2019-01-01 220 瀏覽
聽講最近旺角開左間韓燒加火鍋的餐廳,於是便同朋友來試試,呢幾日天氣轉冷,最適合打邊爐同韓燒。呢間餐廳分左三個時段,價錢分別不同,最好就訂位,因為好多人排。$317任飲任食,可能你會覺得有d貴,但係放心,d野食係值呢個價錢。首先餐廳環境好大,員工的服務態度都好好。我地首先就去左拿野飲,呢度的野飲除左有汽水韓式飲品外,竟然仲有自家製的茶,呢d樽裝的茶都係由獨立的茶包泡製,我試的烏龍茶味道解渴又清新,值得推薦。我地叫左頂級韓牛餐,一來就上左一大碟好吸引的午肉,牛肉切得好薄,睇得出係高級的貨色,放上爐上很快就熟,燒的時候牛肉味已經出曬來,已經忍唔住要放入口中。牛肉果然好正,肉質嫩滑,香味徘徊口中,好juicy,一試難忘。我地都加點左其他牛的部位,每一碟都好正,食到牛不同的感覺。之後上的係牛肋骨煲,跟餐有蘿蔔、栗子和紅棗等配料。牛肋條炆得很軟,一咬就斷,加上配料的香味,十分入味。

2019-01-01