2021-10-04 34 瀏覽
喺銅鑼灣行完街,見到幾乎講到佢哋入邊好多都係西式餐廳或者酒吧,想食返中菜呢度都有間隱藏喺尾巷盡頭嘅米芝連餐廳:天天海南雞。我要大大力咁講一下佢哋嘅餐廳佈置,非常時髦,完全唔似感覺自己食緊粵菜,反而似係一間bar & restaurant ,入到你門口先嚟俾佢嘅吧枱吸引住,唔啱食中菜嘅人都可以走過嚟飲返兩杯!我今次就叫咗呢度嘅招牌之一黑松露蝦多士,一口落去就知道好明顯同以往食過嘅好唔同,炸得脹卜卜但又唔油膩,中間夾住真材實料吃下或爽口彈牙,而且仲有份量十足嘅黑松露醬,樓開嘅時候,蝦滑嘅白同黑松露嘅黑非常吸引,送酒一流,難得佢而家仲配埋一杯清酒,真係為顧客著想😆送嘅係一杯叫做純米大吟釀嘅清酒,口感強烈帶有顆粒感,幾特別,而一客3塊作為小食或者餐前菜黎講啱啱好,始終係澱粉質炸彈,都唔想食完呢個就食唔到落去😂