2019-01-12
今日嚟到旺角搵食,聽啲friend講話有間《堅韓牛》唔錯,咁一於嚟試吓。原來呢度係韓燒火鍋雙放題,咁今日我要放肆少少,去盡啲食盡啲。簡簡單單嘅裝修,唔特别有韓式風格,不過座位都算闊落,唔會逼夾。我哋揀嘅係1++頂級韓牛餐,開餐前仲有三文魚同八爪魚嘅刺身送。其實呢度除咗韓牛之外,仲有美國牛、豬、雞同海鮮等其他選擇;不過我哋一心諗住試韓牛,所以冇揀美國牛。滿滿一碟韓牛上枱,單睇肉色同雪花紋分佈,都知質量有番返咁上下。薄薄一片牛肉,一燒就熟,肉質嫩滑、牛味足、夠juicy,又唔似和牛咁食到你一口油好快滯,果然冇介紹錯。讚!除咗韓牛,我哋都有點海鮮同蔬菜,食得均衡啲健康啲。跟餐仲上咗一鍋牛肋骨煲,煲入面加咗栗子、紅棗、紅蘿蔔、白蘿蔔,炆得夠腍又夠入味,迅即被秒殺。試完韓燒之後,我哋又再叫咗個雪濃湯底食火鍋;因為之前都食得幾飽,所以擦火鍋嘅戰鬥力就冇咁高。原來嗰啲韓牛攞嚟淥都一樣咁好味,一樣咁嫩滑同juicy。呢度同其他放題食肆一樣,飲料同雪糕都係任飲任食。今餐一次過歎晒韓燒同火煱兩款放題,真係超級無敵無比滿足。鍾意食牛嘅魔王,《堅韓牛》嘅韓牛真係唔可以唔試!
除咗韓牛,我哋都有點海鮮同蔬菜,食得均衡啲健康啲。
呢度同其他放題食肆一樣,飲料同雪糕都係任飲任食。
今餐一次過歎晒韓燒同火煱兩款放題,真係超級無敵無比滿足。
鍾意食牛嘅魔王,《堅韓牛》嘅韓牛真係唔可以唔試!