2019-05-02 156 瀏覽
香港人就係一年四季都要打邊爐 去波鞋街食完野見到有間火鍋店做緊promo 半自助任食$198就有7款海鮮,8款好少見既配料,仲有任食丸呀菜咁,一於試下佢!湯底有好多款揀,老闆推介出面少見既猴頭菇鯊魚骨湯同蟲草花水鴨湯,猴頭菇打邊爐真係未見過,索哂啲湯一定好鮮甜,未開始食就咁飲個湯,好好味原來海鮮日日唔同 睇下咩新鮮就出邊啲,一上枱好新鮮呀!龍躉肉、海蝦、花甲、刀貝、生猛海生蠔、元貝、鮑魚,樣樣都食得出好新鮮 手打三寶丸就算滾左好耐都keep到彈牙口感 想買走返屋企煮麵而家打邊爐其實好少食肥牛 因為而家好多肥牛其實真係冇牛味 咁不如留返quota食下其他好西啦 手切封門柳油脂比較多 油花分布都好靚 入口好香滑 好好味飲品係另計既不過真心抵飲,一上枱嚇親!杯凍檸茶係用hoegaarden杯裝,超霸氣!另外,好欣賞任食配料係按人頭上,食完先再叫 減少浪費。呢度既服務好好 店員好有禮貌 唔使叫都不時黎加湯同收碟 趁仲有promo要食多次😂

2019-04-30 116 瀏覽
某一天,經過旺角看見他們的招牌,招牌寫著$198有海鮮和任食,於是決定試一下。$198 7款海鮮(指定的),8款可選擇食物但不是任點(肥牛、雞、手打丸等),任點類(菜、面類等), 海鮮很新鮮有: 鮑魚、蟶子、蠔、大蜆和魚,海鮮是指定的其他配料都很不錯,上菜很快沒有漏單,店員服務也很好,教我們食物的煮法,我們點了蟲草花水鴨湯底,湯底足料,還有一大條煮得很入味的蘿白很不錯的火鍋店!!一定會再來。店鋪不大,一定要座,星期日不營業。

海鮮很新鮮有: 鮑魚、蟶子、蠔、大蜆和魚,海鮮是指定的

很不錯的火鍋店!!一定會再來。

店鋪不大,一定要座,星期日不營業。
指定海鮮
蟲草花水鴨湯底
2019-04-27
指定海鮮
蟲草花水鴨湯底
2019-04-26 118 瀏覽
寶哥火鍋-本地邊爐首選上次在寶哥打邊爐後非常滿意,食材新鮮、有質素而且選擇多,原本打算回佐敦店回味一番,原來搬了旺角的新店,一於去試試!猴頭菇鯊魚骨湯足料的湯底,湯頭濃郁,有大大隻的猴頭菇和鯊魚骨,並加入了很多配料如淮山、杞子,渴下湯時非常甜,有誠意的湯底。海鮮拼盤首先登場的巨型拼盤,包括深海龍躉肉、生猛海蝦、活花甲、日本廣島蠔、蘇格蘭蟶子皇、活鮑魚和大大隻青口,新鮮鮮味,不用醬汁也非常正!牛魔王罕有的手切封門柳,牛味極濃、頂級安格斯牛小排,油脂分佈平均、特級美國肥牛,入口即溶和本地新鮮牛舌,要在本地地道的火鍋店才會嘗到的牛味!日本黑豚肉、脆肉鯇魚腩魚肉能夠爽口脆邊相信只有脆肉鯇魚腩才可做到,黑豚肉梅花間竹吸引的肥瘦肉。手打三寶丸包括手打墨魚丸、手打牛肉丸和手打鯪魚丸,彈牙起膠的丸類。即炸響鈴自家製的響鈴,比一般的更香脆更薄。皇帝菜嫩口翠綠的皇帝菜。任食火鍋配料選擇眾多有鮮蝦雲吞、鳳城水餃、韭菜餃、汕頭牛筋丸、薑汁豬根丸、爆漿芝士丸、潮州魚蛋和魚腐大王。
寶哥火鍋-本地邊爐首選

海鮮拼盤

牛魔王

日本黑豚肉、脆肉鯇魚腩

手打三寶丸
包括手打墨魚丸、手打牛肉丸和手打鯪魚丸,彈牙起膠的丸類。

即炸響鈴
自家製的響鈴,比一般的更香脆更薄。

皇帝菜
嫩口翠綠的皇帝菜。

任食火鍋配料
2019-04-25 743 瀏覽
碧咸又出新波鞋,陪朋友去MK買完波鞋,順便在附近食埋嘢先返歸。朋友提議食火鍋,大家便到了這商廈的一樓的火鍋店。雖然店子沒有豪裝,但勝在樓底高,空間感十足。另一方面就係價錢經濟實惠 $198,食物質素都不錯,店員服務非常nice and friendly。湯底有十款,辣的我哋無興趣,便揀咗猴頭菇鯊魚骨湯底。湯料十足,味道唔會太濃搶走其他火鍋配料的味道。要一提的是,淥腍咗、嗦滿湯的猴頭菇係好好味的。一盤海鮮拼盤有7款海鮮,每樣都非常新鮮,有鮑魚、蝦、蟶子皇、花蛤、蠔、大蜆和龍躉。龍躉皮晶瑩剔透,充滿膠原。蠔,非常肥美。鮑魚爽口。最正係蟶子皇,店員驚我哋淥得太熟,主動來幫我哋淥,兩三下手勢,不過10秒就食得,非常好食。另外,我哋仲點咗半隻走地雞、鱔片、魷魚、幾款牛、雲吞、水餃、丸類。菜就點了西洋菜和生菜。走地雞皮薄肉多,有雞味。牛肉新鮮肉味濃。其他配料都OK。生菜灼一灼就食得,西洋菜就要淥耐啲、腍啲,就更好食。最後要提的是,加廿蚊就可以任飲獅威啤酒或其他無酒精飲品。我朋友係半個酒鬼,一連飲了五罐啤酒。我酒不勝酒力,叫了呢度出名的【真係大檸樂】。無花無假呢杯檸樂係超級大,檸底又多,唔飲番杯對唔

龍躉皮晶瑩剔透,充滿膠原。

蠔,非常肥美。

鮑魚爽口。

走地雞皮薄肉多,有雞味。牛肉新鮮肉味濃。其他配料都OK。

生菜灼一灼就食得,西洋菜就要淥耐啲、腍啲,就更好食。

最後要提的是,加廿蚊就可以任飲獅威啤酒或其他無酒精飲品。我朋友係半個酒鬼,一連飲了五罐啤酒。我酒不勝酒力,叫了呢度出名的【真係大檸樂】。無花無假呢杯檸樂係超級大,檸底又多,唔飲番杯對唔住自己。
2019-04-17 188 瀏覽
在旺角街頭被他們的燈箱吸引主打一九八半自助火鍋套餐湯底十二選一選了猴頭菇鯊魚骨湯最先送上的是時令海鮮拼盤有花甲大蜆中蝦蟶子生蠔龍躉等鮮味大足奈何貝類未完全走沙另外可自選八選精選材料墨魚丸韮菜餃等都是自家制真材實料非常值得捧場點了手切封門柳和安格斯牛小排厚薄適中肉味很濃郁日本黑豚肉豬味強烈有嚼勁爽脆白鱔片是回本必點即炸響鈴即叫即炸熱辣辣的最有趣是竟然有新鮮魚卜每人加二十更可任點餐飲埋單每人二百多實在非常抵食
在旺角街頭被他們的燈箱吸引
安格斯牛小排
爽脆白鱔片
新鮮魚卜
2019-04-15 592 瀏覽
朋友約我食飯,仲問食唔食火鍋,我話冇所謂,反正春夏秋冬日日都可以食,只要冷氣夠就算大熱天時都食得開懷,朋友聽罷就話去寶哥火鍋,地方在旺角就晒大家食完返屋企都十分方便。「寶哥火鍋味館」位於大廈一樓,唔駛搭行上一層就到,坐下後,看似老闆的走來招呼,仲介紹下套餐食法:先選湯底,之後有七款時令生猛新鮮、八款自選配料,其他丸類蔬菜任食。當然價錢係吸引,兩舊水左右可以食到咁多嘢,又睇下食物質素如何。湯底同選料多選擇!蘇格蘭蟶子皇夠大隻,出面食都成幾十蚊,而且同平時蒸的食法唔同,灼起的口感夠彈牙夠爽,點埋醬汁更鮮甜。花甲完全冇沙,証明浸鹽水洗得夠乾淨,肉夠結實絕對新鮮。海蝦同蟹一樣,新鮮無懸念,夠爽。白鱔片,湯滾灼幾下,肉爽脆,好吃。花膠仔,少吃的火鍋料,所以特別點來吃,雖則絕非頂級,但這個價錢絕對唔失禮,花膠吸收湯的精華,豐富了口感層次。日本黑豚肉,薄薄一片,所以唔駛擔心灼唔熟,肉質又係冇得彈。老闆見我哋清得七七八八,主動走埋嚟問駛唔駛添食物,見佢咁熱情當然唔客氣。魚腐的質感外稔內軟,有趣口感唔似豆卜,但都幾好食。茅根竹蔗馬蹄水一渣$25,可分4-6杯,味清甜。果然,食到大滿足已無力再食,老闆依

湯底同選料多選擇!

花甲完全冇沙,証明浸鹽水洗得夠乾淨,肉夠結實絕對新鮮。

海蝦同蟹一樣,新鮮無懸念,夠爽。

白鱔片,湯滾灼幾下,肉爽脆,好吃。

日本黑豚肉,薄薄一片,所以唔駛擔心灼唔熟,肉質又係冇得彈。

茅根竹蔗馬蹄水一渣$25,可分4-6杯,味清甜。

果然,食到大滿足已無力再食,老闆依然笑容滿面,仲問我們駛唔駛再添,呢啲就係生意之道,我就最鍾意,最緊要食客食得開心,餐廳又賺得開心,雙贏是也!
  • 魚腐
  • 花膠仔
  • 海蝦
2019-04-15 491 瀏覽
昨晚同幾位朋友🤝行旺角波鞋街👟,順便去花園商業大廈睇影音🎧,一到見到大厦外有個燈箱「寶哥火鍋味館」💡寫住$198 兩小時火鍋😲,那就正好可以同一大厦逛影音食晚飯了🍚,唔駛左諗右諗食乜好。💕我們看過影音還買了心頭好,便落番一樓🚶‍♂️🚶‍♀️火鍋館♨️,館內裝修簡約,反而牆身一支一支大大小小酒瓶🍶幾有陣勢。💪因為第一次到此食,所以再問問老闆詳情🗣,$198 兩小時火鍋所指是7款時令生猛海鮮🐟🦐🦀🐚、8款高質升級配料以及任食丸類蔬菜☘,感覺很豐富,咁就落order叫了這個抵食餐。【銀杏胡椒豬肚湯】有成10個湯底選擇👈,最後揀了銀杏胡椒豬肚湯湯底🥣,大慨煮到滾起便可當湯喝,咸菜夠惹味🍀,豬肚夠爽口🐖,胡椒粒夠份量,啱我鍾意較重辛味👅,另,銀杏亦有不少,整個湯夠晒足料,唔錯。😋澎湃海鮮很有睇頭,蝦🦐、蟹🦐、龍躉🐟、生蠔、蟶子皇🐚、貝類等,而且老實說很新鮮🥢,我個人喜歡生蠔夠大隻🧐,灼嘅時間不要太久,否則變成蠔豉,一啖放在口中,感受蠔的飽滿感,一咬蠔汁溢出,正。另外,龍躉肉亦是我至愛💕,咬落肉爽鮮甜,點辣豉油更惹味。😋除左7款海鮮,我哋可以自選8款配料,見到選擇都唔失禮,看到特級美國肥牛🐄鋪滿雪花很

除左7款海鮮,我哋可以自選8款配料,見到選擇都唔失禮,看到特級美國肥牛🐄鋪滿雪花很吸睛,灼兩灼牛肉就變色,咬落肉嫩冇渣,唔駛多講一食就知新鮮。🥂

邪惡😆嘅帶膏鵝腸,又係唔可以灼太耐👈,因為試過灼太耐而縮到得一粒,所以今次金睛火眼睇實👀,稍微縮卷就可食💋,爽口不特止,半有膏的添香滑感。💖

食到肚皮脹💭,但都要食菜感覺健康啲💫,發覺菜心真的翠嫩冇渣💥,而且洗得乾淨🍀,不自覺叫多碟食。🥢

今晚老友買到影音心頭好,而且一齊食到好嘢,寶哥列入飯局名單,下次再約食飯。

😋🥢😋🥢😋🥢😋🥢😋🥢😋🥢😋🥢😋
2019-04-13