2020-05-27 27 瀏覽
依排同女朋友鐘意去中上環尋找隱世美食,因為鍾意嗰邊嘅街道四通八達,每條街都有靚裝修嘅特色餐廳,最後去到孖沙街嘅時候,就畀呢間我愛慢煮嘅門面燈光吸引咗,決定入去一試睇一睇個餐牌,種類選擇多之餘,價錢都十分抵食,平均百零蚊就有一個主菜,連prime grade既靚牛扒都係一百蚊多啲先點個炸蕃薯條配上黑松露醬,外表炸得鬆脆,內裏鮮甜軟熟,非常好食然後叫咗個48小時羊後膝,絕對係心機之作。經過長時間嘅慢煮,入面嘅肉質非常鮮嫩多汁,外表香脆好味叫咗個平時好少食嘅法式豬鞍架,估唔到煮得非常入味,每一下咬落去都有爆汁嘅感覺總括而言,兩個人食埋單三百蚊到,呢個價錢係其他嘅西餐廳未必做到,絕對係好味抵食之選

2020-05-27 46 瀏覽
喺上環返過工,就知道呢度好多嘢食🤤🤤今日下晝就同男朋友嚟到💛我愛慢煮食嘢,可能因為過咗lunch hour,餐廳都無咩人,亦唔需要等位。一入去,店員先請我哋叫嘢食再坐低,我哋就叫咗兩個set lunch。🌿牛板腱扒(平鐵) $100牛板腱扒即係牛肩胛內側的部位,而每一隻牛大概只有兩公斤的板腱。因為烹調手法係慢煮,所以牛板腱扒調味唔多,令客人可以品嘗到肉嘅原汁原味。牛扒肉汁豐富,不過近白筋位置嘅肉比較難咬,我哋最後都無成塊食哂。🌿法式油封鴨脾$60 鴨脾嘅皮脆口,而肉面滿有油脂,質地偏乾,但鴨味濃郁,整體唔錯。反而值得一讚嘅係配菜同薯條:雖然係配菜,但生菜爽脆,而薯條就香脆,再配蛋黃醬一齊食非常滋味。不過呢度嘅鮮奶咖啡真係唔太好飲,因為要加$15 ,對個咖啡會有啲期望,點知大失所望:杯咖啡本來已經冇咩咖啡味仲要太多冰,淡上加淡😢😢🌿小結:相比之下,油脾嘅味道同口感較為出色,配菜亦不錯,作為午餐份量啱啱好。除咗牛扒餐,其實其他喺中上環地區嚟講都算抵食。餐廳環境乾淨,設計係工業混西餐廳嘅風格,外面亦有塗鴉牆可以打卡。如果下次有機會喺夜晚再嚟,會試試佢嘅蕃薯條同菠菜苗。

🌿牛板腱扒(平鐵) $100

🌿法式油封鴨脾$60

法式油封鴨脾

🌿小結:

法式油封鴨脾
  • 法式油封鴨髀
2020-05-27 28 瀏覽
之前食過太子既慢煮XX, 又平又好食, 今次黎到上環, 再度支持黃店!MENU 一版非常簡單, 有肉有配菜, 但pasta/pizza就無啦, 2個人食就夠, 多人share會少d選擇~叫左1個flat iron, 豬肋骨, 蕃薯條, 芝士波菜, 同埋2個野飲都係3百幾蚊, 好抵呀!flat iron比我想像中大塊, 切開有驚喜! 果個粉紅色令我諗起係英國食過既flat iron, 味道相當好, 肉質有彈性又唔韌, 肉味又濃, 真係好高質! 豬肋骨好大舊, 好厚肉, 不過係相當淋!!!另外配菜同飲品都做得好好, 推介!!

味道相當好, 肉質有彈性又唔韌, 肉味又濃, 真係好高質!

2020-05-26 970 瀏覽
先前於上環普慶坊 , 已品嚐過一次 , 及後在孖沙街這一間再返啅一次首先普慶坊離地鐵站較遠, 要行一段長路,最後上長命斜及樓梯才到 , 而孖沙街只出地鐵站1分鐘就到達兩間裝修風格及餐牌均大致相同 , 也是走輕工業風佈置 , 同時也是黃店, 各類文宣標貼滿牆大抵分為兩層,地下廚房外只有4張枱左右, 二樓也不過10張枱,目測只容納約不過50人今次點的主菜是  安格斯頂級平鐵扒($118) 及 法式豬鞍架($138)牛扒估計有200-250g , 約為7成熟 , 油脂肥肉分佈均勻 , 未入口已知非下價貨色 , 肉質嫰滑不淋 , 牛香四溢 , 完美地鎖住了肉汁,一切開滿是牛肉汁豬鞍有兩大塊,一塊肥肉位置較多 , 外層沒有燒得過份 , 好香口另仲有order 芝士溫泉蛋大啡菇 ($36 x 2), 完全沒令人失望 , 溫泉蛋芝士極夾 , 菇非常大如同手掌size最後甜品 草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕($38) 及 慢煮白酒菠蘿配意大利雪糕 ($38)白酒菠蘿特別多汁 , 白酒味適中 , 雪糕球雖不太大, 但採用非一般下價雪糕窩夫有兩層 , 鬆軟得宜 , 雪糕為綠茶味非常好味如果經開上環會優先考慮
窩夫有兩層 , 鬆軟得宜 , 雪糕為綠茶味非常好味
如果經開上環會優先考慮再次到訪
2020-05-25 52 瀏覽
上次食過我愛慢煮上環另一分店覺得幾好食,今次收工就約朋友去近地鐵站嘅孖沙街分店。我地今次被安排係樓上座位,上面既decoration無下面同門口咁多,不過有cute cute 連豬陪住食dinner。.收工又點可以無啤酒呢! 我地叫左兩枝啤酒 - 比利時紅桑子啤 ($45) 同紐西蘭黃金愛爾Get Lucky啤 ($48)。我比較鍾意紅桑子啤,因為倒出黎系粉紅色,飲落係偏甜,好啱女仔飲! Get Lucky個枝味道似係帶有淡柚子味既啤酒。有啤酒又點可以無送酒小食呢!!! 我地叫左炸蕃薯條($28) 同牛油卡真蝦仁串 ($36)。炸蕃薯條一兜份量對兩個人黎講啱啱好,唔會食得太多太熱氣haha,蕃薯條炸得香口,入口香脆,唔會食到成口油既感覺,配黑松露醬食味道層次更豐富。牛油卡真蝦仁串牛油味濃郁,蝦肉夠彈牙,唔會燒到好乾身,用黎送酒都幾match。黎到呢到一定要食肉,我地叫左兩份肉,分別係法式油封鴨髀($118) 同 安格斯頂級西冷牛扒 ($138)。法式油封鴨髀一份有兩隻髀,我同朋友一人一隻,啖啖肉,好正。鴨髀鴨味香濃,連皮食都唔會覺得好油膩,鍾意食鴨既朋友一定要試下。西冷牛扒我地叫左細s

法式油封鴨髀
西冷牛扒我地叫左細size,比我想像中大塊,對兩個女仔黎講我覺得足夠。牛油油份足,所以煎完非常有牛味! 牛扒外層煎得香口,內層肉質軟腍 juicy,唔會好硬,值得推薦俾大家!
安格斯頂級西冷牛扒
2020-05-20
安格斯頂級西冷牛扒
  • 法式油封鴨脾
  • US安格斯頂級西冷牛扒(小)
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥩 𝕌.𝕊. 𝔸𝕟𝕘𝕦𝕤 ℙ𝕣𝕚𝕞𝕖 𝔽𝕝𝕒𝕥 𝕀𝕣𝕠𝕟 𝕊𝕥𝕖𝕒𝕜 ℍ𝕂𝔻𝟙𝟙𝟠 @The Hangout Corner 🌟 我愛慢煮《👽食神大媽食牛扒》.⠀👽 大媽絕對推薦呢間隱世好味餐廳!大家一定要試一次!👍👍👍.大部分人都會有一個普遍認知,以為定價唔高、裝修樸素,就代表系大眾化,因此質量應該都會屬於普通。但系大媽話你知,呢個世界會有驚喜、清泉、良心老闆架嘛,呢間餐廳就絕對系顛覆大部分人嘅認知嘅隱世好味道啦!😌.餐廳無別緻嘅裝修擺設,但絕對企理乾淨。客人自己行去前台點餐、取餐具,而美食就會由餐廳送到你台面。餐廳一大特色就系大部分主菜都系用慢煮手法烹調,有別於一般不外乎煎炒炸焗嘅處理手法。👨🏻‍🍳.💁‍♀️ 今次大媽介紹嘅推薦菜色就系呢份牛牛Flat Iron!由於部位本身原因,一般大媽以往食嘅都會較韌,但呢份絕對可以用驚艷黎形容!😱 大媽實在贊不絕口!佢真系完美地保留肉汁、外皮酥脆、調味適中、份量更系十足!再加上呢個價格定位,絕對系物超所值!😍🤣❤️ 大家有機會,一定一定一定要試!..📍 上環孖沙街15-17號孖寶樓地鋪⠀☎️ +(8

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
.⠀
👽 大媽絕對推薦呢間隱世好味餐廳!大家一定要試一次!👍👍👍
U.S. Angus Prime Flat Iron Steak

📍 上環孖沙街15-17號孖寶樓地鋪⠀
☎️ +(852)2446-3383
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
5 分鐘 (堂食)
2020-05-22 26 瀏覽
-約咗b2b朋友去update 下結婚進度順便懲罰下黃店去左【我愛慢煮】上環孖沙街分店顧名思義以慢煮為主🐮安格斯頂級平鐵板 $118好有質素嘅Flat iron ,可能用咗慢煮手法,肉質鮮嫩😍🐷法式豬鞍架 $138除咗同flat iron 一樣鮮嫩同多汁,而且用慢煮手法好帶出到香料香味🌽墨西哥粟米花 $28呢個係全班最有驚喜嘅菜式🤩佢燒到條平平無奇嘅粟米金黃色閃閃發亮,仲整得好好食😍😍😍一定必食Overalll 呢間慢煮比起其他慢煮餐廳,cp 值更高,可以再encore
約咗b2b朋友去update 下結婚進度順便懲罰下黃店
去左【我愛慢煮】上環孖沙街分店
顧名思義以慢煮為主
🐮安格斯頂級平鐵板 $118

🐷法式豬鞍架 $138

🌽墨西哥粟米花 $28
呢個係全班最有驚喜嘅菜式🤩

2020-05-21 15 瀏覽
今晚去咗上環一間小店💁🏻‍♀️佢哋專門做慢煮食物,所以食物肉質特別滑同juicy🤗低溫慢煮令食物營養鎖住係食物中,冇大火高溫煮食咁容易破壞食物營養💯-我地叫左3️⃣個main course🔸US安格斯頂級西冷牛扒🔸🥩牛扒因為慢煮關係冇得揀幾成熟,但切開牛扒粉紅色,入口淋軟,牛味正!-🔸法式油封鴨髀🔸法式油封鴨髀因為慢煮關係,所以唔會炸到乾晒,咬開香脆嘅外皮,裡面啲肉仲係juicy嘅~-🔸蜜糖香草烤雞鎚🔸本身🍗雞髀肉已經滑,再用慢煮烹調方式就更滑!-Side dish方面,叫左牛油真蝦仁串🦐、芝士忌廉菠菜苗🥬、炸番薯條🍠細細碟,似西班牙tapas食法,特別推介炸番薯條配埋個松露蛋黃醬,超正!🤤-🍨甜品叫左鹹焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕🍫草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕🧇仲叫左荔枝接骨木花特飲同水果茶🍹-值得一讚係呢度非常抵食,我地3個人食左咁多野先至$600埋單,仲要冇加一😍睇得出呢間食店係由一班有heart❤️嘅年青人經營,佢哋對食物質素有一份堅持,所以我都會再黎幫襯!
今晚去咗上環一間小店💁🏻‍♀️
佢哋專門做慢煮食物,所以食物肉質特別滑同juicy🤗

我地叫左3️⃣個main course
🔸US安格斯頂級西冷牛扒🔸
🔸法式油封鴨髀🔸

🔸蜜糖香草烤雞鎚🔸
本身🍗雞髀肉已經滑,再用慢煮烹調方式就更滑!

仲叫左荔枝接骨木花特飲同水果茶🍹
2020-05-20 721 瀏覽
環境:👍👍👍👍👍服務:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😍😍😍😍😍影相:📸📸📸📸Encore:90%📝進入前要度體溫📝免加一➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖估吾到段段一年時間「我愛慢煮」普慶坊就係附近孖沙街開左分店即刻去馬止下渴先🙈.🔸環境裝修貫徹工業風大大個霓虹燈甚係搶眼每位客人要先係樓下落單及後店員將食物送上🥰.🔸餐牌餐牌當然以慢煮菜式為主亦有side dish,甜品,特飲同特色啤酒供應.🔸法式豬鞍架 經多個小時慢煮而成嘅法式豬鞍架豬味濃郁且不帶半點豬臊味慢煮嘅方式令到豬鞍可以保持充足嘅水份肉質更為鬆軟,口感更為嫩滑只係簡單灑上少少調味料,已經好入味!.🔸芝士忌廉菠菜苗菠菜苖上面落左大量芝士烤焗後芝士呈半溶狀態,芝味非常濃郁😍水份充足嘅菜苗,啖啖都富有芝士香架😋.🔸墨西哥粟米花 呢個粟米花,食左絕不後悔😎粒粒粟米都好晶瑩又好有水份淋上墨西哥醬汁酸甜中帶點微辣最緊要係一咬滿口都係粟米嘅甜香,仲好Juicy😍.🔸蜜糖香草烤雞鎚 本以為四隻雞鎚應該吾係好多點知每隻雞鎚都好大隻,食抵食👍調左味嘅雞鎚經烤焗後已經相當入味皮脆而肉嫩滑,更帶微微蜜糖香吾會過於搶味🥰.🔸紅酒梨配雪糕 雪梨用紅酒釀製,原隻梨都染上左紅酒

環境:👍👍👍👍👍
每位客人要先係樓下落單
及後店員將食物送上🥰

🔸餐牌
餐牌當然以慢煮菜式為主
亦有side dish,甜品,特飲同特色啤酒供應

🔸法式豬鞍架
經多個小時慢煮而成嘅法式豬鞍架
豬味濃郁且不帶半點豬臊味
慢煮嘅方式令到豬鞍可以保持充足嘅水份
肉質更為鬆軟,口感更為嫩滑
只係簡單灑上少少調味料,已經好入味!

🔸芝士忌廉菠菜苗
菠菜苖上面落左大量芝士
烤焗後芝士呈半溶狀態,芝味非常濃郁😍
水份充足嘅菜苗,啖啖都富有芝士香架😋

🔸墨西哥粟米花
呢個粟米花,食左絕不後悔😎
粒粒粟米都好晶瑩又好有水份
淋上墨西哥醬汁
酸甜中帶點微辣
最緊要係一咬滿口都係粟米嘅甜香,仲好Juicy😍

🔸蜜糖香草烤雞鎚
本以為四隻雞鎚應該吾係好多
點知每隻雞鎚都好大隻,食抵食👍
調左味嘅雞鎚經烤焗後已經相當入味
皮脆而肉嫩滑,更帶微微蜜糖香
吾會過於搶味🥰

🔸紅酒梨配雪糕
雪梨用紅酒釀製,原隻梨都染上左紅酒色
可見啖啖都帶紅酒香再配上雲尼拿雪糕,一流😘

🔸荔枝接骨木花特飲。朱古力咖啡
想飲得清淡又Fresh,可以揀接木花
仲有粒原隻荔枝做點綴呢💕
朱古力咖啡好香濃,亦吾會令我失望
2020-05-17
2020-05-19 25 瀏覽
最近去左我愛慢煮食飯,我去到門口見到佢霓虹燈好搶眼👀.既然餐廳名叫得做我愛慢煮,主打菜式當然係慢煮啦,Main我地就叫左以下呢啲🤗.蜜糖香草烤雞鎚 🍖- 呢個推介必點呀,慢煮方式煮到雞肉剛熟,令到肉質超嫩滑,蜜糖香草🌿調味都正👍🏻.法式油封鴨髀 🦆- 一諗鴨髀就會諗起Duxx & Wafxxx ,不過我一般呢間,因為覺得鴨肉太乾🙈,但係呢度用慢煮就冇左呢個問題.安格斯頂級西冷牛扒 🥩- 可能因為係慢煮嘅關係,所以冇得自己搵幾多成熟,成品大慨係medium well嘅熟成度,相信如果可以做到medium嘅話,肉質會更嫩滑😊.Side就叫左牛油卡真蝦仁串🍤,芝士忌廉菠菜苗🌿同炸番薯條🍟,炸番薯條推介呀,炸到香脆但唔熱氣,番薯🍠比薯條更甜,好味😋.最得當然唔少得甜品啦,叫左鹹焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕🍫同草莓醬比利時窩夫🧇配意大利雪糕🍨,brownie輕輕焗過先上碟,微熱再架少脆嘅外皮正,如果有埋vanilla icecream一定會更正🤤
最近去左我愛慢煮食飯,我去到門口見到佢霓虹燈好搶眼👀

2020-05-18 14 瀏覽
上環一帶有好多高質小店,不過真係要捐窿捐罅。平日接老婆放工,佢話要帶我食好西。我哋兩個人無訂位,等左大概十五至二十分鐘就有位。如果有計劃幫襯嘅,最好訂定位,因為佢間鋪好細,我哋入座之後都有唔少人黎試Walk in但唔成功。串燒蝦普普通通,蝦嘅Size唔算大,份量亦唔算多,試過就好了。粟米控表示個粟米同個醬都好好食!特別係個醬酸酸甜甜勁開胃。唯一缺點係原條上好難handle😂碎件上會比較好入口。露筍都幾嫩,但調味偏咸。呢個羊後膝真係食到我哋lamlam脷,帶有小小羊羶味,羊肉極之嫩滑,我一度懷疑自己係咪食緊羊,真係好好食!芝士菠菜苗,我哋都係得意嗌,芝士味都幾濃,但啲貼近碗邊嘅葉面係已經乾晒,試一次就夠😂其實仲有好多扒類未試到,下次再戰!

露筍都幾嫩,但調味偏咸。
慢煮羊後膝

其實仲有好多扒類未試到,下次再戰!
20 分鐘 (堂食)
慢煮羊後膝
2020-05-17 28 瀏覽
以慢煮為主題既西式小店,慢煮呢隻字通常都隱含咗貴既意思😆,不過呢間餐廳係走平民價路線💰🥰👍🏼,雖然食物款式選擇唔多,但大眾化既食物都有,價錢仲好親民🤗。餐廳裝修走工業風,內裡擺設好有特色,分了上下兩層,座位唔多,但位置都好舒適闊落,上層比較開揚有空間感,下層則有開放式廚房,更有連儂牆💛。.🍖48小時羊後膝💲138成隻羊膝內外肉質都勁嫩滑🤤,慢煮過果然係唔同啲!一啲羊既x味都冇💕只有勁香既羊肉味😋。.🐷美式煙烤豬仔骨💲118有4支豬仔骨,肉既比例都算多,醬汁惹味😋,肉質較軟腍。.🥬燒露筍苗💲28🍄芝士温泉蛋大啡菇💲36/隻上菜既時候有少少凍,温泉蛋半生熟流心😋,大啡菇好juicy好香,因爲冇咩温度既關係,芝士冇溶😂。.🥞草莓比利時窩夫配意大利雪糕💲38賣相吸引、價錢超抵🤑,有3件窩夫+1球雪糕!窩夫上菜時熱烘烘的,做到外面邊皮香脆,內裡煙韌既效果,性價比好高💕。

🍖48小時羊後膝💲138
🐷美式煙烤豬仔骨💲118
有4支豬仔骨,肉既比例都算多,醬汁惹味😋,肉質較軟腍。
🥬燒露筍苗💲28
🍄芝士温泉蛋大啡菇💲36/隻

🥞草莓比利時窩夫配意大利雪糕💲38
2020-05-12
  • 48小時羊後膝
  • 草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕
2020-05-15 431 瀏覽
上個月和朋友去行完PQM後,去左依間同樣在上環的普慶坊分店食,美味難忘事後朋友話又想encore。今晚去番近MTR 依間新店食,水準不俗好味依然。炸蕃薯條 $28入口香甜唔油膩,脆卜卜的口感令人食上癮,想必是佐酒解口痕的必食之選。牛油卡真蝦仁串 $36蝦仁六隻爽口彈牙,牛油和蒜粉調味煎得香口,味道滿分。芝士溫泉蛋大啡菇 $36半溶的芝士片蓋住溫泉蛋,疊在厚肉的大啡菇上,一刀劏開蛋汁流出,見到仲唔流晒口水咩~墨西哥粟米花 $28粟米原條上,塗滿牛油芝士粉非常美味可口,拎上手比較論盡,最後都係切粒食好。美式煙烤豬仔骨 $118大大件肉質嫩,BBQ醬汁勁多,味道唔錯。法式油封鴨髀 $118鴨髀兩隻賣相靚仔,和朋友每人一隻開心食。鴨皮薄肉質嫩油脂少,食落唔油膩亦唔羶,啖啖肉口感非常滿足。無醬汁就咁食有啲寡,自行加了茄汁,味道出奇地夾幾好味。慢煮白酒菠蘿配意大利雪糕 $38新鮮大片的菠蘿滲透了白酒香果味突出,加上薄薄的焦糖提昇甜度,搭埋雲呢拿雪糕冷熱交融,合起雙眼就是一種享受。

今晚去番近MTR 依間新店食,水準不俗好味依然。

炸蕃薯條 $28

牛油卡真蝦仁串 $36
蝦仁六隻爽口彈牙,牛油和蒜粉調味煎得香口,味道滿分。

芝士溫泉蛋大啡菇 $36
芝士溫泉蛋大啡菇

墨西哥粟米花 $28
粟米原條上,塗滿牛油芝士粉非常美味可口,
墨西哥粟米花

拎上手比較論盡,最後都係切粒食好。

美式煙烤豬仔骨 $118
大大件肉質嫩,BBQ醬汁勁多,味道唔錯。
美式煙烤豬仔骨

法式油封鴨髀 $118

慢煮白酒菠蘿配意大利雪糕 $38

2020-05-12
5 分鐘 (堂食)
芝士溫泉蛋大啡菇
美式煙烤豬仔骨
2020-05-11 31 瀏覽
等待朋友下班,摸摸杯底聊聊天,慢煮,真的是一個不錯的選擇🤣🤣🤣法式豬鞍架~豬味很濃,肉質鬆軟,油脂分佈頗密,吃起來有很滿足的油脂,在口內徘徊😍😍😍安格斯頂級平鐵牛扒~生熟度剛好,大幾5成熟左右,一點也不韌,牛味都很重😎😎草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕~窩夫略甜,但很好吃,雪糕很滑很creamy😍😍慢煮白酒菠蘿配意大利雪糕~菠蘿上面有一層燒過的焦糖,甜甜脆脆焦糖加上菠蘿的juicy,真係好正😍😍青檸薄荷梳打~清新的飲品,剛好中和肉類的油脂感泰國象啤~不是很多地方能喝😈😈要飲普慶坊都有一間分店,都是在上環,環境更寧靜😍😍

青檸薄荷梳打~清新的飲品,剛好中和肉類的油脂感

泰國象啤~不是很多地方能喝😈😈要飲

普慶坊都有一間分店,都是在上環,環境更寧靜😍😍

2020-05-10 37 瀏覽
今次同朋友們想揀西式,用openrice訂檯功能,可以唔駛打電話去訂位,又唔驚walk-in 要等位。今次揀左呢間試試,餐廳職員安排近門口一張檯,後來叫我樓上坐,因廚房油煙(感覺貼心)。揀好食物落樓下點菜及付款。點左(中)安格斯牛排;沙律;露筍苗;芝士溫泉蛋大啡菇;豬鞍架;牛油蝦仁及2杯飲品,期待食物到來!但即時感到有點失望,份量比想像中細份。味道沒有驚喜,非常普通。牛排黎到個底配菜,原來係我地點既露筍苗;大啡菇變左小啡菇最後食完野,諗住可以傾下計,當時坐位未有滿座,但被通知夠鐘,原來有限時90分鐘!入座前沒有通知!
;大啡菇變左小啡菇
安格斯牛排;芝士溫泉蛋大啡菇;牛油蝦仁