2019-03-25 17 瀏覽
日喜樓一直都係因為百碟宴而出名,雖然今次只係2個人去食,無緣食到個百碟宴,不過發覺散叫都有唔同既特色川菜,份量都唔少🙊。  我地先叫左個🐔雞絲粉皮做前菜,食落口唔會太滯口, 麻醬、雞絲、粉皮嘅比例啱啱好,而且粉皮滑而薄身👍🏻,唔會感覺食腸粉咁。之後叫左個砂鍋雲吞雞做湯,黎到既時候啲職員重要幫手分湯同雞,料足,每人可以食到3隻雲吞,而且隻🐔食落既口感好嫩同滑。至於主菜,我地叫左黑松露雜菌炒飯,蛋白炒到粒粒狀,好有咬口。而且佢用一啲比較乾身既菇菌去炒個飯,加上個飯唔油膩,粒粒分明。😋

我地先叫左個🐔雞絲粉皮做前菜,

2019-03-15
2019-03-25 37 瀏覽
知道新開的日喜樓做緊北京填鴨推廣有七折優惠,今日就同朋友試下,入到去見到環境都幾開揚,2人枱都好大,坐得好寬敞,服務超好,希望之後都可以保持住呢種態度。北京填鴨半隻 $228,推廣期間七折優惠,都有好多人食啊,好快就上菜,預先切好,有好多鴨肉,用黎包住填鴨塊皮有火蒸住,等佢唔會凍晒變硬,好貼心呢!日喜灌湯小籠包 $63/4隻,先吃小籠包,皮薄餡靚,沾上醋會更好味。之後食羅春閣爆汁生煎包 $68/4件,估唔到生煎包仲好味,裡面超多湯汁,唔洗沾醬已經夠晒味。食完正餐,點左2 個甜品,高力豆沙香蕉球 $38/3件,剛出爐,圓碌碌脹卜卜,口感好鬆軟,裡面有粒少香蕉同豆沙,不會過甜。另外個個係香糯擂沙湯丸 $48/3件,個樣都好吸引,外面有黃豆粉,芝麻餡湯丸,不馬虎。

日喜灌湯小籠包

高力豆沙香蕉球
香糯擂沙湯丸
2019-03-21
日喜灌湯小籠包
高力豆沙香蕉球
香糯擂沙湯丸
2019-03-24 15 瀏覽
新店開張,全單85折,門口有個姐姐serve你,扶手電梯落一層,全層都係日喜樓既 環境寬闊,有空間感,唔會迫迫埋埋,除左方枱之外,仲有大圓枱相信係for食100道菜既客人,唔太多張係當日就已經有2枱食100道菜,其實我都好似試,但要約夠人去食有d難...北京填鴨半隻(跟12件薄餅)$228傳統靚鴨會用肥鴨,但隨住時代唔同,大家都追求健康時,日喜樓都與時並進採用無咁肥既填鴨,食起上黎無咁 ‘制’。黑松露煙薰蛋(2隻) $60咸蛋黃咁靚既流心蛋,黑松露放係蛋黃中間,食起上黎有非常濃既黑松露味,咸度可以送飯。干煸四季豆 $98碎肉濃味而豆清,match埋咸度剛好。爆汁牛肉餡餅(2件) $43餅size無想像咁大,但真係心多汁,每咬一啖都會b汁出黎。日喜灌小籠包(4件) $63最贊我會俾話係小籠包,師傅做得好出色,皮薄餡靚。羊肉搶湯麵 $58肉多過麵即感覺,湯底幾濃下,羊肉厚度似肥牛。加埋茶錢賣單折完唔哂600蚊。

北京填鴨半隻(跟12件薄餅)$228

黑松露煙薰蛋(2隻) $60

干煸四季豆 $98
碎肉濃味而豆清,match埋咸度剛好。

爆汁牛肉餡餅(2件) $43
餅size無想像咁大,但真係心多汁,每咬一啖都會b汁出黎。

日喜灌小籠包(4件) $63
最贊我會俾話係小籠包,師傅做得好出色,皮薄餡靚。

羊肉搶湯麵 $58
肉多過麵即感覺,湯底幾濃下,羊肉厚度似肥牛。

加埋茶錢賣單折完唔哂600蚊。
2019-03-24 1601 瀏覽
日喜樓,前身就是日熹樓,最有名氣的一定是百碟宴,如果朋友夠多,很值得訂一圍試試看,場面是很震撼的當晚只能和朋友二人初嘗,環境高尚舒適餐廳餐牌是用平板電腦的杞子花彫醉雞,相信是用一隻百碟宴的小盤子裝著,份量也不少,花彫酒蓋過醉雞的一半,入口味道帶點酒香,由於加入杞子, 味道是帶甜,而雞肉,入口嫩滑,不錯宮保蝦球,平常多數聽到的菜式是宮保雞丁,吃蝦球還是第一次,醬汁是甜甜辣辣,每隻蝦球大隻,外脆內肉爽之餘有點辣,越食越滋味,靈魂在於醬汁,做得很出色四喜臨門,分別是蒜味/ 九層塔/ 茴香及原味,四色很容易辦別,全顆都是綠色小籠包皮的就是用菠菜去製成,內裡的餡料加入九層塔,值得一提小籠包要襯熱吃,入面有好多湯汁,外層皮是非常薄爆汁牛肉餡餅,一客兩件,每件兩邊的外皮都是帶脆,好香口,中間的牛肉餡,咬一口果然好多汁流出,做得很出色迎賓賽螃蟹,是中國著名菜之一,雪白的蟹肉和蛋白,口感滑嫩,老少皆宜,一定要配上一點香醋,整道菜立即提味
當晚只能和朋友二人初嘗,環境高尚舒適

餐廳餐牌是用平板電腦的

2019-03-24 22 瀏覽
今晚約左同事去公司附近銅鑼灣(日喜樓)食京滬菜,餐廳地方十分寬敞坐得好舒服,當然最緊要是食物質素好,價錢又十分合理,十分不錯之選。北京片皮鴨$158半隻,鴨肉鮮嫩 沒有騷味,再加上配菜一起吃,十分之香口。水煮魚$258大多數用桂花魚或鯇魚片,今次是揀咗班片,肉質當然是仲軟滑,又冇骨,配上藤椒花椒、大量酸菜,雖然味道較辣,但是成個水煮魚,都煮得好入味,愈食愈想食。飯後甜品,當然是我最喜愛的豆沙鍋餅啦!桂花糕晶瑩通透,賣相十分精緻不會太甜。

飯後甜品,當然是我最喜愛的豆沙鍋餅啦!

桂花糕晶瑩通透,賣相十分精緻不會太甜。
2019-03-24 60 瀏覽
老爸今晚有約,只有老媽在家,她話煮幾粒米就算喎....當然唔可以啦!我馬上當乖乖囡陪她,食乜好?就中菜,她最愛。餐廳門面優雅,內裏長方形格局,泊牆兩邊有排長櫈配四人枱,中間一行有五六張大圓枱,還有間獨立房,大圓枱比例較多,皆因這裏有一個綽頭,就是百碟宴,正好有幾圍品嚐緊,大家還不斷拍照呃like,場面熱鬧。餐廳用IPad作為餐簿,既方便又環保,其實老媽不太懂得操作它,但玩下玩下就攪掂啦!分別有涼菜、湯羹、家禽、小菜、素食、飯麵、傳統京菜、廚師推介和甜品。******************************先呷啖熱茶,菊花茶($12/位)很清香, 入口幽香順口, 清熱解膩。******************************老媽也跟我一樣對海蜇情有獨鍾,所以她第一時間就揀了蔥油拌海蜇 Chilled Jellyfish with Sesame oil ($68)。海蜇厚度適中,口感不錯,挺爽彈,啖啖蔥油香,而蔥油的份量亦合宜,吃落不會感到油膩,雖配有芥末醬,但還是不作添加較美味。******************************而我在多款涼菜中,當然看中五香燻魚
菊花茶
五香燻魚
而我在多款涼菜中,當然看中五香燻魚 Smoked Fish ($68)。一般餐店會採用鯇魚,而這裏卻選用鱸魚,較高價。肉質實淨帶些香脆,並不乾身亦不嚡口,每件均沾酸酸甜甜醬汁,烹調入味,味道美味!
蔥燒海參
蔥燒海參
海參是一種高蛋白、低脂肪、低膽固醇的珍貴食品,對老媽有益,故必點給她。餐廳有幾款海參菜式,我揀了蔥燒海參 Roasted Sea Cucumber with Scallion ($158),一客約有七八件,簡以配上京蔥,若然加些菇片就更吸引。海參非常滑身,沾滿鹹香的芡汁,烹調入味,味道濃郁,如果用來佐飯或拌麵就一流。
牛肝菌黑松露班片
牛肝菌黑松露班片 Stired Fried Garoupa with Boletus & Black Truffle Sauce ($218)散發着陣陣黑松露香,還充滿菇香,好誘人。以爽嫩的蘆筍、爽甜的甘荀和大量爽口的野菌作為配菜,當然不少得富獨特菇香的牛肝菌,菇味香濃,質感腍嫩中帶微爽,好討我喜歡。
陽春麵
陽春麵
每件班片大小中等,肉質鮮嫩,黑松露平均沾在各食材上,份量合宜,故原有鮮味並沒有被濃郁的黑松露味蓋過,但亦有黑松露幽香,只是味道略濃,故忍不住點一碗陽春麵 Yangchun Noodles ($38)拌它,此配搭超正!
**************************
碧綠萵荀絲
蔬菜款類唔多,點了碧綠萵荀絲 Sautéed Asparagus Lettuce ($88),條條粗度適中,炒得剛好,保持色澤翠綠,亦很清爽,少油少鹽,合乎健康。
碟碟喜歡,日日喜樂
見到媽媽今晚吃得開心,問她喜歡那一碟,她竟話碟碟喜歡,哈!真的想多些陪她,讓她日日喜樂,「日喜樓」這個名字正好!
2019-03-23
菊花茶
2019-03-23 14 瀏覽
周日,同朋友行行下街行左過來登龍街, 見到呢間新開既餐廳就入左去試下,餐牌上菜式也挺多,而且價錢抵食.鍾意食餃子既我們,見到有款蕃茄雞蛋餃子,覺得好特別,於是一試, 意想不到蕃茄雞蛋餃子的餃子如此好食,好香的雞蛋味,而且皮薄餡多,食素人士都可以放心食用.接著同是包的小籠包,即叫即蒸,皮薄多汁,肉質也非常鮮嫩. 這家片皮鴨也很好食,鴨烤得非常香也很脆,然後肉質非常嫩滑,包住鴨的皮也非常薄,很怕膩的片皮鴨醬,但這家的片皮鴨醬一點也不膩. 兩個女生吃半隻完全不是問題.食完肉當然要食返菜均衡下,我們呢個係金腿娃娃菜, 煮得好入味仲帶出娃娃菜的菜甜,配料蘑菇也有不少.飯後小食的炸饅頭即叫即炸,炸得好香脆,熱辣辣的,脆卜卜. 最後甜品桂花糕值得一讚,口感軟糯Q彈,桂花香氣彌漫,不甜,是剛剛好的健康甜度
接著同是包的小籠包,即叫即蒸,皮薄多汁,肉質也非常鮮嫩.

(日喜樓)位於銅鑼灣登龍街v point地庫一樓,地點極方便,周邊食肆眾多,而且京滬菜並不是屬港人的everyday bucket list,若要鶴立雞群,要outstanding,相信要一些gimmick elements,如這裏提供排場十足的(百碟宴)。地方十分寬敞。如果在此進行百碟宴,畫面應該相當震撼。酸菜桂魚(原條)$258,灑上大量酸菜淆湯,湯底濃郁,酸度合適帶微辛感覺。餐廳毫不吝嗇的採用原條桂魚,新鮮魚獲,同有酸、辛、鮮、嫩、爽、滑之感。牛肝菌什菌慢煮黑豚肉$198,黑豚肉肉味較濃,肉質鮮香,帶微甜。五花腩部位脂肪部分佔比較多,分佈廣泛,咬落有層次。但烹調時間稍過,肉質有些緊縮,略為美中不足。陽春麵$38,麵條色雪白有微筋性,口感煙韌帶勁,在港比較難找類近質素,始終缺中式拉麵師傅,屬中上水平。爆汁牛肉餡餅兩件$43,爆餡亦多汁,牛肉汁香濃,脆餡酥香,新鮮滾熱辣。京式蔥油餅兩件$33桂花糕三件$28,注入適量桂花汁,加入桂花粒,濃郁醇厚,色金黃,氣味花香。

地方十分寬敞。

如果在此進行百碟宴,畫面應該相當震撼。

京式蔥油餅兩件$33

2019-03-22 51 瀏覽
早排行到V Point附近 遠望見到好多好靚既花牌係樓下 都估到開左新餐廳 原來係日喜樓開左係地庫個層😁朋友生日話想食中菜就簡左佢蔥油海蜇好入味 夠爽口得黎唔會太硬難咬開!蜜汁火方可以話極力推介!中間加左層薄脆令人食過番尋味❤之後叫左碟生煎包個生煎包勁熱 勁熱!! 小心湯汁會燙到口!建議大家都唔好即刻食,be careful!!!🤣食中菜唔小得甜品呢~ 今次叫左桂花糕,味道好fresh同清甜因爲入面加左aloe vera😃食落更有咬口!

朋友生日話想食中菜就簡左佢

蔥油海蜇好入味 夠爽口得黎唔會太硬難咬開!
蜜汁火方可以話極力推介!中間加左層薄脆令人食過番尋味❤

之後叫左碟生煎包

食中菜唔小得甜品呢~
2019-03-18
2019-03-22 96 瀏覽
一眾朋友相約一起,慕名去一試「百碟宴」,要看看是甚麼一回事。既然是「百碟宴」,一定要人齊,所以我們也不敢怠慢,集齊十二人一起去看過究竟。原來要來這間原名日熹樓的食店品嚐他們自創的「百碟宴」,是需要預早三日訂位。朋友為我們訂了一桌,卻是周末晚上六時,我早了十分鐘到達,已是當晚全場的第一位客人,不過其他客人都陸續而至,亦有很多枱是大枱,想必與我們的來意相同吧!原來「百碟宴」是共有五十款菜色,每款兩碟,合共一百碟。服務員也相當熟練地將眾多碟菜色整齊有序地擺放在高低兩層的桌面上。有朋友問到菜色時,服務員也能一邊擺碟一邊回答。服務員會先上三十三款共六十六碟涼菜及小菜,之後大約半小時過後就會收起一些食完了的小碟,再陸續放上餘下的十七款共三十四碟的京點及甜品。當中涼菜有十二款,包括有北京鹵牛肉、經典肴肉、花雕杞子醉雞及醉拿手等,而另外的有些是常見的京滬涼菜,如涼拌猫耳朵及四喜烤夫等。小菜方面共有二十一款,包括宮保海虎蝦球、黃金海虎蝦球、特濃煎封海虎蝦球、鳳梨斑片、魚香玉帶子、孜然羊肉與及水煮牛肉、羊肉及黑豚肉等,好些是較辣的四川及湖南菜,雖然每款有兩碟,但有些件數較少的是不足以每人可以分到一件,幸好

原來「百碟宴」是共有五十款菜色,每款兩碟,合共一百碟。服務員也相當熟練地將眾多碟菜色整齊有序地擺放在高低兩層的桌面上。有朋友問到菜色時,服務員也能一邊擺碟一邊回答。服務員會先上三十三款共六十六碟涼菜小菜,之後大約半小時過後就會收起一些食完了的小碟,再陸續放上餘下的十七款共三十四碟的京點甜品

「百碟宴」

十二款涼菜

小菜方面共有二十一款,包括宮保海虎蝦球、黃金海虎蝦球、特濃煎封海虎蝦球、鳳梨斑片、魚香玉帶子、孜然羊肉與及水煮牛肉、羊肉及黑豚肉等,好些是較辣的四川及湖南菜,雖然每款有兩碟,但有些件數較少的是不足以每人可以分到一件,幸好如海虎蝦球有三種不同味道的,加起來就可以每人有一隻蝦。

二十一款小菜

水煮系列

十二款京點就包括有日喜小籠包、上海鮮肉鍋貼、山東家常水餃、四川紅油抄手、老北京牛肉卷餅、爆汁牛肉餡餅及朝陽菠菜婁等,有著各地的特色小點。

十二款京點

最後五款甜品有吾是南瓜、高力豆沙香蕉球、豆沙窩餅、香糯擂沙湯丸及桂花糕,多是上海菜的甜點。

五款甜品

其實這圍菜有點兒是以款多取勝,四千多元一桌,真正名貴的菜色並不很多。要不是人多勢眾,都難以完成百碟的任務。
  • 「百碟宴」
2019-03-22 24 瀏覽
一直都好鐘意來V point食野,今次系聽朋友講佢樓下又新開左一間中菜,好奇經過去望下,原來呢間就系傳說中灣仔的百碟宴日熹樓,現在搬左來V point 改名為日喜樓。見到佢地用的餐具好靚,色彩濱紛,好似皇宮貴族的宴會,忍不住去試下。餐廳在V point的㡳樓,搭手扶電梯落到最下就系。中式洒樓的設計,典雅大方,環境衛生,令人舒服。一坐低我地就開左壺菊花茶,茶質不錯,餐廳有誠意。餐具新淨,侍應態度很友善,好熱情介紹佢地既菜式。爆汁牛肉餡餅,店員提醒我們要小心燙嘴。一客兩件的爆汁牛肉餡餅用一個好有中式特色的碟盛上來。咬開一啖,真系有湯汁流出來,熱辣辣,好香!湯汁不會太油,牛肉很細緻嫩滑。好味!做為涼菜的五香薰魚,一定要向大家推介!真的超級的好食,佢晤系平時出面食開果d有腥味的簡易加工涼菜,而系新鮮制做的薰魚,五香味突出,魚肉扎實,一食落去就知系靚野。經典肴肉,終於見到百碟宴的彩色碗了,原來size適中,不會好細,一份肴肉也是正常份量,肴肉口感夠冰涼Q彈,肉質不錯,點上醋味道就更上一層樓。本邦肉䯳大餅,一份有四件,咁唔到咁大份,仲超級足料,芝麻包夾住厚厚的肉鬆同蔥花,非常飽滿,入口又軟又香!沾

一坐低我地就開左壺菊花茶,茶質不錯,餐廳有誠意。

餐具新淨,侍應態度很友善,好熱情介紹佢地既菜式。

本邦肉䯳大餅,一份有四件,咁唔到咁大份,仲超級足料,芝麻包夾住厚厚的肉鬆同蔥花,非常飽滿,入口又軟又香!沾上豆瓣醬好match!鐘意食包食餅的朋友,一定不要錯過呢款大餅!

黑松露什菌炒飯,呢款fusion的炒飯用左西餐最受歡迎的食材之一黑松露去炒一個中式的炒飯,處理得相當好,色香味俱全!

米飯炒得亁身粒粒分明,香味四溢!油份控制得很好,飯底乾爽,不油不膩!什菌又提升左口感層次!
2019-03-15
午餐
  • 五味熏魚
  • 黑松露什菌炒飯
  • 本邦肉鬆大餅
2019-03-22 13 瀏覽
行開銅鑼灣見到新開嘅餐廳叫咗個淡淡面超級好味,麻辣味適中面質柔軟之後叫咗個片皮鴨肥肉同脂肪比例啱啱好國皮都唔會太硬辣子雞味道尚可,但係雞略嫌太少同埋唔太多辣味甜品叫咗個《唔係南瓜》真係笑咗一聲原來真係唔係南瓜入邊係紫薯,對於唔係鍾意食紫薯嘅我一般整體尚算好食
行開銅鑼灣見到新開嘅餐廳
叫咗個淡淡面超級好味,麻辣味適中面質柔軟

之後叫咗個片皮鴨
肥肉同脂肪比例啱啱好
國皮都唔會太硬

辣子雞味道尚可,但係雞略嫌太少
同埋唔太多辣味

甜品叫咗個《唔係南瓜》
真係笑咗一聲原來真係唔係南瓜
入邊係紫薯,對於唔係鍾意食紫薯嘅我一般
整體尚算好食
餐廳位於銅鑼灣登龍街嘅V Point地庫。地方寬敞,枱夠大張,枱與枱之間都幾濶落,我哋坐二人枱,同時擺四五道菜都得,喺銅鑼灣呢個黃金地段都算難得。【杞子花雕醉雞$68】用個色彩鮮豔嘅兜盛住,影相出嚟都幾靚。花雕酒味夠濃,雞肉嫩滑十足。對醉雞味道不嬲有要求嘅我哋都好滿意。【宋嫂魚羮$48】湯料有冬菇絲、筍絲、火腿絲再加魚肉。魚肉少咗啲,味道亦稍嫌過酸。【日喜灌湯小籠包$63】小籠飽入面都幾多湯汁,而且湯汁帶鮮甜肉味,不錯。【茶樹菇金菇高湯翡翠苗$88】份量都幾多。翡翠苗爽甜香口,俾高湯浸住都唔會腍。高湯都算幾濃,仲有茶樹菇、金菇,一道菜兩種味道,抵。【清炒蝦仁$128】清炒嚟講味道鹹咗少少,不過蝦仁都幾多,蝦身白裡透紅,爽口兼蝦味濃,的確係高質蝦仁嚟。【香酥鴨$138】半隻鴨切開上碟。外皮炸得香脆,鴨肉肥瘦適中。配送嘅荷葉夾用蒸籠上保持溫熱,用嚟夾住鴨肉食又係另一番風味。【高力豆沙香蕉球$38】外皮鬆軟兼蛋香十足,入面有豆沙同香蕉肉,不過豆沙就少咗啲。而味道就適中無過甜。

【杞子花雕醉雞$68】

【宋嫂魚羮$48】

【日喜灌湯小籠包$63】
小籠飽入面都幾多湯汁,而且湯汁帶鮮甜肉味,不錯。

【茶樹菇金菇高湯翡翠苗$88】

【清炒蝦仁$128】

【高力豆沙香蕉球$38】
2019-03-22 9 瀏覽
今晩有幸來到日喜樓晩飯,一早便知道此餐廳的大名,但今晩我們二人當然不是吃百碟宴啦。自家制油淋雞 ($138)雞皮炸得鬆脆,雞肉嫩滑多汁,伴上餐廳自家製的醬汁,味道特别,認真推介。蜜汁火方 ($148)這個非常特别,是包夾蜜糖火腿和薄脆,底下還有甜甜的蓮子。將四種材料夾在一起吃味道和口感也很合配。黃金姜米魚粒炒飯 ($108)這個是魚和姜的蛋炒飯,米飯炒得粒粒分明,份量也不少。羅春閣爆汁生煎包 ($68)這個是必點之選,生煎包的底部煎得一咬湯汁便爆岀來,餡肉也很鮮甜多汁,但要小心湯汁盪口。椰汁小饅頭 ($28)雖然椰汁不太明顯,但熱騰騰的蒸小饅頭伴上煉奶就是我的最愛。真是美味的一餐

自家制油淋雞 ($138)

蜜汁火方 ($148)

黃金姜米魚粒炒飯 ($108)
這個是魚和姜的蛋炒飯,米飯炒得粒粒分明,份量也不少。

羅春閣爆汁生煎包 ($68)

椰汁小饅頭 ($28)
雖然椰汁不太明顯,但熱騰騰的蒸小饅頭伴上煉奶就是我的最愛。

真是美味的一餐

2019-03-22 13 瀏覽
今日喺登龍街搵食 本來想睇下日本嘢嘅 但見到日喜樓試業 京川滬菜都有得食 仲有八五折優惠🤤 即刻吸引左我呢隻貪心的小狗🐶餐廳喺地庫 同地面嘅知客姐姐講聲 就自然有人係帶你坐低 裝修又新淨企理 感覺相當唔錯😯Menu超多頁 隨便影兩頁俾大家參考下😂overview😂 我哋兩個人 叫咗四碟+一份甜品 埋單唔使$500 以銅鑼灣同中菜嚟講其實抵😧 但就算佢無咗八五折 再貴啲 我都係會力推呢間餐廳 因為個羊真心正 且看下回分解雞絲粉皮 正常發揮 一道好開胃嘅前菜🙊灌湯小籠包 層皮算薄 一咬啲汁仲咇哂出嚟🤯 60幾蚊 對得住呢個質素金腿娃娃菜 比想像中豐富😯上湯好鮮甜 配清清哋嘅菇同鹹鮮嘅金華火腿 就係好味😋全晚最最最鍾意嘅一道菜 京燒羊😛 (雖然放上ig好多人都以為係鵝嗰啲😂)本來我哋係叫咗孜然羊肉 但識食嘅店員靜靜問咗我一個問題 係咪鍾意食羊😂 話係嘅就一定要試京燒羊 因為真係好正 既然店員介紹得我當然聽佢講 結果太驚喜😳 望落有層肥肉 但入口係一啲都唔肥 反而皮好脆肉好稔 羊嘅油脂令羊羶味更加特出 好啱我口味🤤 醬我覺得係稍稀嘅沙茶醬 都好襯道菜式最後食返個高力豆沙香蕉球作結 都有水準又

Menu超多頁 隨便影兩頁俾大家參考下😂

雞絲粉皮 正常發揮 一道好開胃嘅前菜🙊

最後食返個高力豆沙香蕉球作結 都有水準又足料 good good good
  • 京燒羊