餐廳位於銅鑼灣登龍街嘅V Point地庫。地方寬敞,枱夠大張,枱與枱之間都幾濶落,我哋坐二人枱,同時擺四五道菜都得,喺銅鑼灣呢個黃金地段都算難得。【杞子花雕醉雞$68】用個色彩鮮豔嘅兜盛住,影相出嚟都幾靚。花雕酒味夠濃,雞肉嫩滑十足。對醉雞味道不嬲有要求嘅我哋都好滿意。【宋嫂魚羮$48】湯料有冬菇絲、筍絲、火腿絲再加魚肉。魚肉少咗啲,味道亦稍嫌過酸。【日喜灌湯小籠包$63】小籠飽入面都幾多湯汁,而且湯汁帶鮮甜肉味,不錯。【茶樹菇金菇高湯翡翠苗$88】份量都幾多。翡翠苗爽甜香口,俾高湯浸住都唔會腍。高湯都算幾濃,仲有茶樹菇、金菇,一道菜兩種味道,抵。【清炒蝦仁$128】清炒嚟講味道鹹咗少少,不過蝦仁都幾多,蝦身白裡透紅,爽口兼蝦味濃,的確係高質蝦仁嚟。【香酥鴨$138】半隻鴨切開上碟。外皮炸得香脆,鴨肉肥瘦適中。配送嘅荷葉夾用蒸籠上保持溫熱,用嚟夾住鴨肉食又係另一番風味。【高力豆沙香蕉球$38】外皮鬆軟兼蛋香十足,入面有豆沙同香蕉肉,不過豆沙就少咗啲。而味道就適中無過甜。

【杞子花雕醉雞$68】

【宋嫂魚羮$48】

【日喜灌湯小籠包$63】
小籠飽入面都幾多湯汁,而且湯汁帶鮮甜肉味,不錯。

【茶樹菇金菇高湯翡翠苗$88】

【清炒蝦仁$128】