2023-07-05
位於銅鑼灣鬧市新開既鐵板燒 晚市提供兩個set 分別係「本」 同「命」今次就試左個入門版 都有成11道菜 好豐富 Staff們都非常友善 🙋🏻♀️🌼「本」晚市鐵板燒一人前 $588✨前菜 蘆薈沙律、薯仔沙律✨北海道帆立貝巨型帆立貝厚身 煎到金黃色 彈牙鮮甜 忌廉菠菜醬汁又唔會搶左佢既原味👍🏻✨大蝦 師傅將蝦頭既膏混合牛油做成醬汁 再將蝦頭脆到薯片般薄 好香脆 蝦肉彈牙 配上濃濃既醬汁 😍✨甘鯛 師傅煎香外皮(可惜沒有立鱗🥹)魚肉鮮味不帶腥味 配上甘筍忌廉汁 個人覺得有少少淡口✨美國安格斯牛薄燒 薄牛肉卷上蔥花、炸蒜片、洋蔥可沾上不同醬汁調味😋✨黑豚薄餅燒 第一次試用春卷皮包既豚肉 加入炒香既洋蔥 建議沾一點酸汁 美味UP!✨美國SRF極黑和牛半熟的牛柳粒呈嫩紅色 油花平均分佈 入口牛味濃郁✨炒飯 炒得粒粒分明 很有鑊氣 帶咸香✨吸物 當日係奶白色魚湯 幾濃魚味 好飲~~✨炒野菜✨甜品 雪糕 焦糖多士 🍽️ 本命 #銅鑼灣sis📍 銅鑼灣邊寧頓街13號2樓🚆 銅鑼灣F1出口,步行約4分鐘
🌼「本」晚市鐵板燒一人前 $588
✨前菜 蘆薈沙律、薯仔沙律
✨北海道帆立貝
✨大蝦
✨甘鯛
✨美國安格斯牛薄燒
薄牛肉卷上蔥花、炸蒜片、洋蔥
可沾上不同醬汁調味😋
✨黑豚薄餅燒
✨美國SRF極黑和牛
半熟的牛柳粒呈嫩紅色 油花平均分佈 入口牛味濃郁
✨炒飯
炒得粒粒分明 很有鑊氣 帶咸香
✨吸物
當日係奶白色魚湯 幾濃魚味 好飲~~
✨炒野菜
✨甜品 雪糕 焦糖多士