原來銅鑼灣有一間癮世嘅日本料理,真係熟客帶路先知,原來有間咁高質嘅omakase 係希雲街~旭會。佢仲要可以一次過滿足晒你兩個願望:廚師發辦+鐵板燒🤩餐廳裝修係一貫嘅木系日式料理佈置,地方寬敞仲分為廚師發辦區同埋鐵板燒區,同時間可以容納好多朋友一齊用餐,而且席前料理真係最高享受。𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ・旭 ・ $1,280/pp沙律前菜❁ 日本漬物・沙律 前菜三色日本漬物好開胃;沙律前菜🥗係加有藜麥嘅胡麻醬沙律,食落有質感又健康,仲配有🍆茄子添。時令刺身 兩點❁ 間八魚 (即鱆紅魚)薄切間八魚有兩種食法,首先可以簡單配酸汁,另外兩片就中間加有wasabi 和海膽😋 間八魚口感爽身帶有油香,真係幸福感滿滿♥️❁ 鰤魚 (即野生油甘魚)時令壽司 四點❁ 針魚 - 中間加入少許薑,少辣調鮮。❁ 平政魚 - 煙燻過平政魚入口好香濃,肉質緊繳而嫩滑。❁ 拖羅 大拖和中拖羅一齊入口,原來係非常之夾架🤩拖羅嘅油脂簡直大爆發,入口即溶,超好味😌❁ 根室 馬糞海膽 - 好creamy 又新鮮,小編最愛嘅海膽真係冇得頂呀♥️鐵板燒❁ 季節鮮魚🐟馬友魚煎得皮脆肉軟,配柚子酸
佢仲要可以一次過滿足晒你兩個願望:廚師發辦+鐵板燒🤩

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
・旭 ・ $1,280/pp

❁ 日本漬物・沙律 前菜

時令刺身 兩點
❁ 間八魚 (即鱆紅魚)
間八魚口感爽身帶有油香,真係幸福感滿滿♥️
❁ 鰤魚 (即野生油甘魚)

時令壽司 四點
❁ 針魚 - 中間加入少許薑,少辣調鮮。
❁ 平政魚 - 煙燻過平政魚入口好香濃,肉質緊繳而嫩滑。
❁ 拖羅
大拖和中拖羅一齊入口,原來係非常之夾架🤩
拖羅嘅油脂簡直大爆發,入口即溶,超好味😌

鐵板燒
❁ 季節鮮魚
🐟馬友魚煎得皮脆肉軟,配柚子酸汁好有鮮味,仲伴有龍珠果。

❁ 季節貝類
北海道帶子配有秋葵同菇菌,帶子煎得好爽彈鮮甜,外面金黃色而內裏仍有刺身嘅口感,好味😋

❁ 鐵板蝦
上碟超精緻嘅鐵板大蝦,大廚煎得好香口,仲加上用蝦膏煮成醬汁調味,好好味😋

❁ 煎鵝肝
滑腴肥嫩嘅匈牙利鵝肝配多士,仲好貼心配有柑桔解油膩。

❁ 美國特級牛肉薄燒
美國特級西冷薄燒肉質緊緻,好有濃郁嘅牛味,可以夾蔥蒜一齊食,唔止香口仲可以減去油膩感。

❁ 鐵板炒飯/炒雜菜
鐵板炒飯炒得好乾身,粒粒分明;炒芽菜連同脆蒜一齊食,好惹味。

❁ 味噌湯🦐
用剛才嘅蝦頭熬製嘅味噌湯,味道濃郁。

甜品
有小編最愛嘅綠茶紅豆布丁🍵☺️配有新鮮水果🍒車厘子同日本蜜瓜🍈,今餐好圓滿作結🥳

❁ 清酒
食日本料理唔少得清酒🍶,真係超夾,提升整個omakase 用餐體驗😌

旭 (銅鑼灣)
𖠿 𖤣𖤥銅鑼灣希雲街38號地下2號舖
2025-06-04 257 瀏覽
餐廳隱藏於希雲街街尾的凹位之處,單看門外已充滿神秘感🤎 推門入內,明亮寬敞,還掛有金光閃閃的燈飾💡除了平時一貫的廚師發辦和鐵板燒外,餐廳還有兩者並存的套餐,絕對滿足了心思多多的食客💚✂︎❥$𝟭𝟮𝟴𝟬/ᴘᴘ 廚師發辦+鐵板燒套餐🥢~~~~~~~~~~~~~~~~沙律前菜:𓏲𓏲 清爽脆口的沙律🥗 𓏲𓏲 軟綿綿口感清新的茄子🍆✂︎時令刺身2點:➊間八沾上酸汁,酸酸的很開胃🫶🏻 卷著海膽鮮味滿滿😻 喜歡加入紫蘇花的清新氣味🪻➋梭子魚充滿火炙香,加點ᴡᴀꜱᴀʙɪ惹味十足🐟✂︎時令壽司4點:➊針魚為當造食材,加了薑蓉清新、爽甜🫶🏻➋北海道毛蟹放入滿滿的蟹肉拌蟹膏,讓人回味🦀🫦➌肥美大拖羅+魚鮫位,油脂的香味齒頰留香🤤➍馬糞海膽清甜的味道也在口腔中久久不散👍🏻✂︎季節鮮魚:𓏲𓏲 鐵板燒的第一環節迎來外皮香脆的馬友,味道咸香🐟 𓏲𓏲 可以沾上伴碟的柚子汁,口感即時變的清新✨ ✂︎季節貝類:𓏲𓏲 大大顆的帶子清甜、幼嫩,極美味😻 湯底滲出微微的胡椒香✨✂︎鐵板蝦:𓏲𓏲 大蝦肉質極爽彈,淋上蝦膏煮成的醬汁,即時惹味十足🦐👍🏻✂︎煎鵝肝:𓏲𓏲 鵝肝多士煎得焦香,油脂十分邪惡,蜜柑和黑醋可一解膩感🍊✨✂︎美國特級牛肉薄燒:𓏲

❥$𝟭𝟮𝟴𝟬/ᴘᴘ 廚師發辦+鐵板燒套餐🥢
~~~~~~~~~~~~~~~~
沙律前菜:
𓏲𓏲 清爽脆口的沙律🥗
𓏲𓏲 軟綿綿口感清新的茄子🍆
時令刺身2點:
➋梭子魚充滿火炙香,加點ᴡᴀꜱᴀʙɪ惹味十足🐟

時令壽司4點:
➊針魚為當造食材,加了薑蓉清新、爽甜🫶🏻
➋北海道毛蟹放入滿滿的蟹肉拌蟹膏,讓人回味🦀🫦
➌肥美大拖羅+魚鮫位,油脂的香味齒頰留香🤤
➍馬糞海膽清甜的味道也在口腔中久久不散👍🏻

季節鮮魚:
𓏲𓏲 鐵板燒的第一環節迎來外皮香脆的馬友,味道咸香🐟
𓏲𓏲 可以沾上伴碟的柚子汁,口感即時變的清新✨

季節貝類:

鐵板蝦:

煎鵝肝:

美國特級牛肉薄燒:
𓏲𓏲 一分為四,份量很足🥩 薄燒中有蔥花和炸蒜,再加點香蒜醬,惹味十足🫶🏻

鐵板炒飯/炒雜菜:
𓏲𓏲 和牛炒飯香氣撲鼻,炒得乾爽粒粒分明👍🏻
𓏲𓏲 豆芽菜拌入香蒜醬,清爽又滋味🥬
味噌湯:
𓏲𓏲 用了大蝦的蝦頭煮至而成,熱乎乎美味🥣🫶🏻
𓏲𓏲 奶香十足的紅豆抹茶奶凍🫘
2025-05-30 192 瀏覽
都係第一次可以#omakase 同 #鐵板燒一齊食又幾正喎🤤1️⃣前菜📌藜麥沙律配芝麻醬,有蕃茄及青瓜而沙律菜很新鮮🥗還有一個蒸茄子🍆2️⃣刺身📌左口魚薄切·酸汁口感結實彈牙,點上酸汁食很開胃📌間八魚味道鮮甜,口感彈牙;卷住海膽食層次更豐富!重點係海膽很鮮甜😋📌野生銀鱈魚烤過後食油脂更豐富,肉質入口即化😋3️⃣壽司🍣📌鱆紅魚肉質鮮甜爽口📌北海道毛蟹師傅細心地已拆蟹肉並撈埋蟹膏😆食到蟹肉的鮮味及蟹膏的香味!可以一啖食晒真幸福🥰📌北海道馬糞海膽 味道更清甜,近乎入口即溶🤩非常幸福☺️(原諒我找不到其他形容詞🌝)📌拖羅三文治師傅將中拖羅、大拖羅、魚鮫疊起!我就一啖食曬!先食到油脂低的中拖羅,之後循序漸進食到油脂較豐富的大拖羅及魚鮫!滿口都係拖羅的油脂與香味😝4️⃣鐵板燒📌香煎馬友魚·酸汁魚皮煎到脆脆的,肉質很滑亦好香魚油味。📌香煎帶子大粒粒帶子很鮮甜,可以連秋葵蘑菇連埋上湯一齊飲~鮮味十足📌香煎大蝦大大隻🦐肉質新鮮彈牙,而醬汁即用蝦頭蝦膏炒過再淋上蝦身,增添惹味😋📌香煎鵝肝鵝肝十分肥美食完口腔充滿油脂香味😌📌牛肉薄燒牛肉香味十足,包左蔥及蒜片一齊食很好食,如果嫌不夠味可以配上特調醬汁,會更惹味😋📌麵豉湯放入蝦

1️⃣前菜

2️⃣刺身

📌左口魚薄切·酸汁
口感結實彈牙,點上酸汁食很開胃

📌間八魚

📌野生銀鱈魚
烤過後食油脂更豐富,肉質入口即化😋

3️⃣壽司🍣

📌鱆紅魚
肉質鮮甜爽口

📌北海道毛蟹

📌北海道馬糞海膽

📌拖羅三文治

4️⃣鐵板燒

📌香煎馬友魚·酸汁
魚皮煎到脆脆的,肉質很滑亦好香魚油味。

📌香煎帶子
大粒粒帶子很鮮甜,可以連秋葵蘑菇連埋上湯一齊飲~鮮味十足

📌香煎大蝦

📌香煎鵝肝
鵝肝十分肥美食完口腔充滿油脂香味😌

📌牛肉薄燒

📌麵豉湯
放入蝦頭熬煮,湯頭更濃郁

📌鐵板炒飯及炒雜菜
炒飯炒至粒粒分明,炒芽菜配上脆脆醬食更惹味

📌抹茶奶凍
抹茶味很濃郁 ,奶凍口感很順滑
2025-05-28 161 瀏覽
間吾中都會食大餐慰勞下辛苦返工既自己,最鍾意OMAKASE同日式鐵板燒😌今次竟然俾我見到呢間餐廳可以一次過實現我兩個夢想,梗係吾好錯過😋呢間餐廳好大好靚,店員服務細心🫶🏻幫我同朋友準備食材位師傅雖然好後生,但又好專業,會細心解讀菜式俾我地聽👍🏻毛蟹壽司好味到要尖叫,超級鮮甜,仲有埋蟹膏,食多幾件都吾會厭😻馬糞海膽又係鮮甜到尖叫🍣鐵板燒最鍾意鐵板蝦,大大隻一分二,口感鮮爽,仲有濃郁既牛油味😚鵝肝煎得好香,成咀油脂香🤤

馬糞海膽又係鮮甜到尖叫🍣

鵝肝煎得好香,成咀油脂香🤤
2025-05-27 158 瀏覽
食omakase定鐵板燒好? 我兩樣都要晒🤩!!!🔻沙律.前菜▫️胡麻醬藜麥沙律香氣濃郁,好味又營養,口感層次豐富。▫️日本漬物酸酸的、脆脆的,口感好爽脆🔻時令刺身▫️間八刺身間八刺身薄切配酸汁,味道好正!非常新鮮,薄切後非常鮮嫩,口感超級好有一片包埋海膽一齊食,口感層次非常豐富▫️梭子魚燒梭子魚味道鮮美,香氣十足迫晒啲油出來,滑嫩!卷埋紫菜食,正🔻時令壽司🍣▫️平政魚壽司煙燻過平政魚帶有淡淡的香氣,口感滑順▫️新鮮車海老壽司車海老極受歡迎。車海老的肉質鮮嫩,加上岩鹽上菜時蝦仲會有震動😳呢到嘅車海老係日本空運過嚟!係保鮮箱拎出嚟~極之新鮮😍▫️野生拖羅壽司由大拖羅,中拖羅同魚鮫拖羅組成,野生拖羅富有天然魚油,油脂甘香😍入口即溶!我都就快愛上了拖羅🤤▫️北海道馬糞海膽壽司味道鮮甜,帶有海洋鮮香😍味蕾極致享受😋🔻鐵板燒▪️馬友魚配柚子汁馬友魚肉質鮮嫩,配柚子汁食,清爽解膩拌碟龍珠果清甜多汁💗▪️北海道燒帶子新鮮帶子肉質細膩,帶有天然海鮮鮮甜味。配料有秋葵同菇菌,增添了層次感。▪️鐵板龍蝦龍蝦肉質鮮嫩,龍蝦香煎後,再用蝦膏煮成醬汁濃郁又新鮮!▪️煎鵝肝濃郁鵝肝肉質豐富,口感滑嫩,味道濃厚柑桔🍊搭配,有清新感👍🏻▪️美
食omakase定鐵板燒好?
我兩樣都要晒🤩!!!

🔻沙律.前菜
▫️胡麻醬藜麥沙律
香氣濃郁,好味又營養,口感層次豐富。
▫️日本漬物
酸酸的、脆脆的,口感好爽脆

🔻時令刺身
▫️間八刺身
間八刺身薄切配酸汁,味道好正!
非常新鮮,薄切後非常鮮嫩,口感超級好
有一片包埋海膽一齊食,口感層次非常豐富

▫️梭子魚
燒梭子魚味道鮮美,香氣十足
迫晒啲油出來,滑嫩!卷埋紫菜食,正

🔻時令壽司🍣
▫️平政魚壽司
煙燻過平政魚帶有淡淡的香氣,口感滑順

▫️新鮮車海老壽司
車海老極受歡迎。車海老的肉質鮮嫩,
加上岩鹽上菜時蝦仲會有震動😳
呢到嘅車海老係日本空運過嚟!
係保鮮箱拎出嚟~極之新鮮😍

▫️野生拖羅壽司
由大拖羅,中拖羅同魚鮫拖羅組成,
野生拖羅富有天然魚油,油脂甘香😍
入口即溶!我都就快愛上了拖羅🤤

▫️北海道馬糞海膽壽司
味道鮮甜,帶有海洋鮮香😍
味蕾極致享受😋

🔻鐵板燒
▪️馬友魚配柚子汁
馬友魚肉質鮮嫩,配柚子汁食,清爽解膩
拌碟龍珠果清甜多汁💗

▪️北海道燒帶子
新鮮帶子肉質細膩,帶有天然海鮮鮮甜味。
配料有秋葵同菇菌,增添了層次感。

▪️鐵板龍蝦
龍蝦肉質鮮嫩,龍蝦香煎後,再用蝦膏煮成醬汁
濃郁又新鮮!

▪️煎鵝肝
濃郁鵝肝肉質豐富,口感滑嫩,味道濃厚
柑桔🍊搭配,有清新感👍🏻

▪️美國特級牛肉薄燒
鮮嫩多汁!特級牛肉肉質極為細膩,
薄燒後保留了豐富的肉汁

▪️鐵板炒飯·炒雜菜
炒飯粒粒分明🍴
芽菜柔嫩,口感清脆,食起來非常爽口。

味噌道用鐵板龍蝦🦞頭熬製🩶

▪️甜品
時令生果(哈密瓜同蘋果非常鮮爽)
抹茶紅豆奶凍,估唔到咁好食👍🏻
濃郁抹茶配搭奶凍的質地順滑
抹茶同紅豆搭配更豐富,呈現出甜與苦平衡。

🩶蓬萊清酒
口感清爽,連唔飲酒嘅我都同朋友飲咗一杯💗

2025-05-23 148 瀏覽
性價比高的鐵板燒 x Omakase 🖍️位於銅鑼灣希雲街最角落的位置‼️ 門口裝修好別致 內部裝修都好Elegant✨ 女仔都會中意嘅格調✌🏻✌🏻 鐵板燒 跟 Omakase 板前座位都分開兩邊大家可以睇吓想坐邊多啲❤️前菜:·蕎麥沙律 裡面有爽口萵筍 (令我比較surprise! )·柴魚碎茄子 茄子好軟熟·自家製紙薑 酸酸甜甜 爽口脆!刺身:·左口魚薄切配酸汁 好開胃捲住海膽嗰個左口魚薄切可以配Wasabi醬油!味道更好食!海膽亦鮮味十足!·火灸野生銀鱈魚配Wasabi醬油油脂味重、肉質柔軟鮮甜、入口即化 好食😋壽司:·鱆紅魚配Wasabi醬油 肉質好爽口、鮮美,比較清爽!·北海道毛蟹 一放入口 滿口都係蟹肉且混入蟹黃 超級鮮甜!美味😋·北海道馬糞海膽成板馬糞海膽拎啲出來!用脆紫菜包住要趁快食!唔係無咁好食😭 馬糞海膽好新鮮 完全無腥臭味!·拖羅三文治 (最為出名的一款❤️)真係好好食! 我係拖羅小粉絲🥹第一層:中拖羅第二層:大拖羅 第三層:魚鮫 (下巴位置)整體口感食落油脂味會平均啲、入口即化好正!鐵板燒:·香煎馬友魚 配酸汁外皮煎到好香脆 (想請教點整到🤣🤣🤣)用筷子整開會有「咔嚓咔
性價比高的鐵板燒 x Omakase 🖍️
位於銅鑼灣希雲街最角落的位置‼️
門口裝修好別致 內部裝修都好Elegant✨
女仔都會中意嘅格調✌🏻✌🏻
鐵板燒 跟 Omakase 板前座位都分開兩邊
大家可以睇吓想坐邊多啲❤️

前菜:
·蕎麥沙律
裡面有爽口萵筍 (令我比較surprise! )
·柴魚碎茄子
茄子好軟熟
·自家製紙薑 酸酸甜甜 爽口脆!

刺身
·左口魚薄切配酸汁 好開胃
捲住海膽嗰個左口魚薄切可以配Wasabi醬油!
味道更好食!海膽亦鮮味十足!

·火灸野生銀鱈魚配Wasabi醬油
油脂味重、肉質柔軟鮮甜、入口即化 好食😋

壽司
·鱆紅魚配Wasabi醬油
肉質好爽口、鮮美,比較清爽!

·北海道毛蟹
一放入口 滿口都係蟹肉且混入蟹黃
超級鮮甜!美味😋

·北海道馬糞海膽
成板馬糞海膽拎啲出來!
用脆紫菜包住要趁快食!唔係無咁好食😭
馬糞海膽好新鮮 完全無腥臭味!

·拖羅三文治 (最為出名的一款❤️)
真係好好食! 我係拖羅小粉絲🥹
第一層:中拖羅
第二層:大拖羅
第三層:魚鮫 (下巴位置)
整體口感食落油脂味會平均啲、入口即化好正!

鐵板燒:
·香煎馬友魚 配酸汁
外皮煎到好香脆 (想請教點整到🤣🤣🤣)
用筷子整開會有「咔嚓咔嚓」聲 好正🙌🏻!
馬友魚肉質好鮮嫩

·上湯帶子
大大粒帶子原粒上❤️
上湯清甜、混入秋葵、蘑菇等配料
連埋帶子食清甜得來很有鮮味!

·鐵板香煎大蝦
大廚連埋蝦膏一齊煎香!
大蝦吸收曬啲精華 令到味道更加香濃好好食!
而且大蝦好彈牙爽口!

·香煎鵝肝 配蜜柑
鵝肝配黑醋汁最絕配!
黑醋汁的酸味中和咗鵝肝的油膩感
而蜜柑都好甜!

·美國特級牛肉薄燒 配蒜片
附上特調日本醬汁 牛肉薄燒多汁好味😋

·鐵板炒飯+ 炒芽菜
用牛肉粒 加其他配料一齊炒 好有鑊氣!
芽菜配 特調日本醬汁 食落唔會太單調有啲味!

·大蝦味噌湯
味道偏鹹 飲得出本身大蝦嘅鮮味!

·自家製抹茶奶凍
抹茶味特濃奶凍好滑溜!抹茶控一定要試!❤️❤️
2025-05-19
2025-05-20 494 瀏覽
位於銅鑼灣希雲街一家「鐵板燒 x Omakase」日式料理,地理位置於街尾,甚有隱世的感覺,裝潢優雅地方闊落,店內分開鐵板燒及廚師發辦兩個Area ,最開心佢哋有個餐單可以兩邊嘅食材都食到,非常有心思👍🌟鐵板燒 x Omakase套餐 $ 1280▪️自家製漬物三款漬物都是自家製,有心思而且好好食又開胃,我總共食咗兩round🤗▪️ 沙律 • 前菜✨藜麥、小蕃茄、新鮮沙律菜配上芝麻醬汁,健康又好食👍✨ 茄子前菜小食,非常Juicy又清新 ▪️時令刺身2点✨左口魚薄切、左口魚包北海道海膽,口感帶點煙靭味道鮮香,沾上酸醋汁味道非常夾✨銀鱈魚刺身,魚皮經灸燒過魚油滿滿,口感肥美▪️時令壽司4点間八魚|魚肉有彈性味道甘香拖羅|兩款不同部位的拖羅,口感豐富又肥美野生藍鯨吞拿魚刺身|魚味超級濃郁北海道馬糞海膽|入口即溶鮮甜無比▪️季節鮮魚馬友魚魚皮煎得好香脆,魚肉細滑鮮嫩,配上蔬菜小紅蘿蔔、法國小豆、粟米芯,沾上柚子酸汁更加能夠帶出魚肉嘅鮮味▪️季節貝類北海道帶子新鮮帶子好巨型,煎香咗之後配合小香菇秋葵清湯,鮮味無比,連湯都可以飲埋▪️鐵板大蝦大蝦屬巨無霸,切開之後有兩大件蝦球,口感爽口又彈牙,配上用蝦頭蝦膏煮

🌟鐵板燒 x Omakase套餐 $ 1280

▪️自家製漬物

▪️ 沙律 • 前菜
✨藜麥、小蕃茄、新鮮沙律菜配上芝麻醬汁,健康又好食👍
✨ 茄子前菜小食,非常Juicy又清新

▪️時令刺身2点
✨銀鱈魚刺身,魚皮經灸燒過魚油滿滿,口感肥美

▪️時令壽司4点
間八魚|魚肉有彈性味道甘香
拖羅|兩款不同部位的拖羅,口感豐富又肥美
野生藍鯨吞拿魚刺身|魚味超級濃郁
北海道馬糞海膽|入口即溶鮮甜無比

▪️季節鮮魚馬友魚

▪️季節貝類北海道帶子

▪️鐵板大蝦
大蝦屬巨無霸,切開之後有兩大件蝦球,口感爽口又彈牙,配上用蝦頭蝦膏煮成嘅醬汁,夠晒惹味

▪️煎鵝肝
鵝肝厚切煎得外脆內軟伴香脆多士,配上最佳拍檔黑醋醬汁,仲有小吉子中和油膩感,超級美味

▪️美國特級牛肉薄燒
薄燒牛肉入口多汁軟腍,包住蒜片和香蔥,沾上香蒜醬夠晒滋味,仲有自家製香脆蒜片,可以就咁食或者配合牛肉,蒜香十足更加有口感

▪️鐵板炒飯 • 炒雜菜
牛肉炒飯夠晒鑊氣,而且炒得粒粒分明,充滿牛油脂的香味,再加上燶邊太陽蛋(追加),美味得幾飽都食到

▪️味噌湯
用上大蝦的蝦頭熬製的味噌湯,熱辣辣味道鮮香,食完炒飯飲返碗熱湯就最啱

▪️抹茶布丁
最後甜品亦相當出色,牛奶布丁淋上超濃抹茶醬,配上綿蜜紅豆蓉,完美

🌟整體水準非常高質,由前菜到甜品食到18道菜,而且款款精緻好食,絕無失手,真心推薦👍👍

• 季節鮮魚馬友魚
  • 鐵板大蝦
2025-05-20 149 瀏覽
這間位於銅鑼灣希雲街盡頭的高級日本料理餐廳,位置雖然較為隱閉,但環境寬敞舒適,充滿空間感,吧枱位置還可欣賞師傅手藝,亦設有獨立包廂,私隱度十足。餐廳主打廚師發辦日本料理,套餐($1,280/位 +10%)更可一次過品嚐到壽司、刺身和日式鐵板燒。.🔺沙律、前菜.沙律菜新鮮爽脆,配上芝麻醬、車厘茄、藜麥,健康又美味。 是日前菜是日式涼拌茄子,感覺清新。.🔺時令刺身2点.▪️左口魚薄切 左口魚鮮味甘香,簡單酸汁已很美味。另一件包著北海道馬糞海膽,層次口感更豐富。.▪️銀雪魚 肉質肥美,充滿魚油香,輕輕火炙後更惹味。.🔺時令壽司4点.▪️間八魚肉質緊實,口感細膩。.▪️拖羅 有兩層不同部位的拖羅,油脂香豐富。.▪️野生藍鰭吞拿魚魚味特別鮮味濃厚,筋少脂多很美味。.▪️北海道馬糞海膽海膽色澤金黃,味道鮮甜。.🔺鐵板燒.▪️季節鮮魚馬友魚香脆的外皮,與雪白嫩滑的魚肉結合,味道鮮甜,配上柚子酸醋汁令味道更提鮮。伴碟還有多款時蔬和龍珠果,有助解膩。.▪️季節貝類北海道帶子肉厚又雪白,味道鮮甜,配上秋葵、雜菇,令層次更豐富。.▪️鐵板蝦香煎大蝦口感彈牙,配上蝦頭膏整成的醬汁,令鮮味更提升,下層還有翠玉瓜中和膩感。.▪️煎鵝
這間位於銅鑼灣希雲街盡頭的高級日本料理餐廳,位置雖然較為隱閉,但環境寬敞舒適,充滿空間感,吧枱位置還可欣賞師傅手藝,亦設有獨立包廂,私隱度十足。餐廳主打廚師發辦日本料理,套餐($1,280/位 +10%)更可一次過品嚐到壽司刺身和日式鐵板燒。
🔺沙律、前菜

🔺時令刺身2点
▪️左口魚薄切

▪️銀雪魚
肉質肥美,充滿魚油香,輕輕火炙後更惹味。

🔺時令壽司4点
▪️間八魚
肉質緊實,口感細膩。
▪️拖羅
有兩層不同部位的拖羅,油脂香豐富。
▪️野生藍鰭吞拿魚
魚味特別鮮味濃厚,筋少脂多很美味。
▪️北海道馬糞海膽
海膽色澤金黃,味道鮮甜。

🔺鐵板燒
▪️季節鮮魚

▪️季節貝類

▪️鐵板蝦

▪️煎鵝肝
厚切鵝肝口感細膩,充滿油脂甘香,配上香脆多士、黑醋汁、柑仔,清新又解膩。

▪️美國特級牛肉薄燒
牛肉薄燒牛味香濃,肉質嫩滑,入面包著蒜片和香蔥,十分惹味。伴碟還有香脆炸蒜片,令人吃不停口。

▪️鐵板炒飯、炒雜菜
炒飯炒得有鑊氣,而且粒粒分明,每粒都沾滿香濃蛋汁,入面還有不少牛肉粒、洋蔥、香蔥、蘿蔔粒等,層次豐富。炒芽菜好爽口,配上香蒜好惹味。
▪️味噌湯
味道濃郁,加入蝦頭熬煮,令味道更鮮。

🔺甜品
▪️自家製抹茶奶凍
抹茶奶凍口感順滑,茶味香濃,配上香甜紅豆蓉,是絕佳配搭。
1K
餐廳既有鐵板燒吃,也有廚師發辦可選,不過我還是挺喜歡這裡的混合套餐,既可以吃到高質的壽司和刺身,又可以吃到豐富的鐵板燒,款式比其他的更豐富,貪心的人有福了!套餐(1280元)沙律前菜胡麻醬沙律,加了點藜麥進去增加口感。另一個是煮菠菜,口感脆嫩。時令刺身2點間八魚除了有原味刺身外,還搭配了海膽的組合。本身魚肉挺嫩滑的,可以搶配日式酸汁或豉油一起吃。味道挺鮮的。配上海膽的口感更豐富,有一份入口即化的口感,亦多加了一份鮮甜味。鰤魚魚還經過火炙的,吃起來帶點焦香,本身的油脂感挺足的,魚味香濃,有油香,質感滑嫩。時令壽司4點活北寄貝壽司活的北寄貝味道特別鮮甜,肉質也很嫩很彈的。梳子魚帶著魚皮一起火炙的,吃起來既又焦香又有油脂香,魚味突出,令人回味。拖羅壽司這裡挺特別的,是兩塊拖羅組成的,分別是中拖羅和大拖羅,吃起來是兩種口感一次過在口裡爆發,既有拖羅濃濃的油脂香,又有中拖羅的魚香,挺有驚喜。海膽壽司海膽味道鮮甜,入口即化的,跟壽司飯很好地容合在一起。季節鮮魚用的是台灣馬友魚,油脂特別高,煎得魚皮焦脆,魚肉嫩滑多汁,加上黑胡椒和鹽簡單調味就很好吃了,怕油膩的可以配上柚子汁一起吃,個人感覺不需要。季
餐廳既有鐵板燒吃,也有廚師發辦可選,不過我還是挺喜歡這裡的混合套餐,既可以吃到高質的壽司刺身,又可以吃到豐富的鐵板燒,款式比其他的更豐富,貪心的人有福了!
套餐(1280元)
時令刺身2點
間八魚
時令壽司4點
活北寄貝壽司
活的北寄貝味道特別鮮甜,肉質也很嫩很彈的。
梳子魚
拖羅壽司
海膽壽司
海膽味道鮮甜,入口即化的,跟壽司飯很好地容合在一起。
季節鮮魚
季節貝類
帆立貝挺大隻的,肉厚,味道鮮甜。而這裡的煮法挺特別的,會有湯配上秋葵和傘菇,湯汁特別鮮。
鐵板蝦
蝦非常大隻,而且肉很厚,經過煎香,吃的時候再配上蝦頭汁,令到蝦的香味更濃香,口感爽滑。
煎鵝肝
超厚切的鵝肝煎得表面金黃香脆,配上烘香的多士片,吃起來肉嫩多汁,油香四溢,怕油膩的也可以配上醬汁一起別,中和一下。
美國特級牛肉薄燒
薄切肉眼片,油花真的挺不錯的,一個人有兩塊,中間放有炸蒜片和香蔥,煎到五成熟,外嫩內脆的口感,蒜香味特別濃,蔥花中和了一下油膩感。
鐵板炒飯+炒雜菜
炒飯挺豐富的,還加了牛肉碎去一起炒的,炒得乾香,吃起來蛋味香濃,份量也很足。雜菜今天是芽菜,口感脆嫩,配上日式醬汁,味道挺特別。
味噌湯
加上大蝦的蝦頭一起去煮,喝起來帶點蝦味。
甜品
哈蜜瓜非常香甜多汁。士多啤梨果味濃郁。紅豆抹茶牛奶凍味道超濃香,牛奶凍嫩滑。
2025-04-24
今年正日生日好驚喜🤍呢間藏喺希雲街盡頭嘅餐廳,外表低調,但一入去就知唔簡單~裝修高雅有格調,仲分開壽司區同鐵板燒區之外仲有包箱房,空間感十足! 【廚師發辦+鐵板燒套餐】($1280/位),全程好似睇表演咁,師傅即場手握壽司、鐵板燒火舞,每道菜都係視覺+味覺雙重享受🌟 ✨ 極致味蕾之旅 ✨ 🍣 時令刺身&壽司 - 火炙鰤魚:魚皮焦香,魚脂爆發 - 大拖羅:魚鮫部位超肥美,配紫蘇葉超夾 - 海膽:馬糞海膽香甜濃郁,衝擊味蕾 🔥 鐵板燒驚喜 - 帆立貝:煎到微焦,鮮甜彈牙 - 煎鵝肝:外脆內化,配多士同柑醋超解膩 - 美國牛肉薄燒:包住蒜片蔥花,肉香爆炸! 最後餐廳仲送上生日甜品碟🎂,手字寫得好靚🤍~

✨ 極致味蕾之旅 ✨
🍣 時令刺身壽司
- 火炙鰤魚:魚皮焦香,魚脂爆發
- 大拖羅:魚鮫部位超肥美,配紫蘇葉超夾
- 海膽:馬糞海膽香甜濃郁,衝擊味蕾

🔥 鐵板燒驚喜
- 帆立貝:煎到微焦,鮮甜彈牙
- 煎鵝肝:外脆內化,配多士同柑醋超解膩
- 美國牛肉薄燒:包住蒜片蔥花,肉香爆炸!

最後餐廳仲送上生日甜品碟🎂,手字寫得好靚🤍~
2025-04-25 193 瀏覽
這間高級日本餐廳位於銅鑼灣希雲街,主打壽司及鐵板燒。店內環境寬敞舒適,廚師吧枱能欣賞師傅席前料理的手藝,亦設有獨立包廂具備私隱度。晚市鐵板燒 - $1,280/位沙律新鮮翠綠的沙律菜可自行加入芝麻醬,有車厘茄及藜麥。前菜日式涼拌菠菜又清又嫩。時令刺身間八魚薄切韌中帶微脆,肥而不膩,可蘸上酸汁,其中一塊包裹著海膽有另一番風味。鰤魚魚油澎湃,入口甘香又爽甜。時令壽司北寄貝濃郁海水鹹香好爽甜。梭子魚魚肉油份極少質感爽身,魚皮油脂則極豐富,燒霜逼出魚油滲入魚肉。拖羅如雪花般的脂肪,有厚重的魚油甘香,入口即溶。海膽鮮橙色的海膽肥大肉厚,奶滑得入口即化,有甘香濃郁的鮮甜味。季節鮮魚馬友魚有著潔白的魚肉,肉質嫩滑細膩,適中的油份鮮甜味美,魚皮煎得香酥無比,可蘸上柚子酸醋汁,有長豆角、粟米芯、紅蘿蔔及燈籠果。季節貝類北海道帶子有著雪白肉厚的貝肉,柔軟細膩極鮮甜,有少少滑溜的秋葵及傘菇。鐵板蝦新鮮的大蝦去殼去腸,肉質爽滑彈牙充滿蝦鮮味,加上甘香的蝦頭膏醬,還有翠玉瓜平衡膩感。煎鵝肝厚度十足的鵝肝細膩滑嫩,豐腴的油脂好甘香,幾近入口即化,酥脆的多士及柑桔解膩。美國特級牛肉薄燒薄燒剛巧至五成熟,外焦內軟得恰

晚市鐵板燒 - $1,280/位
沙律

沙律
新鮮翠綠的沙律菜可自行加入芝麻醬,有車厘茄及藜麥。
前菜

前菜
日式涼拌菠菜又清又嫩。
間八魚薄切

時令刺身
間八魚薄切

鰤魚
魚油澎湃,入口甘香又爽甜。
北寄貝 & 梭子魚
北寄貝 & 梭子魚

時令壽司
北寄貝
濃郁海水鹹香好爽甜。
梭子魚
拖羅 & 海膽
拖羅 & 海膽

拖羅
如雪花般的脂肪,有厚重的魚油甘香,入口即溶。
海膽
鮮橙色的海膽肥大肉厚,奶滑得入口即化,有甘香濃郁的鮮甜味。

季節鮮魚
北海道帶子
北海道帶子

季節貝類

美國特級牛肉薄燒
薄燒剛巧至五成熟,外焦內軟得恰到好處,牛肉風味好濃郁,包裹著飽滿的蒜片及香蔥,滿嘴甘香的油脂。

鐵板炒飯
粒粒分明的炒飯均勻染上雞蛋及醬油充滿鑊氣,有鬆軟多汁的免治牛肉增添肉香,又有三色椒及洋蔥等。

炒雜菜
爽脆的芽菜以牛油炒香極鮮嫩。

味噌湯
豆香味濃郁,加入蝦頭熬煮更鮮味。
自家製抹茶奶凍

自家製抹茶奶凍
質地香滑柔嫩,有淡淡的牛奶香甜,淋上抹茶醬有沈穩的茶香,還有軟糯甜的紅豆。
士多啤梨&哈蜜瓜

士多啤梨&哈蜜瓜
清脆爽口且甜而不膩。
2025-04-24
2025-04-24 64 瀏覽
最近探訪了一間位於銅鑼灣的壽司及鐵板燒高級專門店,裝修富麗堂皇,散發奢華典雅氣息。餐廳設有大Bar枱,客人可坐著觀賞廚師現場精湛的鐵板燒技巧,視覺與味覺的雙重享受令人印象深刻。🍣 *壽司及刺身* :- *左口魚薄切 & 左口魚配海膽* :左口魚薄切入口細膩滑嫩,搭配海膽濃郁的鮮甜,層次豐富。- *火炙梳子魚刺身配洋蔥粒* :梳子魚刺身經火炙增添炭香,洋蔥粒的爽脆微甜平衡了魚肉的鮮美。- *平政魚壽司* :魚肉柔嫩,天然鮮甜的味道與壽司米相得益彰。- *北海道車海路壽司配柚子汁* :車海路肉質彈牙,柚子汁清新酸香,為壽司增添獨特風味。- *馬糞海膽壽司* :海膽細滑甘甜,濃郁的海味令人回味。- *拖羅壽司* :油脂豐富的拖羅入口即化,令人一試難忘。- *天婦羅車海路蝦頭* :蝦頭炸至金黃酥脆,味道香濃,完美呈現蝦的鮮味。🔥 *鐵板燒* :- *馬友魚鐵板燒配柚子酸醋汁* :魚肉細嫩鮮甜,柚子酸醋汁帶清新酸香,味道層次分明。- *帆立貝鐵板燒* :帆立貝煎至外層微焦,內裡鮮嫩多汁,海洋的鮮味濃郁。- *鐵板虎蝦* :虎蝦肉質彈牙,炭香十足,蘸醬更顯美味。- *香煎鵝肝* :鵝肝煎至外層香脆

🍣 *壽司刺身* :

- *馬糞海膽壽司* :海膽細滑甘甜,濃郁的海味令人回味。

- *拖羅壽司* :油脂豐富的拖羅入口即化,令人一試難忘。

🔥 *鐵板燒* :

- *鐵板虎蝦* :虎蝦肉質彈牙,炭香十足,蘸醬更顯美味。

- *香煎鵝肝* :鵝肝煎至外層香脆,內裡細膩柔滑,醇厚的香味令人回味。
- *美國特級牛肉薄燒* :牛肉切片薄而均勻,鐵板炙燒後油脂香濃,入口即化。

- *鐵板炒飯及炒芽菜* :炒飯粒粒分明,吸收醬汁香氣,炒芽菜爽脆清新,是理想配搭。

🍵 *湯及甜品* :
- *味噌湯配蝦頭* :湯底濃郁鮮香,蝦頭的海味提升了整體味道。
- *蜜瓜士多啤梨及綠茶奶凍* :蜜瓜甜美多汁,士多啤梨酸甜平衡,搭配香濃細膩的綠茶奶凍,清新解膩。

用餐優惠
試食活動
位於銅鑼灣的,環境高雅闊落,食材質素高,服務一流,仲可以同時享受刺身、壽司、鐵板燒或Omakase,CP值絕對高,值得一試。晚市套餐 $1,280.-沙律前菜芝麻汁配沙律:沙律菜新鮮爽脆,加上清甜多汁的車厘茄,相當醒胃。薯蓉:薯味突出,口感幼滑。時拎刺身兩點海膽、左口魚刺身配酸汁:左口魚肉質爽口油潤,魚肉鮮味甘香,海膽新鮮綿滑,點埋酸汁一齊食,鮮味倍增。炙燒梭子魚刺身:口感十分軟滑,魚皮帶陣陣焦香味,加上魚味鮮甜,鮮味爆燈。時令壽司4點熟赤海老厚肉,口感爽彈,蝦味香濃。平靜魚爽口柔滑,煙燻過後肉味更香,味道豐富。野生拖羅口感嫩滑,油脂豐腴,魚味鮮甜。北海道海膽綿滑甘香,入口即化,好似食雪糕咁正。鐵板燒 • 季節鮮魚馬友魚皮煎至焦香脆口,肉質非常嫩滑又多汁,魚味濃郁鮮味,魚油香醇甘味,蘸上柚子醋酸汁一齊食,既可平衡油膩感,又令魚鮮味更加突出。季節貝類•北海道帶子帶子煎至焦香,保持刺身口感,肉質軟嫰腍滑,用高湯輕輕浸煮,味道勁鮮。鐵板蝦虎蝦大隻肉厚,爽口彈牙,蝦味濃厚又鮮味,仲帶陣陣焦香味。煎鵝肝選用匈牙利鵝肝,表面焦脆香口,口感嫰滑油潤,肝味濃郁,入口即化,油脂香味四溢,令人回味無窮。美
位於銅鑼灣的[旭],環境高雅闊落,食材質素高,服務一流,仲可以同時享受刺身壽司、鐵板燒或Omakase,CP值絕對高,值得一試。

晚市套餐 $1,280.-

沙律前菜
薯蓉:薯味突出,口感幼滑。

時拎刺身兩點

時令壽司4點
熟赤海老厚肉,口感爽彈,蝦味香濃。
平靜魚爽口柔滑,煙燻過後肉味更香,味道豐富。
野生拖羅口感嫩滑,油脂豐腴,魚味鮮甜。
北海道海膽綿滑甘香,入口即化,好似食雪糕咁正。

鐵板燒 • 季節鮮魚

季節貝類•北海道帶子

鐵板蝦
虎蝦大隻肉厚,爽口彈牙,蝦味濃厚又鮮味,仲帶陣陣焦香味。

美國特級牛肉簿燒
薄燒牛肉油脂豐腴,霜降均勻,色澤鮮豔,包裡蒜片一齊食,肉味香濃,帶陣陣蒜香味。

鐵板炒飯
用上洋蔥、甘筍、蔥花及牛肉,炒至粒粒分明,口感軟熟,熱辣辣好好食。

炒雜菜
銀芽炒得焦香脆口,配上脆口蒜醬,更加惹味。

味噌湯
蝦頭麵豉湯蝦味滲入湯內,湯頭濃郁,味道零舍鮮甜。

甜品
紅豆綠茶布丁,布丁非常滑溜,綠茶味道突出,配搭軟糯香甜的紅豆,食完勁滿足。

🍣 旭
📍地址:香港銅鑼灣希雲街38號地下2號舖
💰晚市套餐:$1280/位今次去咗銅鑼灣嘅「旭」💁🏻‍♀️試咗集結刺身、壽司同鐵板燒於一身嘅晚市套餐😋全程食足18道菜,每樣都精緻得嚟又夠鮮味💯1. 沙律 🥗 冰菜、生菜新鮮爽脆,尤其鍾意佢哋嘅胡麻醬,香濃得嚟帶微微甜味,撈勻之後每啖都充滿芝麻香,開胃一流!.2. 菠菜 + 木魚碎 🍃菠菜煮得啱啱好,唔會太淋,加埋木魚碎嘅鹹香同微微煙韌感,簡單又充滿日式風味!3. 間八 🐟間八魚肉爽滑,酸汁提鮮得嚟唔會搶味,紫蘇花嘅香氣好突出,夾住creamy嘅馬糞海膽,鮮甜濃郁,層次超豐富!4. 赤貝 + 白象拔蚌 🦪赤貝爽脆鮮甜,白象拔蚌更加彈牙,點少少鹽已經能帶出鮮味,正!5. 左口魚壽司 🍣左口魚肉質細嫩,油脂香溢出,醋飯酸度平衡,食落好滿足~6. 沙甸魚壽司 🐟沙甸魚油脂豐腴,魚肉入口即化,鮮味爆棚!7. 吞拿魚、中拖羅、大拖羅壽司 🍣三款吞拿魚部位各有特色:赤身肉質緊實、中拖羅油脂適中、大拖羅入口即溶,魚油香濃到不得了,壽司飯嘅溫度亦啱啱好!8. 北海道馬糞海膽壽司 🌊海膽份量慷慨,鮮甜creamy到極點,完全冇腥味,仲帶微微海水鹹香,食完
🍣 旭
📍地址:香港銅鑼灣希雲街38號地下2號舖
💰晚市套餐:$1280/位
今次去咗銅鑼灣嘅「旭」💁🏻‍♀️試咗集結刺身壽司同鐵板燒於一身嘅晚市套餐😋全程食足18道菜,每樣都精緻得嚟又夠鮮味💯
1. 沙律 🥗
2. 菠菜 + 木魚碎 🍃
3. 間八 🐟
4. 赤貝 + 白象拔蚌 🦪
5. 左口魚壽司 🍣
左口魚肉質細嫩,油脂香溢出,醋飯酸度平衡,食落好滿足~
6. 沙甸魚壽司 🐟
沙甸魚油脂豐腴,魚肉入口即化,鮮味爆棚!
7. 吞拿魚、中拖羅、大拖羅壽司 🍣
8. 北海道馬糞海膽壽司 🌊
海膽份量慷慨,鮮甜creamy到極點,完全冇腥味,仲帶微微海水鹹香,食完想encore!
9. 玉子燒 🥚
玉子燒做得鬆軟濕潤,甜度適中,蛋香濃郁,仲有少少高湯嘅鮮味,好出色~
鐵板燒菜單 🔥
10. 煎台灣馬友魚 🐟
用昆布醃咗一晚,魚皮煎到脆卜卜,肉質嫩滑得嚟帶昆布嘅清香,好有心思!
11. 北海道帶子 🦪
帶子超大粒,表面煎到微焦,內裡保持半生熟,鮮甜多汁,簡單加少少鹽已經好正~
12. 大蝦 🦐
蝦球爽口彈牙,蝦膏炒到香濃,撈埋一齊食,鮮味十足,仲帶微微焦香!
13. 香煎鵝肝脆多士 🦆
鵝肝外脆內軟,入口即溶,油脂香濃但唔膩,配埋脆多士同無花果醬,平衡得剛剛好!
14. 牛肉薄燒 🐮
牛肉薄片包住炸蒜片同蔥蒜,肉質軟嫩,蒜香濃郁,食落超惹味!
15. 鐵板炒飯 🍚
炒飯粒粒分明,鑊氣十足,加埋流心太陽蛋撈勻,蛋香同醬油香完美融合,飽肚又滿足~
16. 炒芽菜 🌱
芽菜炒得爽脆,簡單用蒜蓉調味,清新解膩!
17. 味噌湯 🍲
用龍蝦頭熬製,湯底鮮甜濃郁,味噌香氣突出,飲完成個人都暖笠笠~
甜品🍮
18. 招牌抹茶奶凍 🍵
抹茶味濃郁得嚟唔苦澀,奶凍滑溜,甜度適中,食完大餐嚟一杯超滿足!
19. 時令日本水果 🍈
當日係士多啤梨、蜜瓜同提子,水果清甜多汁,完美作結~
總評💌
「旭」嘅晚市套餐真係物有所值🎊刺身新鮮、壽司醋飯比例啱啱好、鐵板燒火候控制一流,每道菜都感受到師傅嘅心思❤️❤️而且環境舒適,服務亦周到,絕對係銅鑼灣高質日本料理之選🌟
2025-04-17 22 瀏覽
慶生🎉想食壽司又想食鐵板燒?黎呢間位於銅鑼灣的日式料理餐廳,最近推出了壽司鐵板燒套餐,食材高質,服務一流,真心推薦比你哋啊💞✨壽司鐵板燒套餐 (每位$1,280)✨🔹沙律前菜藜麥沙律和胡麻醬菠菜,口感清新.ᐟ.ᐟ🔹時令刺身兩點間八 / 梭子魚薄切的間八卷住鮮甜的馬糞海膽,間八鮮甜,配搭色澤橙黃的馬糞海膽,味道濃郁,口感嫩滑,令人回味無窮.ᐟ.ᐟ 梭子魚油分極少,但魚皮卻油脂豐富,炙燒魚皮令油香突出.ᐟ.ᐟ 🔹時令壽司四點車海老/深海池魚/拖羅/北海道海膽車海老超大隻,蝦肉超爽彈.ᐟ.ᐟ深海池魚肉質鮮嫩肥美,魚油甘香細膩.ᐟ.ᐟ拖羅油脂豐富,入口肥美軟腍.ᐟ.ᐟ北海道海膽入口creamy,味道濃郁.ᐟ.ᐟ🔥鐵板燒🔹季節鮮魚鐵板馬友魚,魚皮好脆魚肉嫩滑.ᐟ.ᐟ🔹季節貝類剌身級帶子,帶子煎香到金黃,海鮮鮮味濃,配上香菇及秋葵,味道清甜.ᐟ.ᐟ🔹鐵板蝦沙巴虎蝦,大大隻十分新鮮,肉質彈牙爽口,用上蝦膏烹調成醬汁,回味無窮.ᐟ.ᐟ🔹煎鵝肝法國鵝肝,肉質細膩滑嫩,入口即溶.ᐟ.ᐟ🔹美國特級牛肉薄燒採用美國特級牛肉,油脂分怖平均、肉質軟嫩,中間的蔥蒜吸收大量肉汁及精華,非常惹味.ᐟ.ᐟ🔹鐵板炒飯•炒雜

壽司鐵板燒套餐 (每位$1,280)✨
🔹沙律前菜

藜麥沙律和胡麻醬菠菜,口感清新.ᐟ.ᐟ

🔹時令刺身兩點
間八 / 梭子魚

🔹時令壽司四點

車海老/深海池魚/拖羅/北海道海膽
車海老超大隻,蝦肉超爽彈.ᐟ.ᐟ
深海池魚肉質鮮嫩肥美,魚油甘香細膩.ᐟ.ᐟ

拖羅油脂豐富,入口肥美軟腍.ᐟ.ᐟ
北海道海膽入口creamy,味道濃郁.ᐟ.ᐟ

🔥鐵板燒
🔹季節鮮魚

鐵板馬友魚,魚皮好脆魚肉嫩滑.ᐟ.ᐟ

🔹季節貝類

🔹鐵板蝦

🔹煎鵝肝

法國鵝肝,肉質細膩滑嫩,入口即溶.ᐟ.ᐟ

🔹美國特級牛肉薄燒

🔹鐵板炒飯•炒雜菜

炒飯蛋味濃郁,加入牛肉和香蔥,粒粒分明唔油膩
配上炒芽菜,夠晒爽口.ᐟ.ᐟ

🔹味噌湯
用上虎蝦的蝦頭來烹調嘅味噌湯,蝦味濃郁.ᐟ.ᐟ

🔹甜品

好驚喜最後有自家製抹茶奶凍和水果拼盤作結,口感清新,今餐真係大滿足.ᐟ.ᐟ