2018-12-15
之前經過始創中心見到夏麵館開咗, 就搵日放工去試下. 酸辣湯 每碗 $30食上海嘢點會唔點酸辣湯, 這湯先酸後辣,喝完開始不停留汗, 而且立即兩杯水,依然令人而且立即兩杯水,享受那酸酸香香的味覺. 裏面有肉絲 , 豆腐絲, 筍絲, 雞蛋, 香菇絲同埋黑木耳絲, 口感同味感同樣豐富! 熱爆燻魚 $56平時食嘅分語大多數係凍嘅今次係熱真係第一次! (同埋我自己就唔會點燻魚食的, 今次係朋友點), 今次就對燻魚有改觀!熱嘅燻魚會無咁硬,而且內外都好有味,有少少鬆化,表面油炸得焦脆有啲燶邊,我想講試過這熱燻魚後,都唔想再食凍嫁啦! 黃金蝦球 $118蛋黄炒大蝦球, 將大蝦球炸過之再用蛋黃泥將大蝦表面完全包住,外表色澤金黃,肉質彈牙而且肉嫩, 蛋黃好食之餘,啖啖肉,夠曬過癮! 見到佢有榴櫣高力,但我唔食的,見到其他人食應該唔錯,大家可以試試的!
酸辣湯 每碗 $30
熱爆燻魚 $56