2017-07-13
好多食客除咗追求食物嘅質素之外 亦都會講求視覺效果 務求視覺同味覺都達致奢華嘅享受品嚐日本菜 就可以滿足呢種需要嘅客人 日本菜講求食材的新鮮 同師傅將食材擺放得錦上添花 畫龍點睛嘅效果電子餐牌 款式選擇多 有刺身 壽司 冷盤 熟食 炸物 冷盤…一坐低首先呢個冷盤先 wasabi珊瑚漬 味噌蒜頭和海蜇蟹子沙律 蔬菜同蟹子 配上沙律醬攪拌後即可食用 粒粒蟹子在口中爆破 感覺幾得意 非常青新嘅前菜分別是金目鯛 赤鯥 和超拖羅壽司 每款都有火炙過 半生熟嘅情況 火炙後魚肉會釋放魚油香味 味覺更上一層樓師父會建議我們先由金目鯛開始食 其後赤鯥 最後超拖羅超拖羅壽司 係極品中之極品 入口即溶油甘魚鮫 外皮燒得香脆 肉質滑溜油脂豐富 魚骨比較少 方便易食炸海老天婦羅 脆漿唔會太厚 外皮香脆 蝦肉嫩滑 完全唔油膩連旁邊嘅裝飾都有花過心思 做工非常精細 賣相非常吸引 視覺嘅一大享受首先把鵪鶉蛋 芥辣 和葱 放到湯底中攪拌均勻伴著微凍蕎麥麵一齊食 先清後辣 層次豐富人小小建議坐吧檯 一路望住師傅整嘢食一邊同朋友吹吹水 非常享受每位師傅都非常忙碌 店舖座位唔算多 晚餐時間都幾多人 黎之前記得book位
一坐低首先呢個冷盤先 wasabi珊瑚漬 味噌蒜頭和海蜇
師父會建議我們先由金目鯛開始食 其後赤鯥 最後超拖羅