📍幸屋 (灣仔)灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖==============================呢間拉麵店位於灣仔食肆集中ge 機利臣街,距離灣仔地鐵站都係7分鐘路程,都算方便👍🏻拉麵店有好多款拉麵及湯底選擇,湯底以大量豬骨每日熬製而成,除左拉麵仲有丼飯同多款小食選擇拉麵店屬於小店類型,坐位唔係太多,但都好多人幫襯,而且仲有好多人買外賣,出餐速度都好快,落單後大約5分鐘就有得食👍🏻==============================1️⃣雞白湯大蜆湯拉麵呢款麵職員話係最新推出仲係期間限定,所以就叫左呢碗麵來試吓湯底:豬骨味好香濃而且有滿滿骨膠原感覺麵:麵條幼細彈牙,浸左一陣湯都唔會變淋,而且掛湯能力非常好配菜:雞白—類似慢煮雞胸肉,肉質軟滑有淡淡檸檬香味大蜆—蜆肉飽滿鮮甜,無沙雲吞—每粒雲吞都好飽滿,而且充滿鮮蝦同大地魚味2️⃣魚介豚骨沾麵沾麵我地就揀左最基本ge 魚介豚骨湯底試吓湯底:一樣好濃豬骨湯味而且質地比湯拉麵再杰身d同濃味d,非常容易就掛到好多湯係拉麵上面麵:沾麵係好粗身,類似烏冬size,但口感軟滑,比烏冬更加容易沾上湯汁叉燒—叉燒係超級厚切,肉味好濃3️⃣自家製
📍幸屋 (灣仔)
灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖

1️⃣雞白湯大蜆湯拉麵
呢款麵職員話係最新推出仲係期間限定,所以就叫左呢碗麵來試吓
湯底:豬骨味好香濃而且有滿滿骨膠原感覺
麵:麵條幼細彈牙,浸左一陣湯都唔會變淋,而且掛湯能力非常好
配菜:
雞白—類似慢煮雞胸肉,肉質軟滑有淡淡檸檬香味
大蜆—蜆肉飽滿鮮甜,無沙
雲吞—每粒雲吞都好飽滿,而且充滿鮮蝦同大地魚味

2️⃣魚介豚骨沾麵
沾麵我地就揀左最基本ge 魚介豚骨湯底試吓
叉燒—叉燒係超級厚切,肉味好濃

3️⃣自家製餃子
餃子賣相好似大板燒,外層有少少沙律醬,所以會食到甜甜地,然後入面係日或餃子餡料,餃子皮餃到好薄但煙韌,好好食

4️⃣芝麻手羽(雞翼)
雞翼外層炸到好香脆,入面保留左好多肉汁,配埋芝麻非常開胃
2024-01-18
2024-01-10 1125 瀏覽
I stumbled upon Yuki House Ramen in Wan Chai, the food exceeded my expectations.1️⃣ Sakura Shrimp Miso Ramen $88This delectable bowl of goodness features a rich and savory miso broth infused with the delicate sweetness of sakura shrimp. The tender noodles and perfectly cooked toppings complete this delightful culinary experience.2️⃣ Grilled Eel Donburi $98Succulent pieces of grilled eel are artfully arranged on a bed of fluffy rice, drizzled with a tantalizing sauce. Each bite offers a harmonious bl

2️⃣ Grilled Eel Donburi $98
Succulent pieces of grilled eel are artfully arranged on a bed of fluffy rice, drizzled with a tantalizing sauce. Each bite offers a harmonious blend of smoky flavors and delicate textures, making it a true delight for your taste buds.

3️⃣ Japanese Cheese Rice Cake $38
The soft and chewy rice cake is infused with the creamy richness of cheese, creating a harmonious blend of textures and flavors.

4️⃣ Wafu Gyoza (Japanese-style Dumplings) $38
These delectable dumplings are filled with a tantalizing mixture of minced meat, vegetables, and aromatic seasonings. The gyoza are expertly pan-fried to perfection, creating a crispy bottom and a juicy, flavorful filling.
2024-01-10
2023-11-19 2883 瀏覽
👨🏻‍🍳幸屋 (灣仔)📍灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖 「灣仔罕有極鮮味拉麵湯底😻」 幸屋拉麵位於銅鑼灣較隱蔽的巷子間,不過都好近地鐵站🤤冬天到,想食返碗暖笠笠既拉麵😋 ‼️期間限定‼️👍🏻🍽️熟成味噌廣島蠔赤雞湯拉麵必食!!激推🥹🫶🏻未食過咁鮮既拉麵湯底!!海鮮既鮮味加赤雞湯,會飲吾停,仲要吾會太咸👍🏻好正🥹🫶🏻配料都好好食,筍乾!!無乜醃味,脆口爽甜。一隻流心蛋開半🤤廣島蠔4粒脹卜卜,超鮮!!仲有2片清清地既雞胸,成碗滿滿蛋白質😋 👍🏻🍽️魚介豚肉沾麵 平時少叫沾麵,怕太咸🙈但系呢碗吾會太咸😻仲有一陣鮮味!!兩大塊豚肉肥瘦參半,正😋 👍🏻🍽️蟹籽沙律好大碗🙈好fresh!!惹味解膩😋 👍🏻🍽️和風餃子好多拉麵店既羽根燒餃子,大多都系一塊脆燒烘底,幸屋既和風餃子系一大片脆脆😻再配上小小卡夫醬,正😋 🍵另加選茶/水,選了熱茶🤤老闆同員工都會幫忙加水🙈🫶🏻 幸屋每款食物都看得出心思,足料且細膩,啖啖鮮。不只食物,更多的是人情🥹🫶🏻臨走時,婆婆提我地天氣凍左,要著多件衫🥹🥹🫶🏻 會Encore的拉麵 :👍🏻幸屋👍🏻一蘭👍🏻霸嗎👍🏻鯛白湯 #幸屋 #香港拉麵關注組
👨🏻‍🍳幸屋 (灣仔)
📍灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖

「灣仔罕有極鮮味拉麵湯底😻」

幸屋拉麵位於銅鑼灣較隱蔽的巷子間,
不過都好近地鐵站🤤
冬天到,想食返碗暖笠笠既拉麵😋

‼️期間限定‼️👍🏻🍽️熟成味噌廣島蠔赤雞湯拉麵
必食!!激推🥹🫶🏻
未食過咁鮮既拉麵湯底!!
海鮮既鮮味加赤雞湯,會飲吾停,仲要吾會太咸👍🏻好正🥹🫶🏻

👍🏻🍽️魚介豚肉沾麵
平時少叫沾麵,怕太咸🙈
但系呢碗吾會太咸😻仲有一陣鮮味!!
兩大塊豚肉肥瘦參半,正😋

👍🏻🍽️蟹籽沙律
好大碗🙈好fresh!!惹味解膩😋

👍🏻🍽️和風餃子
再配上小小卡夫醬,正😋
熱茶

🍵另加選茶/水,
選了熱茶🤤老闆同員工都會幫忙加水🙈🫶🏻

幸屋每款食物都看得出心思,
足料且細膩,啖啖鮮。
不只食物,更多的是人情🥹🫶🏻
臨走時,婆婆提我地天氣凍左,要著多件衫🥹🥹🫶🏻

會Encore的拉麵 :
👍🏻幸屋
👍🏻一蘭
👍🏻霸嗎
👍🏻鯛白湯

#幸屋 #香港拉麵關注組

2023-11-17
熱茶
住港島區嘅朋友介紹灣仔呢間隱世嘅拉麵店《幸屋》,門口同入邊裝潢感覺置身於日本🇯🇵拉麵🍜店▪️金武士豚骨拉麵🍜拉麵軟硬適中,配料有木耳、紫菜、溏心蛋、椰菜及叉燒叉燒半肥瘦加少量肥膏,食落嫩滑豚骨湯底味道不算濃厚,較清淡我另加左黑蒜油(習慣左呢種味道)▪️和風餃子🥟呢個餃子真係不得了💯大阪燒的味道,冰花皮煎到好香脆,餃子吃皮薄多汁,真係世界級性價比嘅一間小店,坐得舒服,服務有禮,絕對會回頭,下次會叫手羽同沾麵

▪️金武士豚骨拉麵🍜
拉麵軟硬適中,配料有木耳、紫菜、溏心蛋、椰菜及叉燒
叉燒半肥瘦加少量肥膏,食落嫩滑
豚骨湯底味道不算濃厚,較清淡
我另加左黑蒜油(習慣左呢種味道)

▪️和風餃子🥟

• 金武士豚骨拉麵
2024-05-07 0 瀏覽
呢間裝修好有日本風格嘅餐廳🌈佢有沾麵同埋拉麵揀🥰唔同嘅麵條軟硬度同埋湯底濃度都可以自己決定😋叉燒都有三款選擇🍜「赤武士」辛味拉麵佢嘅湯底有一種辛辣嘅味道,但係唔會話好辣,唔食得辣嘅人都應該接受到😌叉燒肉係好滑嫩多汁,入口即化🥰面條本身都好彈牙,夠彈性😆配料方面,仲有埋蔥花同海苔,增添咗啲風味同口感😉🍲魚介豚骨沾麵佢嘅湯底係由魚介同豚骨熬煮而成😍味道濃郁香醇🥰魚介嘅鮮味同豚骨嘅濃厚肉香完美結合,令人回味無窮😌湯底帶有一絲甜味同啲濃郁嘅魚香,令人垂涎欲滴😎沾麵本身都好有彈性,口感滑順。配料方面,豚角煮係非常厚肉,但係都好嫩滑😗配埋一齊食好過癮~🥟和風餃子餃子皮好薄好滑,啖落去好順口😌而且餡料入面加咗啲和風調味料,例如醬油同芥末,帶出一種獨特嘅風味🥰食落口,感受到一陣淡淡嘅醬汁香氣同鮮味,好開胃同滋味😚煎得非常脆口😌食完覺得有啲唔夠喉~🥛冷豆腐豆腐嘅質地好滑嫩,入口即溶🥹冷豆腐會配上啲醬汁或者醬料,蔥花同醬油等等😌增添味道同層次感🥰食落口,可以感受到豆腐嘅原汁原味同埋醬料嘅香氣,令人舌頭都有種清新嘅感覺😎總括而言,如果大家想食拉麵嘅話,我都幾推薦大家試吓個辛味拉麵🍜🥰下次決定要再試試其他湯底

🍜「赤武士」辛味拉麵

🍲魚介豚骨沾麵

🥟和風餃子

🥛冷豆腐

總括而言,如果大家想食拉麵嘅話,我都幾推薦大家試吓個辛味拉麵🍜🥰下次決定要再試試其他湯底😉
2024-05-05 0 瀏覽
今日嚟到灣仔呢間拉麵小店,佢嘅位置唔太起眼,比較似係家庭式嘅拉麵店😋平日夜晚去到都幾乎滿座,都幾熱鬧赤武士辛味拉麵🍜$83店員好推薦呢款拉麵,可以揀一至四嘅辣度,佢話係比較似麻辣,今次就揀咗2試吓,麵質就用咗幼曲麵,唔會好淋,但都掛到湯😆湯底飲落唔算太辣,而且甜甜地,幾特別魚介豚骨沾麵🍜$88呢個係比較經典嘅魚介沾麵,佢嘅湯底比較杰,粗麵好容易就掛到汁,食落都幾濃,麵質煙靭,另外仲配埋叉燒同埋糖心蛋🥚吉列廣島蠔$42小食佢哋就推介廣島蠔,炸得超級香脆,入面嘅蠔都好嫩滑,食落冇乜腥味蟹籽沙律$48佢哋嘅沙律用咗青瓜絲,面頭鋪滿咗蟹柳同埋蟹籽,幾開胃

赤武士辛味拉麵🍜$83

魚介豚骨沾麵🍜$88

吉列廣島蠔$42

蟹籽沙律$48
佢哋嘅沙律用咗青瓜絲,面頭鋪滿咗蟹柳同埋蟹籽,幾開胃
今日經開港島區灣仔, 終於可試試朋友介紹的日本拉麵店「幸屋」一入店內,令人覺得有點似去左日本一間居酒屋嘅感覺,2個點左4樣嘢蟹籽沙律: 分量比一般日本餐廳多,青瓜爽脆,蟹籽又多,好食櫻花蝦味噌拉麵: 蝦湯味道好濃,拉麵粗幼及軟硬適中;而且材料豐富,有木耳、櫻花蝦、椰菜、豚肉、紫菜和原隻溏心蛋等等,豚肉肥瘦適中,有入口即溶既口感,再配合木耳、椰菜的爽脆,口感一流吉列廣島蠔: 本身擔心會腥猶豫叫唔叫,但朋友想試; 一試有驚喜,蠔炸得剛剛好,外脆內嫩,完全唔腥,仲有小小蠔鮮味又多汁日本黑豚丼: 碗裡鋪滿黑豚肉,黑豚肉煮得剛剛好,有點炭燒味,食落肉汁滿滿,而且一啲都唔韌;加上溫泉蛋;蛋汁加豚肉再配合軟硬適中嘅飯,味道口感一流整體嚟講,好食又價錢合理,喺港島區一個不錯嘅選擇

蟹籽沙律: 分量比一般日本餐廳多,青瓜爽脆,蟹籽又多,好食

整體嚟講,好食又價錢合理,喺港島區一個不錯嘅選擇
  • 櫻花蝦味噌拉麵
2024-05-01 0 瀏覽
今次黎到呢間網上評價都唔錯嘅日式餐廳🇯🇵餐廳主要係食拉面串燒同其他日式小食 小店模式經營都幾值得大家支持 晚市仲做緊一人套餐優惠 一個主食加一個小食👍🏻❣️赤武士辛味拉面 ($83)客人可以按自己接受程度揀返相應辣度🌶️面入面有粒溏心蛋 兩大片叉燒同一大舊豚肉✨豚肉肥瘦適中肉味香濃 麵質都唔錯🍜整體味道唔差用料豐富相當抵食👍🏻❣️蒲燒鰻魚飯 ($98)鰻魚飯既飯粒粒粒分明 鰻魚汁都幾送飯~同時間個飯仲有一粒溫泉蛋😋鰻魚有兩大舊 肉質厚實 整體不過不失~❣️冷豆腐 ($32)小食方面我地嗌左個冷豆腐 夏天熱辣辣真係好岩拎黎做前菜✨調味同啲青瓜令到個前菜更加清爽非常開胃~❣️日式和風餃子 ($38)日式餃子個餡非常飽滿 配上日式沙律醬 雖然邪惡但好食😆
今次黎到呢間網上評價都唔錯嘅日式餐廳🇯🇵

❣️赤武士辛味拉面 ($83)
客人可以按自己接受程度揀返相應辣度🌶️
面入面有粒溏心蛋 兩大片叉燒同一大舊豚肉✨
豚肉肥瘦適中肉味香濃 麵質都唔錯🍜
整體味道唔差用料豐富相當抵食👍🏻

❣️蒲燒鰻魚飯 ($98)
鰻魚飯既飯粒粒粒分明 鰻魚汁都幾送飯~
同時間個飯仲有一粒溫泉蛋😋
鰻魚有兩大舊 肉質厚實 整體不過不失~

❣️冷豆腐 ($32)
小食方面我地嗌左個冷豆腐 夏天熱辣辣真係好岩拎黎做前菜✨
調味同啲青瓜令到個前菜更加清爽非常開胃~

❣️日式和風餃子 ($38)
日式餃子個餡非常飽滿 配上日式沙律醬 雖然邪惡但好食😆
用餐優惠
試食活動
2024-05-01 0 瀏覽
喺灣仔行吓,見到啲橫街小巷都好多食肆,見到呢間門口又幾有日式氛圍感,所以入咗去。🇯🇵入面好似係進入咗有年代咁嘅日本咁,牆身上貼滿日本戲poster!🥗蟹籽沙律$48蟹籽同青瓜份量大,而且好新鮮👍🏻🥟和風餃子$38好似食緊章魚小丸子咁但係就係啖啖肉,而且嗰啲脆邊係好好味😋而且份量都幾大,有六粒,好抵!🍜櫻花蝦味噌拉麵$88有塊超大嘅叉燒,仲有一舊好大嘅肉肉,男仔食都會好飽,流心蛋無敵!🍚日本黑豚丼$83黑豚燒得非常出色香脆軟腍可口,佢個汁令到個肉係升華到另一個層次!

🥗蟹籽沙律$48
蟹籽同青瓜份量大,而且好新鮮👍🏻

🥟和風餃子$38

🍜櫻花蝦味噌拉麵$88

🍚日本黑豚丼$83

2024-04-27
  • 日本黑豚丼
  • 蟹籽沙律
2024-04-28 0 瀏覽
Yuki House Ramen, located at Shop 5-9A, Wai Cheong Building, 5-9A Canal Road West, Wan Chai, is a must-try for ramen enthusiasts. 🍜🐟🐷 Their signature Fish and Pork Bone Tsukemen is an absolute delight. The rich and creamy pork bone broth combines perfectly with the savory sweetness of the seafood, creating a flavorful and indulgent experience. The noodles are springy and chewy, and every bite is filled with deliciousness.The restaurant provides a cozy and comfortable environment, making it an id

The restaurant provides a cozy and comfortable environment, making it an ideal choice for dining with family, friends, or even for a solitary meal.

Yuki House Ramen has gained popularity among diners for its unique Fish and Pork Bone Tsukemen. Whether you're a ramen lover or someone who enjoys exploring new flavors, this place is definitely worth a visit! 🌟🍜❤️
係囍帖街行完街,行過少少見到呢間日式小店,裝修有主題特色,而且人流不斷,就入去試下啦。赤武士辛辣拉麵$83湯底有4種辣度選擇,揀左2號辣度,唔算太辣,湯底濃郁,拉麵煮得軟硬適中,而且條條掛汁,口感彈牙。配料豐富,有豚角、叉燒、木耳絲等等。值得一讚係豚角煮得好入味,肥瘦適中,入口油香滿滿,一件就已經夠哂滿足,另外有原隻半熟蛋,輕咬一口蛋黃已經迫不及待咁流出黎,時間掌握得岩岩好。黑蒜濃厚生藥豚骨拉麵$88黑蒜味唔會太出,搶左豚骨湯底味道,生藥令到湯底又加濃厚,配料相同,都係一樣出色,其實份量都好夠,絕對超值。和風餃子$38一碟6件,即叫即煎,賣相已經好靚,外皮煎得香脆,但內餡仍保持肉汁,仲有少少沙律醬酸味味,完全唔會覺得膩。吉列廣島蠔$42有4大件超級抵食,炸粉唔會太厚,炸時間又岩岩好,皮脆肉嫩,鮮味滿滿,點埋沙律醬好開胃。📌幸屋地址:灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地鋪評語食物多選擇,高質素,性價比高店員友善🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

赤武士辛辣拉麵$83

黑蒜濃厚生藥豚骨拉麵$88

和風餃子$38

吉列廣島蠔$42

📌幸屋
地址:灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地鋪

評語
食物多選擇,高質素,性價比高
店員友善

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

2024-04-27 10 瀏覽
位於機利臣街的拉麵店 主打以豬骨熬製而成的湯底有數款不同口味拉麵款式亦有不同小食選擇 餐廳位置不算多 平日晚上都多人 等了好一段時間才入座⍢和風餃子即點即煎 賣相猶如大板燒餃子皮厚度適中 入口煙韌外皮則煎得脆口亦都舖了少許沙律醬 更加開胃蟹籽沙律超級清新解膩的一款前菜青瓜絲蟹柳絲搭配滿滿蟹籽啖啖爽口 份量亦非常充足~黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵湯底有淡淡黑蒜味 麵身挺彈牙 配料有一片薄叉燒 一片豚角煮半熟溏心蛋 木耳及紫菜等等整體味道感覺上像中式fusion拉麵櫻花蝦味噌拉麵湯底帶有淡淡味噌及櫻花蝦味配料與前者一樣 這款會較為惹味⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5⧐📍幸屋灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖
位於機利臣街的拉麵店

外皮則煎得脆口
亦都舖了少許沙律醬 更加開胃

超級清新解膩的一款前菜
青瓜絲蟹柳絲搭配滿滿蟹籽
啖啖爽口 份量亦非常充足~

黑蒜濃厚山藥豚骨拉麵

配料與前者一樣 這款會較為惹味

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5

📍幸屋
灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖
經過灣仔,見到這家拉麵小店,價錢親民,決定去試試看支持一下。看似是家庭式經營的拉麵店,有位很和藹的婆婆也在幫忙,感覺特別親切💞👍🏼 冷豆腐 $32冷豆腐上面鋪了木魚碎和白芝麻,上面還加了大量青瓜絲,令這個前菜更加清涼🌿❤ 吉列廣島蠔 $42鬆脆的吉列外皮, 內裏是蠔味特別濃的廣島蠔,送酒佳品是也 😜❤ 帶子鰹魚湯赤雞胸拉麵 $108湯頭清甜,可以直接喝。兩大片雞胸肉,兩大顆帶子, 還有溏心蛋,筍 ,椰菜等,材料很豐富,份量很足。❤ 蒲燒鰻魚丼 $98不用100元有蒲燒鰻魚丼!鰻魚肥美,米飯煙韌,靈魂的醬汁把兩者結合起來👏 好吃。到我們快吃完,已經坐無虛席了😁支持小店!👏
經過灣仔,見到這家拉麵小店,價錢親民,
決定去試試看支持一下。

看似是家庭式經營的拉麵店,
有位很和藹的婆婆也在幫忙,
感覺特別親切💞

👍🏼 冷豆腐 $32
冷豆腐上面鋪了木魚碎和白芝麻,
上面還加了大量青瓜絲,
令這個前菜更加清涼🌿

❤ 吉列廣島蠔 $42
鬆脆的吉列外皮,
內裏是蠔味特別濃的廣島蠔,
送酒佳品是也 😜

❤ 帶子鰹魚湯赤雞胸拉麵 $108
湯頭清甜,可以直接喝。
兩大片雞胸肉,兩大顆帶子,
還有溏心蛋,筍 ,椰菜等,
材料很豐富,份量很足。

❤ 蒲燒鰻魚丼 $98
不用100元有蒲燒鰻魚丼!
鰻魚肥美,米飯煙韌,
靈魂的醬汁把兩者結合起來👏 好吃。

到我們快吃完,已經坐無虛席了😁
支持小店!👏

2024-04-18
2024-04-26 7 瀏覽
灣仔呢間低調拉麵小店係我同朋友嘅飯堂! 位置唔顯眼但已經開左好多年都屹立不倒, 可想而知係幾高質😇 我地成日都幫襯嫁! 蟹柳魚籽青瓜絲沙律🥗~好清新嘅前菜! 青瓜絲食落「索索」聲好新鮮, 魚籽同蟹柳味道鮮甜, 同青瓜絲好夾, 係十分開胃嘅一道前菜❤️吉列廣島蠔~蠔嘅size唔算好大隻, 但包裹外層嘅炸粉唔算好厚, 咬落去都有少少汁水, 口感酥脆, 中意食香口野食嘅人會喜歡😊黑蒜濃厚山藥豚肉拉麵~有一隻溏心嘅日式雞蛋, 蛋黃有非常濃郁嘅蛋香味! 另外加入大量青蔥、黑木耳絲、辣肉醉同椰菜等伴菜令拉麵嘅口感同香味昇華左唔少! 湯底加入左大量黑蒜油顏色黑黑的, 但其實蒜味唔算好濃, 反而豬骨湯嘅味道更突出, 要大讚佢嘅豚肉, 豚肉有兩款, 一款係薄切一款係厚切🥰 一次過止到兩種口感嘅豚肉! 拉麵嘅麵質亦十分彈牙, 整體來講係水準之上嘅一碗拉麵🍜魚介豚骨沾麵~用黎點麵食嘅魚介汁上枱時係滾緊嘅好夠熱, 湯汁質地好濃厚, 非常掛湯, 豬骨同魚介味突出, 麵偏粗身, 口感麵好彈牙👍🏻

2024-04-23
2024-04-26 9 瀏覽
日本黑豚井($83)-黑豚肉燒烤,鑊氣味十足。五花腩肉用甜醬醃製。無底深淵之多而且勁大塊🫃。飯用甜嘅日式照燒汁撈。櫻花蝦味增拉麵( $88 )-湯底濃厚,櫻花蝦味。唔太甜。新鮮厚切叉燒。成隻糖心蛋甜得來好味。拉麵份量剛好。和風餃子🥟($38)-有麵筋脆,日式沙律醬,同埋甜日式餃子汁。豬肉夠新鮮、夠熱。芝士年糕 ($38)-熱辣辣嘅芝士奶,油炸年糕包住。麒麟一番搾啤酒 ($48半升/$68升)-溝咗提子味嘅啤酒。冰爽。口感順滑。總括:第X次返黎食。適合一家大細。無味精之選。雖然冇+1,但係服務員非常勤奮。不時關心客人需要。不但斟茶還關注冷氣溫度。

芝士年糕 ($38)-熱辣辣嘅芝士奶,油炸年糕包住。

• 日本黑豚丼
  • 櫻花蝦味噌拉麵