2018-11-29 39 瀏覽
冬天港人最愛打邊爐、近年最受歡迎一定係食玩雞煲再打邊爐啦,經朋友介紹之下一於試下這食店.這食店在旺角十分方便、適合大班朋友來吹下水食下雞煲.食得愈惡魔就愈平,大家來挑戰下.指定動作,自己加配料.比較特別有白酣可以加的.熱呼呼的雞煲,十分夠味道,雞剛熟好味道.沙白是九點前入座送的.麵是雞煲跟的.這幾天都有少少上火,喝下加多寶.脆魚片,新鮮爽囗,刀工都不錯.菜芯用鴨仔上.鮮腐竹十分滑.自家製餃子又十分有水準.
這食店在旺角十分方便、適合大班朋友來吹下水食下雞煲.
食得愈惡魔就愈平,大家來挑戰下.
指定動作,自己加配料.
比較特別有白酣可以加的.
熱呼呼的雞煲,十分夠味道,雞剛熟好味道.
沙白是九點前入座送的.
麵是雞煲跟的.
這幾天都有少少上火,喝下加多寶.
脆魚片,新鮮爽囗,刀工都不錯.
菜芯用鴨仔上.
鮮腐竹十分滑.
自家製餃子又十分有水準.
2018-11-28 38 瀏覽
今日老公出咗旺角接我收工,行到去新城樓下嘅時候,望吓佢呢度有咩食啦,發現呢度有一間食雞煲,每逢天氣開始轉涼,我就特別鍾意打邊爐😂,所以決定想去試吓,入到去環境舒適,坐得好舒服,服務員亦都好好禮貌,叫咗個黃燜雞煲(半隻),仲可以選擇多青或者走青,我揀咗多青😂😂,食雞煲一定要多芫荽✌🏻✌🏻,味道非常香濃,好惹味但又不會太鹹,味道剛剛好,而d雞亦都入晒味,不會太靭👍🏻,食完啲雞當然叫服務員加水再打邊爐✌🏻,所以配料方面我叫咗安格斯頂級肥牛,肉味濃郁,好腍👍🏻👍🏻,仲有豬肉丸、即炸響鈴、韭菜餃同埋生菜🥬,以上配料亦都非常新鮮,好好食,仲送咗一碟沙白俾我✌🏻,好新鮮同埋冇沙👍🏻,整體來講值得一試
2018-11-28 57 瀏覽
又好耐冇同朋友食飯,涼涼地嘅天氣就啱打邊爐啦,今次嚟到旺角嘅回到味來。呢度環境唔錯,靚靚地,有唔同嘅雞煲或者邊爐湯底揀,今日揀咗蕃茄牛肉湯底。個湯底有好濃烈嘅蕃茄味,仲有好多牛肉,一啲都唔孤寒。叫咗一碟美國安格斯牛肉,切到好薄,大約20秒到就食得啦,不過牛味就唔夠重,如果牛味重啲就會更出色。蔬菜拼盤唔少得,蔬菜新鮮,而且都乾淨嘅,好快就索晒啲湯汁味,食落爽甜餃子拼盤,每碟有三款唔同嘅餡料,最鍾意蝦餃,有成隻蝦肉係入邊,咬落去好爽。再叫埋竹庶茅根,可以下下火,冇咁熱氣。

再叫埋竹庶茅根,可以下下火,冇咁熱氣。
2018-11-27 151 瀏覽
天氣咁凍去打返個邊爐最岩,哩到每張枱都係卡位,坐得舒服。調味料: 辣椒、芫茜、唐芹、蒜蓉、蔥花、炸蒜、豉油、白醋哩個前菜小食唔知咩名,味道類似酸喬頭,再加上辣味。惡魔雞煲半隻-小惡魔辣度($158),挑戰越高級既辣度,全單打折就越多,我揀既級數係冇折,但對我黎講已經好辣,不能想像更辣會係點,言歸正傳,個煲好似落左沙茶醬,雞肉好入味。蜆係免費送,有7粒,肉質好滑好新鮮。特級牛舌($98),顏色鮮艷,好新鮮,淥一淥就食得,煙韌口感,2至3片一齊食口感更佳,但不能太多會過韌好難咬。羊肉卷($88),脂肪和肉既比例好岩,重羊羶味,千祈唔好點調味料,因為會蓋過左羊味。即炸響鈴($58),有8條,浸2秒後拎上黎食得,外面淋,裏面仲有少少脆。獅子狗($32)油麥菜($28),翠綠色好新鮮,份量都幾多。稻庭烏冬($28)
天氣咁凍去打返個邊爐最岩,哩到每張枱都係卡位,坐得舒服。

調味料: 辣椒、芫茜、唐芹、蒜蓉、蔥花、炸蒜、豉油、白醋

哩個前菜小食唔知咩名,味道類似酸喬頭,再加上辣味。

蜆係免費送,有7粒,肉質好滑好新鮮。

獅子狗($32)

油麥菜($28),翠綠色好新鮮,份量都幾多。

稻庭烏冬($28)
第一次黎呢間回到味來惡魔雞煲,平日記得經openrice訂位有半價,真係好抵啊!呢度環境唔錯,四人枱多,坐得舒服,可以借差電器,服務一流!而且食物材料真係超新鮮!本人不太好辣,所以點了半隻黃燘雞煲,半份的份量還算多,岩兩至三人食。雞肉燘得好淋好香,不會過咸,味道不錯。日本蟹肉棒,好大條,好鮮甜!特級牛柳粒,份量不差,不得不推介,熟了後不會好un,而且真係好有牛味!一d都唔似平時打邊爐食開果d肥牛食完其實都無咩味,完全太好味,番唔到轉頭粟米鮮甜,玉子豆腐好滑手工丸併盤,有豬肉丸,蝦丸,墨魚丸。這碟上枱時太吸精了!而且蝦丸有蝦味,墨丸鮮甜爽口,豬肉丸彈牙,味雷好豐富7點半定8點前入還送了我們蜆肉和薯粉,實在太好了!呢度還有這個小籃子提供,最岩放豆腐、牛柳粒、蜆肉等的小菜,完全不會怕找不到和爛哂,太細心了

日本蟹肉棒,好大條,好鮮甜!

粟米鮮甜,玉子豆腐好滑

7點半定8點前入還送了我們蜆肉和薯粉,實在太好了!

2018-11-24 47 瀏覽
係朋友口中得知伊間餐廳,係or 亦都係正評偏多,所以今日就去試下。職員會為每檯辛上前菜,酸酸辣辣,正。味架都係炸蒜、蒽、芫茜個啲,職員會建議加埋香醋,比較少見。由於只得兩個人食,朋支又唔食辣,所以嗌佐半隻普通雞煲。職員亦都好細心會幫你炒,食落又係香濃好味。蟹棒一定要食,牛肉粒都值得推介,豬豚肉麻麻。老實講,價錢係比較貴,但貴得有道理。抵唔抵食見人見智。

老實講,價錢係比較貴,但貴得有道理。抵唔抵食見人見智。
2018-11-23
2018-11-23 183 瀏覽
旺角應該係全世界餐廳密度最高嘅地方之一。中餐、西餐、日本菜、快餐…應有盡有。但評價咁一面倒的就無幾多間。Let’s check it out! 魚皮餃唔會淥到甩皮甩骨,包得紮實。餃皮煙韌有彈性。雪花肥牛牛肉真係好新鮮,呈血紅色,並唔係好似其他火鍋放題店咁樣,去到客人面前仲係結冰狀態,雪藏至變成瘀血色。而且油脂同肉比例剛剛好,加上切得好薄,水滾淥十秒剛剛好食得,口感腍滑。油香、肉味,皆出色。炸午餐肉邪惡! 但極好食。即炸響鈴熱辣辣即叫即炸。竹蔗茅根水微甜,飲得出沒有另外加糖。清熱下火。其餘火鍋配料都好相當OK, 尤其係蔬菜,種類多,而且非常新鮮。現場環境全部都係卡位,冷氣夠。幾時嚟打邊爐都係好選擇。

魚皮餃
唔會淥到甩皮甩骨,包得紮實。餃皮煙韌有彈性。

炸午餐肉
邪惡! 但極好食。

即炸響鈴
熱辣辣即叫即炸。

竹蔗茅根水
微甜,飲得出沒有另外加糖。清熱下火。

金菇
清湯

現場環境全部都係卡位,冷氣夠。幾時嚟打邊爐都係好選擇。
2018-11-19
金菇
清湯
2018-11-23 34 瀏覽
因廣交會後大家都會特別的忙,所以加班後齊齊決定去吃飯解壓一下,商量了陣子決定場開始冷去吃個火鍋~其實也有雞煲可以選,不過因有位同事不喜雞煲,又多人不大舒服,所以決定點了鴛鴦火鍋,一邊是蕃茄牛肋骨,一邊是麻辣鍋。湯底盛惠$206每座位都會配一個架放置食物。我們點了兩瓶竹蔗茅根,一瓶$32。都挺抵喝的~從相中可見到時令海鮮拼盤$198,有蟹有蝦,也有不少蜆跟扇貝,挺鮮甜的。安格斯頂級肥牛$198,挺多塊且雪花也不少~燙一燙即吃肉蠻嫩。回到味來牛拼盤$158,擺得很漂亮,牛丸也彈口。下邊的扎肉有點微辣挺不錯。即炸響鈴$58非常的鬆脆,浸一浸撈起很香口。手工餃拼盤$48,皮挺薄身但不會易爛,餡料很足很飽滿~整體這店不錯,位置方便在信和旁,價值也地道,海鮮挺鮮其他食物品質也不錯。一班來吃是很好的選擇。

即炸響鈴$58非常的鬆脆,浸一浸撈起很香口。

手工餃拼盤$48,皮挺薄身但不會易爛,餡料很足很飽滿~

2018-11-23 54 瀏覽
今日約咗幾個朋友食雞煲,係openrice見到呢間用app訂位竟然有半價😯 食雞煲慣咗要食辣,不過有朋友唔食得辣就叫咗黃燜雞煲試下! 唯有自己係個醬汁到自己加辣😅d雞好惹味好滑,份量都好多!食哂啲雞就加湯打邊爐啦!一加湯就加埋冬瓜片同白蘿蔔,因爲要d時間去煮同埋可以吸哂湯既精華,本身冬瓜片同白蘿蔔都好甜😊打邊爐一定要叫牛!叫咗手切牛頭脊,輕輕淥幾秒就夠!啲肉超嫩超滑,牛肉既香味散哂落個湯底到呢個豚肉片又好正,成日覺得豬係要淥耐d所以好少叫,不過呢到切到好薄所以又係幾秒就得,岩哂我呢d懶鬼😂因為9點前入坐仲送咗碟蜆俾我地,雖然係送但都好新鮮,見到佢地係到郁🤪打邊爐又點少得響鈴,炸到好脆好香口😍 娃娃菜好甜!裝住菜個籃超可愛,睇得出小店好有心思☺️最後當然唔少得竹蔗茅根,好足料好清熱‼️整體我覺得食材都好新鮮好足料,係有discount既情況下真係好抵食呀

唯有自己係個醬汁到自己加辣😅

黃燜雞煲

d雞好惹味好滑,份量都好多!食哂啲雞就加湯打邊爐啦!

手切牛頭脊  (細)

即炸響鈴

打邊爐又點少得響鈴,炸到好脆好香口😍

娃娃菜

娃娃菜好甜!裝住菜個籃超可愛,睇得出小店好有心思☺️

竹蔗芧根

最後當然唔少得竹蔗茅根,好足料好清熱‼️

黃燜雞煲
手切牛頭脊  (細)
竹蔗芧根
  • 手切牛頸脊
  • 竹蔗茅根
2018-11-21 103 瀏覽
天氣開始轉涼, 又到左開始打邊爐嘅季節, 今晚就黎到呢間樓上舖打邊爐。估唔到打邊爐都有 2 – 6 人套餐。套餐唔啱食仲可以散嗌。醬料除左醬油 & 白醋外, 仲有6 款配料 (芫茜、炸蒜、蒜蓉、辣椒、唐芹、蔥花) 可以自由搭配。清湯湯底揀左個清湯湯底, 但唔好以為清湯就咩材料都冇, 其實湯底入面有大量娃娃菜 & 滑豆腐。藕帶 (餐前小食)職員會送上一碟叫 “藕帶” 嘅餐前小食, 原來藕帶即係蓮最幼嫩嘅根狀莖, 醃製後味道酸酸辣辣, 非常開胃。墨魚仔 只要係 9 點前入座, 火鍋店都會送一客墨魚仔。黑松露雙拼滑雙拼滑即係墨魚滑 & 蝦滑, 一次過可以滿足晒兩個願望, 蝦滑味道夠鮮, 而墨魚滑就又滑又彈牙, 兩款滑仲有淡淡嘅黑松露香味。炸五餐肉即叫即炸, 而且仲係厚切, 無論就咁食定係打邊爐用, 都一樣美味。雪花肥牛油花較均勻, 薄切後涮幾秒就食得, 口感唔錯, 肉味幾香, 絕對唔係廉價貨色。 特級牛舌經驗話我知唔可以涮太耐, 否則會影響口感。 同樣係薄切, 涮幾秒就 OK, 肉質清脆有咬口。蔬菜Order 左金菇 & 娃娃菜, 份量唔少, 而且非常新鮮, 盛載娃娃菜嘅筲箕都好特別。即炸響

估唔到打邊爐都有 2 – 6 人套餐。

套餐唔啱食仲可以散嗌。

醬料

清湯湯底

藕帶 (餐前小食)

墨魚仔
只要係 9 點前入座, 火鍋店都會送一客墨魚仔。

黑松露雙拼滑

炸五餐肉

特級牛舌

蔬菜

即炸響鈴
外表金黃香脆, 輕輕一涮, 鬆脆香口, 完全冇油膉味, 係唔可以錯過嘅打邊爐配料。
2018-11-19
以前廣告成日問打邊爐最重要係咩?!我話, 係食材!!。呢日, 我地黎到旺角, 未凍就打定個邊爐暖一暖個胃啊~廢話少講, 先嗌個湯底!我地叫左個南瓜海鮮鍋!而配料老闆介紹醋3鼓油7海鮮配搭就犀利了。配料有蝦, 蟹, 大蜆, 墨魚仔而蝦拎上枱時重係生蝦咁跳!放蜆時隻蜆竟然關殼蝦新鮮彈牙, 海鮮新唔新鮮, 無得呃人~新鮮肉質非常爽口!蟹蓋滿是蟹膏, 正啊~。墨魚仔又肥又大隻。肉丸組合不可錯過, 手打丸完全不同於大家日常的機打丸, 彈牙程度勁一倍!寬薯粉無另一傑作, 最後階段吸盡湯底精華而牛柳粒也是不錯, 肥瘦平均。無得彈!
以前廣告成日問打邊爐最重要係咩?!我話, 係食材!!

呢日, 我地黎到旺角, 未凍就打定個邊爐暖一暖個胃啊~

廢話少講, 先嗌個湯底!我地叫左個南瓜海鮮鍋!

而配料老闆介紹醋3鼓油7

海鮮配搭就犀利了。

配料有蝦, 蟹, 大蜆, 墨魚仔

而蝦拎上枱時重係生蝦咁跳!
放蜆時隻蜆竟然關殼

蝦新鮮彈牙, 海鮮新唔新鮮, 無得呃人~新鮮肉質非常爽口!

蟹蓋滿是蟹膏, 正啊~

。墨魚仔又肥又大隻。

寬薯粉無另一傑作, 最後階段吸盡湯底精華

而牛柳粒也是不錯, 肥瘦平均。無得彈!

2018-11-18
2018-11-19 27 瀏覽
天氣開始轉涼,所以最近約親食飯好多時候都會選擇去打邊爐😅。今晚係媽咪第一晚入住新屋,我當然要同佢好好慶祝一下啦😁。揀嚟呢間火鍋店嘅原因係為左佢個勁辣惡魔雞煲,聽講辣嘅程度達魔鬼級,嗜辣嘅人又點可以錯過呢!不過當見到菜單,我就有啲淆底😜😝,事關佢嘅雞煲小辣有兩隻辣椒🌶️🌶️,但中辣一跳就到🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️五隻辣椒嘅級別,一睇就知不能輕視,所以我都係先點小辣穩陣啲囉😁。我地點左半份雞惡魔雞煲,果然小辣已經比平時出面食到嘅辣好多,不過因為香料多,所以食落好惹味,感覺好似應該要咁辣先夠過癮!雞肉比較細件但入口非常鮮嫩,而且冇乜肥油添👍。其實媽咪咁細食,我地食完個雞煲都飽左大半,所以火鍋料只點了幾樣。頂級牛柳粒,我覺得麻辣鍋底一定要配紅肉嘅,今次我揀擇唔加湯做火鍋,改為只加少少水炆煮牛柳粒,徹底保留麻辣雞嘅精華,點知真係好好味喎,牛柳粒就算煮左好耐都依然嫩滑,可能因為油脂夠吧。老油條好少地方有,所以見到就要點,呢度老油條好香脆,但浸完湯汁仲好味,不過真係會辣到跳舞,要家長指引呢🤣🤣🤣!手打丸就專為媽咪而點嘅,一般丸類奄尖嘅廚藝高手媽咪係唔會睇得上眼架,所以唯有點手打丸先合佢意口火囉。同場加映仲有servi
天氣開始轉涼,所以最近約親食飯好多時候都會選擇去打邊爐😅。

同場加映仲有service嘅花蛤,上枱時仲非常生猛,都幾鮮味架👍。

食麻辣鍋當然要飲番啲清熱野啦, 所以我地最後就點左竹蔗茅根水潤一潤咯。

下次要帶嗜辣嘅家姐嚟試, 睇下我地可唔可以挑戰中辣先得😁😁😁。

• 老油條
  • 頂級牛柳粒
  • 惡魔雞煲
2018-11-19 59 瀏覽
那天在OpenRice book位有半價,到了之後再問職員是否有半價,職員便說不是所有食物都有半價,只有鍋底,及「其他」類別的食物半價,(簡單來說,絕大部份的食物都沒有優惠),已經覺得有點搵笨,算,一場來到,費事煩,照坐低。我哋叫咗一個唔辣嘅雞煲,再叫左一個辣嘅雞煲,一碟肥牛,八粒牛丸,一碟菜,一碗白飯,四罐汽水。你估幾錢?$15xx啊!!四個人每人都要三百幾,仲要係未食得飽。最重要係食物質素只屬一般,中環價錢,旺角質素。收得這個價,唔緊要,係咪應該俾返合理嘅食物客人呢?再問職員折左未,職員便說今天沒有折。冇折?是欺詐嗎?一進來的時候你便告訴我什麼有折,什麼冇拆,現在跟我說今天沒有折。我們四個什為生氣,覺得很過分,理論了差不多10分鐘,此餐廳願意折200多元,但都要$12xx。臨走仲要派卡片給我們,你還會覺得我會再來嗎?之後嗰日,我們四個,齊齊肚屙,不是一般肚痛,而是好像有1000隻大笨象在大腸奔跑一樣,那天有三份一時間在洗手間渡過,全是真話,有圖有真相
2018-11-16
2018-11-18 96 瀏覽
年多前曾到上址進食放題,今天和朋友逛街打算上來吃個豪氣晚餐。但發現原來的放題已改成雞煲專門店,不過既然一場來到也不妨試試。雞煲店名為「回到味來」,大玩食字,非常有趣。有別於大部分雞煲店的任飲任食火鍋,「回到味來」的火鍋材料是單點的。挑選好心宜的雞煲和火鍋食材後,職員會遞上豉油和調味料架,食客自行調較醬汁。(但筆者認為餐廳設一個調味角會更方便。)筆者當然選了招牌菜—惡魔雞煲。職員放上雞煲會示意食客先等侯數分鐘,當緣份到了,職員便會上前開蓋炒幾下雞件,然後就可以開動了。筆者就肉眼可見,雞煲用了辣椒、胡椒、花椒、八角等多種香料烹調。雖然今次只是點了入門級的小惡魔辣度,但絕對不可輕視,辣勁十足。吃了2-3件雞件,嘴巴已有少許發麻感覺。雞件煮得非常入味,但略嫌不夠嫩滑。配上秘製的惡魔辣味,不知不覺間就已吃掉了這半隻雞。吃完雞件後便示意職員加上雞湯,以迎接火鍋環節。湯底等了3-4分鐘便滾開了。手工餃拼盤的器皿非常精緻。拼盤包括了魚皮餃、鮮蝦雲吞和菜肉餃,每款各2粒。餃子皮薄,熟透後晶瑩至看到內裡餡料。雲吞鮮蝦頗有鮮味,菜肉餃也很香口。黑松露雙拼丸分別是墨魚丸和蝦丸。黑松露味雖較淡,但丸子非常彈牙,
年多前曾到上址進食放題,今天和朋友逛街打算上來吃個豪氣晚餐
。但發現原來的放題已改成雞煲專門店
,不過既然一場來到也不妨試試。

雞煲店名為「回到味來」

挑選好心宜的雞煲火鍋食材後,職員會遞上豉油和調味料架,食客自行調較醬汁。(但筆者認為餐廳設一個調味角會更方便
。)
惡魔雞煲(半隻)

,職員便會上前開蓋炒幾下雞件,然後就可以開動了

,辣勁十足。吃了2-3件雞件,嘴巴已有少許發麻感覺

雞件煮得非常入味

吃完雞件後便示意職員加上雞湯,以迎接火鍋環節
。湯底等了3-4分鐘便滾開了。
手工餃拼盤/黑松露雙拼丸

。雲吞鮮蝦頗有鮮味
,菜肉餃也很香口。

黑松露雙拼丸

黑松露雙拼丸分別是墨魚丸和蝦丸。黑松露味雖較淡,但丸子非常彈牙,也分別能吃出墨魚和蝦的鮮味

黃沙豬潤

豬潤入口鮮嫩,但有點不夠爽口

雞髀菇 /娃娃菜

吃了如此多肉類,當然要點些蔬菜平衡一下。此時火鍋湯底內的花椒八角已越煮越入味,雞脾菇和娃娃菜的加入便把濃郁的湯汁全索入
,喉嚨間全是那股惡魔麻辣味,辣得過癮

寬薯粉

若怕不夠飽還可加入粉麵
。這個紅薯粉比平日吃過的偏粗偏厚,入口後更有咬勁。紅薯粉同樣索入湯底精華,非常惹味

離開時發現餐廳貼有一個英雄榜
。凡成功挑戰終極大魔頭辣度的食客都會在此榜留名
,而且全單有7折呢。不過筆者連剛才的小惡魔辣度也有點吃不消
,自問沒有膽量挑戰了。

2018-11-18
惡魔雞煲(半隻)
2018-11-17 111 瀏覽
今晚約左班好耐冇見既朋友打下邊爐食下雞煲訴說下近況,旺角邊爐雞煲勁多選擇,但係發現openrice有間係app預約有半價優惠,真心覺得超抵所以一定要post上黎話比大家知!食咁鬼多野又雞煲又邊爐仲有靚牛,埋單之後都係每人百五蚊有找邊度搵!地點方便易搵就係正信和同總統中間果度野既3樓,環境都算唔錯,乾淨企理,冷氣夠大,食完成餐都唔會話吸哂啲味Service幾好幾貼心,打開煲蓋果啲都會提下我地好大煙同埋會用個蓋盡量遮返住,等啲煙唔會攻上黎醬料可以自己調配,欣賞佢有齊生蒜炸蒜一扎大概每人大概分到一至兩杯,感覺足料有媽媽既味道,又真係幾清熱,食完成餐都唔覺口乾同熱氣因為我地幾個當中有人唔食得辣,所以叫左黃燜雞煲。原本睇圖都以為會冇乜味(相比起惡魔雞煲)點知又幾惹味,食到停唔到入面撈左好多菇,吸哂啲汁超岩送飯!半隻雞又岩岩好夠食,都唔少肉睇openrice相發現其實細既牛頸脊都應該夠,結論係4-5條友係真係夠食架喇!好耐冇食過肥瘦咁均勻既牛肉!好嫰滑夠哂juicy一界啲都唔柴點埋醬料好滿意炸魚皮都好多塊,又大塊,夠脆夠乾身唔會油膩即炸響鈴應該係新鮮炸起,建議佢可以乾身返同埋厚少少墨魚滑真係會咬到

醬料可以自己調配,欣賞佢有齊生蒜炸蒜

竹蔗茅根

半隻黃燜雞煲

入面撈左好多菇,吸哂啲汁超岩送飯!
半隻雞又岩岩好夠食,都唔少肉

細牛頸脊

炸魚皮
炸魚皮都好多塊,又大塊,夠脆夠乾身唔會油膩

即炸響鈴

即炸響鈴應該係新鮮炸起,建議佢可以乾身返同埋厚少少

墨魚蝦滑雙併
墨魚滑真係會咬到墨魚軟骨,係手打既感覺!蝦滑都好滿意因為打得好彈牙有蝦味
娃娃菜
娃娃菜份量都好多,落極仲有😂左下角既蜆都不得不提(唔記得影)超級新鮮!仲會郁架!所以係好鮮甜又唔會縮到超細隻
芝士魚豆腐

呢個真係必叫!魚豆腐加芝士係一百分,豆腐本身好滑食落有油豆腐既質感加埋湧出黎既芝士真係不得鳥!

豚肉片

豚肉片都夠哂薄,好似肥牛咁既食法,可能佢切得夠哂薄所以唔會有韌既感覺!

仲有幾樣配料都冇影相,但係都好食,尤其係稻庭烏冬,好有水準,唔係市面既平野

整體黎講值得一試!!
竹蔗茅根
半隻黃燜雞煲