2024-02-27
🍱餐廳:梵日本燒鳥🏫地址:尖沙咀厚福街8號H8 22樓☎️電話:27108686今晚好幸福,終於補返好隻牙,同媽咪係尖沙咀撐吓枱腳嘆世界,搵咗呢間可以望到海景嘅日式串燒店,由日本師傅主理,仲要好有心機咁燒啲串燒,真係食到正宗在日本當地嘅風味,我哋點了以下食物:~香茜豚肉鍋 $120一向鍾意食芫荽,因為味道獨特,兼感覺能有排毒的作用,呢個菜啱晒我,因為有好多芫荽喺上面,夾埋豚肉的味道也很匹配,豚肉嫩滑,水準之作👍~芝士玉子燒 $60芝士控的我地好鍾意食呢個玉子燒,因為中間嘅芝士溶晒,口感綿密,外皮酥脆,內層蓬鬆。芝士的香濃融化在口中,與玉子燒的濃郁味道非常配合,令我哋回味無窮😊~雞中翼x2 $60有兩隻肥美的雞翼,烤得外酥內嫩,有炭燒香味,係我哋食過最好味嘅雞中翼❤️~雞髀肉x2 $68鹽燒雞髀肉,外面燒得很香口,內裏能保持肉汁,證明廚師燒烤技術一流🤗另外,柚子鹽又能帶出肉的香味,很好的配搭😋~和牛沙朗x2 $140熟度控制得很好,和牛油脂分布平均,牛味濃郁,一啲都唔韌,一向不能太食到牛嘅媽咪主動話要encore 😋~牛舌 $40有三大件,外脆內嫩,帶有獨特香濃的牛舌味,我倆分享一齊吃份量啱
🏫地址:尖沙咀厚福街8號H8 22樓
☎️電話:27108686
~香茜豚肉鍋 $120
~芝士玉子燒 $60
~雞中翼x2 $60
~雞髀肉x2 $68
~和牛沙朗x2 $140
~牛舌 $40
有三大件,外脆內嫩,帶有獨特香濃的牛舌味,我倆分享一齊吃份量啱啱好👍
~鰻魚串燒 $40
食材新鮮,師傅燒得啱啱好,唔會好乾身,質感嫩滑,真正的皮脆肉嫩,啖啖肉香,攪到我停唔到口咁食 !
~自家製魚餅 $50
口感彈牙,調味適中👍
~照燒鵝肝x2 $240
一份有四件,外皮酥脆,入口即溶,有焦香嘅口感,好正,又係媽咪主動要encore嘅小食❤️
整體嚟講,餐廳環境浪漫有情調,可以飽覽尖沙咀嘅美景,而且服務殷勤,有熱毛巾抹手而家真係好少餐廳能夠做到,加上菜式都幾有特色,食材也的確優質,鹽燒後食得出食材原有嘅鮮味,而師傅掌握燒烤的時間也很好,所以價錢雖然係貴了一點,間中去享受吓都係一個非常之好嘅選擇呢,有機會要試吓其他菜式🤪