2021-02-21 54 瀏覽
-感覺好耐冇食拉麵 週末例牌瞓得晏起得遲 個肚有啲空蕩蕩 一碗拉麵加小食嘅份量 正好將佢填滿😌-🍜#赤武士拉麵 $83湯底有四種辣度供選擇 拉麵條粗幼適中 柔軟得嚟有口感 配料豐富 叉燒兩大件 椰菜爽甜 溏心蛋夠晒撐肚-🍜#咖喱沾麵 $98小店每個月推出限定口味沾麵 二月係咖喱濃湯 上枱嘅時候熱氣騰騰 沾麵灑上紅咖喱粉 將佢撈勻再夾埋碗中木耳絲麵條一齊食 爽口Q彈小辣 食到後段可要求添熱湯 飲番幾啖作為收尾-🍗#炸雞 $38外皮炸得香脆 雞件啖啖肉 本身冇乜味亦稍嫌鞋口 要點沙律醬食-🥟#和風餃子 $38有成六隻咁多 先食周邊嘅炸薄脆 再夾起餃子醮啲沙律醬 連蔥粒木魚絲一齊食 有肉汁有青蔥香 唔駛餃子豉油一樣好食-📍#幸屋灣仔機利臣街5-9號A維昌大廈地舖

🍜#赤武士拉麵 $83

🍜#咖喱沾麵 $98

🍗#炸雞 $38

🥟#和風餃子 $38

📍#幸屋
灣仔機利臣街5-9號A維昌大廈地舖
2021-02-21 2434 瀏覽
新款模型剛到,跟朋友到灣仔掃貨。朋友說趁早到附近一間他常吃的日本拉麵店晚飯。味噌廣島蠔沾麵,湯亦可選冷或熱。麵條則選了較粗身的麵條,但入口好滑,掛湯不錯。沾麵好足料,有木耳、紫菜、半熟蛋、椰菜、蔥及三件廣島蠔。熱到出煙的濃湯放上桌面,非常香,入口濃濃的豚骨湯底。將拉麵放進熱湯沾,熱湯更可添加一次喝。湯底喝得出沒有味精,而是用鮮豬骨製成。更可按個人喜好湯底及香油濃度選擇。黑豚丼加糖心蛋,黑豚燒焦邊位很香脆。黑豚脂肪較多,但肥而不膩,且入口鬆化。飯採用日本米,入口煙韌香甜。和風餃子外表像薄餅,原來內裡有六隻煎餃子。肉汁滿瀉很惹味。炸雞不油膩而且啖啖肉。店舖外面門口掛著大大個橙紅色燈籠、布簾的東瀛風格。進後店內發現樓底極高,空間感強較舒適。拉麵店面積都算大,有吧櫈面壁位,另一邊就普通座位。整體實而不華,真材實料。怪不得離座時已經坐滿。若不是提早六時前晚膳,就要在外面等位了。

味噌廣島蠔沾麵,湯亦可選冷或熱。

麵條則選了較粗身的麵條,但入口好滑,掛湯不錯。

沾麵好足料,有木耳、紫菜、半熟蛋、椰菜、蔥及三件廣島蠔。

熱到出煙的濃湯放上桌面,非常香,入口濃濃的豚骨湯底。
更可按個人喜好湯底及香油濃度選擇。

黑豚丼加糖心蛋,黑豚燒焦邊位很香脆。

黑豚脂肪較多,但肥而不膩,且入口鬆化。

飯採用日本米,入口煙韌香甜。

和風餃子外表像薄餅,原來內裡有六隻煎餃子。

肉汁滿瀉很惹味。

炸雞不油膩而且啖啖肉。

整體實而不華,真材實料。怪不得離座時已經坐滿。

若不是提早六時前晚膳,就要在外面等位了。
  • 和風餃子
  • 特濃味噌廣島蠔沾麵
  • 一口炸雞
  • 黑豚丼
2021-02-20 54 瀏覽
今日放早就同左個同事食個late lunch先返屋企我地去左間係公司附近既日式小店因為轉左入橫巷,所以唔係同事帶路,平日都唔多留意到同事話呢度主打食拉麵同沾麵,不過唔想食麵既都有三款熟食丼同串燒小食可以揀同事話未試過呢度既沾麵,所以今次要試下~而我今日唔多想食麵,所以決定試下呢度既鰻魚飯同事要左隻明太子雞翼,賣相都幾吸引啵我地仲要左一份唐揚八爪魚share添同事既沾麵好豐富咁,除左有三大顆廣島蠔之外,仲有糖心蛋、木耳等等既配菜!!同事話個沾麵湯底好濃厚,好正xpp好彩我個鰻魚丼都唔遜色姐有兩大塊彈嫩既厚身鰻魚,仲有糖心蛋架飯既份量都唔少,相信男仕食完都會好滿足
今日放早就同左個同事食個late lunch先返屋企

我地去左間係公司附近既日式小店

因為轉左入橫巷,所以唔係同事帶路,平日都唔多留意到

同事話未試過呢度既沾麵,所以今次要試下~

而我今日唔多想食麵,所以決定試下呢度既鰻魚飯

同事要左隻明太子雞翼,賣相都幾吸引啵

我地仲要左一份唐揚八爪魚share添

同事話個沾麵湯底好濃厚,好正xpp

好彩我個鰻魚丼都唔遜色姐

有兩大塊彈嫩既厚身鰻魚,仲有糖心蛋架

飯既份量都唔少,相信男仕食完都會好滿足
2021-02-15 48 瀏覽
今日係情人節又係年初三,諗住食個拉麵再上山頂行吓,一搜查港島區拉麵,呢間排好前,而且好多like地點又方邊。由門口到裏面整到非常之日本feel,可以解一解思鄉之情。個亞姐服務唔錯,好似家庭式經營嘅感覺,而且仲有個驚喜,就係超抵二人餐$288,仲要唔使加一,包括前菜有蟹子沙律或者軟殼蟹沙律,小食有雞翼或者煎餃子,自選拉麵兩碗,自選串燒4串,飲品兩杯,分量十足。但美中不足湯底已經揀咗特濃,但係對我來講都係好淡,麵條揀咗幼麵,唔知係咪咁食唔出嗰種硬度,但整體來講都好滿意。
2021-02-14
慶祝紀念
情人節
2021-02-09 48 瀏覽
今日專程帶屋企人泥灣仔食沾麵,果然無令我地失望🤩特濃味噌廣島蠔沾麵濃稠既味噌湯,用拉麵沾少少湯食,麵條可以揀冷熱,好滑好彈牙,配埋個濃湯真係一流。廣島蠔好大舊,一啖咬唔哂,食到最後加熱湯,真係好飽🤤醬燒牛肉丼醬燒牛肉薄得泥有好多片,配有椰菜同溏心蛋。將粒粒分明既米飯撈埋溏心蛋同埋醬汁,味道夠哂夾。汁煮牛舌牛肉粒好軟腍,清甜既湯配埋紅蘿蔔同埋白蘿蔔,作為一個前菜好開胃。蒜香雞軟骨脆炸既外皮,配埋大量炸蒜粒好有咬口。
今日專程帶屋企人泥灣仔食沾麵,果然無令我地失望🤩

醬燒牛肉丼

汁煮牛舌

蒜香雞軟骨
脆炸既外皮,配埋大量炸蒜粒好有咬口。
  • 汁煮牛舌
  • 特濃味噌廣島蠔沾麵
今日小朋友指定要食拉麵,帶佢嚟灣仔呢間,自己一直都好想試...終於有機會喇。果然無令我失望。揀咗款「蝦武士拉麵」拉麵🍜,個湯底係最重要...味道勁香濃,麵質有粗幼度選擇,口感唔錯👍🏻連綠茶包都是日本的。大量櫻花蝦🍤,小朋友一邊食,一邊大讚好好味,其實我自己都覺得好正。小食揀咗「芝麻雞翼」好香口。再order多兩碟都食得哂🥰餐廳乾淨衛生,坐得幾舒適,裝潢充滿日本氣味,飛唔到日本,呢度一樣食到日本拉麵嘅質數🤗下次會再嚟試「黑武士」

連綠茶包都是日本的。

小食揀咗「芝麻雞翼」好香口。再order多兩碟都食得哂🥰

2021-02-08
下午茶
  • 蝦武士
  • 芝麻雞翼
2021-02-07 40 瀏覽
快過年了,周末與家人到灣仔置辦年貨,一路奔波買好東西已是下午四點多,肚子都餓了,走到機裏臣街看到一家“幸屋”,感覺溫馨而吉利,就毫不猶豫的進去了。餐廳並不算大,以拉面為主,日式風格設計,簡約大氣,吃飯的人也不少,翻看餐牌後直接選擇了幾款特色菜。蝦武士拉面,湯汁濃郁,鮮味十足,兩大塊豚肉爛而不膩,入口即溶,拉面細滑勁道有嚼頭,與湯心溫泉蛋,櫻花蝦、木耳絲、椰菜、蔥粒、紫菜等搭配在一起,真可謂色澤鮮艷,營養豐富,食之有味,口感極佳!蒲燒鰻魚丼,兩大塊鰻魚醬汁濃稠,味鮮可口,並配有流心溫泉蛋、椰菜、蔥粒等,與香噴噴的日本米、特制鰻魚汁攪拌在一起,別巨風味!炸雞則是皮脆肉嫩,色澤金黃;椒鹽雞軟骨更是外酥內脆,回味無窮。沒想到幸屋的料理做得那麽有特色,並且花樣很多,很合我胃口,下次過來準備再嘗一下他們家的沾面,一定會有不一樣的感受!

• 蝦武士
  • 蒲燒鰻魚丼
2021-02-05 1784 瀏覽
幸屋,係咪幸福既餐館既意思呢?印象中好似係第3次黎。今日係緣分既促使之下,係一個特別既日子黎到呢度食返餐。呢間拉麵舖位於灣仔一條街市街入面,入口唔係容易見到。入到拉麵舖入面,就發現裏面高樓底,裝修非常日式拉麵舖,感覺別有洞天!星期五午飯時間黎到,排左一陣隊。幸屋既菜單有幾款拉麵,3款沾麵,仲有幾款飯,同埋幾款小食,沙律等等。你可以揀拉麵既粗幼同硬度,湯既濃度,香油多少,辣度,連叉燒,葱同椰菜都有得揀。任何飯餐或拉麵餐加 $15就可以配細沙律或湯餃子及汽水。特濃味噌廣島蠔沾麵 $108呢個沾麵真係必叫。麵底可揀熱或凍,唔想個汁越食越凍,一定要好似我地咁揀熱麵底。個沾麵汁滾住咁上枱,唔知點解好香蠔味,濃淡適中,唔會過咸。麵條粗身,夠硬,我鍾意,而且好掛汁,沾一沾已經好夠味,份量足,食極都有。配料有3隻蠔,一大兩中,新鮮肉質實在;糖心蛋半隻,軟滑甜甜地超好味;菜量足,有不少新鮮椰菜,黑木耳絲,筍片同洋蔥絲;仲有香蔥碎,白芝麻粒同一塊紫菜加添香味;另加一塊檸檬自己加汁。個沾麵汁食完仲可以免費加一次湯飲埋。咖哩豚骨沾麵 $98一定要試下呢個二月限定既新口味沾麵。咖哩味沾麵真係未試過,即管試下先。

特濃味噌廣島蠔沾麵 $108

特濃味噌廣島蠔沾麵

個沾麵汁滾住咁上枱,唔知點解好香蠔味,濃淡適中,唔會過咸。

咖哩豚骨沾麵 $98

咖哩豚骨沾麵

呢個咖哩沾麵汁真係好香日式咖喱味,而且非常濃厚。同沾麵一齊食好好食。不過無可避免地咖喱味蓋過豚骨味。

咖哩豚骨沾麵

配料有兩塊叉燒,一厚一薄,半肥半瘦,我特別鍾意厚個塊,又juicy又重豬味,超正!其他配料同另一個沾麵一樣,除左多左半隻糖心蛋同一d紅色既咖哩粉之外。

自家制餃子

自家制餃子 $30

另外叫左兩份小食。自家制餃子一客四件,餃子皮唔厚唔薄,煙煙韌韌,入面d豬肉碎同蔥都唔少,最特別係上面有一塊薄脆,增加口感。上面加d蔥粒,仲香。旁邊伴有香醋。

吉列廣島蠔

吉列廣島蠔 $42

吉列廣島蠔一客四件,熱辣辣炸起,吉列皮好脆又唔厚,一咬d蠔汁就出哂黎,好juicy好香蠔味!仲有新鮮椰菜片同沙律伴碟,幫手降温。

辣芽菜

好鍾意食呢度既辣芽菜 ,有一大瓶放係桌上任你加。辣芽菜脆口,酸酸辣辣又唔會太辣,幾好味!

基本上今日叫既所有食物都好食,欣賞呢度既沾麵同小食都做得幾好。食飽飽,埋單每人唔洗$140。
2021-02-05
自家制餃子
吉列廣島蠔
👀灣仔一條小巷角落就藏住一間幾有feel嘅拉麵小店 身為#黑松露控 同 #沾麵控 既XXG 比佢期間限定嘅黑松露蜆湯沾麵吸引咗😝 特登黎試下👀▪️8/10▫️<< 黑松露蜆湯沾麵 >> $128 期間限定‼️沾湯唔算太濃稠 但有濃郁蜆味 飲落好鮮🍜 配有黑松露醬 估唔到意外地夾 小小松露已經提升到湯嘅滋味💯 沾麵粗身彈牙 蜆肉連湯食最正☺️ ▪️7.5/10▫️<< 鰻魚丼 >> $93 鰻魚肥厚多肉 經過炙燒後 魚皮焦脆 魚肉軟滑香甜 燒汁入味 溫泉蛋撈落珍珠米 一流👍🏻 值得一讚 冇食到魚骨 啖啖肉🤩 可惜細碗咗啲▪️8/10▫️<< 芝麻手羽 >> $36 普通但驚喜之作🔥 火喉岩岩好 雞皮係超香脆‼️ 重點係肉質超juicy😱 一咬落去肉汁爆晒出黎💦 得2隻唔算平 但真係幾有水準🈵▪️7.5/10▫️<< 唐揚炸雞 >> $38唐揚🐔新鮮炸好 配上蛋黃醬 炸雞大大件 唔係一口size 炸皮偏薄 入口酥脆唔油膩 由於店舖選用雞髀肉 所以肉質相當嫩滑🤤🌿位於灣仔橫街小巷 入到店

▪️7.5/10▫️<< 唐揚炸雞 >> $38

🌿位於灣仔橫街小巷 入到店鋪別有洞天 居酒屋式裝潢 鋪面做到日本小店feel~ 配上高樓底 環境開揚

🐽總括嚟講 香港沾麵店較少 但呢度嘅沾麵選擇比較多🤗 但係今餐嘅芝麻手羽真係貴得有道理🤣 食得出食材質素唔錯 款式選擇多 仲有新奇自創湯底~ 推薦拉麵控一試😌

2021-01-30 1606 瀏覽
今日約了朋友去歌連臣角道行山,在出發前,我們來到巴士站附近的拉麵店,在店門外有花檔,擺滿一盆盆的蘭花。環境:門口擺滿招牌,掛上「博多豚骨」的紅燈籠,內室一眼可見,是長條方位,高樓底,座位分左右兩邊,一邊是吧台,另一邊普通座位。雖然已過中午時段,店內仍然很多人。服務:上菜速度快,阿姨見我們有袋,都給多一張椅子來放袋,服務很貼心。午市:蟹籽沙律$42😋😋😋主要是青瓜絲在底,加上蟹柳條和豐盛的蟹籽,配沙律醬,是很清新的沙律。吉列廣島蠔$42😋😋😋四隻熱辣辣的炸蠔,外脆內軟,吃時需小心,因為是有少少燙口。有兩隻手指的大小,蠔不算是肥美,但味道濃,不錯。胡麻王豚骨拉麵$78😋😋😋😋首先是湯頭超級濃稠,我從未見過湯底會那麼快凝結成糊,伴有大量的芝麻粉,再攪拌均勻,會傳出陣陣濃郁的芝麻香,麵條較幼細。配菜則有完整的溫泉蛋、碎蔥、叉燒、白菜、黑木耳絲和紫菜。配菜很豐富,這方面我感到很抵食,叉燒有兩件,一件又大又厚,另一件則是薄身,不過我嫌兩塊都不夠焦香。特濃魚介醬油沾麵$98😋😋😋😋這是朋友點叫,配菜差不多,是多了洋蔥圈和筍乾,不過我和朋友都不是很明白為什麼有檸檬。我試了魚介湯,也是很濃郁,感覺此店的

環境:門口擺滿招牌,掛上「博多豚骨」的紅燈籠,

午市:

蟹籽沙律$42

😋😋😋

吉列廣島蠔$42

😋😋😋

胡麻王豚骨拉麵$78

😋😋😋😋
一件又大又厚,
另一件則是薄身,不過我嫌兩塊都不夠焦香。

特濃魚介醬油沾麵$98

😋😋😋😋
這是朋友點叫,配菜差不多,是多了洋蔥圈和筍乾,不過我和朋友都不是很明白為什麼有檸檬。我試了魚介湯,也是很濃郁,感覺此店的湯底都是這樣。魚介湯完全沒有腥味,除了有點鹹,鮮味十足,值得下次再來吃這一個湯頭!

值得一提是桌面提供一樽醃芽菜,味道意料之外好,微辣帶酸,又爽口,一時喝湯感到膩,又可以吃此小菜解油膩。
2021-01-24
  • 特濃魚介醬油沾麵
2021-01-28 38 瀏覽
.#哈比四圍食 呢間拉麵店喺正我以前返工成日食lunch嘅嗰條街,但係嗰陣時經過佢咁多次一次都未去過食🤣早幾日有一種重遊夠地嘅感覺,好懷念當時喺呢度返工嘅時候🥰拉麵店雖然唔係好大裝修比較簡單但係樓底好高唔會有一種好壓迫嘅感覺🍜 海老蝦味噌拉麵 $88特濃湯底上面鋪左滿滿嘅櫻花蝦,令到成碗面嘅鹹香味同鮮味都提升左,而且櫻花蝦嘅份量多到每一啖拉麵都會食到😋依家食拉麵真係咩口味由你話事,想硬啲定係淋啲,想個湯底濃啲定係適中,連叉燒完豚角都有得揀☺️🍚 醬燒牛肉丼 $93啲牛肉又多又大塊完全遮住咗成碗飯😆牛肉掩得好入味,而且燒得啱啱好,肉質好淋 撈埋嗰隻流心蛋一齊食,好滿足😋.
#哈比四圍食

🍜 海老蝦味噌拉麵 $88

🍚 醬燒牛肉丼 $93
2021-01-24 926 瀏覽
終於捱到星期日,又可以放鬆心情抖下。今日要去灣仔辦年貨,難得出開嚟,當然要食埋飯先走。有人話好耐無食過拉麵,上網 search 下附近有乜嘢好推介,搵到機利臣街呢間評價不俗的燒鳥丼居酒屋。麵店嘅裝修好有日本風味,門口掛咗大大個紅燈籠,非常觸目。店內環境亦不俗,相當闊落,設有高腳檯櫈和多張雙人座位,配上極高樓底,感覺開揚舒服。餐廳主打拉麵,不過亦有飯類、沾麵、小食及串燒等供應。我哋點咗金武士豚骨拉麵 同 蒲燒鰻魚丼,另外再加咗兩個小食。金武士豚骨拉麵:呢度嘅拉麵可以選幼麵或粗麵、軟硬度、湯嘅濃度,香油濃度、青蔥同椰菜嘅多寡,甚至連叉燒都可以自選厚身的豚角煮、薄切的叉燒肉 or 兩款 mix 都得,自由度挺大!拉麵選了幼身、正常硬度、濃湯底,另外配多蔥及椰菜。先嘗一口湯底,湯頭醇厚順滑,濃厚而不膩,充滿膠質,鹹度亦恰到好處。麵條掛湯能力不俗,而且嚼勁也算不錯,即使浸湯一段時間也能夠保持口感。至於叉燒和豚角煮,水準亦唔錯,咬下腍滑鬆化,而且煮得非常入味,肥瘦控制得很好。伴吃的溏心蛋亦做得相當有誠意,蛋白非常滑嫩,蛋味濃稠。另外個蒲燒鰻魚丼亦睇頭十足,飯面有兩大塊鰻魚、溏心蛋同椰菜,分量不少。
另外個蒲燒鰻魚丼亦睇頭十足,飯面有兩大塊鰻魚、溏心蛋同椰菜,分量不少。鰻魚肥厚又多肉,加上經過火炙後,肉質外焦香內軟綿,配上面頭微甜嘅燒汁同香口嘅芝麻,令鰻魚更惹味。底層的米飯口感亦唔錯,粒粒飽滿,能吃到飯香。
小食點咗和風豆腐 同 炸雞,豆腐新鮮炸起,咬下熱辣辣,外面酥脆,入面嘅豆腐好嫩滑,充滿豆香,與木魚碎同吃,香口無比。炸雞外皮金黃鬆脆,雞肉嫩滑,食落滿有肉汁。總括來說,這裡的食物和服務都頗不錯,值得一試。
2021-01-24 28 瀏覽
好想去日本旅行,好想食拉麵。呢間店之前食過一次,今次就嚟返尋味。吉列廣島蠔$42先嚟兩個小食,我哋鍾意食香口嘢,就點了這個吉列蠔,吉列炸粉酥酥脆脆,蠔肉雖然細細隻,但蠔鮮味十足。沾上美奶滋好好味,配上爽脆生菜去油膩感。日本芝士年糕$38金金黃黃,圓轆轆,賣相吸引。一口咬下先是軟糯的年糕,然後是creamy嘅芝士,淡淡的芝士奶香滲出,再沾上香甜的煉奶,味道討好。特濃味噌廣島蠔沾麵$108廣島蠔大隻肥美,配上檸檬汁,鮮味更突出。我哋鍾意粗拉麵,貪佢口感煙韌彈牙,凍嘅拉麵放入熱辣辣嘅味噌沾麵汁,香味超濃郁,配上香蔥、紫洋蔥、木耳絲、竹筍、半隻糖心蛋各種配料,超級好味。蝦武士拉麵$88我選了特濃湯底,鋪滿櫻花蝦,蝦香鹹鮮味十足,配上大量蔥花、木耳絲,超好味。拉麵選了正常硬度,軟硬適中,每一口都掛滿汁,食到唔停口。配料方面好豐富,我選了豚角煮和叉燒各一,肉肥而不膩,肉質鬆軟;另外,糖心蛋軟滑,雖然簡單一隻蛋,配上熱拉麵湯好滋味。

好想去日本旅行,好想食拉麵。
呢間店之前食過一次,今次就嚟返尋味。

吉列廣島蠔$42

日本芝士年糕$38

特濃味噌廣島蠔沾麵$108

蝦武士拉麵$88
2021-01-24 32 瀏覽
我好鍾意食拉麵,除非拉麵真係做得好差, 如果唔係一般拉麵我都覺得好食,但要講到一試難忘的拉麵, 就真係好耐都冇遇過,今日我遇了特別是我很喜歡食蜆, 這個限定的黑松露蜆湯沾麵($128),對我來說是雙重滿足。 先呷一口熱辣辣仲滾下滾下的沾麵濃湯,濃香之中帶點鮮甜,一般沾麵的湯都十分濃郁,但這個湯還加入了蜆湯,特別有鮮味,完全沒有肥膩的感覺。 一大羹黑松露醬,與拉麵混合在一起吃,黑松露的香味在口中徘徊。 沾麵吃得一半可能會有點 膩,此時便可加點檸檬汁, 加點酸味,增加胃口。 吃完整碗麵之後完全沒有很滯的感覺, 回味無窮另外黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵🍜($83)也滿有驚喜, 初初以為山藥只是個gimmick,應該沒有什麼山藥味,但恰恰相反,山藥味濃郁,很特別。豚肉亦可以選擇叉燒片或豚角煮, 豚角煮是一大嚿豚肉,食落特別有咬口。配料還有原隻糖心蛋,很大的蛋黃,絕對是流心這裏的和風餃子($38)也是很特別, 看樣子點都估唔到它是一碟餃子,上面是一大塊薄脆的脆片, 鋪了鰹魚片、蔥粒和沙律醬,下面藏著六隻餃子,所以這款餃子並不是一般餃子的口感,而是帶點香脆,味道也有點像大阪燒,很滋味炸雞($38)也是十分

炸雞($38)也是十分好食,三大塊雞塊,皮脆又薄無脂肪,雞肉保持細嫩

還有其他讚位,我一般都很在意拉麵店的辣味芽菜,這裏的辣芽菜是餐廳每天用大豆芽配調製過的酸汁做成的, 所以辣中帶酸,作前菜很正。餐廳也會為每一位客人提供熱綠茶,用茶包, 很下本,配拉麵一流
旅遊節目都話日本拉麵越隱世就越好食😂呢間就真係少人知啦‼️ 但食物質素真係好過好多連鎖😭 有沾麵拉麵同飯仲有串燒小食😆 仲要超級大碗🤰🏻❣️特濃魚介醬油沾麵 $98Omg呢個高質😍😍 沾面好彈牙 must try‼️魚介醬油濃而不咸 上枱仲出煙 我覺得比三田好食😙 最特別係叉燒可以揀豚角煮(腩位‼️) 貪心啲仲可以mix 兩款都試到👍🏻 兩款肉都好正🥳仲要配料好多 有洋蔥 蔥 椰菜 叉燒👅❣️黑武士 $83即係黑蒜油豬骨🥳 配料木耳椰菜有口感 炸醬令湯底更濃郁😆仲配左成粒味玉🥚 有時啲拉麵要額外俾錢加真係🥲 湯底唔會驚為天人 但一定真材實料 好溫和濃稠💛拉麵份量仲多🍜 我食咗半碗已經感覺到飽😂❣️和風餃子 $38呢個超好食٩(๑˃̌ۿ˂̌๑)۶ 平時去拉麵店都係比幾隻🤓呢度係煎到勁靚 有成6-8隻😭 連埋個冰花上 賣相靚又脆💛 調味都勁正 碟底已經有啲醋 又有蛋黃醬同木魚絲🥳❣️炸多春魚 +$20都係熱辣辣即炸 勁想配返杯啤酒😂
旅遊節目都話日本拉麵越隱世就越好食😂
呢間就真係少人知啦‼️ 但食物質素真係好過好多連鎖😭