真係勁隱世嘅文青小店❤️西餐  飲手工啤勝地❤️呢間係朋友介紹嘅餐廳,地理位置真係比較隱蔽,我諗好多人都係特登睇到好多好評而走上來食❤️其實比起上環站,西營盤站A1 出口落會比較近。行咗好多斜路先上到黎,但無論係食物質素定裝修格調都超級抵😍 佢有勁多勁多特別味嘅手工啤😍😍😍非常心心眼!!!!!而且所有扒嘅價錢都係百零蚊有找。平民價錢高級格調同食物質素。我哋對酒唔係特別有研究,所以都唔敢喺度獻醜XDDDDD但我哋叫咗兩種比較特別味道嘅手工啤一個係焦糖橙味 $45 一個係香蕉啤 $35。焦糖橙味個枝比較重啤酒味,每次入口都有好淡嘅焦糖味。香蕉啤係第一啖飲到有香蕉味,之後再飲都有啲似香檳,咁佢酒精濃度都比較低的。 豬仔髀 $12X有啲酸酸甜甜嘅醬汁,豬仔脾肉同脂肪比例超級一流😍😍😍完全唔會好似平時咁覺得食到好肥膩,廚師揀料冇得彈✌🏼✌🏼西冷扒(小份量)$13X 佢有成隻碟咁大塊,呢個價錢真係好抵好抵係配上香草味,塊扒都好鎖汁,但個人來講,我覺得可以在生少少👅 不過依家都已經好正✌🏼❤️💦最後一定要大推呢個菜苗焗芝士$35佢啲菜係冇用水整熟過,完全食得出係純粹同啲芝士一齊焗,所以啲菜好脆好Fresh,
真係勁隱世嘅文青小店❤️
西餐  飲手工啤勝地❤️

呢間係朋友介紹嘅餐廳,
其實比起上環站,西營盤站A1 出口落會比較近。

行咗好多斜路先上到黎,
但無論係食物質素定裝修格調都超級抵😍

佢有勁多勁多特別味嘅手工啤😍😍😍
非常心心眼!!!!!
而且所有扒嘅價錢都係百零蚊有找。
平民價錢高級格調同食物質素。

我哋對酒唔係特別有研究,
所以都唔敢喺度獻醜XDDDDD
但我哋叫咗兩種比較特別味道嘅手工啤
一個係焦糖橙味 $45 一個係香蕉啤 $35。

焦糖橙味個枝比較重啤酒味,
每次入口都有好淡嘅焦糖味。

香蕉啤係第一啖飲到有香蕉味,
之後再飲都有啲似香檳,
咁佢酒精濃度都比較低的。

豬仔髀 $12X
有啲酸酸甜甜嘅醬汁,
豬仔脾肉同脂肪比例超級一流😍😍😍
完全唔會好似平時咁覺得食到好肥膩,
廚師揀料冇得彈✌🏼✌🏼

西冷扒(小份量)$13X
佢有成隻碟咁大塊,呢個價錢真係好抵好抵
不過依家都已經好正✌🏼❤️💦

最後一定要大推呢個菜苗焗芝士$35
佢啲菜係冇用水整熟過,
完全食得出係純粹同啲芝士一齊焗,
所以啲菜好脆好Fresh,
再加埋少少煎窿左嘅芝士同用咗嘅芝士,非常之夾😍😍😍
如果有下次,會叫多一碟😍
因為佢只係$35 ,所以份量都唔會太多,
少食多滋味👅

仲有,都想試多啲唔同嘅手工啤!
以手工啤來講,呢間餐廳真係超級抵。。。omg
2019-10-19 78 瀏覽
這間餐廳主推慢煮菜式, 餐牌上有一系列小食、主菜、飲品供應。假日來這裏還可以喝一杯啤酒, 再配一款肉類吃。小食方面, 我們點了雜菜沙律、墨西哥粟米花、燒蘆筍苗。墨西哥粟米花🌽是原條燒的, 粟米幾鮮甜。它是搽上醬汁然後燒的, 酸酸甜甜, 味道幾特別, 旁邊亦附上少量沙律菜。主菜方面, 我點了48小時羊後膝。羊架吃得多, 羊後膝還是第一次吃呢!它的外型有點兒像豬手, 表層煎至微微焦脆, 有少少香料味, 味道幾惹味的~ 羊肉肉質鮮嫩, 幾juicy, 一點兒也不乾身, 沒有羊膻味, 是一個不錯的慢煮菜式。

2019-10-19
  • 牛油炒露筍苗
2019-10-17 45 瀏覽
今天过来吃牛排🥩普庆坊还是第一次来,没想到还有这么有特色的小巷。小店也装修得很舒服😌适合住在附近的朋友过来觅食。已经是第二次光顾啦,上次是在孖仔街的店。这次特意点了上次没有吃过的东西。炸薯条🍟绝对值得一试,我仔细研究一下,其实他用的是红薯🍠,所以,本身薯条就有甜味了。加上黑松露和黄油作为调料,一口吃下去,味道很丰富。现在好多有特色的餐厅都会用黑松露作为薯条的调料,我自己也很接受这个味道。牛排更不用说了,鲜嫩多汁,美好入味。用刀切开,肉的汁水就自己流出来,加上调味料和蒜,口感细腻饱满。而且分量很足!我还特意点了两个温泉蛋,解解腻。之后的甜品也是金典。烧菠萝🍍配雪糕🍦!一顿饭自己搭配,营养丰富,幸福美满

我还特意点了两个温泉蛋,解解腻。
2019-10-17 35 瀏覽
西環碼頭出名景靚 而西環既大街小巷出名多打卡cafe 我愛慢煮係西環小巷入面可以打卡又可以有好野食既一間餐廳😍餐廳冇套餐 得單點..而我地揀左安格斯頂級西冷牛扒(中)+兩配菜(炸蕃薯條&芝士忌廉菠菜苗)+手工啤酒&水果茶配菜兩款都超出色🤤炸蕃薯條好重蕃薯味 唔會炸完好油 但依然好脆!另外芝士忌廉菠菜苗忌廉味偏淡 但芝士好足料 食落好夾 唔會好膩👍🏻牛扒黎講算唔差 中等分量兩個人食都夠飽 同埋員工會切好先比客人食 都幾特別😂岩晒我呢啲懶人 貼心到我有啲驚喜🥰而手工啤酒種類都多 啤酒愛好者可以試試!甜品方面值得一試!價錢平 質素高 外觀仲要好吸引 打完卡仲可以嘆下甜品 超正🤤窩夫好脆 啲醬唔會好甜 加埋雪糕一齊食 完美😳

2019-10-16 87 瀏覽
來到東華醫院附近 想找點東西食發現這家西餐門面兩旁有龍及虎在兩旁 牠們挻威猛的模樣😏餐廳環境挻涼快 坐位也挻多的 我們坐了最裡面Tea Time時間食什麼好? 先來一份沙律做餐前小食然後再一人一份正餐吧 大約十分鐘就上齊菜式了·牛板腱扒(平鐵)配薯條 HKD$100 ·法式油封鴨脾配薯條HKD$60 ·煙三文魚鮮茄沙律HKD$60·凍水果茶 HKD$0·熱鮮奶咖啡 HKD$15(跟餐價)食物素質挻不錯 份量也算多的 最平由HKD$50起原本在想食油封鴨會否很油膩? 但食落去肉質鮮嫰不會有油膩感覺有驚喜 因為以前其他感覺不好價錢一般價位 午餐選擇也有十多款挻不錯的感覺處於隱世小巷 在東華醫院轉彎就會看到 很近的位置

來到東華醫院附近 想找點東西食發現這家西餐

·牛板腱扒(平鐵)配薯條 HKD$100

·法式油封鴨脾配薯條HKD$60

·煙三文魚鮮茄沙律HKD$60

·凍水果茶 HKD$0

·熱鮮奶咖啡 HKD$15(跟餐價)

食物素質挻不錯 份量也算多的 最平由HKD$50起
原本在想食油封鴨會否很油膩? 但食落去肉質鮮嫰
不會有油膩感覺有驚喜[得意] 因為以前其他感覺不好[流泪]
價錢一般價位 午餐選擇也有十多款挻不錯的感覺
處於隱世小巷 在東華醫院轉彎就會看到 很近的位置

2019-10-08
15 分鐘 (堂食)
2019-10-13 74 瀏覽
星期日下午,二人去上環到處漫遊,去到一間叫做Hangout corner我愛慢煮,行入去環境,裝修同音樂都幾舒服自在,都幾鬆動,咁就坐低食少少野啦分享下叫左啲咩食先😻US安格斯頂級平鐵扒Flat iron唔算係一個常見既部位,咁都想試下慢煮出黎既flat iron會係咩感覺,整體都幾好,表面都幾香,切開塊扒入面都keep到好juicy, 一d都唔乾身,flat iron雖然比起西冷係較平既位置,油脂較少,係一個較為輕盈既選擇香草丹麥烤雞食烤雞有時好怕烤到乾哂身,但係慢煮方式可以keep到入面既肉汁,而表面烤完都有一種少少脆同有少少蜜糖同香草味,size其實都幾大,一個人食完都飽飽地芝士温泉蛋大啡菇值得一試,菇味好香同埋keep 到水份,配合埋芝士同温泉蛋十分之夾仲叫左青檸薄河特飲、荔枝接骨木花特飲好清新 配答好有心思會再帶朋友去!

分享下叫左啲咩食先😻

US安格斯頂級平鐵扒

芝士温泉蛋大啡菇

仲叫左青檸薄河特飲、荔枝接骨木花特飲
好清新 配答好有心思

• 芝士溫泉蛋大啡菇
  • 荔枝接骨木花特飲
  • 澳洲檸檬青檸特飲
2019-09-24 99 瀏覽
驚喜的午餐今日星期五同同事一齊出去食LUNCH, 行行下, 行到一間裝修幾特別的餐廳,入到去見到我愛愎煮的牌匾, 先知原來有其他分店, 之前好似係孖沙街見過一次,好, 今次就入去試下一睇MENU,輕食食物為主, 亦都有意粉我同同事就選擇了一人一碟意粉+黑松露蕃薯條同同事傾左一陣野食就黎啦呢個係我叫的肉醬意粉, 意粉的軟硬度適中我最怕太硬的意粉這個正我心意同事的意粉因為佢太餓所以無俾我影佢就食左...再黎就係黑松露蕃薯條蕃薯條有別於一般的薯條比較健康,亦都可口, 再配黑松露醬很重的黑松露就出黎令我忍唔住手不停咁食餐單其實重有好多野飲, 有手工啤, Cocktail 同埋特飲可惜黎食野個時係午餐, 無試下D酒精飲品
驚喜的午餐
好, 今次就入去試下

一睇MENU,
輕食食物為主, 亦都有意粉

我同同事就選擇了一人一碟意粉+黑松露蕃薯條

同同事傾左一陣野食就黎啦

呢個係我叫的肉醬意粉, 意粉的軟硬度適中
我最怕太硬的意粉
這個正我心意

同事的意粉因為佢太餓所以無俾我影佢就食左...

再黎就係黑松露蕃薯條
蕃薯條有別於一般的薯條比較健康,
亦都可口, 再配黑松露醬
很重的黑松露就出黎
令我忍唔住手不停咁食

可惜黎食野個時係午餐, 無試下D酒精飲品
2019-09-20
2019-09-24 76 瀏覽
今日朋友生日黎到上環見到鋪面裝修不俗就同朋友行入去試下, 鋪內座位不多, 菜單有不少食物, 同朋友選了薯條, 粟米同意粉, 食物黎到時賣相不錯, 味道亦相當好食去到還未開門, 5分鐘後就有人開門中西合壁的設計, 牆上掛上了義薄雲天的霓虹燈重有寫了我愛慢煮的牌匾裝修上真的花了點心思入到鋪內因剛開門, 所以無人但座位都算大, 環境都算舒服等左一陣食物終於都黎啦, 先黎一張食物的大合照賣相一流薯條香口, 食落唔會太乾身味道也不俗意粉口感不會太軟或太硬, 適中, 蛋汁撈意粉的味道一流 粟米忘了幫它單獨拍照, 粟米的味道也很好!!!今次的生日飯食完我同朋友都好滿足, 是一間值得回頭的餐廳
食物黎到時賣相不錯, 味道亦相當好食

去到還未開門, 5分鐘後就有人開門

裝修上真的花了點心思

入到鋪內因剛開門, 所以無人

但座位都算大, 環境都算舒服

等左一陣食物終於都黎啦, 先黎一張食物的大合照
賣相一流

薯條香口, 食落唔會太乾身味道也不俗

意粉口感不會太軟或太硬, 適中, 蛋汁撈意粉的味道一流

粟米忘了幫它單獨拍照, 粟米的味道也很好!!!

今次的生日飯食完我同朋友都好滿足,
是一間值得回頭的餐廳
2019-09-24
2019-09-23 248 瀏覽
慢煮工業是我的all time fav❤️,它有姐妹店當然不可放過,在某餐廳折扣app訂位還有八折😍!.誰知道原來它的位置真的很偏僻😢,出地鐵站後走十多分鐘,更要上斜落斜,頓時已經有點後悔🥵。週未七時到達,場內竟是沒有客人🤔,高椅子也坐得不太舒服😖餐牌選擇不算太多,但看起來都不錯。自助式餐飲,不收加一。炸蕃薯條🍟($28)配上黑松露沙津醬味道不錯。但不知怎的薯條太軟😕,口感普通,不香脆,份量也偏少⋯⋯芝士溫泉蛋大啡菇($36)切開竟然沒有流心😭😭!!失望了😞帶點巨無霸酸瓜沙津醬的味道,芝士配大菇,很juicy,不過味道不過不失👉🏻👈🏻。芝士忌廉菠菜苗🥬($32)看上去非常生,不過在熱盤拌了拌就全熟了,剛好,味道也不錯,忌廉很滑順,芝士🧀也邪惡拉絲,不過熟了縮水,變了兩三口就ko了😣⋯⋯法式油封鴨髀🍗($118)比較少見,我和友人對法國嘗過的滋味念念不忘❤️,決定一試。誰知有別我們嘗過的口感,雖是慢煮但是像是煮不透😦,有點靱,不是一絲絲的,也沒有油香,就是普通的焗鴨髀😞。雖然有折後頗抵食,但山長水遠換來失望😕,還是去太子分店開心一點😝

自助式餐飲,不收加一。

芝士溫泉蛋大啡菇

芝士忌廉菠菜苗

法式油封鴨髀

芝士忌廉菠菜苗
2019-09-22 58 瀏覽
近日胃口非常好,星期日與bff上過瑜伽班後,肚子餓得打起鼓來,本來打隨便找家餐廳極速醫肚,但她說有好地方介紹,最後來到「我愛慢煮」。餐廳分了兩層,裝修特別,木製傢俬配草織坐墊,充滿隨性自由感覺。熱情芒果特飲杯內放了大量香甜芒果果肉,配上梳打水,味道微甜,非常清爽消暑。鮮奶咖啡咖啡味很濃厚,帶有奶香,但味道略帶苦澀。雜菜沙律沙律菜很新鮮及爽脆,車厘子香甜,酸酸甜甜,吃後胃口大開。法式油封鴨髀非常抵食,碟上放了2大隻鴨髀,入口充滿香草及燒烤香,鴨髀肉質嫩滑,帶有淡淡鹹香,很惹味。US安格斯頂級平鐵扒牛扒的味道及口感都很像牛舌,軟淋得帶又帶點嚼勁,牛肉肉味突出,入口除了有淡淡香草味外,脂香豐腴,非常甘香。芝士溫泉蛋大啡菇推介!大啡菇上放了芝士及溫泉蛋,口感豐富,層次分明,入口先是芝士奶香,接著是溫泉蛋的濕潤蛋香,最後是濃濃菌香,吃後感覺超滿足。咸焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕Brownie的朱古力味濃濃郁,而且內裏放了果仁,口感豐富,味道不會過甜,配上蜜糖醬,又帶出另一份清甜香味。

熱情芒果特飲

鮮奶咖啡
咖啡味很濃厚,帶有奶香,但味道略帶苦澀。

雜菜沙律
沙律菜很新鮮及爽脆,車厘子香甜,酸酸甜甜,吃後胃口大開。

法式油封鴨髀

US安格斯頂級平鐵扒

芝士溫泉蛋大啡菇

咸焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕
2019-09-22
午餐
2019-09-18 59 瀏覽
呢一兩年係香港好興食慢煮因為以慢煮嘅方式煮可以保留到佢既肉汁同嫩度今次黎到呢間專食慢煮既餐廳挑戰一下呢間餐廳嘅選擇唔算好多主要就係各種既慢煮肉同side dish價錢非常之平民化食個扒都只係百零蚊 抵啦 岩哂D食肉獸今次我哋就叫咗安格斯頂級平鐵排同埋48小時羊後膝黎到個份量就唔算太大細細件 一個人叫一個main可能都未必夠飽但佢個牛扒呢都算幾好食有肉汁之餘個牛味都幾重嘅但係個羊後膝呢 羊味唔算太重 肉係幾嫩滑但佢嘅調味就可以重番少少 食食下覺得差咁少少除此之外 我哋仲叫咗3個side dish分別係芝士溫泉蛋大啡菇 炸蕃薯條同埋芝士忌廉波菜苗 各樣野都不過不失啦係番薯條配左個黑松露醬都唔錯嘅
呢一兩年係香港好興食慢煮

分別係芝士溫泉蛋大啡菇 炸蕃薯條同埋芝士忌廉波菜苗
各樣野都不過不失啦
係番薯條配左個黑松露醬都唔錯嘅

2019-09-16 95 瀏覽
上環一間小店,雖然不顯眼但人氣旺。餐廳以慢煮為主題,慢煮的主食,配菜和甜點都有。1. 48 小時羊後滕 - 慢煮法讓羊肉軟嫩入味又多汁,香草和芥末蓋過剩下的一絲騷味。2. 法式油封鴨髀 - 兩隻慢煮的油封鴨髀為一份,鴨肉的香味很夠,鴨肉很滑很容易切成絲狀,又完全不油膩。份量很夠。3. 芝士溫泉蛋大啡菇 - 只叫了一份,後悔了!(下次會成二)一切開,流心蛋的蛋黃很自然地跑出來。多汁蘑菇+流心蛋+蛋上的一層火槍燒芝士 (配上香料),是味蕾的天堂 4. 慢煮紅酒梨配意大利雪糕 (Matcha Gelato)- 紅酒梨帶有濃厚的酒香,梨肉很軟但能保持其形状,所以口口爆汁。義大利(Gelato)抹茶雪糕口感特別,比美式雪糕更顺滑清爽,能在品嚐每一口紅酒梨之間喚醒味蕾,是一個很巧妙的配搭。5. 慢煮白酒菠蘿配義大利雪糕 - 白酒的香甜襯托著菠蘿得鮮甜,加上菠蘿表面的焦糖,是一道多方面都很特別的甜點。CP值高(不貴),真是一“慢”個讚

份量很夠。

4. 慢煮紅酒梨配意大利雪糕 (Matcha Gelato

CP值高(不貴),真是一“慢”個讚
午餐
  • 芝士溫泉蛋大啡菇
  • 48 小時羊後滕
  • 法式油封鴨腿
  • 白酒慢煮焦糖菠蘿配雪糕
  • 肉桂紅酒慢煮梨配意大利雪糕
2019-09-11 11299 瀏覽
香港人既生活節奏實在太Chur啦,個個都好似分分鐘幾百萬上落咁。有時想靜靜地食下野都唔係咁容易。我就一向祟尚慢活態度,寧願用少陣個腦,都唔好迫得自己咁緊。而上環就有一間人氣熱爆既Cafe「我愛慢煮」,呢到主打唔同以慢煮方式將原材料保留最極緻既原汁原味。近門口已經感覺到最強既氣勢,事關大門旁邊就有兩隻聖獸守護住,其實係店主好鍾意中國書法,所以會見到青龍白虎既壁畫。就連裡面都見到好多中式霓虹燈同埋傳統牌匾既設計,中西合壁,幾有諗頭呀!👇📌US安格斯頂級平鐵扒 - $118👉其實除左肉眼、西冷、牛柳,另外其實仲有平鐵扒係好受歡迎!而呢間餐廳以慢煮烹調製成既肉質的確唔同D,首先色水偏粉紅少少,而慢煮就可以令肉質變得更加鬆軟嫩滑但同時鎖住肉汁,非常好食! 📌48小時羊後膝 - $138👉有牛當然要有埋羊先叫得上食肉獸咖麻!今次嗌左個半後膝試試。經過慢煮烹調,肉質變得軟腍,大部份位置都做到入口即化開既感覺。我鍾意食羊係因為果種濃郁既羶味。呢個羶味我都幾滿意,整體兩款肉性價比都甚高。📌炸蕃薯條 - 28👉有我最鍾意食既炸蕃薯條!餐廳將條條都炸得好脆口,其實蕃薯條比就咁一般既薯條會比較健康,而家既潮流
香港人既生活節奏實在太Chur啦,個個都好似分分鐘
幾百萬上落咁。有時想靜靜地食下野都唔係咁容易。
我就一向祟尚慢活態度,寧願用少陣個腦,
都唔好迫得自己咁緊。而上環就有一間人氣熱爆既Cafe
「我愛慢煮」,呢到主打唔同以慢煮方式將
原材料保留最極緻既原汁原味。近門口已經感覺到
最強既氣勢,事關大門旁邊就有兩隻聖獸守護住,
其實係店主好鍾意中國書法,所以會見到青龍白虎既
壁畫。就連裡面都見到好多中式霓虹燈同埋傳統牌匾既
設計,中西合壁,幾有諗頭呀!👇
📌US安格斯頂級平鐵扒 - $118
👉其實除左肉眼、西冷、牛柳,另外其實仲有平鐵扒
係好受歡迎!而呢間餐廳以慢煮烹調製成既肉質的確
唔同D,首先色水偏粉紅少少,而慢煮就可以令肉質
變得更加鬆軟嫩滑但同時鎖住肉汁,非常好食!
📌48小時羊後膝 - $138
👉有牛當然要有埋羊先叫得上食肉獸咖麻!
今次嗌左個半後膝試試。經過慢煮烹調,
肉質變得軟腍,大部份位置都做到入口即化開既
感覺。我鍾意食羊係因為果種濃郁既羶味。
呢個羶味我都幾滿意,整體兩款肉性價比都甚高。

📌炸蕃薯條 - 28
👉有我最鍾意食既炸蕃薯條!餐廳將條條都
炸得好脆口,其實蕃薯條比就咁一般既
薯條會比較健康,而家既潮流亦都偏向蕃薯條。
我覺得佢地最殺食既識得運用松露醬去配搭,
Staff建議將松露撈埋沙律醬,令成個松露味出哂黎!
相當惹味呀!

📌手工啤 - $38
▪ 比利時三倍麥啤▪甜麥味
▪ 比利時黑啤
▫ 我比較鍾意黑啤果種濃濃既既烘烤麥味,
仲有散發住淡淡咖啡香仲有回甘!
2019-09-10
15 分鐘 (堂食)
  • US安格斯頂級平鐵扒
  • 48小時羊後膝
  • 炸蕃薯條
  • 比利時三倍麥啤▪甜麥味
  • 比利時黑啤
2019-09-08 120 瀏覽
男友在Youtube看到心意意想試,便特意來港島一試。我們共點了:蕃薯條新鮮上枱,很甜很脆,伴碟有黑松露醬和沙律醬。其實醬汁非常香,可惜蕃薯條的蕃薯味已經十分濃,因此點了醬後稍為蓋過了黑松露味,但依然非常好吃!跟男友慢慢吃著等主菜,接著飲料上場:西柚和青檸的配搭頗有趣,清新、解渴、開胃,沒有說驚為天人,但挺解膩。更愛荔枝和接骨木花的組合,接骨木花的清中和了荔枝的死甜,好喝!平鐵扒(Flat Iron)來了。肉質沒有預期的滑腍,接下來的豬鞍更出色:非常雪白的肉色,咬下爽口多汁,調味恰如其分,沒有搶去本來的豬肉香,很喜歡!吃過上面的單點,菠菜苗終於來到,是有點兒失望。不是傳統的樣子,撈勻芝士忌廉來吃,味道仍然有點淡口,重奶香,菠菜吃起來比較像沙律菜的狀態,男友說,下次不必再試這盆菜等菠菜時加點了菠蘿配Gelato作甜品,很喜歡!老實說菠蘿並沒有白酒香,但是很多汁的新鮮菠蘿,表面有焦糖同燒,伴以奶香重的玄米茶gelato,為這頓豐富的午餐劃上完美的句點。這餐人均$220,午餐來說絕對不便宜,但全日同價,因此若果晚上來吃的話,銀包壓力應該感覺會輕省點

炸蕃薯條

跟男友慢慢吃著等主菜,接著飲料上場:

西柚青檸梳打

荔枝接骨木花特飲

平鐵扒(Flat Iron)來了。

平鐵扒

平鐵扒

肉質沒有預期的滑腍,接下來的豬鞍更出色:

豬鞍架

吃過上面的單點,菠菜苗終於來到,是有點兒失望。

芝士奶油菠菜苗

等菠菜時加點了菠蘿配Gelato作甜品,很喜歡!

白酒菠蘿配意大利雪糕

白酒菠蘿配意大利雪糕
  • 加拿大法式豬鞍架
  • 白酒慢煮焦糖菠蘿配雪糕
2019-09-02 106 瀏覽
We arrived around 10 minutes early but the waiter would not let us in even when it was raining heavily outside. So we just waited outside and walked into the restaurant at 5:30pm prompt - that is when they actually start.First thing we were told after we got in was that we had to pay first. We were not told about that some dishes were not available that day until we went to the counter and were trying to order food. Yes we had to serve ourselves there, getting the food ordered or getting the cut
First thing we were told after we got in was that we had to pay first. We were not told about that some dishes were not available that day until we went to the counter and were trying to order food. Yes we had to serve ourselves there, getting the food ordered or getting the cutlery, etc.
We were the only customers there until two ladies came when we were about to leave. Surprisingly, they ordered their food at their table and they were served with hot towels and stuff.
By the way, we ordered one lamb shank and one sirloin steak for main dishes, which both tasted very plain. So again, we went to the counter and got the sauce ourselves. Not even to mention that the mustard was thin like water. We told the waitress about that and she quickly got us some mustard served on the plate.
The only one thing to praise about was the waitress there. I guess she was new there as I saw the waiter we met first coaching her. She was relatively friendlier and more helpful.
2019-09-01
用餐優惠