2018-11-02
一班同事柴娃娃去吃日本放題,唔知點解今日個個變左一隻餓鬼👻👻, 見到枱面d 任叫order 紙發了狂咁。✅ 先黎小食牛油粟米同炒雜菇,牛油味夠香,不過要儘快食,因為凍左就有d 油,好肥啊!🙀 好在有個冰鎮菠蘿中和一下,即時覺得清新晒。🤩 熱食點了個蟹蔬菜鍋,清清地加埋一盤燒物有燒雞翼、蒲燒鳗魚、燒蝦、芝士蠔,整體味道不錯,蒲燒鰻魚賣相最低調但個邊燒到有d 脆,幾得!跟住黎一盤我喜愛的卷物,整體賣相幾靚🤩味道幾好,有牛油果軟殻蟹、芒果炸蝦、芝士鳗魚、燒牛肉。個人比較欣賞軟殼蟹同炸蝦卷,不過個牛油果有d 硬,可能雪得耐左,有d 失分。最後就係份量十足既刺身,好震撼呀🙀!三文魚、赤貝、帶子、墨魚、希靈魚、海蝦、海螺,甜蝦。賣相同份量十足,但覺得d 海蝦唔夠鮮甜。食到最後黎個movenpick 雪糕,個個由餓鬼變左飽鬼👻👻👻