2019-03-22
今日喺登龍街搵食 本來想睇下日本嘢嘅 但見到日喜樓試業 京川滬菜都有得食 仲有八五折優惠🤤 即刻吸引左我呢隻貪心的小狗🐶餐廳喺地庫 同地面嘅知客姐姐講聲 就自然有人係帶你坐低 裝修又新淨企理 感覺相當唔錯😯Menu超多頁 隨便影兩頁俾大家參考下😂overview😂 我哋兩個人 叫咗四碟+一份甜品 埋單唔使$500 以銅鑼灣同中菜嚟講其實抵😧 但就算佢無咗八五折 再貴啲 我都係會力推呢間餐廳 因為個羊真心正 且看下回分解雞絲粉皮 正常發揮 一道好開胃嘅前菜🙊灌湯小籠包 層皮算薄 一咬啲汁仲咇哂出嚟🤯 60幾蚊 對得住呢個質素金腿娃娃菜 比想像中豐富😯上湯好鮮甜 配清清哋嘅菇同鹹鮮嘅金華火腿 就係好味😋全晚最最最鍾意嘅一道菜 京燒羊😛 (雖然放上ig好多人都以為係鵝嗰啲😂)本來我哋係叫咗孜然羊肉 但識食嘅店員靜靜問咗我一個問題 係咪鍾意食羊😂 話係嘅就一定要試京燒羊 因為真係好正 既然店員介紹得我當然聽佢講 結果太驚喜😳 望落有層肥肉 但入口係一啲都唔肥 反而皮好脆肉好稔 羊嘅油脂令羊羶味更加特出 好啱我口味🤤 醬我覺得係稍稀嘅沙茶醬 都好襯道菜式最後食返個高力豆沙香蕉球作結 都有水準又
Menu超多頁 隨便影兩頁俾大家參考下😂
雞絲粉皮 正常發揮 一道好開胃嘅前菜🙊
最後食返個高力豆沙香蕉球作結 都有水準又足料 good good good