2023-02-07
好耐無食過放題,所以今晚同朋友去了元朗呢間極尚大瀛喜到食放題。而家的放題餐廳一般都係用電話落單,因為有太多選擇,電話落單,又清楚,又可以見到食物圖片,非常方便。食物真係多到食唔晒,特有啲真係好好味,要介紹吓:前菜自助吧 - 有好多食物,例如蝦,水果,沙律菜,辣味八爪魚等等,估唔到重有蛋撻仔😍燒鮑魚、火炙吞拿魚、左口魚裙邊壽司、鵝肝壽司 - 燒鮑魚好鮮味,完全沒有煮過火的感覺。左口魚裙邊非常爽口,好好味。鵝肝壽司都好味,鵝肝嘅油香味留在口腔一段時間才消失,一件件咁食,無咁油膩。藍鯨吞拿魚壽司、三文魚腩壽司 - 兩件壽司都好新鮮,三文魚腩好肥美,可以食到好香嘅三文魚油味。佢刺身拼盤 - 甜蝦刺身好甜美,燒乳鴿 - 估唔到放題都有乳鴿食,而且都好味,肉量都多,可以講色香味俱全。醉鮑魚 - 好香酒味,一啖一隻非常好👍🏻高湯花膠 - 大大件花膠,好滑,養顏佳品,一啲都唔腥。生牛肉鍋 - 牛肉有肉味,質素都唔差,加上壽喜燒湯,提升了牛肉的味道。飲品方面,有多種選擇,例如茶類、果汁類及酒類。更加唔少得嘅係即磨咖啡。甜品放面,有乳酪雪糕,有雪條,又有軟糖任食,真係爽到爆。重有椰子桂花糕、焦糖布甸等等,
食物真係多到食唔晒,特有啲真係好好味,要介紹吓:
佢
刺身拼盤 - 甜蝦刺身好甜美,
醉鮑魚 - 好香酒味,一啖一隻非常好👍🏻
高湯花膠 - 大大件花膠,好滑,養顏佳品,一啲都唔腥。
甜品放面,有乳酪雪糕,有雪條,又有軟糖任食,真係爽到爆。重有椰子桂花糕、焦糖布甸等等,真係唔錯👍🏻
整體嚟講,又多嘢食選擇,又好味,又抵食,真係無選錯👍🏻👍🏻