-21:30 $288/人】
。2小時任食日式放題
。大致有串燒,創作料理,刺身壽司,手卷
。燒物,炸物,煮物,一品料理,天婦羅
。汽水,雪糕,熟食,冷盤,沙律,水果等

【第一Round:刺身壽司,手卷】
。手卷/創作料理:海膽手卷,鵝肝壽司

【第二Round:炸物,燒物】
。炸物:榴槤炸彈,芝麻雞翼,紫心香芋丸等
。燒物:蒜蓉醬烤扇貝,黄金醬燒開邊蝦等
。小評:即叫即製,推薦榴槤炸彈及燒扇貝,前者外脆內軟,榴槤香味濃郁,燒扇貝啖啖肉,鮮香味帶陣陣蒜香,另外燒羊架都不錯,沒有膻味

【第三Round:煮物,一品料理】
。煮物:壽喜燒牛肉鍋,金湯酸菜魚等
。一品料理:醉鮑魚,黃金炒海中蝦等
小評:酸菜魚比到驚喜,湯底濃厚,酸辣開胃,配上鰹魚湯稻庭烏冬,都幾Match🤣 鮑魚入哂味,口感彈牙帶微微酒香。另外仲有新推出的金牌紅燒乳鴿皇,外脆肉嫩

【最後一Round:甜品,雪糕,飲品】
甜品:迷你杯,豆腐花,泡芙,和果子等
。雪糕:雪糕糯米糍,Dino雪糕杯,軟雪糕等
。飲品:自家製冷泡茶,一般汽水,啤酒,熱茶,咖啡等

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】元朗朗日路9號形點1期2樓2001A舖
【分店】觀塘|銅鑼灣|旺角|元朗
【℡】31883330
【營業時間】
星期一至日 12:00-15:00 | 17:00-22:00
🌟這次來到跟家人吃放題是慶祝冬節的晚飯✨,預先在網上約了5pm-7pm時段🥁,下班就過去不用等🌿,到了門口約有幾家客人在等候👟。那裡的氣氛不錯🍽,很適合一家人去吃👨‍👩‍👧‍👦。設有手機點餐🤳和部份自助取餐的食物🥘,特別推介個人最喜歡的💃🏻點餐的鰻魚和相片中的壽司拼盤🍱。出餐速度挺快💁🏻‍♀️,雖然6:30pm截單🕡,但我們都已有飽腹感。甜品方面🍹,也有不少款式,我就嚐了雲尼拿大福、甜甜圈🍩、木糠布丁和原味布丁🍮,都很好吃,也是推介的選擇之中。還有其他沒吃到的菜式和甜點📸,就待下一次有機會再吃啦!😺😜總括來說價錢合理🉑,出餐快♨️,頗有滿足感的一頓飯🔋!推介🎇!
2022-12-22
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
2022-12-23 116 瀏覽
📍 #極尚大瀛喜日本料理 in Yuen Long Japanese (all-you-can-eat) Food: 💛💛💛💛 🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price Range:💰 $600 ($300 per head)Favourite:💖 Goldern shrimp------------------------------✅ Located in Yoho Mall 1 ,takes around 1 minute walk from Yuen Long MTR station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering Japanese food grilled meats, sashimi, sushi, dessert and hand roll etc✅ Seating is spacious. Lots of drinks and Ice cream to take from fridge
📍 #極尚大瀛喜日本料理 in Yuen Long
Japanese (all-you-can-eat)

Food: 💛💛💛💛 🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛
Favourite:💖 Goldern shrimp

✅ Seating is spacious. Lots of drinks and Ice cream to take from fridge and unlimited.

✅ You can order by your phone, very convenient.

✅ Delicious food, worth the money for a all you can eat

✅ Fresh ingredients

✅ Authentic and Excellent

✅ Good value for money

✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance
✅ Overall the food quality was outstanding for this price
✅Servers are also great and always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
2022-12-19 197 瀏覽
元朗開左大瀛喜之後好想黎好耐,太開心大西北都可以食到高質放題同朋友夜晚 6 點黎到人唔算多,但食食下就幾乎全場滿座,好彩夠早黎到首先當然要勁嗌刺身,三文魚,甜蝦,帶子,北寄貝,虎蝦,油甘魚,超多選擇,揀左最中意既幾款刺身,就拼左一個大大個靚靚既刺身拼盆比我地,全部都好新鮮,睇得出食材落足本,剩係食刺身都回哂本醬汁吞拿魚他他,好香口,入口即融既口感,而且薄薄地好易入口熱食都好出色,牛油粟米,好開胃,牛油味好香,配埋好甜既粟米真係絕配榴槤波波,流心既榴槤一咬就爆漿,外皮炸得好香脆燒乳鴿,估唔到會有乳鴿食,即卡要試試,肉汁鮮甜,外皮仍然夠脆蒜蓉扇貝都推薦,好正,蒜蓉夠哂入味,扇貝口感彈牙燒菠蘿,好甜好新鮮鮑魚都有,好有咬感燒羊架,一 d 都唔會騷,好大塊羊肉燒牛舌,牛味香濃鰻魚嗌左勁多,因為真係好好食壽喜燒牛肉鍋,醬汁夠甜,落足料,牛肉好軟腍,大大鍋食完暖笠笠最後再拎左 d 甜品,最出色都係 tiramisu , 不斷 encore , 其實仲有好多雪糕想試,但可惜真係太飽了放題黎講上菜真係好快,兩個鐘完全唔怕唔夠時間食,因為食到一個鐘左右已經食左勁多野好飽,而已環境都坐得好舒服。其實仲有好

醬汁吞拿魚他他,好香口,入口即融既口感,而且薄薄地好易入口

榴槤波波,流心既榴槤一咬就爆漿,外皮炸得好香脆

蒜蓉扇貝都推薦,好正,蒜蓉夠哂入味,扇貝口感彈牙

燒菠蘿,好甜好新鮮

鮑魚都有,好有咬感

燒羊架,一 d 都唔會騷,好大塊羊肉

燒牛舌,牛味香濃

鰻魚嗌左勁多,因為真係好好食

放題黎講上菜真係好快,兩個鐘完全唔怕唔夠時間食,因為食到一個鐘左右已經食左勁多野好飽,而已環境都坐得好舒服。其實仲有好多野食都冇試到,下次再黎試
2022-12-19 158 瀏覽
今日放左工,去左元朗shopping,又到年尾,要去食餐好既,所以黎左呢度食放題😋🌟 刺身刺身有冰響底,保持刺身新鮮冰凍,可以慢慢食👍🏻刺身蝦鮮甜,大隻,同埋蝦殼已經拆好,方便食👍🏻吞拿魚厚切無筋,油甘魚鮮甜,肥美😋🌟 炸物 x串燒 x 燒菠蘿🍍炸物即叫即炸,炸鮮奶卷外層香脆😋芝麻雞翼香脆,肉質鮮嫩😋榴蓮炸彈入面係流心,好濃郁既榴蓮味,必點😋香芋波煙韌,芋頭味重😋牛舌都係即叫即燒,而且係厚燒好爽口😋吉列炸蝦大隻,肉質爽口😋燒菠蘿🍍香甜,燒得岩岩好,唔會太酸,🌟燒開邊蝦 x 鰻魚 x 壽司開邊蝦加上芝士,味道好夾,燒得好香😋鰻魚鮮甜,唔會太多鰻魚汁蓋過鰻魚既味道😋壽司唔會太大件,一口一啖😋🌟雪糕雪糕有好多選擇,而且雪糕既質素唔錯,食飽後食埋甜品,好滿足😋

🌟 刺身

刺身有冰響底,保持刺身新鮮冰凍,可以慢慢食👍🏻
刺身蝦鮮甜,大隻,同埋蝦殼已經拆好,方便食👍🏻
吞拿魚厚切無筋,油甘魚鮮甜,肥美😋

🌟 炸物 x串燒 x 燒菠蘿🍍

炸物即叫即炸,炸鮮奶卷外層香脆😋
芝麻雞翼香脆,肉質鮮嫩😋
榴蓮炸彈入面係流心,好濃郁既榴蓮味,必點😋
香芋波煙韌,芋頭味重😋
牛舌都係即叫即燒,而且係厚燒好爽口😋
吉列炸蝦大隻,肉質爽口😋
燒菠蘿🍍香甜,燒得岩岩好,唔會太酸,

🌟燒開邊蝦 x 鰻魚 x 壽司

開邊蝦加上芝士,味道好夾,燒得好香😋
鰻魚鮮甜,唔會太多鰻魚汁蓋過鰻魚既味道😋
壽司唔會太大件,一口一啖😋

🌟雪糕

2022-12-15
  • 炸物
  • 刺身
2022-12-09 258 瀏覽
朋友生日想食壽司,又想食串燒,天婦羅…食放題簡直係非常好嘅提議, 想食嘅隨便叫,由刺身食到鍋物再到甜品,真係大滿足🤤 元朗Yoho呢間分店黃昏時段都排晒人龍,$238/位 性價比極高👍🏻位置闊落樓底又夠高,環境唔錯,職員服務又好落單執枱都勁有效率,抵讚!一大盤刺身上枱,仙氣十足🤩 食慾大振三文魚、鮮甜帶子、肥美吞拿魚、赤海蝦、八爪魚、油魽魚、螺肉…樣樣都好正,梗係唔少得海膽,魚子手卷🤤 卷物整到細Size,咁先有位食多啲其他款式👍🏻冷熱自助區都有好多款,今次我仲試埋佢個蟲草花膠湯,入口清甜滋補,紅豆沙都唔錯其他熱伴有青口、四季豆、青瓜同蛋撻仔。 冷伴有新鮮凍蝦,味付螺肉,中華沙律,雞腎同各款沙律菜🥗 甜品區有雪糕機,各類包裝雪條,雪米糍,勁吸引係軟糖櫃,啲小朋友應該超級鍾意❤️炸物類: 必叫炸蝦天婦羅🍤 蟹棒脆口甜美, 連香芋球都係咁Encore😂燒物: 叫咗入味羊架、燒牛舌、燒鰻魚、西京燒、芝麻雞中翼,全部上碟都熱辣辣👍🏻鍋物: 壽喜燒有驚喜喎,牛味濃郁入口順滑,放題呢個質素係超班, 湯底甜甜地同啲菜,金菇好夾🤤 好想嚟多碗!扇貝,醉鮑魚,麻辣螺肉,燒菠蘿,翠肉瓜呢啲食極都唔厭, 必點
朋友生日想食壽司,又想食串燒,天婦羅…

一大盤刺身上枱,仙氣十足🤩 食慾大振

冷伴有新鮮凍蝦,味付螺肉,中華沙律,雞腎同各款沙律菜🥗

扇貝,醉鮑魚,麻辣螺肉,燒菠蘿,翠肉瓜呢啲食極都唔厭, 必點項目!
2022-12-05 233 瀏覽
12月就快聖誕節 就是開心歡聚既日子而且仲係消費的好節日🤭約朋友出街shopping完又走左去食放題今次食晚市 呢間實在太性價比高 更加要燒埋朋友一齊增肥🫶🏻.晚市好似同午餐d野食有少少唔同 特別推介呢幾d~飲品我發現有Hoegaarden Rose 平時7仔買都成$20 飲返2罐先 最近天氣凍凍地 所以除了刺身壽司 仲叫左不同的熱食😋刺身三文魚夠肥美 大蝦也真係太爽口了壽司細細件所以可以食幾粒 🍣一口牛好惹味 仲配有洋蔥和薯仔🍢串燒牛舌都算厚身同埋爽口 燒得唔錯 又來了幾串牛油粟米好重牛油味 十足十以前係街買$10兜個d😆今次忍唔住 糾結左左好耐 終於都叫左個牛肉壽喜燒 肥牛肉黎到仲有少少生生地 咁先保持肉質的嫩還有娃娃菜同金菇吸湯最後當然係食甜品同雪糕啦 🍦扭紋雪糕食落似沙冰 仲有個迷你提拉米蘇都驚喜地好食.晚市放題2小時 - 成人$288.📍極尚大瀛喜日本料理📌元朗朗日路9號形點1期2樓2001A舖
12月就快聖誕節 就是開心歡聚既日子
而且仲係消費的好節日🤭
約朋友出街shopping完又走左去食放題
今次食晚市 呢間實在太性價比高 更加要燒埋朋友一齊增肥🫶🏻
晚市好似同午餐d野食有少少唔同 特別推介呢幾d~
最近天氣凍凍地 所以除了刺身壽司 仲叫左不同的熱食😋
晚市放題2小時 - 成人$288
📍極尚大瀛喜日本料理
📌元朗朗日路9號形點1期2樓2001A舖
2022-12-03 209 瀏覽
相信住係屯元天既朋友,對呢間極尚大瀛喜應該都唔陌生,今次又黎到食放題,試試之前無試過既菜式每次黎親都無試過出面自助區既熱食,今次嘗試左欖菜四季豆,食落一啲都唔差於川菜餐廳,咸味適中,微辣壽喜燒牛肉鍋牛肉好大塊,醬汁甜甜,另外再叫左個烏冬一齊食,絕配👍🏻吉品鮑汁扣花膠鮑汁較杰身,花膠份量唔吝嗇,同酒樓食既一樣味道蒜香蜜汁牛柳粒牛仔粒size適中,一口一舊,蜜汁味濃,熟度剛好乳鴿乳鴿應該係新有既菜式,之前無見過,外皮香脆,肉質厚實,無蘇味👍🏻,我覺得可以做長期菜式鮑魚仔依家既鮑魚仔無配到手卷,變左單獨一碟餸,變相唔洗食咁多飯😂另外叫左啲食放題必叫既壽司、牛舌串燒、炸物、天婦羅等,質素一如既往

壽喜燒牛肉鍋
牛肉好大塊,醬汁甜甜,另外再叫左個烏冬一齊食,絕配👍🏻

吉品鮑汁扣花膠
鮑汁較杰身,花膠份量唔吝嗇,同酒樓食既一樣味道

蒜香蜜汁牛柳粒
牛仔粒size適中,一口一舊,蜜汁味濃,熟度剛好

乳鴿

鮑魚仔
依家既鮑魚仔無配到手卷,變左單獨一碟餸,變相唔洗食咁多飯😂