2020-04-07 39 瀏覽
呢間我愛慢煮係普慶坊個邊嘅新店 單單係上環已經開左兩間 今次就去睇下佢地慢煮質素如何🤣首先黎到嘅係兩杯野飲同埋芝士流心大啡菇 個菇一切真係流晒啲蛋汁出黎🤤🤤個菇真係唔錯😍 如果個芝士再流啲就好啦!而野飲方面 我地嗌左兩杯特飲 一杯係士多啤梨 一杯係荔枝接骨木 個人鐘意荔枝接骨木多啲 相對糖漿少啲然後蕃薯條就上場!唔知蕃薯黃啲定佢黃啲呢😛 呢個值得一嗌呀🤤🤤比想像中大份 而佢個醬有啲黑松露係到 點完有啲黑松露味 主菜方面我地嗌左48小時羊後膝同埋法式油封鴨脾 首先講個油封鴨脾 有兩件大大件 面頭冇香脆感 但食落整體ok😛 肉質唔錯 味道上都適中 唔會過咸但48小時羊後膝係有驚喜嘅! 平時都好少食到羊膝,今次就嗌黎睇下會係點😆😆一切開明顯肉質好嫩 經處理後無乜羊羶味 不愧係慢煮😍 overall 人均食左200左右, 黎到嘅時候唔太多人 坐得都幾舒服

2020-03-31 54 瀏覽
我愛慢煮絕對係近期我既新寵兒之一,價錢合理,環境夠Chill, 約朋友傾計一流!美式煙烤豬仔骨睇相都見到勁多汁😝 惹味得黎唔會太重口味,肉汁好juicy,夠爽口🙆‍♀️ 每條骨都好易切,唔會靭,好正😍US安格斯頂級平鐵扒上次都有叫,覺得好好食所以再encore. 有埋岩鹽、黑椒等等俾你自助調味🤤加少少岩鹽係更能帶出牛既鮮味🤩芝士溫泉蛋大啡菇厚厚既大啡菇,芝士半溶配上溫泉蛋,perfect 🥰炸蕃薯條一啲都唔油,送手工啤一流😋手工啤Menu寫晒每款啤既味道,總有一款啱你🥳

US安格斯頂級平鐵扒

芝士溫泉蛋大啡菇
厚厚既大啡菇,芝士半溶配上溫泉蛋,perfect 🥰

炸蕃薯條
一啲都唔油,送手工啤一流😋

手工啤
Menu寫晒每款啤既味道,總有一款啱你🥳

2020-03-28 53 瀏覽
喺上環孖沙街附近,見到有間隱世嘅小店叫我愛慢煮!有勁多手工啤酒,大部份來自比利時,價錢唔貴又勁多選擇,我簡左款超正,藍色招紙既比利時黑印度愛爾,超香既烘烤麥芽,咖啡味,入口清爽又夠香!而且堂食不設服務費,非常窩心呀! 開牆有壁畫增添玩味!燒蘆筍,甜甜香香重牛油味,夠清甜!燒蝦串,有d蒜香做base, 夠哂惹味!蝦都爽口彈牙有質感!慢煮西冷,慢煮既做法令到牛既肉質更香濃入味!牛既質感嫩滑,肥瘦度剛好,超正!
燒蘆筍,甜甜香香重牛油味,夠清甜!
2020-03-27 29 瀏覽
約左朋友一齊去食洗版好耐嘅我愛慢煮。去到嘅時侯,已經係天都黑晒,同樣係街頭就已經見到佢地好搶眼嘅neon light裝飾。係一個大落地玻璃嘅小陽磨設計。一入到門口已經見到一張大枱,6-8人,一齊舉杯飲勝,好歡樂。我地一枱人要試二樓,呢間慢煮係半自助式的。自己落樓下落單,待應上菜,倒水加醬拎餐具就自己黎。我地都係少少酒鬼底,見到手工啤好多選擇又唔算特別貴,就點左兩枝。呢度嘅手工啤係咩口味、咩國籍都有,所以總有一枝岩飲。我果日揀果枝咁岩係比較重苦味嘅IPA,加上係香港製作。睇住連豬飲勝,係開心嘅。果日點左一個豬鞍架、一個平鐵牛扒,都係超水準發揮。平日食豬扒會hai, 所以一向對豬嘅所有扒我都唔係好鐘意。呢係呢度我食左大半塊豬鞍架,但整體黎講我覺得佢調味岩岩好,如果鐘意濃味少少,可應要自己加醬啦!同樣比較清新嘅係芝士菠菜,芝士都算煙韌,拉絲拉得好靚,可惜影唔到佢有幾震撼:)但我地覺得菠菜有點生,可以過一過水先再焗,不過口味清新都尚算Ok。好味、抵食,撐枱腳最佳地點!
好味、抵食,撐枱腳最佳地點!
2020-03-26 766 瀏覽
今日跟友人學完整麵包後更順便在附近吃晚餐,一心諗住早吃會少人一點,點知….看來這間餐店挺受歡迎。餐店門外牆身好酷,加埋紅通通的發光招牌,的確好搶眼吸引。沿短梯走走入店內,只看見四張枱和一個開放式的廚房。原來還有上層,燈光柔和,設有多張四人枱,半自助形式,客人自行取餐具和所需的調味品。還未點菜,店員便送來每人一支自家製酒精搓手液,想為醫護加油,亦提醒香港人自救。在此段艱難的日子,送上這份有用的禮物,真係窩心到爆燈,不禁要說多幾聲「謝謝!」。*****************************每枱均放有兩張餐牌,一食品一飲品。先看看食品類,有慢煮菜單、配菜和甜品。兩個女仔唔吃得太多肉類,但來得「我愛慢煮」,無理由唔吃慢煮的菜式,故點了一份法式油封鴨脾,連同配菜燒露筍苗 和芝士溫泉蛋大啡菇 一齊上枱。兩隻法式油封鴨脾 French Duck Confit ($118)體積都唔細,啖啖肉,相當抵食。以慢煮方式炮製,鴨皮弄得金黃,灑上些香草,睇落幾靚仔。皮不香脆,肉嫩兼有咬口,吃落不油膩,味道剛好,不錯! ****************************燒露筍苗 Grilled B
慢煮菜單和配菜一齊上
****************************
燒露筍苗
燒露筍苗 Grilled Baby Asparagus ($28) 條條幼長,色澤保持翠綠,新鮮爽口,嫩身無渣,稍稍微鹹。
芝士溫泉蛋大啡菇
一把芝士溫泉蛋大啡菇 Cheesy Egg Portorbello ($36)切開,鮮黃的蛋汁便馬上流出,相當誘人。厚厚的啡菇焗得剛好,腍嫩微爽,咬一啖爆出香濃的菇汁,滿有菇香,配上鹹香的芝士, 還有鮮香黏滑的溫泉蛋同吃,非常美味,推介!
炸蕃薯條
友人第一時間便看中炸蕃薯條 Sweet Potato Fries ($28),雖然我少食炸物,但見它熱辣辣,散發陣蕃薯香,真係忍唔住……炸得條條橙黃亮麗,色澤平均,乾身而不油淋淋,相當香脆,且帶蕃薯香甜,再蘸埋黑松露沙律醬就更滋味。
墨西哥粟米花
而我就看中墨西哥粟米花 Mexican Corn Elote ($28),熱辣辣上枱,令人垂涎。鮮黃色的粟米粒粒圓潤,爽口爆汁,面頭灑上芝士粉,還帶有牛油香,亦有少少香辣,鹹香惹味,墨西哥風味很美味!
草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕
飯後甜品對兩個女人來說一定不能少,重點是吃多? 還是吃少? 先來一個草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕 Belgium Waffle Wif Gelato in Strawberry Sauce ($38),嘩! 單單賣相已令人喜。窩夫烤得金黃,色澤平均,外層稍稍香脆,口感煙韌,伴着冰凍的玄米味意大利雪糕同吃,甜度岩岩好,加上冷暖交融,正呀!
慢煮紅酒梨配意大利雪糕
愛吃甜品的女人走埋一起果然不同,再來一客慢煮紅酒梨配意大利雪糕 Red Wine Pear Wif Gelato ($38)也沒有難度,加上它是唯一一款以慢煮方式炮製的甜品,所以唔可以錯過。賣相同樣吸引,而今次所配是牛奶味意大利雪糕,味道香甜一點,用來伴紅酒梨同吃就岩晒。紅酒梨半腍爽之間,每咬一口都爆汁,帶少少酒香,若然煮得入味一點就更吸引。
青檸薄荷特飲和西柚青檸特飲
飲品都有很多選擇,包括一系列的手工啤、其他酒類、汽水、特飲、咖啡和茶。友人點了一杯青檸薄荷特飲 Lime
& Mint Spritzer ($38),話入口冰涼透心,甜度剛好,味道好fresh,喜歡! 而我就點了杯西柚青檸特飲 Grapefruit Mint Spritzer ($38),雖味道不錯,但本以為是加入新鮮西柚調配,故有點失望……
在這情況下,大家都不太想在外面逗留太久,連吃一頓美味的晚餐都不自覺地急速起來,一心快吃快走,的確很可惜……究竟幾時才可慢慢享受?
2020-03-24
燒露筍苗
2020-03-26 30 瀏覽
朋友帶我來食呢間主打慢煮烹調方法嘅餐廳晚飯,發現呢度菜式價錢不太貴,菜式頗有水準,味道幾好,必定會再試!每人送一瓶酒精搓手液,好有心!不論小食定主菜,都有一定水準牛油卡真蝦仁串總共有六隻彈牙爽滑嘅蝦仁,蝦仁咬落有淡淡牛油香,但不會蓋過蝦嘅鮮味。一啖一隻蝦仁,作為前菜唔錯。安格斯頂級平鐵扒一上菜已經聞到香噴噴嘅牛肉香,牛扒煎煮時間剛好, 外表微脆,牛肉質嫩,略可惜無足夠肉汁,但呢個價錢來說已經唔錯。芝士溫泉蛋大菇切開溫泉蛋,流心蛋漿慢慢流開去燒香微溶嘅芝士,兩者互相融合,配以蘑菇嘅爽韌,口感同味道都好正!法式油封鴨脾切開香脆嘅外皮,裡面係一絲絲軟嫩嘅鴨肉,煎香嘅外皮配以帶有略略鹹味鴨肉,食起來恰到好處。慢煮白酒菠蘿配意大利雪糕很有驚喜嘅一道甜品,白酒嘅微苦、香甜微熱嘅焦糖菠蘿,配以冰凍軟滑嘅雪糕,多重口感、味道豐富,極力推薦!

每人送一瓶酒精搓手液,好有心!

不論小食定主菜,都有一定水準

芝士溫泉蛋大菇

2020-03-25 47 瀏覽
主打慢煮菜式🍽餐廳設2層,環境寬敞👍客人要先拎住枱號牌去cashier落單,店員就會將菜送到你面前嫁啦😀----------牛油卡真蝦仁串 $36一碟2串,每串3粒👌Cajun汁好掛身,啖啖蝦仁都好夠味,食落帶微辣,絕對提升左綿羊🐑既食慾😋雖則帶有牛油,但係都唔會覺得膩👍----------*不設加一服務費
----------
牛油卡真蝦仁串 $36
----------
*不設加一服務費
2020-03-25 36 瀏覽
雖然少了機會出外用餐,但久不久還是會想吃一下美食,尤其要支持黃店。今天來到西環街頭角落的西餐廳吃肉。店裡沒有收服務費,但是就需要客人自己去點餐和拿餐具。🍽US安格斯頂級平鐵扒近年越來越流行吃flat iron,因為這個部位特別嫩,而且每隻牛只有很少的肉,所以今天我們也叫來試一下。雖然沒有問我們喜歡吃的熟度,但是店家幫我們煮到medium的程度,切開仍然是粉紅色,但是血水不會太多。很容易切開,牛味也重,雖然不算太多脂肪,但是吃下去也不會乾柴,肉汁飽滿。大家可以到調味料區拿黑胡椒和鹽撒上去,會令牛扒更加鮮味。🍽48小時羊後膝平常比較少吃羊肉,所以難得看到這裡有羊膝當然要試一下。羊膝非常大塊,性價比很高。但是不能吃羊肉的人可能會覺得羊騷味比較重,但我個人覺得反而這樣才是吃到它的原汁原味。旁邊附上gravy sauce,可以淋上去羊膝用來中和羊騷味。羊肉份量超多,而且因為慢煮的關係,所以肉質鮮嫩,完全不會鞋口。🍽炸蕃薯條吃肉怎麼能少得了炸蕃薯條。蕃薯條份量很多,而且是我最喜歡的幼條,每一條炸得很脆,不會太過油,仍然能吃得到蕃薯的甜味。配上黑松露蛋黃醬,一鹹一甜的組合讓人停不了口。大家必點!🍽芝

🍽US安格斯頂級平鐵扒

🍽48小時羊後膝

🍽炸蕃薯條

🍽芝士溫泉蛋大啡菇
另外一個驚喜就是這個大啡菇。一大片芝士底下隱藏了一顆溫泉蛋,把大啡菇切開的話就能看到蛋黃汁湧出來的感覺,帶來視覺和味覺的滿足。大啡菇很多汁,加上蛋黃和芝士非常好吃。

🍹西柚青檸特飲
這個飲品也很好喝,因為比較少用西柚搭青檸的梳打飲料,不會過甜,酸酸的很開胃。其他的飲料也很吸引,而且也建議喝酒的大家要試一下這裡的draft beer。
2020-03-23 68 瀏覽
最近食慢煮食上癮,又終於約到勁耐無見嘅朋友就索性係佢公司附近食慢煮。上環有兩間我愛慢煮店,位置都幾近。孖沙街依間近朋友公司多啲,所以就試依間!一坐低,職員就送咗兩支自家製消毒洗手液。雖然聽日要返工,不過無酒就no life.嗌咗比利時黑印度愛爾($45)同比利時白啤($48)。兩支啤酒都比較light,唔會好澀。蕃薯條可能因為太熱食,食落唔係好重蕃薯味。但個松露沙律醬好濃味,微甜薯條點依個醬好新鮮。慢煮牛排雖然無得揀生熟程度,但果然係我最愛嘅medium。有少少咬口又唔會韌,仲幾juicy。驚喜之選係豬仔骨🤩平時食豬仔骨都試過唔少係好柴、好乾。依碟豬仔骨雖然切開嘅時候望落無咩特別,但食落口係超 級 冧!完全唔乾!我朋友勁鍾意,食咗大半碟lol份量雖然睇落唔係特別大,但其實都有3-4條骨,啖啖肉。菠菜唔會焗到乾曬,中間嗰啲仲好新鮮,仲有足料拉絲芝士添。收銀處隔離仲有連儂牆,大家要一齊支持黃店啊💛💛💛💛💛

一坐低,職員就送咗兩支自家製消毒洗手液。

雖然聽日要返工,不過無酒就no life.

安格斯頂級平牛扒

驚喜之選係豬仔骨🤩
平時食豬仔骨都試過唔少係好柴、好乾。
份量雖然睇落唔係特別大,但其實都有3-4條骨,啖啖肉。
美式煙烤豬仔骨

菠菜唔會焗到乾曬,中間嗰啲仲好新鮮,仲有足料拉絲芝士添。
芝士忌廉菠菜苗

收銀處隔離仲有連儂牆,大家要一齊支持黃店啊💛💛💛💛💛
安格斯頂級平牛扒
2020-03-22 92 瀏覽
呢排中意左慢煮 今次一行四人一齊嚟試👅餐廳係上環地鐵站出口附近 夠方便都係唔收服務費所以環落返counter點餐~首先叫咗呢個大啡菇四個人分一人一啖岩岩好一切開啲蛋漿流出黎好治療🤤菇軟硬適中 味道不錯👍🏻菠菜苗上面鋪左層芝士暖食應該會好啲 我地等左陣所以芝士硬咗同啲菜混合得唔太好🙈孤陋寡聞第一次食蕃薯條🤭好好食!感覺無薯條咁膩配左黑松露沙律醬👍🏻叫左豬鴨雞 三個肉質都好嫩滑醬汁都好入味 又無搶到肉本身既鮮味果然係慢煮會有既質素🤤飲品方面朋友叫左個荔枝接骨木花特飲(左)我就叫左個澳洲檸檬青檸特飲(右)好fresh好開胃!好有魔力飲到停唔到😛甜品就叫哂四款哈哈 擺盤幾靚brownie幾鬆軟 窩夫係比平時食開既暖同偏軟紅酒梨同白酒菠蘿 都係暖暖的個人覺得紅酒梨比較岩自己口味😂雪糕就係雲呢拿味 幾硬身唔易溶 甜度適中我幾中意😛==============================總結 我地坐一樓 環境幾chill枱數唔多但勝在唔會太嘈好適合同朋友一齊飲野食飯👭🏻野食質素幾好 未到好驚喜但性價比絕對高特別係港島區上環呢啲地方 呢個價錢好公道!佢仲做緊醫護優惠👍🏻 良心店要支持💛
呢排中意左慢煮 今次一行四人一齊嚟試👅
餐廳係上環地鐵站出口附近 夠方便
都係唔收服務費所以環落返counter點餐~

首先叫咗呢個大啡菇

叫左豬鴨雞 三個肉質都好嫩滑
醬汁都好入味 又無搶到肉本身既鮮味
果然係慢煮會有既質素🤤
特飲

飲品方面朋友叫左個荔枝接骨木花特飲(左)
我就叫左個澳洲檸檬青檸特飲(右)
好fresh好開胃!好有魔力飲到停唔到😛

總結 我地坐一樓 環境幾chill
枱數唔多但勝在唔會太嘈
好適合同朋友一齊飲野食飯👭🏻
野食質素幾好 未到好驚喜但性價比絕對高
特別係港島區上環呢啲地方 呢個價錢好公道!
佢仲做緊醫護優惠👍🏻 良心店要支持💛
2020-03-22
法式油封鴨髀
蜜糖香草烤雞鎚
特飲
咸焦糖朱古力布朗尼
草莓比利時窩夫配雪糕
2020-03-22 38 瀏覽
同幾個友人黎到上環呢間慢煮食dinner💛叫左油封鴨髀、煙烤豬仔骨、雞鎚,最鐘意係雞鎚,真係好juicy,加埋個BBQ汁真係好正,啖啖肉,好滑好食!😋😋😋豬仔骨都燒得好好,夠香!🐷另外叫左不同小食,有最愛既蕃薯條🍠,炸到好脆,同fd爭住食!芝士大啡菇同芝士菠菜比既芝士超多,勁啱我呢d芝士愛好者!🧀🧀每個朋友揀既野飲都唔同,我覺得我飲既荔枝特飲都唔錯,朋友話手工啤好爽!最後一讚brownie好食,夠朱古力味得黎唔會死甜,配埋雪糕啱啱好🍦 總結黎講,性價比好高,所有野食都好滿意,適合朋友聚會/情侶拍拖食。

2020-03-17 51 瀏覽
打算為朋友慶祝生日,想找一間既是黃店,氣氛又適合聊天的餐廳。安排了上層用餐,地方挺寬敞舒適的。一上到去便見到 2隻連豬😄餐廳播著70/80年代的流行歌曲。我們點了3份主食,2款配菜,1款甜品,2款飲品。首先是 安格斯頂級西冷牛扒:煮得恰到好處,不會太粗糙。很多肉汁,原汁原味。👍🏻第二款是 48小時羊後膝:長得很像豬手😂羊後膝很有份量,吃起來每口也是肉!外脆肉嫩,一切開就感到肉質是嫩的。畢竟是羊,羊羶始終有一點點,不過並不重,是可接受的程度。第三道是 法式油封鴨脾是最有驚喜的一道菜!2隻脾都是大隻而厚實。雖說油封,但並不會有過份的油膩感!肉質好滑,味道很好!👍🏻😋配菜方面點了 芝士温泉蛋大啡菇賣相很吸引,大啡菇加上流心的温泉蛋很配合。跟想像中一樣好食。😋另一款配菜是 芝士忌廉菠菜苗焗過的菠菜有點脆口,芝士也好食。不過菠菜本身帶有苦澀味,只是不過不失的一道配菜。甜品方面,本想試慢煮紅酒及慢煮白酒那2款,但可惜賣完了。試了草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕,賣相一般的窩夫跟雪糕,窩夫是脆口的,味道算不錯。飲品方面試了2款:澳洲檸檬青檸特飲荔枝接骨木花特飲2款都很清新,2款都推介,值得一試。總括而言

我們點了3份主食,2款配菜,1款甜品,2款飲品。

首先是 安格斯頂級西冷牛扒:

煮得恰到好處,不會太粗糙。很多肉汁,原汁原味。👍🏻
安格斯頂級西冷牛扒  (中Size)

第二款是 48小時羊後膝:
長得很像豬手😂

第三道是 法式油封鴨脾
是最有驚喜的一道菜!2隻脾都是大隻而厚實。
48小時羊後膝 & 法式油封鴨脾

配菜方面點了 芝士温泉蛋大啡菇
芝士温泉蛋大啡菇  (1隻價)

另一款配菜是 芝士忌廉菠菜苗
芝士忌廉菠菜苗

甜品方面,本想試慢煮紅酒及慢煮白酒那2款,但可惜賣完了。
試了草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕,
賣相一般的窩夫跟雪糕,窩夫是脆口的,味道算不錯。

飲品方面試了2款:
澳洲檸檬青檸特飲
荔枝接骨木花特飲

2款都很清新,2款都推介,值得一試。

總括而言,這間餐廳食物質素很高,性價比高。環境舒適,令人感到放鬆!
2020-03-08
安格斯頂級西冷牛扒  (中Size)
48小時羊後膝 & 法式油封鴨脾
芝士温泉蛋大啡菇  (1隻價)
  • 芝士温泉蛋大啡菇
  • 芝士溫泉蛋大啡菇
  • 法式油封鴨髀
  • 西冷牛扒
2020-03-14 31 瀏覽
位於上環地鐵站行兩三分鐘就到嘅餐廳,可以話係一間又有特色,環境又靚,員工又好服務態度嘅餐廳。一間小店,又有人情味,食物又好食,誠意推介大家嚟食下。US安格斯頂級西冷牛扒:超級好食,直頭係我近年來食過咁多塊西冷入邊最好食嘅一塊牛扒。色香味俱全,佢顏色好靚,外觀亦都十分討好,味道芬香撲鼻,擺上台就知道佢係好嘢。當然最後食落肚就知道佢嘅香草味同埋佢嘅黑椒配合得天衣無縫,簡直係令人垂涎三尺。下次嚟我要最大塊嘅。美式煙烤豬仔⻣:一望落去就知道廚房好用心咁整,好食得來又唔太「林」,濃味得來又唔會搶晒所有豬肉味,雖然西冷扒更加好食,但係豬仔骨就令我食到另一番風味。燒露筍苗:枱上邊點少得一啲綠色嘅食物襯托下呢,呢個蕭蘆筍苗可以襯托返西冷扒嘅香味,又可以啖啖咁配合返豬仔⻣,正!芝士溫泉蛋大啡菇:呢個係好有驚喜,估唔到佢咁靚咁香,同埋咁有創意,一切開滿佈芝士嘅啡菇,入邊嘅蛋就湧晒出嚟,有看頭得來又好食,真係睇到都覺得開心滿足。比利時黑啤:正常手工啤,如果食西冷扒相配酒飲,佢有好多選擇,相信款都各有特色。水果茶:好飲得你,又可以平衡返濃味嘅食物,男女老友都啱飲,推介!

2020-03-14 60 瀏覽
小店位置較為偏靜,要用啲時間同腳力先去到😆,相信去得既人都係好神心去拜訪的💛。餐廳裝修走工業風,內裡擺設好有特色,雖然座位唔多,但分了上下兩層,空間感都可以👌🏼。🥩US 安格斯頂級平鐵扒💲118CP值高👍🏼,牛既生熟度約4成,切落仲有喉血水流出黎😆,好岩我口味,牛既肉味好濃郁,肉質軟腍,不過有少少筋位,但咁平,質素唔錯💕。.🍖48小時羊後膝💲138成隻羊膝內外肉質都勁嫩滑🤤,慢煮過果然係唔同啲!一啲羊既x味都冇💕只有勁香既羊肉味😋。.🦐牛油卡真蝦仁串💲36🍄芝士温泉蛋大啡菇💲36/隻超好食😍!煮温泉蛋既時候拿捏得好好,半生熟水流流的😋,大啡菇好juicy好香,配埋芝士食真係perfect💯。.🥞草莓比利時窩夫配意大利雪糕💲38賣相吸引、價錢超抵🤑,有3件窩夫+1球雪糕!窩夫上菜時熱烘烘的,做到外面邊皮香脆,內裡煙韌既效果,性價比好高💕。————————————————價錢:💲402 / 2ppl味道:😋😋😋😋😋環境:✨✨✨✨✨服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️賣相:📸📸📸📸等待:0 mins (7pm)回頭率:85%📌 越夜越多人,可以既話早啲入座。📌 無加一服務費🤑,餐具

🥩US 安格斯頂級平鐵扒💲118

味道:😋😋😋😋😋
環境:✨✨✨✨✨
服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️
賣相:📸📸📸📸
等待:0 mins (7pm)
回頭率:85%
📌 越夜越多人,可以既話早啲入座。
📌 無加一服務費🤑,餐具等物品要自己攞。
📌 附送每人一小支搓手液💕

2020-03-12
US 安格斯頂級平鐵扒
48小時羊後膝
芝士温泉蛋大啡菇
草莓比利時窩夫配意大利雪糕
  • 芝士溫泉蛋大啡菇
2020-03-13 26 瀏覽
朋友介紹呢間餐廳又抵食又好味咁岩同朋友farewell就去一試啦餐廳好鍾意用霓虹燈做裝飾而且餐廳casual得黎又有格調好適合喜歡影相既女士餐廳細細間,係先出去order食物付款再送餐既,感覺好自家小店feel坐得都幾舒服望望menu一d都唔貴絕對係中上環一帶值得支持既餐廳聽聞仲有一間分店,下次去試埋menu唔算多選擇有比較少食到既法式油封鴨脾份量足,有兩隻脾脾果然個皮好脆。鴨肉就好嫩滑好勁油香味飲品叫左熱情芒果特飲顧名思義就係熱情果同芒果加梳打好 好 味 但略甜,我自己手多多加左少少水落去中和就岩岩好喇。欣賞小店用紙飲管,支持環保

朋友介紹呢間餐廳又抵食又好味
咁岩同朋友farewell就去一試啦

餐廳好鍾意用霓虹燈做裝飾
而且餐廳casual得黎又有格調
好適合喜歡影相既女士
餐廳細細間,係先出去order食物付款
再送餐既,感覺好自家小店feel

坐得都幾舒服
望望menu一d都唔貴
絕對係中上環一帶值得支持既餐廳
聽聞仲有一間分店,下次去試埋

menu唔算多選擇
有比較少食到既法式油封鴨脾
份量足,有兩隻脾脾
果然個皮好脆。鴨肉就好嫩滑
好勁油香味

飲品叫左熱情芒果特飲

顧名思義就係熱情果同芒果加梳打
好 好 味 但略甜,我自己手多多加左少少水落去中和
就岩岩好喇。
欣賞小店用紙飲管,支持環保