2020-05-19 80 瀏覽
這天約了幾位朋友在上環聚會,我和太座先找條行山路線,讓筋骨舒展一下,從東走到西,慢步而行,欣賞風景,享受慢活的樂趣。很不容易來到他們介紹的隱蔽的小店,因要遷就要加班朋友,來到時午市已近尾聲,店內仍有人客用膳,餐牌只得一張,價目十分貼地,還要沒有加一。各款食物大致上都包括凍水果茶,天時暑熱,喝一口接一口微甜帶果香的凍茶是令口腔和靈魂都享受,一下子,暑氣和悶熱都消失了!每人點一款,大家分享,肉類都是先以低溫慢煮方式烹調,再以扒或烤令外皮焦香。烤大啡菇粟米沙律,用了偌大的銻盤盛著,份量奇大,有數種沙律菜,加上粟米和烤過的大啡菇,拌了芝麻醬汁,非常醒胃,每個沙律還送一個小窩夫,焗得香脆,上面放了些少士多啤梨醬,已是很美味。蟹肉芒果沙律,同樣以數種沙律菜為基本,配以蟹肉和鮮芒果粒,芒果的清香和蟹肉的鮮甜,絕對是有水準的沙律,餐後也附送小窩夫。牛板腱扒,選用了美國安格斯牛肉,伴碟還有薯條和沙律,相當豐富,薯條很香脆,最喜歡放在旁的黑松露醬,香氣四溢,使薯條更美味。牛板腱扒,肉質軟腍,有肉味,香草香味令牛扒更吸引。法式油封鴨髀,慢煮令鴨肉更細致,香味盡顯,肉質嫩滑。秘烤雞鎚,同樣是慢煮後烤,醬汁微甜

法式油封鴨髀,慢煮令鴨肉更細致,香味盡顯,肉質嫩滑。
秘烤雞鎚,同樣是慢煮後烤,醬汁微甜,雞肉細致可口,伴碟的沙律新鮮清新,中和了肉的膩。
經過這一頓,我極希望我的廚房能加添一支慢煮棒!
  • 牛板腱扒,
  • 烤大啡菇粟米沙律
2020-05-16 209 瀏覽
鍾情慢煮食物,於是今個星期五相約友人,試試位於上環與西營盤之間一道小巷入面,一間不太顯眼,如果不刻意找,很有機會錯過的慢煮餐廳 — 我愛慢煮。餐廳是以半自助形式運作的,坐低睇完餐牌之後,可以到收銀處跟店員落order同付款,然後就可以慢慢坐低等店員為你端上食物。唔好以為買慢煮食物就要等好耐先有得食,此餐廳的上菜速度快得驚人,而且每款食物都很惹味。西冷牛扒小 $138我同朋友分享切開後每人可以有四到五舊,望落以為好熟,但一咬落去發覺非常多肉汁,而且好易咬,一啲都唔韌。慢煮嘅方法能夠鎖住肉汁,佢哋做到!扒上面加咗黑椒同香草🌿好香,送啤酒一流。法式豬鞍架 $138我好鍾意試慢煮餐廳的豬鞍,佢哋用上咗同埋西冷相類似嘅調味料。同樣地,豬鞍都好juicy,易切、易咀嚼,同朋友分享剛剛好。牛油卡真蝦仁串 $36非常好嘅佐酒小食,大推!每串有三粒蝦,蝦嘅香味配上香草更加突出。感覺燒得啱啱好,做到外脆,咬落後不會過於太熟。紅酒梨配雪糕 $38梨被紅酒染上微紅色,咬落去有淡淡紅酒味🍷,好香!雪糕雖然食唔出係咩味,不過都好滑。以呢個價錢來講覺得好抵!推介以下兩款好易入口嘅比利時🇧🇪啤酒🍻比利時香桃水果啤 $

西冷牛扒小

西冷牛扒小 $138

法式豬鞍架 $138

牛油卡真蝦仁串 $36
非常好嘅佐酒小食,大推!
每串有三粒蝦,蝦嘅香味配上香草更加突出。
感覺燒得啱啱好,做到外脆,咬落後不會過於太熟。
紅酒梨配雪糕

紅酒梨配雪糕 $38
梨被紅酒染上微紅色,咬落去有淡淡紅酒味🍷,好香!
雪糕雖然食唔出係咩味,不過都好滑。
以呢個價錢來講覺得好抵!

推介以下兩款好易入口嘅比利時🇧🇪啤酒🍻
比利時香桃水果啤 $42
比利時琥珀啤酒 $42
西冷牛扒小
紅酒梨配雪糕
  • 安格斯頂級西冷牛扒(小)
  • 慢煮紅酒梨配意大利雪糕
2020-04-18 2208 瀏覽
今晚收工過左去上環普慶坊食晚飯,黎到早前曾經幫襯過嘅「我愛慢煮」,餐廳樓底高,感覺舒適。店員會為每位顧客送上自家製酒精搓手液,非常貼心菜單上以各款慢煮肉扒、配菜、甜品等等為主芝士忌廉波菜苗波菜苗口感相當鮮嫩,加入大量忌廉白汁及芝士,更加滋味燒蘆筍苗幼身的蘆筍苗好爽脆,無榨,清淡健康,蔬菜之選牛油卡真蝦仁串蝦仁加上牛油及醬汁燒香,爽口彈牙,鮮甜味美炸番薯條金黃香脆番薯條🍟啖啖薯肉,滿載番薯香,配上黑松露沙律醬,帶出陣陣松露香,陪添邪惡安格斯頂級西冷牛扒設有大、中、小,三個size可供選擇,我地揀左呢個係細size。西冷牛扒肥瘦適中,肉質頗具嚼口,牛味濃郁蜜糖香草烤雞鎚四隻美國雞鎚大大件,外層甜甜鹹鹹的,好香嘅香草味!雞皮同雞肉都好滑嫩又Juicy,不得了啊

菜單上以各款慢煮肉扒、配菜、甜品等等為主

芝士忌廉波菜苗

波菜苗口感相當鮮嫩,加入大量忌廉白汁及芝士,更加滋味

燒蘆筍苗

幼身的蘆筍苗好爽脆,無榨,清淡健康,蔬菜之選

牛油卡真蝦仁串

蝦仁加上牛油及醬汁燒香,爽口彈牙,鮮甜味美

炸番薯條

安格斯頂級西冷牛扒

蜜糖香草烤雞鎚四隻

2020-04-18 1090 瀏覽
我愛慢煮上環普慶坊18號地下G2號舖難得今日過左黎港島區做嘢,之前有朋友極力推薦呢間係近西營盤既慢煮西餐廳,一直未有機會試下,所以趁今日即管黎試下。。餐廳係西營盤站A1出口行過黎大約7~8分鐘,如果唔熟路建議用google map search,呢間都可以算係隱世小店好鐘意餐廳既風格好有特式,明明係食西餐既餐廳,但就有中式既木牌坊同吊扇做裝飾,再巧妙地配合宮廷吊燈同紅磚牆,又出奇地match wo, 好有自己風格餐牌上面既食物選擇唔算太多,但好幾樣主菜同小食都好吸引,真係有d難取捨,另外順帶一提就係飲品方面有好幾款手工啤酒,都係來自比利時既,大家不訪可以試下,而我就因為要渣車唔敢飲啦,如果下次黎一定要試下主菜我地叫左2款,第1款係安格斯西冷牛扒,可能因為慢煮既關係,咬落牛扒仲保留住肉汁,加上牛扒表面曬上香草,海鹽,令到本身既牛肉味更加突出,須然餐廳無得選擇牛扒要幾成熟,但我覺得岩岩好,食落仲好嫩口, 絕對唔會overcooked搞到好乾好韌至於第2款係煙烤豬仔骨,係其他餐廳都有食過豬仔骨,覺得最重要就係個醬汁,呢到就做到好juicy, 唔會烤到太乾身,而且好入味小食方面,我地點左燒蘆
我愛慢煮
上環普慶坊18號地下G2號舖

US安格斯頂級西冷牛扒(S)

美式煙烤豬仔骨

燒蘆筍苗

小食方面,我地點左燒蘆筍苗,第一次食原來就咁鹽燒都已經好好味,感覺好清新
另一款就係炸蕃薯條,出面唔係到到食到,口感一流,而且最值得推薦係佢既黑松露醬汁,將原本已經好正既蕃薯條更加昇華

荔枝接骨木花特飲 $38 青檸薄荷特飲 $38

US安格斯頂級西冷牛扒(S)
美式煙烤豬仔骨
荔枝接骨木花特飲 $38 青檸薄荷特飲 $38
  • 荔枝接骨木花特飲$38 青檸薄荷特飲$38
2020-03-23 1822 瀏覽
朋友知我喜歡吃扒類, 介紹我來這家上環的隱世慢煮小店嚐嚐, 說必定有驚喜. 坊間以慢煮為題材的食店實在不多, 慢煮是最好的處理肉類料理方法之一, 趁機會嚐嚐兩款招牌菜. 未進門口已聞到陣陣肉香. 店子的裝修風格有點類似酒吧, 點餐後先付款, 然後店員會送上食物. 餐具則是自行取用, 節省了店員的工作量. 每枱光顧的顧客送上消毒搓手液, 在武漢肺炎疫症嚴重的這個時候實在是最貼心的小禮物. 餐牌的主菜選擇不算太多, 晚市以肉類為主, 沒有意粉之類. 但配菜及甜品的選擇頗多. 朋友的推介的是西冷牛扒及48小時羊後膝, 只可惜羊後膝已沽清, 轉為試試法式豬鞍架. 頗令人驚喜的第一樣是這裡的啤酒選擇極多, 而且大部份以比利時啤酒為主, 從事酒類工作的我, 對啤酒較不熟悉. 但唯一喜愛的便是比利時啤酒. Palm Speciale Belge: 朋友點的這款, 他說焦糖及花香很吸引. St Bernardus Pater 6 Abbey Dubbel: 這款是我最愛的其中一個比利時修道院啤酒, 味道帶柑橘, 堅果, 麥芽, 焦糖. 我十分喜歡的一款黑啤. 沙律爽脆, 醬汁酸甜, 份量不少, 價錢超
雜菜沙律
沙律爽脆, 醬汁酸甜, 份量不少, 價錢超抵吃.
店裡有提供玫瑰鹽及即磨黑椒, 十分周到.
炸蕃薯條
炸蕃薯條比起薯條除了更健康外, 多了一份蕃薯的甜香. 而且炸得十分酥脆, 吃得停不了口.
US安格斯頂級西冷牛扒 + 芝士溫泉蛋大啡菇
芝士溫泉蛋大啡菇:
大啡菇配上半溶化的芝士及溫泉蛋味道濃郁, 芝士+蛋的組合配合度滿分.

US安格斯頂級西冷牛扒:
用上真空慢煮的西冷, 是今晚的主角. 用上慢煮再煎的方式, 牛的肉質展現均勻的淡粉紅, 用得出充滿肉汁.
肉質上的肉味頗豐富, 吃不出有很多的筋位, 以這個價格$138來說, 頂級西冷當之無愧.
法式豬鞍架
極厚身的豬鞍架, 因為慢煮的關係, 切開來看到的是肉汁十足的軟嫩豬肉. 調味十分出色, 驚喜度比慢煮牛扒更要多許多, 因為豬肉必須全熟, 往往肉汁都已流失大半, 慢煮正正是發揮得最好的烹煮方式.
埋單的價格大約是$200/位, 價格十分合理. 既有出色比利時啤酒, 又有慢煮扒類. 日後會經常光顧.
2020-03-11
雜菜沙律
US安格斯頂級西冷牛扒 + 芝士溫泉蛋大啡菇
  • US安格斯頂級西冷牛扒
  • 芝士溫泉大啡菇
2020-05-21 0 瀏覽
今天放自己假,同友人來到西環行街,之前知道這裡有間吃慢煮的食店,所以都順便來這裡吃個午飯。入到去店內提供消毒搓手液給客人消毒,很貼心呢!午餐款式不算很多,但價錢就相對便宜,因為我們都愛吃菜,所以我們見叫了兩個沙律餐,再加兩個主餐。兩個人叫了四個餐,所以有四杯飲品,他們跟餐是水果茶。入口清涼,淡淡水果味,很好喝!因是日午餐都比較搶手,所以到我們來到時,有很多沙律餐都已經沒有了,剩下烤大啡菇粟米沙律餐。所以我們兩個都叫了這個沙律餐,沙律餐包沙律和水果茶外,還有一個窩芙,窩芙外脆內軟,面頭淋上士多啤梨汁,都幾好味!烤大啡菇粟米沙律,我們以為不是很大碟,誰知原來成個大盤,仲要是兩盤呢。大大盤沙律,加上烤過的大啡菇,確實又真的很美味,我們愛吃菜的都吃得很滿足!啡菇很香,很多汁,份量又多,我們還額外加上溫泉蛋放入沙律食,真的很美味!另一款主餐是牛板腱扒,這裡的牛板腱扒用上頂級安格斯,熟度啱啱好,約七成,肉嫰滑,雖然有少少根,但都不會咬不開的。味道調較得宜,餐還跟上沙律及薯條,薯條很脆很香,比出名的連鎖快餐店好食好多,起碼他會令我不停追來吃吧!第二款主菜是法式油封鴨髀,鴨脾肉質都很嫰滑,有種甘香的味

入到去店內提供消毒搓手液給客人消毒,很貼心呢!

第二款主菜是法式油封鴨髀,鴨脾肉質都很嫰滑,有種甘香的味道,但不會油膩感,整體都不錯!

這裡的午餐價錢實惠,但質素就很好,估唔到做吃慢煮的都可以吃到又平又抵食的,很值得一去!
2020-05-13
2020-05-18 0 瀏覽
今日同朋友放工黎左上環搵黃店,就比我地搵到呢間我愛慢煮。餐廳嘅裝修好獨特,一間食西餐嘅餐廳竟然有中式嘅牌匾同關公🤣食物方面有幾款扒同小食配菜選擇,我地就點左個法式豬鞍架,慢煮嘅方式令肉汁唔會流失,令到肉質可以保持到好鮮嫩同有口感。安格斯頂級西冷牛扒,切開就見到靚靚嘅淡粉紅色,牛味濃郁,仲好juicy添🤤芝士溫泉蛋大啡菇,呢三種食材放埋一齊好match😍芝士的香味同菇的鮮甜,溫泉蛋流心好令人滿足。呢到嘅手工啤選擇好多,今次就點左Seven Brews Too Easy入口好清新,好香甜🤤咁樣埋單每人都係200蚊左右,性價比真心唔錯,環境同氣氛又唔錯👍🏻
今日同朋友放工黎左上環搵黃店,就比我地搵到呢間我愛慢煮。
餐廳嘅裝修好獨特,一間食西餐嘅餐廳竟然有中式嘅牌匾同關公🤣

2020-05-11
2020-05-17 7 瀏覽
我從來未食過慢煮食物,這天吃過用慢煮方法煮出來的牛扒,令我對慢煮可說是「一試難忘」。肉質好鮮嫩,加上廚師調味功夫一流,在肉裏面滲出的香草味,是我從來沒試過的感覺。正👍🏻當然也有試其他食物,但慢煮是最難忘的烹調方法。想不到也有好甜品,就是燒菠蘿🍍配上海鹽雪糕,是晚餐的完美句號。

2020-05-17 9 瀏覽
喜歡食肉既朋友一定要黎呢度試下!呢度最正係不用加一,自助形式叫餐,之後會有人送餐俾你!法式豬鞍架($138)又厚又多汁肉質嫩滑味道香口入味安格斯頂級西冷牛扒($138)雖然寫係小塊,但都幾大件熟度、肉質剛剛好味道唔錯,以一百多元黎講,真係物超所值芝士溫泉蛋大啡菇($36)好好食既大啡菇!芝士味濃郁溫泉蛋剛剛好,不會太生!可以再Encore !芝士忌廉菠菜苗($32)無諗到三十幾蚊食到呢合質素既菠菜苗味道唔油膩菜又新鮮,不會過老最後叫埋2杯飲品,都是$400左右,真係好抵食呀!

法式豬鞍架($138)
又厚又多汁
肉質嫩滑
味道香口入味

安格斯頂級西冷牛扒($138)
雖然寫係小塊,但都幾大件
熟度、肉質剛剛好
味道唔錯,以一百多元黎講,真係物超所值

芝士溫泉蛋大啡菇($36)
好好食既大啡菇!
芝士味濃郁
溫泉蛋剛剛好,不會太生!
可以再Encore !

芝士忌廉菠菜苗($32)
無諗到三十幾蚊食到呢合質素既菠菜苗
味道唔油膩
菜又新鮮,不會過老

最後叫埋2杯飲品,都是$400左右,真係好抵食呀!
  • 法式豬鞍架
  • 芝士忌廉菠菜苗
  • 芝士溫泉蛋大啡菇
  • 安格斯頂級西冷牛扒(小)
2020-05-17 9 瀏覽
本地小店當然要支持,選址非常特別。要行少少樓梯級上去先到食店。門口地方當然可以任你去呃like,因為佢嘅設計係非常之特別而且相片效果非常之好我哋6:30去到,不太需要等位但已經差不多滿座。服務態度非常好非常有香港嘅感覺😘😘希望佢哋可以保持住呢個水準先來一個-芝士忌廉菠菜苗,非常之好食但如果可以局內少少會更加香口,賣相可以而且菜式比較新穎!!炸蕃薯條-第一次食嘅感覺非常之好有啲似天婦羅嘅感覺,而且配上黑松露醬,加埋係Perfect match!法式油封鴨髀-沒有太大鴨味,如果兩人食啱啱好每人一隻仲可以搵手慢慢去享受佢。價錢尚算合理但鴨髀可以再鑽研一下希望你哋熱誠十年如一。加油加油支持你地!!!

法式油封鴨髀-沒有太大鴨味,如果兩人食啱啱好每人一隻
仲可以搵手慢慢去享受佢。

價錢尚算合理但鴨髀可以再鑽研一下
希望你哋熱誠十年如一。加油加油支持你地!!!
2020-05-16
  • 芝士忌廉菠菜苗
2020-05-17 11 瀏覽
正日生日飯揀左係上環既我愛慢煮隔枱座真係感覺好好👍🏼·油式油封鴨脾,好淋,應該係慢煮完再煎過,所以好香好好味👍🏼安格斯頂級西冷牛扒(中),牛扒好香,不過有少少韌,但可以接受炸蕃薯條,好好味呀,好甜好脆,配埋個松露醬🤤芝士温泉蛋大啡菇,蛋汁同大啡菇一齊食真係無得輸👍🏼生日梗係要食甜品啦,草莓醬比利時窩夫配雪糕,窩夫好好味呀,外脆內軟,加埋草莓醬同雪糕一齊食🤤,平靚正👍🏼·唔好諗住平日,又落雨,又夜媽媽係普慶坊呢個位會少人呀,佢full house呀,仲要不停有人等位,所以記得book位呀!
正日生日飯揀左係上環既我愛慢煮
隔枱座真係感覺好好👍🏼
油式油封鴨脾,好淋,應該係慢煮完再煎過,所以好香好好味👍🏼
法式油封鴨脾

安格斯頂級西冷牛扒(中)

炸蕃薯條,好好味呀,好甜好脆,配埋個松露醬🤤
炸蕃薯條

芝士温泉蛋大啡菇,蛋汁同大啡菇一齊食真係無得輸👍🏼
芝士温泉蛋大啡菇

草莓醬比利時窩夫配雪糕

2020-04-22
法式油封鴨脾
安格斯頂級西冷牛扒(中)
芝士温泉蛋大啡菇
草莓醬比利時窩夫配雪糕
  • 草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕
  • 芝士溫泉蛋大啡菇
  • 法式油封鴨髀
2020-05-16 5 瀏覽
辛苦左一個星期終於到星期五啦啦啦啦!是時候去發掘下啲新餐廳試吓先🥰今晚去咗黃店慢煮工業🤡 餐廳有少少難搵但相信我 去到你唔會失望 入到去職員就同我哋講係半自助式餐廳 即係自己拎餐具紙巾醬汁嗰啲😉 豬肋骨 pork ribs $118我以為我睇錯價錢 但原來真係咁平 分量大概有平時四舊骨嘅portion 不得不讚下呢度嘅醬汁真係好特別 酸酸甜甜 應該用咗真蕃茄去煮 同蕃茄膏食落嘅感覺係唔同㗎!肉質好淋軟 香!如果分量再大啲就完美了,但呢個價錢呢個地區 冇得頂啦已經!Flat iron steak 🥩 好少有地可以喺出邊嘅餐廳食都好食嘅牛扒 但呢間係冇令我失望既 咬落去嘅時候 牛汁別出嚟 好tender 我地嗌左medium rare 岩岩好! >睇圖燒蘆筍仔🌀$38呢個平時喺商場買真係好貴 起碼都30左右 但呢度幫你煮埋仲要咁好食竟然得38 好爽口既 🤪Corn 🌽 呢個係期待最少 驚喜最大嘅 從來冇食過粟米係咁樣嘅煮法 你哋一定要試吓 你哋一定要試一定要試! 成條粟米燒 出面有芝士粉同少少調味料等 唔知仲加咗啲乜嘢總之覺得好

辛苦左一個星期終於到星期五啦啦啦啦!

豬肋骨 pork ribs $118

Flat iron steak 🥩

燒蘆筍仔🌀$38

Corn 🌽
呢個係期待最少 驚喜最大嘅 從來冇食過粟米係咁樣嘅煮法 你哋一定要試吓 你哋一定要試一定要試! 成條粟米燒 出面有芝士粉同少少調味料等 唔知仲加咗啲乜嘢總之覺得好好食😂😂😂 同埋即使係用燒嘅咬落去都係好juicy 🤩🤩正

63度溫泉蛋 $8
我見都唔少餐廳都會強調63度 原來用63度煮雞蛋會呈現閃爍晶瑩既視覺效果,白皙既球狀包裹著半液體既蛋汁,切開後鮮黃色的汁液細細滲出,但蛋白內仍存留半固體的蛋黃,喺口內慢慢溶化,極具口感。我就唔捨得切,一啖倒落口入面😂 爽啊~~~~~

澳洲檸檬青檸梳打
酸酸甜甜 呢個時候要補充多啲維他命C強身健體啊大家!

總括而言
成個餐廳比我嘅感覺好peaceful 上菜速度好快 igable 好食 抵 仲要係黃店! 下次想喺下午時間過嚟chill 下 影下J圖咁囉🌈☺️

2020-05-16
2020-05-15 17 瀏覽
今日搵食搵到嚟上環普慶坊呢度 之前朋友極力推介我愛慢煮 今次係第一次食慢主系列 真係好期待呀 因為覺得慢煮食物可以保留鮮味同埋肉汁 仲可以保留住食物嘅營養 一試之下 餐廳果然做得出色餐廳裝飾好特別好有外國田園風格 座位都坐得好舒服 半自助形式 先到櫃檯點餐 自取餐具調味料等 慢煮安格斯西冷牛扒 (S)$138西冷牛扒 一人份嚟講都夠飽 無需order要幾多成熟 但煮得啱啱好 再配埋啲香草黑椒鹽等 提升牛肉味 切開仲係粉嫩色嘅肉 又唔會太生 下次食可以叫M Size法式豬鞍架 $138呢個豬安真係好食 外皮煎得好香脆 肉質一啲都唔韌 仲好香口 好juicy 切開豬鞍時仲有好多肉汁必出嚟 厚肉得嚟都好易切開 必食推介慢煮紅酒梨配意大利雪糕 $38枱已經有陣陣嘅紅酒香味 配埋慢煮紅酒梨 真係吸曬啲精華 十分推介呢個甜品 再配埋意大利雪糕 淡淡嘅奶香 加埋散發紅酒味嘅梨 真係一絕呀澳洲檸檬青檸特飲 $38雙檸特飲 十分清新 檸檬加青檸兩種唔同檸味泰國象啤 $32呢度有好多唔同種類嘅手工啤酒 但朋友都係簡返象啤值得一讚 食物好食之餘仲要免加一 多謝朋友推介

慢煮安格斯西冷牛扒 (S)$138

呢度有好多唔同種類嘅手工啤酒 但朋友都係簡返象啤

值得一讚 食物好食之餘仲要免加一 多謝朋友推介

• 法式豬鞍架
2020-05-13 33 瀏覽
話說好耐冇試過港島遊,難得同朋友們一齊放假,我呢d新界人就試下衝出新界,黎到上環揾好野食! 我愛慢煮位於一條寧靜既街頭上面,令人有放慢腳步既感覺餐廳入面燈光好柔和,座位又闊落,仲播住音樂,好適合談心,將煩惱一掃而空。餐廳廚房仲要係開放式,可以望到廚師煮野食。我地簡一個牛板腱扒,同烤豬仔骨餐。可能天氣太熱,勁想食d fresh既野,再加左一個烤大啡菇粟米沙律沙律先上,大啡菇好juicy, 又有陣炭烤既味道,同沙律菜一齊食好夾!我通常食扒都會食幾條薯條先,呢個薯條係熱辣辣,好香脆,我完全冇理熱氣,ko左所有薯條。牛板腱扒都吾錯,好香牛味,而且扒煎得剛好,肉汁又多,吾韌!烤豬仔骨個汁好夠味,而且夠淋吾會韌,我同朋友好快已經清晒最後坐左差不多兩個鐘,一邊食野,一邊傾計,餐廳既環境同氣氛好舒服,睇黎我呢個新界人都要多d出黎先得啦

我愛慢煮位於一條寧靜既街頭上面,令人有放慢腳步既感覺

0 瀏