2019-08-28 94 瀏覽
今日同舊同事去石門飲茶,以前我地最鐘意既活動就係飲茶,舊同事推介譽宴,星海薈。一入去感覺超級靚,好高雅,好高貴感覺,以深藍為主泡椒掌翼掌翼好入味,而且夠晒辣,因為對於我黎講,辣到流晒汗,我唔太食得辣黑魚子燒賣燒賣用豬肉和鮮蝦製成,口感不會過實,而且燒賣上加了黑魚子,口感脆卜卜,味道更有層次蟹肉小籠包有個籃裝住,唔會一夾就散,小籠包個皮厚薄適中,包住好多湯汁,好鮮甜香芒咸水角賣相好精緻,個皮煙煙韌韌,用糯米粉製成,餡料亦好飽滿養生山藥棉花雞棉花索晒汁,而且好厚身,雞肉夠嫩滑青芥安格斯牛安格斯牛,切成細細粒,加上日本青芥末,意外地覺得好食,青芥末份量剛好,不會太攻鼻,而且安格斯牛肉質軟腍,牛味濃郁餐廳每2-4位送一款點心,5-9兩款,10位以上3款,點心多達20款,我地點了桂花椰汁糕,賣相好吸引,椰汁味濃,好香好好味最後食完,餐廳門口仲有candy bar 任選糖果,仲有咖啡可以飲。

泡椒掌翼

黑魚子燒賣

蟹肉小籠包

香芒咸水角
賣相好精緻,個皮煙煙韌韌,用糯米粉製成,餡料亦好飽滿

養生山藥棉花雞
棉花索晒汁,而且好厚身,雞肉夠嫩滑

青芥安格斯牛

1K
2019-08-24 1131 瀏覽
今晚約左個好耐無見既uncle食飯, uncle食開好野話帶我去沙田食中菜。原來係譽宴星海薈, 位於萬怡酒店入面, 感覺特別有氣派見到個幾抵既優惠, 食過一次後會有張卷可以叫一個小菜再免費3選一! 環境方面十分舒適, 樓底高又寬敞, 雖然面積大但擺放既枱唔多, 所以係度食野既空間感係十分好。前菜黑白木耳中式老火湯, 侍應為我地分完湯再另外分左碟湯料出黎, 湯非常清甜, 絕對係足料先可以煲到依個效果脆皮乳豬件併海蜇乳豬皮可以用鬆脆黎形容, 因為食過d乳豬脆得黎有d硬就唔太討好, 皮下亦肥瘦均勻, 海蜇爽口黑蒜生煎牛柳粒牛柳粒軟腍有牛香, 所以佢無用太多調味料就已經好好食, 配黑蒜好特別! 而洋蔥唔好以為係配角就無特別, 係甜甜的又爽口既, 我清哂鮮露荀野菌炒帶子高級中菜果然係有所不同, 將露荀既外層同尾部都削去, 只留番中間最嫩既部分比客人食, 所以食落甜,嫩,唔會有渣。帶子厚身亦有鮮味, 唔係一般急凍貨色。因為我地比較遲黎, 係最後先埋單咁濟, 再望下個場其實真係好靚而且客人同店員都好有manner, 環境舒適亦夠寧靜, 係一個可以好好享受中式晚餐既地方

前菜黑白木耳

脆皮乳豬件併海蜇

黑蒜生煎牛柳粒

鮮露荀野菌炒帶子

2019-08-12
今天是happy Friday,老公說不如出去吃飯。他說近來吃西餐吃得太多,想吃中餐,於是他就帶我去家附近一間四星級酒店的中菜廳吃晚飯。這間中菜廳空間感很大,進去已經覺得很有氣派,裝修很美,作為婚宴場地及公司聚會是一個不錯的選擇,像club house的感覺。老公發板點菜,他點了三餸一燉湯。這裏的前菜是白木耳及黑木耳,入口有青芥辣的味道,爽口,帶點微辣,覺得開胃。湯是元貝桃脂燉螺頭,裏面有很多配料,有雞腳,雞肉,瘦肉,瑤柱及桃膠,真的是真材實料。湯入口很甜,原汁原味。這個燉湯很滋陰,我最喜歡的是有桃膠,養顏,不錯。第一個餸是蜜燒黑豚肉,即叉燒,份量一點也不小,大大碟,樣子吸引。這裏的黑豚肉切得比較大件,所以覺得很有口感。 每一口黑豚肉都充滿蜜汁的味道, 甜甜的,好好味。然後就是清蒸虎杉斑,大約有一斤,上的時候已開邊,覺得很有氣勢。魚肉比較結實,是新鮮的。蒸的時間亦剛剛好,不會蒸得過熟,口感是嫩口,滑滑的,好食。最後就是米湯杞子浸翡翠苗,米湯味道淡淡帶一點點鹹味,吃到有杞子的味道,翡翠苗口感清新,爽口,是菜的青味,這個餸比較清淡,但仍然覺得好味。有這麼好的餸菜,白飯當然是不少得。靚仔口感

老公發板點菜,他點了三餸一燉湯。
有這麼好的餸菜,白飯當然是不少得。靚仔口感軟熟,熱辣辣,每人一碗是非常足夠。

這裏環境很好,坐得很舒服,食物質素 很好,味道不錯。員工態度及服務都很好,很快幫忙收拾及加水。如果公司有聚會,下次可向老闆們提議一下。
2019-08-23
2019-08-20 352 瀏覽
今日諗住同屋企人食埋晚飯先返屋企,於是男朋友訂左枱去石門食中菜😊😊一入到去見到門口擺設幾特別😊裝修同擺設都好新同整潔,座位寬敞,坐得好舒服前菜都好好味😋猴頭菇粟米煲豬𦟌湯:湯好清甜,好香而且唔油膩。湯渣都好好食,豬𦟌好滑其中有4件連皮的,但口感竟然一啲唔肥👍🏻點埋旁邊嘅特製醬油一流😋😋煲湯真係好足料,猴頭菇竟然咁大粒😱蝦乾肉鬆炒涼瓜:蝦乾大隻,涼瓜清潔得好乾淨,唔苦,連怕苦嘅男朋友都食到😊煮到剛剛熟,剛始淋身同入味但仲有小小咬口嘅感覺。送飯啱晒😊虎班兩食之一,翡翠炒虎班球:西芹好爽口,仲有雲耳,好好味,虎班球好大片,見到班球有少少咖啡色嘅脆面就知有鑊氣😋虎班兩食之一,生炆虎斑頭腩:支枝炆得好入味,火腩炆得好淋、好惹味,尤其斑腩好好味,炸得香脆再加上炆,簡直一流😋后記:我落晒order之後先發現原來呢間分店做緊8月promotion:只要叫一碟正價小菜加上枱上的QR code即可免費獲贈三選一小菜一款。可惜我哋食唔落,所以無order,費事浪費食物位置-好方便,第一城行過去又得,石門站行過去都得,都只係短短4-5分鐘。服務-好好,無論店員或經理都好親切、有善

前菜都好好味😋

猴頭菇粟米煲豬𦟌湯
煲湯真係好足料,猴頭菇竟然咁大粒😱

蝦乾肉鬆炒涼瓜

后記:

服務-好好,無論店員或經理都好親切、有善
2019-08-19
蝦乾肉鬆炒涼瓜
生炆虎斑頭腩
放工後近近地在娘家附近和家人吃飯,今次就來到位於沙田萬怡酒店內的譽宴.星海薈。一進門口就有五個人形公仔迎賓,生動又趣緻。因為這裡是婚宴場地,所以裝修風格比一般酒樓更顯瑰麗堂皇,高樓底充滿空間感。金屬感及幾何線條的配合,配上優雅華麗的水晶燈,打造尊貴氣派的浪漫婚宴。一坐低侍應便會端上一小碟餐前小食 $20,茶錢則是 $15一位。元貝桃脂燉螺頭 $128燉湯的做法是將食材放入燉盅,由於沒有直接受火,不容易流失水分,保留最豐富的營養成份。湯色清澈見底,裡面真材實料,喝得出沒加味精,品嚐食材去蕪存菁的原味,螺頭益氣養陰,桃膠富含豐富的植物蛋白,補而不燥。欖菜豚肉崧四季豆 $148四季豆質感爽脆,味道清甜,且加入欖菜豚肉崧一起去炒,辟除厚有的草青味。欖菜味道鹹香回甘,提升了四季豆的味覺層次。 鮮露筍野菌炒帶子 $198鮮露筍爽爽脆脆的口感,再加上新鮮的帶子,這就是種簡單的美味。厚厚的帶子煎香後,內裡仍能保持爽口嫩滑,不會煎得過乾,保存鮮味。點了這兩款大碟頭的小菜,用來送$12 一碗白飯簡直一流。冰燒三層肉 $138燒腩仔即叫即燒,製作需時,不過吃過就知等得再久也是值得的,切成小粒,一口一件,賣相

一進門口就有五個人形公仔迎賓,生動又趣緻。

餐前小食

元貝桃脂燉螺頭 $128

欖菜豚肉崧四季豆 $148
欖菜豚肉崧四季豆

欖菜味道鹹香回甘,提升了四季豆的味覺層次。
欖菜豚肉崧四季豆

鮮露筍野菌炒帶子 $198
鮮露筍野菌炒帶子

點了這兩款大碟頭的小菜,用來送$12 一碗白飯簡直一流。
白飯

冰燒三層肉 $138
燒腩仔即叫即燒,製作需時,不過吃過就知等得再久也是值得的,切成小粒,一口一件,賣相美觀精緻。
冰燒三層肉

凹凸脆皮有微細的氣孔,佈滿像芝麻的粒粒花紋,咬一口鬆脆無比,証明火候拿揑準確,十分香口。
冰燒三層肉

伴隨一層晶瑩剔透的肥肉,入口即化,加上一層厚厚的瘦肉,充分吸收醃料的味道,肥瘦相間,滲出肉香,竟沒半分油膩之感。
2019-08-16
2019-08-16 165 瀏覽
今(16-8-2019 Fri)同部門老闆賀壽食晏,同事都係訂咗嗰個套餐,但份量就係每圍12人份。嘢食有:1. 拍青瓜有蒜蓉同醋,唔辣同味道啱啱好。味道:4分正常嘅有:2. -6. 叉燒腸,上湯浸時蔬(菜心),黑松露燒賣,棉花雞,上湯鮮竹卷7. 鮮蝦腐皮卷大大碟剪開晒,腐皮又薄又脆,饀料嘅蝦仁口感正常,不過成件味道鹹咗少少。味道:5分8. 豬粉腸粉葛湯我係第一次見用豬粉腸煲湯,湯嘅味道唔太濃,但冇味精,舒服嘅。味道:5分9.皮蛋味道竟然只喺蛋黃喥,蛋白冇味。味道:0.1分10. 炸豆腐外脆內軟,好味。味道:5分11. XO醬蘿蔔糕脆,但內裡太腍,味道就係少少辣。味道:1分12. 炒飯都OK好食嘅。味道:3分13. 炒米粉白雪雪冇顏色,材料亦好少,只有蝦仁同芽菜仔,但都好少,食落,係微微美極嘅味道。味道:4分我冇食到:14.-15. 蟲草花牛肉球,鮑汁鳳爪(同事話唔好食)價錢:未知幾錢,但一定唔平。2.5分其他:其實今次係第3次嚟,只係上次冇寫,而1第一次嚟嘅食評係:https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/老闆請食飯-e3436311

1. 拍青瓜
有蒜蓉同醋,唔辣同味道啱啱好。
味道:4分

正常嘅有:
棉花雞
,上湯鮮竹卷

7. 鮮蝦腐皮卷
.鮮蝦腐皮卷

8. 豬粉腸粉葛湯

9.皮蛋
味道竟然只喺蛋黃喥,蛋白冇味。
味道:0.1分

10. 炸豆腐
外脆內軟,好味。

11. XO醬蘿蔔糕
脆,但內裡太腍,味道就係少少辣。
味道:1分

12. 炒飯
都OK好食嘅。
味道:3分

13. 炒米粉
味道:4分

我冇食到:
14.-15. 蟲草花牛肉球,鮑汁鳳爪(同事話唔好食)

價錢:
未知幾錢,但一定唔平。
2.5分

其他:
2019-08-16
午餐
慶祝紀念
生日
.鮮蝦腐皮卷
2019-08-10 208 瀏覽
星海薈係一間佈置得好靚好高貴嘅洒樓,它在酒店裏面,有一間酒樓!裏面非常之高貴,初時都擔心它的餸菜會唔會好貴,點知打開餐牌,價錢都算尚算優惠,我哋當晚叫咗一條魚、 乳豬、黑椒炒牛柳, 海參炆茄子, 一個湯, 蟶子炒芥菜!。個湯非常之真材實料, 蟶子炒得非常之啱啱好,海參炆茄子好入味,非常之好食, 最緊要就係只要兩個人去都有一碟餸送, 所以當晚我哋都唔使好貴,大概一千蚊就可以落樓喇 ,海鮮好新鮮,湯好住家!還有的是,啲職員非常之殷勤,有禮貌好照顧啲老人家!

還有的是,啲職員非常之殷勤,有禮貌好照顧啲老人家!
2019-08-09 191 瀏覽
石門站酒店中菜廳翻新後第一次嚟食晚飯,餐廳翻新過後有種華麗又神秘嘅感覺,長型飯廳,加上流線型天花設計,更加拉長咗飯廳嘅空間感。廣東人食飯多數鐘意飲碗湯,我哋都唔例外,叫咗個例湯,足料,係老火湯嘅味道。飲完湯之後就先嚟個蝦乾肉崧炒涼瓜,涼瓜爽口味甘,但又唔會太苦,我喜歡蝦乾鮮味加咸香嘅混合。之後嚟個虎斑兩食,一碟炒球,一碟炆頭腩。比較少餐廳會用上蘆筍做炒球,多數用西芹或西蘭花,但我欣賞佢用蘆筍,一來鮮甜爽口,配上魚肉厚肉淋滑,互相配合,加強口感,同時亦令到成碟菜矜貴好多!另一碟炆虎斑頭腩亦都非常出色,魚肉先炸過之後用紅蔥頭、蒜、蔥等配料同特調醬汁去炆,味道濃郁,同炒球形成強烈對比!一清一濃,相映成趣!

2019-07-30
2019-08-05 229 瀏覽
Want to try this restaurant and took the family for lunch. Dimsum selection is rather limited. Ordered 15 different Dimsum, only Springroll is worth at this price range. Ordered 3 dishes from menu (Veges, Sweet and Sour Pork and Pork Belly).. only Sweet & Sour Pork is good. Pork Belly is too salty. Services is subpar - kept messing up dishes . For example, putting dishes from other table on ours and having our dish travel around the entire dining area. Waitress kept asking us to finish

Waitress kept asking us to finish the dishes to make room for new dishes - Completely Ridiculous

Definitely won't repeat. Even giving me 50% discount, I wont go back.
之前同屋企人食過譽宴.星海 (觀塘分店) , 大家食完都大讚 !知道新界開左分店 , 緊係要黎試下 ! 交通都算方便 , 有巴士同小巴到石門萬怡酒店附近 , 係石門站行過去一條直路 10分鐘內 !係安平街酒店入口上一層自動電梯就到 !一坐低, 店員奉上茶及前菜 , 我地 2 個人揀左燉湯同幾個小菜 餐牌 :原盅桃膠燉螺頭湯好好好好好飲 !!!!! 😍😍😍😍😍 湯夠清又夠味 , 唔油膩湯係熱辣辣 , 我不停影相之後先飲都有 d 燙嘴好多湯料 , 有豬肉 , 雞肉 , 螺頭 , 元貝 , 金華火腿 , 桃膠拔絲咕嚕蝦球 一上菜 , 嘩 一聲😮 擺盤好靚 ! 打卡一流見到都流曬口水 , 有 8 大隻蝦球 , 個汁酸甜度岩岩好, 送飯一流 !!!!! 👍👍👍外層脆皮夠薄 , 仲掛左好多汁 , 好食 !瑤柱貴妃雞 (半隻)隻雞都幾大隻 , 雞皮呈鮮黃色 , 唔多肥膏 佢個薑蓉都幾好食, 整得好細緻大澳蝦乾蒸節瓜節瓜上有大蝦乾同白飯魚乾 , 有咸香味 , 唔係死咸 , 節瓜吸曬 d 味 好正 ! 另外想講 , 佢 d 絲苗白飯都好味 , 有飯香 , 粒粒都企身 , 仲好大碗 !食物質素屬中上服務係
知道新界開左分店 , 緊係要黎試下 !
係安平街酒店入口上一層自動電梯就到 !

餐牌 :

原盅桃膠燉螺頭湯
湯係熱辣辣 , 我不停影相之後先飲都有 d 燙嘴

拔絲咕嚕蝦球
一上菜 , 嘩 一聲😮 擺盤好靚 ! 打卡一流
外層脆皮夠薄 , 仲掛左好多汁 , 好食 !

瑤柱貴妃雞 (半隻)
隻雞都幾大隻 , 雞皮呈鮮黃色 , 唔多肥膏
佢個薑蓉都幾好食, 整得好細緻

大澳蝦乾蒸節瓜

食物質素屬中上
服務係無得彈 👍👍 店員有禮貌 , 細心, 會留意食客 , 添茶 , 換骨碟 , 收碟, 定時摸下茶壺溫度睇下洗唔洗換茶 , 全部做足!
店內環境寧靜, 好乾淨, 坐得好舒服
整體黎講絕對對得住價錢 ! 同朋友黎談心或者帶屋企人黎食中菜都好適合, 真心推介 !
10 分鐘 (堂食)
  • 拔絲咕嚕蝦球
  • 原盅桃膠燉螺頭湯
2019-08-02 120 瀏覽
酒樓位於酒店入面,所以環境坐得舒服,檯與檯之間有一定的距離,而且服務一流。下午可以嘆茶,叫左話梅准山,准山粉粉地,食落酸酸地,開胃又健康。叫咗金箔蝦餃,上面有金箔,賣相好靚好高貴,入面既蝦非常之爽口。小籠包整得好靚,每個獨立用籃仔裝住,幾病特色,咬落去有湯汁。呢度嘅牛肉腸用料上乘,係用安格斯牛肉,食落去牛味好香,腸粉都夠滑。xo醬蘿蔔糕,好似一個個金磚咁,食落去有xo醬味,份量都幾多,唔錯。安格斯牛肉粒,帶有wasabi味,而且仲有啲配菜,越食越滋味。香芒鹹水角比較特別,鹹水角唔係炸既,而係用香芒嘅糯米皮包住,食落唔會熱氣。餐廳環境唔錯,而且服務一流,真係可以悠閒嘆個茶。

餐廳環境唔錯,而且服務一流,真係可以悠閒嘆個茶。

2019-07-31 149 瀏覽
呢日去到沙田萬怡酒店既譽宴·星海薈嘆下午茶,2點後,大、中、小點一律以小點計算,抵左😎。呢間中菜廳係會所式婚宴場地,所以座位間隔都比較闊落舒適。黑魚子燒賣 (大)黑魚子口感卜卜脆,豬肉餡裏面包住鮮蝦,大大粒好肉感😆胡椒濃雞湯灌湯餃 (頂)原盅咁上枱,一打開蓋啲熱氣就係咁湧出黎🤣雞湯味道濃郁,裏面仲有雞件添,同時一入口就飲到好重既胡椒味道,辛辣感滿滿的,好暖胃😆灌湯餃裏面就包左蝦、冬菇、杞子等,味道幾鮮甜金磚豆腐 ($58)係椒鹽豆腐既大塊版🤣,脆皮好香口,裏面既豆腐又夠嫩滑,唔錯翡翠明蝦餃 (送)估唔到會有蝦餃送😝,原來佢地做緊優惠,按照人數會有相應籠數既蝦餃送🤣菠菜汁既外皮上印上金箔,好奢華fu。裏面包住大大隻既鮮蝦,又幾彈牙juicy喎😁鮑汁燜鳳爪 ($68)一份裏面都有幾多鳳爪,而且炆得入味軟淋,充滿膠質😙高湯鮮竹卷 (小)浸係高湯入面,鮮竹卷裏面用上蝦肉棒,味道鮮得黎唔會好膩豚肉叉燒腸 (大)星期一至日及公眾假期小點 $28中點 $33大點 $38特點 $42頂點 $48

黑魚子燒賣 (大)
黑魚子口感卜卜脆,豬肉餡裏面包住鮮蝦,大大粒好肉感😆

胡椒濃雞湯灌湯餃 (頂)

金磚豆腐 ($58)
係椒鹽豆腐既大塊版🤣,脆皮好香口,裏面既豆腐又夠嫩滑,唔錯

翡翠明蝦餃 (送)

鮑汁燜鳳爪 ($68)
一份裏面都有幾多鳳爪,而且炆得入味軟淋,充滿膠質😙

高湯鮮竹卷 (小)
浸係高湯入面,鮮竹卷裏面用上蝦肉棒,味道鮮得黎唔會好膩

豚肉叉燒腸 (大)

星期一至日及公眾假期
小點 $28
中點 $33
大點 $38
特點 $42
頂點 $48

2019-07-23 160 瀏覽
適逢我既生日月,朋友係石門番工,叫左我過黎試下呢間中菜食生日飯唔熟悉呢區既我由石門站行過嚟大概7分鐘左右,沿住行直路就到,唔算難搵。原本以為呢度係一間普通嘅中菜,但可能因為佢係位於酒店入面,環境比一般酒樓靚,而且亦唔會好嘈,檯與檯中間都有d距離今晚係由朋友發板,揀咗個桃膠螺頭湯,味道好甜好好飲,足料。拔絲咕嚕蝦球,啲蝦好實好大隻,食幾隻其實已經飽 炸粉唔會係好實,酸酸甜甜好好味。跟住係蝦乾蒸勝瓜,我本身對勝瓜麻麻地,唔係好鍾意佢陣味,不過呢度d蝦既味蓋過左瓜個陣味,反而我就食到。仲叫咗碟瑤柱貴妃雞,啲肉都幾滑,兩個人食完非常之飽。想讚一讚佢壺茶,因為我好鍾意飲茶,茶壺加水嘅時候見到裏面茶包係非常之足料嘅鐵觀音,唔係得幾片茶葉,唔會令啲茶越沖越淡順帶一提,呢度嘅服務都幾好,唔會有粗聲粗氣嘅酒樓侍應情況出現,成餐生日飯係開心嘅。總括而言,今晚最鍾意係佢個湯同埋個拔絲蝦球,呢兩樣係最好味 如果想食中菜又想搵間靚靚地靜靜地,可以考慮呢度。
如果想食中菜又想搵間靚靚地靜靜地,可以考慮呢度。
2019-07-19
慶祝紀念
生日
2019-07-22 111 瀏覽
今天我們到了位於沙田石門站萬怡酒店一樓中菜廳的譽宴星海薈會中菜,這間星海薈裝修華麗,作為婚宴場地確實不錯,樓頂高空間感大!由於今日我哋只有兩個人,所以叫了三餸一湯已經夠晒飽!前菜嚟咗個冷盤雲耳,味道酸酸甜甜,作為開胃菜一流!另外這裏的茶具都非常精緻,睇見都開心啲!羊肚菌竹笙燉螺頭湯燉湯熱辣辣送上,而且用料十分豐富,真材實料,而且這個湯不油膩,卻味道十分濃厚,仲有大大條雞腳!冰燒三層肉呢個三層肉嘅皮真係脆卜卜,食親中菜都會叫呢個菜式,但這個三層肉可以稱為史上最脆既燒肉,油脂分布平衡,而且分量亦非常多,有成12塊,再點埋芥茉醬,更加入味!鮮蘆筍什菌炒帶子從相片已經可以見到帶子分量非常多,而且係XXL size,帶子非常爽甜,加上鮮蘆筍同什菌一齊炒,鮮味兼健康之選!欖菜肉崧四季豆至於呢個四季豆,將啲肉鬆要來送飯一流,而且這個四季豆炒得有色澤,如果帶小朋友嚟實食到停唔到口絲苗白飯

由於今日我哋只有兩個人,所以叫了三餸一湯已經夠晒飽!

羊肚菌竹笙燉螺頭湯

鮮蘆筍什菌炒帶子

欖菜肉崧四季豆

絲苗白飯
2019-07-21 119 瀏覽
位於酒店裏面嘅中菜廳,裝修非常高貴,金碧輝煌,閃閃新輝的。 食具亦都10分講究,連餐巾扣亦都是閃閃的,非常精美。一家三口晚飯,叫咗三餸一湯。 中式葛湯,老火湯,湯料非常非常豐富滿滿一大盤幾乎只見到湯料。 我湯很龍味很濃郁還很甜呢。 海參茄子煲,海參鋪滿整個碢面,份量很多,幾乎看不見茄子。海參炆得非常入味,我們都吃得舔舔脷。拔絲咕嚕肉係是晚驚喜之作。醬汁酸酸甜甜真的做到拔絲嘅樣子,外脆內軟,不肥不膩,口感多樣,非常好吃。 價格合理。

位於酒店裏面嘅中菜廳,裝修非常高貴,金碧輝煌,閃閃新輝的。

食具亦都10分講究,連餐巾扣亦都是閃閃的,非常精美。

一家三口晚飯,叫咗三餸一湯。

價格合理。