2020-11-21 447 瀏覽
垃圾不堪, 不知所為, 每款每人二件, 牛肉沒有重叫, 牛坑腩完全咬不到, 牛筋丸沒有味道......豬骨湯底淡而無味,跟食水沒有分別。免費我都吾會去,浪費我quota,簡直差到不得之了。
  • 垃圾
2020-09-18 323 瀏覽
早一日預約左台,收到多次確認,但去到當日4:30才致電無台,直接不收單,完全沒有原因, 但已經約好朋友飯局,垃圾食店,只會說計算錯誤,如果計算錯誤請不要接收頂單,永遠不會再光顧.垃圾!

垃圾!
2020-07-20 292 瀏覽
抗疫在家突然想吃火鍋,由於要返工於是在網上尋找即日火鍋外送速遞,可以慳返啲買洗切時間,俾我搵到寶哥火鍋,打電話去問咗老闆少少問題12點先order,4:30已經送到屋企樓下交收,仲要滿500就免運費,食材新鮮包裝精美,M9和牛入口即溶、黑柏葉爽、墨魚滑爽滑、即炸響鈴脆、坑腩、廣東雲吞新鮮,蟲草花水鴨湯味道濃湯料足,湯渣都食埋,老闆又nice 又回覆得快,以後一定會再幫襯,感謝寶哥今日的神速安排,先可以安心在家大食一餐,寶哥加油。
2020-07-20
外賣送餐
2020-07-16 526 瀏覽
這間寶哥火鍋。。。可算是老店。。。每每經過旺角波鞋街也會看到他的燈箱一直也很想嘗試。。終於有機會啦估唔到星期六問都仲有位。。。好彩店舖只在一樓。。當日是電梯壞了🤦🏻‍♀️。。我們去吃的時候差不多七點可能有幾台客也剛剛到達所以上菜十分之慢。。因為全場得兩位女夥計。。。餐廳的佈置也很家庭feel。。裝修沒有很多規劃。二人的海鮮盤賣相就一般啦。。不過好彩啲鮑魚都新鮮但係魚就麻麻哋啦。。我覺得有點腥☹️。。這裏有八款食物係自由點選一次。。其他還有很多任點任吃的。。。而飲品方面非酒類的飲品是半價的。。我點了這個竹蔗茅根水就令我喜出望外。。味道濃郁而不太甜整體火鍋配料很滿意。。雖然上菜人手不夠。。。但中後段速度就好一點。。而火鍋醬料的指天椒🌶️十分貴。。一碟竟要$15。。我最不能接受就是他的廁所🚽。。。。竟然是男女共用的。。場面實在尷尬🙈🙈🙈。。。(舊式商厦沒分男女)另外去到買單佢哋係有卡機不過估唔到要$1000先至可以碌卡。。。不是吧?。。我從來去其他餐廳食嘢未試過要求$1000以上先可以碌卡囉。。不如直接取消部卡機吧。。門口又冇貼上收現金。。買單果刻真係有點狼狽。。。現代人很多付款方法真係未必有現金

另外去到買單佢哋係有卡機不過估唔到要$1000先至可以碌卡。。。不是吧?。。我從來去其他餐廳食嘢未試過要求$1000以上先可以碌卡囉。。不如直接取消部卡機吧。。門口又冇貼上收現金。。買單果刻真係有點狼狽。。。現代人很多付款方法真係未必有現金在身
2020-06-26
天氣轉涼又到打邊爐的好日子,好多餐廳都推出生猛海鮮火鍋,但大多都要HK$300以上,物色到旺角寶哥火鍋,不但有生猛海鮮拼盤,8款升級配料加任食丸類蔬菜,最重要是價位只不過$200出頭。湯底方面,我們一行4人可選鴛鴦鍋。除了基本湯底,亦有特式湯底提供,不另收費。點了「蟲草花水鴨湯」+ 「蕃茄薯仔湯」,水鴨湯清甜,蕃茄湯芹味重,蕃茄味濃,好有羅宋湯Feel。先黎生猛海鮮,原本應該有7款,不過店家表示部份海鮮已沽清,所以暫時只有6款提供,但依然足料,不會將貨就價。深海龍蠆肉新鮮,放水鴨湯那邊灼,肉嫩鮮味。來一個close up......扇貝 - 肉厚大大粒,終非一般雪藏海鮮貨,蠔王的我表示筒蠔很肥美Juicy另外八款升級配料,只限點單一次平日極為罕見的牛骨髓,入口超滑嫩,牛味十足;打邊爐少不了鵝腸,落鍋一灼,收縮馬上撈起即食,爽夾脆另外點單了兩部位的牛肉,肉質色澤新鮮,油花分佈平均,切記不要過熟唷,愛牛人士必定喜歡最後用「蕃茄薯仔湯」煮菇,加埋之前既海鮮精華,特別鮮味。  埋單連加一只是$200多少少一位,同一般酒家飲食火鍋相若,但海鮮品質質素高,其他配料同樣OK,性價比高!大推!

湯底方面,我們一行4人可選鴛鴦鍋。

深海龍蠆肉新鮮,放水鴨湯那邊灼,肉嫩鮮味。

另外八款升級配料,只限點單一次

平日極為罕見的牛骨髓,入口超滑嫩,牛味十足;

打邊爐少不了鵝腸,落鍋一灼,收縮馬上撈起即食,爽夾脆

最後用「蕃茄薯仔湯」煮菇,加埋之前既海鮮精華,特別鮮味。

2019-12-04
  • 海鮮拼盤
2019-11-30 350 瀏覽
同同事放工出旺角想打邊爐, 間間連鎖式既鋪頭都大排長龍, 突然經過寶哥火鍋, 即刻上去Openrice check 下咩來頭, 見好多人都話Good呀, 即管上去試試佢。佢可以揀個set, 每人$198, 有海鮮加肉, 好多人介紹過啦。我地就揀左散叫, 個猴頭菇湯底底好得, 有埋人參, 飲落一d都唔肥膩, 又唔會話好似成日嗌既豬骨湯咁普通, 好似好養生同滋補咁👍跟住我地散嗌左以下食物:蠔(3隻) $38蚊基圍蝦 (8隻) $58蚊墨魚滑(好爽)皇帝菜&西洋菜(超甜)兩款不同肥牛雜菇芝士丸炸魚皮兩渣自家制竹蔗茅根水超好飲。食材全部新鮮乾淨地方都闊落, 佢竟然3個人都想俾張超大圓枱我地, 服務一流, 員工都十分客氣。惟一缺點係, 好多人係呢度食雞煲, d辣氣會攻到打"刻痴"同咳, 但下次都想試下呢度既雞煲, 真係好多人嗌。呢間真心推薦!

跟住我地散嗌左以下食物:

蠔(3隻) $38蚊
基圍蝦 (8隻) $58蚊
墨魚滑(好爽)
皇帝菜&西洋菜(超甜)
兩款不同肥牛
雜菇
芝士丸
炸魚皮
兩渣自家制竹蔗茅根水超好飲。

食材全部新鮮乾淨

呢間真心推薦!
2019-11-29
  • 猴頭菇鯊魚骨湯
【#火鍋】講女食記 || 旺區宵夜海鮮火鍋 - 寶哥火鍋=====================天氣轉涼又是約朋友圍爐取暖的時侯,約食飯當然約在旺區方便大家。別以為旺區沒好東西食,今次圍爐朋友揀了『旺角寶哥火鍋』,打邊爐海鮮火鍋當宵夜。『寶哥火鍋』位於旺角波鞋街附近,方便Shopping完去醫肚餓。『寶哥火鍋』火鍋有好幾款選擇,有雞煲,也有單點火鍋,今次我們就選擇了按人頭計的海鮮餐,限時2小時,會先有生猛海鮮拼盤,8款升級配料,加任食丸類蔬菜。坐底後先叫湯底,除了有常見的湯底,更有數款特式湯底提供,不用額外收費,四位以上可選鴛鴦鍋。我們點了「蟲草花水鴨湯」+ 「蕃茄薯仔湯」。店定特別推介他們鴨湯用了很多小時煲成,上枱時已有鴨腿於鍋中。未落火鍋料之前,先飲鴨湯,湯底鴨味濃郁,又不油膩。------------------------------ 「海鮮拼盤」按人頭計算,大堆頭的海鮮拼盤,會隨季節有所不同,今次我們有深海龍蠆肉、紐西蘭活刀貝、日本廣島生蠔、鱔片、扇貝、帶子等。海鮮新鮮,ms.C最愛扇貝,肉厚鮮味。------------------------------ 升級配料
#火鍋講女食記 || 旺區宵夜海鮮火鍋 - 寶哥火鍋
=====================

『寶哥火鍋』位於旺角波鞋街附近,方便Shopping完去醫肚餓。『寶哥火鍋火鍋有好幾款選擇,有雞煲,也有單點火鍋,今次我們就選擇了按人頭計的海鮮餐,限時2小時,會先有生猛海鮮拼盤,8款升級配料,加任食丸類蔬菜。
「海鮮拼盤」
升級配料
可選8款,只限點一次,點了好幾制特式配料。誠意推介手打三寶丸,手打丸彈牙,牛丸牛味重,墨丸彈牙鮮甜,仲有墨魚粒粒,必試!
朋友更點了「新鮮帶膏鵝腸」,帶膏肥鵝腸,用水鴨湯一灼就可以食,入口油脂甘香。
「頂級安格斯牛小排」
灼熟不用沾醬食,牛肉鮮味濃厚,肥瘦適中。
「丸類蔬菜」
也點了好幾款,吃飽肉類後,食點青菜。用鴨湯+海鮮精華煮的菜特別鮮甜美味,建議可以多點菇類,可以吸盡湯底精華。

飲品需要另加$20任飲,亦可單點,飲品選擇多,
甚至有韓國燒酒、啤酒提供。摸酒杯底,食飽海鮮火鍋,埋單每人不用$250,CP值高。
=====================
寶哥火鍋
網址: https://s.openrice.com/QrbS0odW900~uci3WAw
地址: 旺角花園街75-77號花園商業大廈1樓
電話: 35869520
2019-11-04
宵夜
2019-11-24 171 瀏覽
我阿媽同我投完票就去嘆下邊爐~冬天都就快到,天氣轉涼!想打邊爐的心已經跑出來了媽媽覺得鹹菜胡椒豬肚湯比較暖胃💕海鮮拼盤有海蝦🦐、鮑魚、貴妃蚌、魚,全部都好新鮮~而且都擺盤有心思八款自選我就選擇了:頂級安格斯牛小排、新鮮肥鵝腸、三寶丸、日本黑豚🐷肉、特級美國肥牛、脆鯇魚片、手打墨魚丸、花膠邊爐都可以食得好豐盛,手打丸都好新鮮😻而且好多品種,牛肉、墨魚🦑等等~好彈牙好味道❤️任叫任食都好多選擇~而且份量都比較少,可以試下唔同菜式👍🏻 環境都比較闊落,坐得舒服~食完之後都覺得幾唔錯💕
我阿媽同我投完票就去嘆下邊爐~
冬天都就快到,天氣轉涼!

想打邊爐的心已經跑出來了
媽媽覺得鹹菜胡椒豬肚湯比較暖胃💕

海鮮拼盤有海蝦🦐、鮑魚、貴妃蚌、魚,全部都好新鮮~
而且都擺盤有心思
2019-11-22 156 瀏覽
_最近天氣轉涼 打邊爐既機會又多左今次經旺角見到地下有宣傳寫住$198平平地就試下 $198可以自選8款星級材料同有7款海鮮另外有一大堆任飲任食既配料_我地6點去到以為無咩人點知食到7點滿晒座 好多大一大班人黎食我覺得佢D湯底全部好似煲湯咁幾正😂工作人員都講左最開頭要飲番一碗先開始食我叫地左蟲草花水鴨湯底真係好似飲湯🤤不過水鴨做左湯底d肉比較鞋建議都係留返個肚食其他好野🤘🏻_7款海鮮係時令海鮮 店家選既有我喜歡的鮑魚同生蠔🤤🤤全部都夠新鮮咖!仲有海蝦 花甲 帶子 馬刀貝 龍等片_至於8款星級我地主要都叫左牛肉 肉質食落鮮嫩唔係擺左成日個d👍🏻雖然影出黎好似唔多但我地2個都食到好飽變左最後任食配料都係叫左小小栗米個d 咋😂_另外仲有飲品咖雖然佢無幾百蚊個d邊爐豐富但係$198黎講真係唔差可以食到飽飽又好味唔駛成日食成幾百蚊一個個d😆
最近天氣轉涼 打

不過水鴨做左湯底d肉比較鞋
建議都係留返個肚食其他好野🤘🏻

7款海鮮係時令海鮮 店家選既
有我喜歡的鮑魚同生蠔🤤🤤
全部都夠新鮮咖!
仲有海蝦 花甲 帶子 馬刀貝 龍等片

但係$198黎講真係唔差
可以食到飽飽又好味
唔駛成日食成幾百蚊一個個d😆
2019-11-21 75 瀏覽
打邊爐一向係香港人嘅文化, 無論天氣熱 開大冷氣打邊爐定係天氣寒冷 ,亦都無阻大家打邊爐興致 。香港有好多平價任食火鍋, 亦有貴價打邊爐, 食高質素嘅貴材料。 呢間寶哥火鍋, 就係任食的高質火鍋 , 性價比非常高 ! 係食過咁多打邊爐, 其中一間非常推薦既超抵食火鍋首先每枱客人奉上一半非常新鮮嘅海鮮盆。 有蝦, 鮑魚, 大蜆 ,帶子, 龍躉 等等。。 呢份海鮮盆絕不欺場, 海鮮好大分好新鮮 。另外佢有張紙可以點八種配料 ,我哋揀咗 爽鱔片, 魚肉質地爽滑 , 咬落非常新鮮,/ 仲要係冇骨添 ,真係好細心!另外打邊爐梗係要食牛肉,因為呢度啲牛肉又新鮮又好食。 我哋揀咗安格斯牛小排, 特級美國特級肥牛。 牛肉油脂雪花均勻 ,十分靚, 好有牛味, 極力推薦雞肉質地嫩滑 ,碌完都唔會鞋颯颯我最鍾意食響鈴, 我通常淥兩下就馬上攞起來吃,仍然薄脆香口魚皮餃同埋魚蛋同墨魚滑都係冇得輸嘅選擇, 魚蛋爽口彈牙, 墨魚滑真材實料 , 食完encore 又encore! 蔬菜亦新鮮 ,我哋就最鍾意打邊爐食西洋菜 ,清甜不會苦澀!真心講,寶哥火鍋真係超值推介! $ 198蚊食到咁多靚料 ,仲要超飽, 喺邊

另外打邊爐梗係要食牛肉

雞肉質地嫩滑 ,碌完都唔會鞋颯颯

我最鍾意食響鈴, 我通常淥兩下就馬上攞起來吃,仍然薄脆香口

真心講,寶哥火鍋真係超值推介! $ 198蚊食到咁多靚料 ,仲要超飽, 喺邊度搵!
呢度地方唔係好大 ,我相信預先book位 就一定穩陣啲!

• 安格斯牛小排
  • 海鮮拼盤
  • 即炸響鈴
2019-11-16 1005 瀏覽
天氣轉涼 又係打邊爐既好季節🌬 經過波鞋街個邊見到呢間寶哥火鍋做promotion $198就可以食到7款海鮮 8款星級配料 同任食其他丸類同蔬菜 點會唔心動🤤湯底有成10款可以選擇 有辣有唔辣 仲有好多滋補靚湯 我哋就揀咗猴頭菇鯊魚骨湯 貪佢比較少見 初頭會淡味d 不過之後加左海鮮同肉類就變得好鮮甜👅7款海鮮係按照人頭分配比你嘅時令海鮮☺️ 我地今次就有海蝦 鮑魚 生蠔 龍躉 刀貝 花甲 象拔蚌😋 真係全部都好新鮮 特別係海蝦好彈牙👍🏻8款星級配料大致上分為肉類 手打丸類 內臟等等 我哋就揀咗墨汁墨魚丸 鴨血 手切封門柳牛肉 頂級安格斯牛小排 西班牙羊肩肉 滋補花膠仔 滑雞件 限量豬腳筋😆 當中我地最鐘意食既係墨汁墨魚丸同頂級安格斯牛小排 墨汁墨魚丸真係好有墨魚味 比平時食開嘅更好食又有口感😋 牛小排油脂分布均勻 不過份量唔多 如果想食多d可以叫2份架😉至於任食丸類同蔬菜我哋都試過唔少野😆 佢最好嘅地方係你點既每款佢都唔會比好大分量你 咁就可以保證唔會浪費食物 又可以試多幾款👍🏻 最好食最推薦既係佢地既丸類餃類 特別係韭菜餃 魚皮餃 牛筋丸😆 餃類餡料豐富 丸類爽口有肉汁 真係幾正架😚

猴頭菇鯊魚骨湯

連飲品都係任飲 呢個價錢好抵食🌟
猴頭菇鯊魚骨湯
2019-11-09 52 瀏覽
$198/位仼食火鍋又幾抵!揀湯底最重要,雖然系仼食,但有好多特色湯底!我就揀左蟲草花水鴨湯,上湯時職員睇我地一定要飲湯,果然係正,飲落比雞湯濃,更有味,入面仲有蟲草花,紅棗,白蘿蔔,所以好甜。有兩張紙揀野食,一張只可以叫一次,可以揀八款,另一張就無限Encore。同埋而家會岀海鮮拼盤,有海蝦、鮑魚、貴妃蚌、蜆、魚!淨係海鮮都值回票價!鮑魚最岀色,其他都好新鮮,可惜冇得再叫!新鮮帶膏鵝腸,豬粉腸都系必點,好少仼食有,食落爽口彈牙。另一貴價食材必點花膠仔,發好曬,識落黐口,有膠質。鍾意食內臟嘅都有好多選擇,小有既雞腸,黃喉,豬天梯等。百花釀油條,手打丸都系新鮮食材,估唔到咁既價錢都食到。佢地自家既火鍋豉油好岀色,為食物加分!任飲飲品有啤酒

新鮮帶膏鵝腸,豬粉腸都系必點,好少仼食有,食落爽口彈牙。

另一貴價食材必點花膠仔,發好曬,識落黐口,有膠質。
鍾意食內臟嘅都有好多選擇,小有既雞腸,黃喉,豬天梯等。
百花釀油條,手打丸都系新鮮食材,估唔到咁既價錢都食到。

佢地自家既火鍋豉油好岀色,為食物加分!

任飲飲品有啤酒
2019-11-09 40 瀏覽
約咗舊同事食飯,大家都話好耐冇打邊爐就嚟咗旺角呢間餐廳,地點好易搵,地方都幾大幾舒服!佢呢度有2 張剔剔紙,一張可以揀8 款,一張係任點任食,都有好多選擇,未食已經開始流口水!打邊爐最緊要揀個靚湯底,呢度嘅湯底除咗多選擇之外,仲有好多好特別好少見嘅選擇,好似雪蓮椰子湯同猴頭菇鯊魚骨湯,淨係聽個名都覺得好吸引,最終我哋就揀左椰子湯!飲品喺出面嘅雪櫃任拎,有我最愛嘅忌廉溝鮮奶同可樂!湯底果然冇令我失望,好足料,試飲左一啖,覺得好清甜,唔係水咁稀!任點任食套餐附送一個海鮮拼盤,嚟到真係覺得不得了,有大大隻鮑魚、蟹、蜆、魚片等等,真係食呢個都覺得值回票價!而且全部都好新鮮,鮑魚彈牙,貝類清甜無沙!特級肥牛真係高質,牛肉唔會好多肥肉,食落有口感有牛肉味!炸響鈴脆卜卜,仲要吸收晒湯底嘅精華,食落好好味!手打三寶丸夠足料,食完唔會成口粉!打邊爐至愛炸魚皮,水準正常!依家豬肉咁貴,梗係要食碟豚肉啦,味道都唔錯!其他配料好似娃娃菜、金菇果d 咁都好新鮮!總結呢度真係好抵食,而且可能因為味道好好所以我哋兩個女仔都食到咁多野,真心會再嚟!

飲品喺出面嘅雪櫃任拎,有我最愛嘅忌廉溝鮮奶同可樂!
特級肥牛真係高質,牛肉唔會好多肥肉,食落有口感有牛肉味!
炸響鈴脆卜卜,仲要吸收晒湯底嘅精華,食落好好味!
手打三寶丸夠足料,食完唔會成口粉!
打邊爐至愛炸魚皮,水準正常!
依家豬肉咁貴,梗係要食碟豚肉啦,味道都唔錯!
其他配料好似娃娃菜、金菇果d 咁都好新鮮!
帶咗男朋友食咁多好嘢,佢終於都還債啦(◍ ´꒳` ◍)今次佢帶咗我去打邊爐~仲話一定要叫海鮮添!我哋見呢排有少少熱氣,所以二話不說就點咗皮蛋芫茜豆腐湯。哇佢哋啲芫茜同皮蛋好似唔使錢咁,放勁多落去~皮蛋仲要係原粒咁落,一煲入面就已經有幾粒!!搞到個湯底勁好飲(⁎˃ᴗ˂⁎)我哋首先㨂咗日本黑豚肉、西班牙羊肩肉、脆肉鯇魚腩,豚肉同羊肩肉勁濃肉味,好正呀(❁´ω`❁)男朋友原來成世都未食過脆肉鯇,我同佢講條魚啲肉真係脆架!佢就以為我講大話😤點知佢一試就話不得了超好食~手打蝦丸、牛骨髓、水魷魚當中我就最鍾意手打蝦丸!真係食得出好足料❤️牛骨髓就係我見枱枱都有點,所以跟風點嘅~個味道幾得意架!!至於我哋最最鍾意嘅就係呢度嘅海鮮!!!真係超~鮮~甜!!啲海鮮大大隻,又勁新鮮🤤鮑魚、聖子、蜆、帶子等,淥完之後一啲都唔韌!炸響鈴一啲都唔油!淥3秒鐘即刻拎上嚟食啱啱好🤟🏻最尾再叫啲菜嚟埋個靚尾先!!蓮藕必叫!因為佢真係好大塊~另外淮山亦都好好味呀(•‾⌣‾•)y呢一餐唔使我出錢,真係好滿足✌🏻
帶咗男朋友食咁多好嘢,
佢終於都還債啦(◍ ´꒳` ◍)
今次佢帶咗我去打邊爐~
仲話一定要叫海鮮添!

我哋見呢排有少少熱氣,
所以二話不說就點咗皮蛋芫茜豆腐湯。
哇佢哋啲芫茜同皮蛋好似唔使錢咁,
放勁多落去~

皮蛋仲要係原粒咁落,
一煲入面就已經有幾粒!!
搞到個湯底勁好飲(⁎˃ᴗ˂⁎)

我哋首先㨂咗日本黑豚肉、西班牙羊肩肉、脆肉鯇魚腩,
豚肉同羊肩肉勁濃肉味,
好正呀(❁´ω`❁)

男朋友原來成世都未食過脆肉鯇,
我同佢講條魚啲肉真係脆架!
佢就以為我講大話😤
點知佢一試就話不得了超好食~

手打蝦丸、牛骨髓、水魷魚當中我就最鍾意手打蝦丸!
真係食得出好足料❤️
牛骨髓就係我見枱枱都有點,
所以跟風點嘅~
個味道幾得意架!!

至於我哋最最鍾意嘅就係呢度嘅海鮮!!!
真係超~鮮~甜!!
啲海鮮大大隻,
又勁新鮮🤤
鮑魚、聖子、蜆、帶子等,
淥完之後一啲都唔韌!

炸響鈴一啲都唔油!
淥3秒鐘即刻拎上嚟食啱啱好🤟🏻

最尾再叫啲菜嚟埋個靚尾先!!
蓮藕必叫!
因為佢真係好大塊~
另外淮山亦都好好味呀(•‾⌣‾•)y
呢一餐唔使我出錢,
真係好滿足✌🏻

2019-11-05 28 瀏覽
出旺角想打邊爐但唔想成日幫襯啲火鍋集團,朋友介紹,試下寶哥火鍋。秘製豬骨湯底十款湯底之中,揀咗豬骨湯。有冇再大舊啲,足料到咁!平時多數係幾舊豬骨仔,呢個完全係煲湯用。成個湯好入味。海鮮拼盤七款海鮮,睇都覺新鮮,而且大大件。除咗海鮮,跟住就係揀選八款食材(只可揀一次)。我哋嘅選擇係:黑栢葉 百花釀油條 三寶丸(牛丸、鯪魚丸、墨魚丸)蝦丸 鴨血 日本黑豚肉 安格斯牛小排 花膠仔。黑柏葉好爽口。牛丸好好味,好新鮮。鯪魚丸又唔‘腥’。黑豚肉爽口,肥瘦適中。牛小排都好好味,初時怕佢有筋,會韌,但完全唔會㗎。任點食材:娃娃菜、白菜仔、牛筋丸、魚腐、薑汁豬筋丸、雲吞、水餃、炸枝竹、冰豆腐、 冬瓜片,蕃茄、鮮淮山任點就叫幾多次都得。牛筋丸同薑汁豬筋丸都好好味,薑汁味唔會蓋過原本嘅肉味。兩款蔬菜都好新鮮,而且洗得乾淨,冇沙。鮮淮山又夠爽。飲品呢,我哋加咗每人$38任飲。好多特色飲品㗎。仲要大大杯,正呀!喺旺角,想嚟個海鮮打邊爐,又唔想成日幫襯大集團,呢間都唔錯㗎。

秘製豬骨湯底

海鮮拼盤
七款海鮮,睇都覺新鮮,而且大大件。

任點食材: