2019-10-15 2339 瀏覽
朋友介紹話旺角呢間雞煲放題性價比超高~一於黎試下睇下有幾正先分2款放題~$248多左任食海鮮串燒 鍾意食海鮮既我地當然揀埋海鮮串燒啦~~呢道仲有台式飲品任飲串燒有好多款~ 好豐富!!任食配料~~~自助區多款蔬菜亦有肥牛, 丸類等....除左台式飲品, 仲有罐裝揀香芋珍珠 & 珍珠奶茶甜度適中, 珍珠Q彈招牌惡魔雞煲雞煲非常惹味~ 雞件入味嫩滑食到停唔到口呀!!!卜卜硯煲好多好多好多硯!!!超鍾意食硯既我表現好興奮~~D硯好新鮮, 每粒都脹卜卜, 鮮甜爽口有任食串燒真係無敵~平時出面食一串都唔平, 咁我就唔客氣喇~~串燒即叫即整~全部熱辣辣, 正呀!!!我地ENCORE左好多次, 哈哈我地叫既燒海鮮有生蠔, 扇貝, 帆立貝, 青口蒜蓉燒超香!!!全部海鮮真材實材又新鮮~~本地手切牛頸脊好靚既牛肉~唔肥唔瘦, 軟腍得黎爽口有咬勁, 好好味食完真係覺得性價比冇得輸!!!
朋友介紹話旺角呢間雞煲放題性價比超高~
一於黎試下睇下有幾正先

分2款放題~
$248多左任食海鮮串燒
鍾意食海鮮既我地當然揀埋海鮮串燒啦~~
呢道仲有台式飲品任飲

串燒有好多款~ 好豐富!!
任食配料~~~
自助區
多款蔬菜
亦有肥牛, 丸類等....
除左台式飲品, 仲有罐裝揀
香芋珍珠 & 珍珠奶茶
甜度適中, 珍珠Q彈
招牌惡魔雞煲
雞煲非常惹味~
雞件入味嫩滑
食到停唔到口呀!!!
卜卜硯煲
好多好多好多硯!!!
超鍾意食硯既我表現好興奮~~
D硯好新鮮, 每粒都脹卜卜, 鮮甜爽口

有任食串燒真係無敵~
平時出面食一串都唔平, 咁我就唔客氣喇~~
串燒即叫即整~
全部熱辣辣, 正呀!!!
我地ENCORE左好多次, 哈哈

我地叫既燒海鮮有生蠔, 扇貝, 帆立貝, 青口
蒜蓉燒超香!!!
全部海鮮真材實材又新鮮~~
本地手切牛頸脊
好靚既牛肉~
唔肥唔瘦, 軟腍得黎爽口有咬勁, 好好味

食完真係覺得性價比冇得輸!!!
  • 卜卜硯煲
2019-10-02 2050 瀏覽
海鮮火鍋半放題套餐$248兩個鐘, 認真抵食。五款湯底提供選擇, 黃金南瓜海蜆湯、 蕃茄濃湯、四川麻辣湯、 芫茜皮蛋湯和自家清湯, 選擇了茜皮蛋湯底, 可幫助降火 ,水滾後, 散發出陣陣芫茜香味, 喝一口湯 , 入口鮮甜美味, 用來灼菜, 令菜更加鮮甜, 仲有粒粒皮蛋碎, 夠曬滋味。先來一個無限添食, 招牌邪惡 雞煲或黃燜雞煲或卜卜 海蜆煲, 喜歡海鮮的我, 當然選擇了海蜆煲, 海蜆冇沙 、挺身, 肉質鮮甜紮實 , 配上微辣嘅醬汁, 好惹味, 值得encore 添食。食完美味卜卜蜆, 開始火鍋, 60款火鍋配料任選 , 有蔬菜、 菇類、 腸仔、肉丸、 肉類等 。本地手切牛頸脊, 脂肪分佈平均, 爽滑彈牙, 牛味突出, 肥牛嫩滑 , 豐盛油脂, 墨魚丸、蟹籽丸 、魚蛋 、芝士丸、 龍蝦丸, 肉質彈牙和緊緻, 鮮味十足 。 響鈴 、炸鮮竹和炸魚皮,卜卜脆, 必食火鍋配料, 炸魚皮送酒一流添 。 魚皮餃, 餃子皮煙煙靭靭, 入口充滿肉汁, 令人回味。海鮮串燒 , 生蠔和扇貝 , 生蠔和扇貝厚肉飽滿,鋪上滿滿炸香的金蒜, 蒜味香濃誘人, 最佳拍檔 , 食完令人滿嘴咀蒜香, 秋刀魚魚皮燒到焦

海鮮火鍋放題套餐$248兩個鐘, 認真抵食。

海鮮串燒 , 生蠔和扇貝 , 生蠔和扇貝厚肉飽滿,鋪上滿滿炸香的金蒜, 蒜味香濃誘人, 最佳拍檔 , 食完令人滿嘴咀蒜香, 秋刀魚魚皮燒到焦脆 , 魚肉雪白滑溜, 舐舐脷爆燈。

串燒任食, 全部即叫即製, 芝士丸, 內裏半溶芝士, 好滋味, 串燒燒賣另一種食法, 外皮脆脆地, 好特別 ,日本甜薯, 鮮甜、 綿糯 ,雞腎 ,牛肉粒 ,魷魚, 熱呼呼,香噴噴 , 入口嚼勁, 表面灑上孜然粉調味, 更加惹味。

飲品有很多款口味汽水選擇, 更有多款台式飲品提供, 哈蜜瓜珍珠奶茶, 哈密瓜味清新怡人, 不太甜, 珍珠QQ彈牙 , 台式風味, 仙草冬瓜茶, 火鍋最適合飲品,解暑和降火一流!
2019-08-24 3491 瀏覽
男朋友話黎食這間雞煲火鍋串燒放題,一次過食哂3樣野!首先有2個價錢選擇,分別在串燒有無海鮮,而海鮮有燒生蠔、燒螺、燒魚、燒扇貝、燒帆立貝等共8款,是任食任點。串燒是寫紙紙數目比侍應哥哥的,我們坐下來就點串燒了,因為即點即燒,所以要點時間。我推薦燒紅腸、燒秋刀魚、燒扇貝,如果有燒菠蘿就更正,但微微咸了點飲品有台式的:多款選擇,如:奶蓋、珍珠奶茶、QQ口感、蘋果醋等等,另外的汽水、韓式罐裝飲料、烏龍茶等在下面雪櫃可自取,更有樽樽的竹庶茅根、熱水等。侍應哥哥細心解釋後,我們就選了惡魔雞煲(少辣)三選一(卜卜蜆/黃燘雞煲/惡魔雞煲)惡魔雞煲好香,只要熱返就可以食了。雞的份量唔少量嫩滑雞肉好香好滋味,醬汁唔會太咸,又甜又辣的味道剛剛好,爽甜紫洋蔥及入味莞茜都好好味!更有任食串燒:菇類、丸類、肉類、蔬菜類、海鮮類等,即點即燒的串燒,我們坐下來就點了,好香口但比較咸了點。之後點火鍋湯底,可選擇番茄、莞茜皮蛋、麻辣湯底或南瓜。選了下火清熱的皮蛋莞茜湯底,好清甜的湯;自助任取任食火鍋材料:鯇魚、瓜菜、丸類、腸仔類、獅子狗、粉麵、魚皮響玲等等,更會添加的!飲品除了台式外,出面更有一個雪櫃可自行取,另一邊有
男朋友話黎食這間雞煲火鍋串燒放題,一次過食哂3樣野!

火鍋
手打牛脊肉

飲料

飲品除了台式外,出面更有一個雪櫃可自行取,另一邊有熱水、凍竹蔗茅根。

宜家在FB or IG like 專頁及tag friend,就有-$10優惠!
2019-08-23
  • 芝士魚豆腐
  • 手切牛頸脊
  • 串燒扇貝
2019-11-26 90 瀏覽
朋友知我係食肉獸,旺角咁多食店,又想試下新野,朋友帶我黎,今次想食雞煲,下次先試卜卜蜆,招牌悪魔雞煲好惹味,可惜朋友唔食辣,試黃燜雞煲黃燜雞煲鹹鹹地都幾好食,雞份量夠多,好好肉,食肉獸表示咁先過癮,食完可以自助加湯打邊爐打邊爐當少得牛,我揀左本地手切牛頸脊,肉味鮮,鮮嫩有牛脂香,肉質彈牙仲有串燒即食架,孜然粉調味夠風味,燒到外脆內脆,送下酒仲正自助攞丸類,蔬菜打邊爐珍珠奶茶奶味較重,珍珠彈牙抹茶珍珠奶茶有茶香,冬瓜爆谷茶清涼解渴,同台式飲品一樣味,鍾意就飲多幾杯啦

仲有串燒即食架,孜然粉調味夠風味,燒到外脆內脆,送下酒仲正

自助攞丸類,蔬菜打邊爐

珍珠奶茶奶味較重,珍珠彈牙

抹茶珍珠奶茶有茶香,冬瓜爆谷茶清涼解渴,
同台式飲品一樣味,鍾意就飲多幾杯啦

2019-10-30
  • 雞煲
  • 串燒
2019-11-26 63 瀏覽
秋涼特別容易覺得肚餓,要食得精明,任食好方便,雞煲任食好適合我。每位入座前要選擇雞煲卜卜蜆,雞煲有辣有唔辣,雖然招牌悪魔雞煲好惹味,但怕辣到喉嚨痛,所以試黃燜雞煲黃燜雞煲雞件份量足,多肉又肉嫩,味道鹹香,啖啖肉好滋味,食住個身暖笠笠好舒服本地手切牛頸脊牛肉味鮮,開雙飛更易熟,熟後鮮嫩有牛脂香,彈牙細嫩串燒有不少選擇串燒加上孜然粉調味,好惹味,雞翼外脆有軟,魷魚🦑彈牙、午餐肉鹹香、雞皮香脆日本甜薯粉糯香甜、台灣腸香自助加湯底打邊爐,食得更自主蔬菜選擇不少丸類,肉類打邊爐必食抹茶珍珠奶茶抹茶有淡淡清香,珍珠彈牙,估不到飲品跟街外無分別冬瓜爆谷茶清涼解渴,清熱氣不錯打卡減$10喎

黃燜雞煲

本地手切牛頸脊
牛肉味鮮,開雙飛更易熟,熟後鮮嫩有牛脂香,彈牙細嫩

串燒有不少選擇

日本甜薯粉糯香甜、
台灣腸香

自助加湯底打邊爐,食得更自主

蔬菜選擇不少

丸類,肉類打邊爐必食

抹茶珍珠奶茶
抹茶有淡淡清香,珍珠彈牙,估不到飲品跟街外無分別

冬瓜爆谷茶
清涼解渴,清熱氣不錯

打卡減$10喎

2019-11-20
  • 串燒
  • 本地手切牛頸脊
  • 黃燜雞煲
最平$98任飲任食雞煲卜卜蜆打邊爐串燒海鮮.呢間成日黎 大食朋友真心易回本之前都極為好評 今日再黎 都冇加價仲係咁平(餐牌可以睇圖先)平有平食 想食豪d都有海鮮餐.呢日一開始梗係點又貴又唔飽肚嘅卜卜蜆越煮越嘢味 食左幾煲都唔會飽 回本一流(但是日3煲蜆 有1煲好多沙 扣分).之後叫左雞煲 同埋麻辣火鍋佢係直接換左個煲 加分雞煲一樣係好野味 可以半煲半煲咁叫 如果唔係好易飽麻辣火鍋望落好紅 但其實唔夠香唔夠麻辣但鐘意小辣嘅朋友應該會覺得唔錯.串燒 同燒海鮮ok台式飲品 應該只係用粉沖 唔掂(百香果綠茶唔錯)飲番韓式罐裝飲品比較好.#回到味來 (旺角)地址:旺角彌敦道594-596號旺角新城3樓.⭐️評分:味道:3.8/5 有沙扣左分環境:4/5 好多人 人氣好爆服務:4/5 好忙 但都ok抵食:4.5/5
最平$98任飲任食雞煲卜卜蜆打邊爐串燒海鮮
呢間成日黎 大食朋友真心易回本
之前都極為好評 今日再黎 都冇加價仲係咁平
(餐牌可以睇圖先)
平有平食 想食豪d都有海鮮餐
呢日一開始梗係點又貴又唔飽肚嘅卜卜蜆
越煮越嘢味 食左幾煲都唔會飽 回本一流
(但是日3煲蜆 有1煲好多沙 扣分)
之後叫左雞煲 同埋麻辣火鍋
佢係直接換左個煲 加分
雞煲一樣係好野味 可以半煲半煲咁叫 如果唔係好易飽
麻辣火鍋望落好紅 但其實唔夠香唔夠麻辣
但鐘意小辣嘅朋友應該會覺得唔錯
串燒 同燒海鮮ok
台式飲品 應該只係用粉沖 唔掂
(百香果綠茶唔錯)
飲番韓式罐裝飲品比較好
#回到味來 (旺角)
地址:旺角彌敦道594-596號旺角新城3樓
⭐️評分:
味道:3.8/5 有沙扣左分
環境:4/5 好多人 人氣好爆
服務:4/5 好忙 但都ok
抵食:4.5/5
2019-11-22 23 瀏覽
當初回到味來開張時來過,最近在網上得知,雞煲、串燒、卜卜硯放題,任食兩小時,七點前或九點半後結帳$98,便來到了。飲品除了汽水,還有韓式飲品和啤酒。雞煲是任吃的,雞肉全部都是雞腿肉,所以嫩滑又美味,辣度可以選擇,少辣都已經很辣。可惜今天因為交通問題,所以沒有卜卜硯供應。清湯及蔬菜可以在自助區內自取,拿完就可以開始火鍋。串燒的味道不錯,帶著一點點孜然的味道。每兩個人會送一碟牛肉,牛肉雖然不是很肥,不過很有牛肉味道,只需淥一會,便可以進食。

飲品除了汽水,還有韓式飲品和啤酒。

可惜今天因為交通問題,所以沒有卜卜硯供應。
清湯及蔬菜可以在自助區內自取,拿完就可以開始火鍋

串燒的味道不錯,帶著一點點孜然的味道。

2019-11-21 22 瀏覽
前排有係網站見到有片介紹呢間餐廳,都有心思思,但奈何約唔到人呢。終於比我約到肯同我食三重放題嘅人。我地就揀咗卜卜蜆煲,幾惹味,偶爾幾個會有沙,可以接受,好快我地就清完一煲,不過都無續加到。我地轉個口味,開始打邊爐,打邊爐都算係咁,樣樣有齊,丸類,酸菜,肉類都有嘅,不過肉類選擇就無算多,丸類比較多。其實食到最後,我地已經太飽,所以串燒係無叫到嘅。最後飲咗一杯台式飲品就已經100%飽肚啦,真係食到捧住個肚走。我覺的咁多嘢食仲包台式飲品,價錢嚟講都算值嘅。適合一大班人聚會!
前排有係網站見到有片介紹呢間餐廳,都有心思思
,但奈何約唔到人呢。終於比我約到肯同我食三重放題嘅人。

我地就揀咗卜卜蜆煲,幾惹味

其實食到最後,我地已經太飽,所以串燒係無叫到嘅。

2019-11-20 31 瀏覽
"回到未來"呢個名好特別,吸引咗我今日嚟試一試,見到門口餐牌$248任食,有海鮮... 串燒... 雞煲... 蜆煲... 而且仲3送一碟牛頸脊... 種類多到寫唔哂,見到價錢咁抵,當然要試試。揀咗白蜆煲,再食麻辣雞煲之後開始打邊爐,兩個煲既份量都好多,咁啱今日好肚餓,啱哂👍🏻如果本身食量少,應該食完兩個煲已經飽了,餐廳是半自助形式,有多款蔬菜... 山根... 響鈴...魷魚...烏冬出前一丁同辛辣麵...真係好多款式,呢個價錢真係好抵食,以後嚟旺角又可以多個選擇👍🏻

2019-11-04
2019-11-19 17 瀏覽
最近scroll 港生活IG睇到回到味來慶祝開業2周年,見到d相都幾正正子所以決定同朋友試下。其實我係比佢既卜卜蜆煲吸引左😆平時雞煲多選擇,蜆煲又真係少聼d,呢度算係放題形式,揀完想食既煲,之後可以再點打邊爐配料、串燒。同埋超多款台式飲品,樽裝/罐裝/水吧整既都有,放題黎講算係好多款,我二話不説揀左最愛既百香果綠茶,朋友就飲蘋果醋。卜卜蜆煲一邊滾起一邊卜卜聲好得意😆問左餐廳原來佢地係用左沙白蜆😍,粒粒飽滿多肉又無沙,我平時煮沙蜆蒸水蛋亦係買沙白蜆,貪佢夠平、夠鮮味又少沙、容易處理,除左買花甲又多個選擇。值得一讚呢個蜆煲d蜆又真係幾乾淨,加埋惹味秘製醬料唔洗10分鐘就清曬d蜆🤤唔夠喉可以再免費加蜆,不過我要留肚打邊爐haha首先黎左一碟牛頸脊,牛味香濃,肉質亦夠嫩滑軟熟,個人覺得中意食牛既朋友可以encore。另外有唔少火鍋配料like 芝心丸、豬肉丸、肥牛、蟹棒、魚蛋、水魷、魚皮餃等等。海鮮串燒包括海螺、生蠔、扇貝、帆立貝、青口,我地叫左一款燒香菇都好好味,撒滿孜然粉少辣又惹味。

2019-11-18 30 瀏覽
回到味來好似Kinder奇趣蛋咁,一次過滿足你三個願望。有雞煲,有串燒,仲有得打邊爐,重點所以野都係任食❗❗❗係呀,你無睇錯,係任食,連雞煲都係任食。可能我食得野少,孤陋寡聞,我真係第一次見到有任食雞煲,通常都係食完一隻雞,加湯先再打邊爐,所以呢度都好驚喜店舖比較細,不過樓上舖其實都算係咁架啦。我地3個人去,叫咗個$188餐。加多$60可以叫海鮮串燒,不過我地個重點係想食雞煲,所以無加到。除左出面個雪櫃有啲罐裝飲品外,佢地都仲有好多款台式飲品。我試左杯冬瓜爆谷茶,嚟到個時我仲係度諗緊啲爆谷去晒邊,不過飲咗啖之後迷底就解開了。杯飲品除咗有冬瓜味之外,仲有焦糖爆谷嘅味道,其實都幾特別,不過甜咗少少姐。主食有3款揀:魔鬼雞煲,黃燜雞煲同卜卜蜆。因為有朋友唔食辣所以叫咗黃燜雞。佢地一開始上錯咗辣雞比我地,我地食咗一舊先發現,同職員講嗰時佢地都好好禮貌講唔好意思,仲好快速咁比返黃雞我地。不過試咗舊辣雞,好好食,下次會叫可以魔鬼雞食。個黃燜雞都好好食,啲雞好入味,肉又滑,啲汁又,好似有啲麵豉嘅味道(?)真係食唔出。串燒都有好多野選擇。開始個時唔個佢一串有幾多所以都寫1,然後發現1真係代表1舊(菜係

,好似有啲麵豉嘅味道(?)真係食唔出。

串燒都有好多野選擇。開始個時唔個佢一串有幾多所以都寫1,然後發現1真係代表1舊(菜係一片🤣)有啲小形啲可能會有兩舊,最叻係雞腎,有一好多粒。其實我覺得咁樣幾好,因為有時真係想食又食唔到咁多,佢一兩粒咁比可以就到,唔洗浪費。
啲串熱辣辣上枱真係正,味道啱啱好,唔會好似一啲其他串燒店咁狂灑啲調味粉上去。串燒有的選擇辣同唔辣,因為無食到辣所以講唔到比大家知。

個邊爐有幾款湯底比你揀,我地揀左個黃金南瓜蜆湯,呢個湯底好清甜
每張枱都要送碟牛頸脊,痴線架,佢好好食,肉味好燶,差啲想問可唔可以加錢要多碟。打邊爐嘅其他配料可以係出面任攞,出面幾多野揀,有肉,菜,瓜,豬紅,丸,餃,魚,炸魚皮,響鈴,等等,會不停添加。

我地有問職員食完雞,打完邊爐可唔可以叫返雞,佢地話ok,不過唔可以再叫返邊爐,因為湯底只會比一次。本身諗住再叫多轉雞,不過實在太飽啦,所以放棄左。下次會叫可以食辣嘅朋友嚟食佢個魔鬼雞煲
2019-11-07
  • 黃燜雞煲
2019-11-16 25 瀏覽
呢度分左兩款放題,$248多咗任食海鮮串燒,唔使諗我哋淨係叫咗貴啲嗰款,可以試多啲!普通串燒同海鮮串燒都有好多唔同類型,仲要有台式飲品任飲,邊食雞煲邊解辣!煲底可以叫卜卜硯或者雞煲,我哋揀咗雞煲,唔食得辣嘅朋友盡量唔好叫中辣,因為平時食開譚仔小辣嘅我哋都食到孖潤腸😂惡魔雞煲香辣惹味,雞件嫩滑新鮮,仲有得無限添食!🐣食完雞煲可以轉湯底,五款湯底提供選擇, 黃金南瓜海蜆湯、 蕃茄濃湯、四川麻辣湯、 芫茜皮蛋湯和自家清湯,我哋叫咗番茄湯。火鍋配料係出邊雪櫃任拎,出面嘅肉類老實講真係麻麻哋,所以我哋主打食菜同丸類不過呢個雪花分佈均勻既本地手切牛頸脊真係好抵讚,嫩滑有牛味。鍾意食海鮮嘅我哋叫咗好多海鮮串燒,生蠔扇貝等等,全部都用咗好多蒜蓉,勁正!總括而言,呢間真係好抵食,一個價錢就可以滿足晒多個願望。

惡魔雞煲香辣惹味,雞件嫩滑新鮮,仲有得無限添食!🐣

總括而言,呢間真係好抵食,一個價錢就可以滿足晒多個願望。
2019-11-12 43 瀏覽
中意打邊爐嘅我地又黎食雞煲! 主要係因為知道呢度勁多選擇 想食咩就有咩 正正一開始先係食雞煲先 揀左少辣 但都好重手 勁惹味😱🤪 啲雞肉好林 亦都入味 吾洗10分鐘就比我地焚化晒 本身可以再加 但我地想留肚食其他 所以不了🤣 然後仲有個蜆鍋 新鮮好肉 不錯之後就轉個正常蕃茄湯底打邊爐 勁正係送左碟紅卜卜 好靚嘅手切牛頸脊 食落香牛味 仲幾彈口 另外行出去都有好多邊爐料可以拎 墨魚仔同鯇魚係我至愛最後一樣必須要提嘅係佢竟然有串燒可以點 燒好左熱辣辣拎黎食 好爽😋 有普通串燒或者海鮮串燒 最好味嘅係燒雞翼 好似落左少少五香粉咁 好惹味 食吾停呀大佬🤭 另外就係蒜蓉燒蠔 真係落左勁多蒜蓉😱成件事有幾個吾同step 所以keep住都好有新鮮感 表示欣賞

2019-10-02