2021-10-19
朋友叫我放工陪佢食海南雞,雖然我一向無特別喜愛海南雞,但聽講好好味,所以就陪佢試下😂真係有驚喜😂本身我以為真係淨係食海南雞飯,原來呢間餐廳係新加坡米芝蓮推介餐廳之一,除咗有海南雞之外,仲有其他新加坡菜😆我哋冇叫套餐(佢哋有二人餐同四人餐)我地單點。叫左黑金叉燒、筋腩相逢、天天海南雞、麻椒皮蛋、無骨鳳爪、雞油飯。本身諗住叫埋嘢飲,其實咁多樣嘢我哋都食唔晒,又係眼闊肚窄,但我想講真係每一樣都好好食😋尤其招牌海南雞,雞肉超級嫩滑,而且配搭埋醬汁真係冇得輸,仲有個雞油飯,我見每一枱都有點,其實我夜晚唔食飯嘅,但個飯太吸引,我都食咗三份一咁滯😂超級香口,而且飯粒粒粒分明,重點冇油膩感,真係覺得呢間要推介,好食得黎又唔貴,我哋兩個先食咗五百幾,除翻開每人都係二百幾咋🤘🏻🤘🏻下次我會再食,叫埋啲同事嚟食可以試多啲唔同嘅嘢🤤🤤