2021-02-24 225 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨喰楽 (觀塘) -❤️每個set lunch都配有三式前菜、日本雞蛋、野菜鍋、珍珠米飯同甜品❤️係得四張四人枱,所以環境非常安靜,入座限食一個鐘,lunch hour應該都翻到八張枱,但就記住book位!❤️裝修簡約日本風,舒服!-關東壽喜燒鍋定食-日本產A4和牛 $198澳洲產M9和牛 $168✨日本A4和牛肩胛肉質厚實又軟嫩,油花細緻而分佈均勻,滑而不膩,和牛味香氣非常濃郁✨澳洲M9和牛油花豐富,食落口感嫩滑,滿滿牛油香甜味,配上蛋汁好鬼正-午市追加雞泡魚乾 $38✨鍾意佢夠香口,佢份量算唔少,記住趁熱食!-
👧🏻😋👅🍽✨
喰楽 (觀塘)
❤️裝修簡約日本風,舒服!
關東壽喜燒鍋定食
日本產A4和牛 $198
澳洲產M9和牛 $168
午市追加
雞泡魚乾 $38
✨鍾意佢夠香口,佢份量算唔少,記住趁熱食!
2021-02-20 159 瀏覽
一直很喜歡 壽喜燒 和牛 低密度恬靜小店風偶然發現了喰楽 滿足以上所有條件,實在要試一試介紹番澳洲M9黑毛和牛附前菜、 野菜拼盤、日本雞蛋、米飯、甜品Appetizer, vege platter, Japanese egg, rice, dessert小店不大,去之前最好先book定位,如果order他們的 關西風 就要早一天預訂,而且全程是侍應在你面前煮,你只管吃就可以M9大約有A3的質素,口味比較濃一點餐的份量非常大,牛約有六大片,食材優質的關係,簡單煮一煮已經很好,吃著吃著,很快就過了一頓飯的時間
一直很喜歡 壽喜燒 和牛 低密度恬靜小店風

偶然發現了喰楽 滿足以上所有條件,實在要試一試

介紹番
澳洲M9黑毛和牛
附前菜、 野菜拼盤、日本雞蛋、米飯、甜品

M9大約有A3的質素,口味比較濃一點

餐廳:喰楽 (觀塘)地址:觀塘開源道60-62號駱駝漆大廈3期9樓H號舖跳舞前去咗觀塘嘅駱駝漆大廈食飯,今次去咗呢間開咗無幾耐嘅日本餐廳——「喰楽」,餐廳名意指希望客人進餐嘅時候可以得到滿足、快樂🥰一入到餐廳就好有日式味道🎎,雖然餐廳唔大,得4張枱,但係每枱之間都有竹簾隔住,配合埋幾幅日本畫同植物🎋,成個感覺真係好似去咗日本咁🇯🇵日本A4和牛關東壽喜燒鍋定食 $168關東風壽喜燒嘅做法喺預先將菜煮到8成熟再上菜,縮短咗烹煮過程♨️,日式A4和牛用咗三個部位,每樣兩件,分別喺肩甲、肉眼同三角位,我尤其鍾意牛三角,入口即溶,脂肪比例雖然唔高,但和牛肉味依然濃郁🤤,亦唔會有筋或者咬唔開嘅感覺👍日本A4和牛日式燒肉定食 $168燒肉定食嘅和牛用咗牛肩甲部位,肉同脂肪嘅分佈清晰分明,脂肪嘅油脂分泌令牛肉更香口鮮味,另外仲加上京蔥,蘸埋醬油就更加惹味😚,不過我就鍾意就咁原汁原味喇每個定食都配白飯,另外仲有三款餐廳自己整嘅高級前菜同甜品,前菜分別有海蜇秋葵、北海道帶子配皇帝菜同埋玉子燒,甜品就喺海鹽味大阪牛乳雪糕🍨,果然與別不同小食叫咗個軟骨雞肉棒($18)同燒雞軟骨($18),一客有兩串✌🏽,火候掌
餐廳:喰楽 (觀塘)
地址:觀塘開源道60-62號駱駝漆大廈3期9樓H號舖

配合埋幾幅日本畫同植物🎋,成個感覺真係好似去咗日本咁🇯🇵

日本A4和牛關東壽喜燒鍋定食 $168

日本A4和牛日式燒肉定食 $168
燒肉定食嘅和牛用咗牛肩甲部位,肉同脂肪嘅分佈清晰分明,

甜品就喺海鹽味大阪牛乳雪糕🍨,果然與別不同

小食叫咗個軟骨雞肉棒($18)同
燒雞軟骨($18),一客有兩串✌🏽,火候掌握得幾好🔥,燒得香口而唔膩。配埋餐廳嘅茶就一流,佢地用咗白桃烏龍,未飲都已經聞到好香濃桃味🍑

最值得一讚喺佢哋嘅服務態度,每款食物都會逐一介紹,例如和牛喺用咗牛嘅邊個部位、壽喜燒點樣食法等,掛住日本、鍾意食日本菜嘅人真係要Mark低呢間餐廳喇💯
2021-02-15
8 分鐘 (堂食)
2021-02-18 145 瀏覽
觀塘街坊同事介紹的新餐廳  出差到附近順便一試  店鋪屬於新進小店,座位比較少,必須訂座,否則摸門釘  香港打工仔午飯時間短,店家預先煮至8成熟再上菜,縮短烹煮過程,非常貼心  美國牛肉關東壽喜燒鍋定食 - $108  關東風的壽喜燒直接使用醬汁,且肉是用煮的  所有的料一起放下去開始煮,整體味道較為統一  美國牛肉入口鮮嫩多汁且無草腥味  雖油花不及其他兩種日本跟澳洲牛那麼重油脂,但勝在牛重濃味  食用時沾生雞蛋液增添蛋香之餘又令食材多一分嫩滑  所有定食附三式前菜及甜品  燒帶子厚實彈牙,再鋪少許魚子醬增添鮮味 涼拌木耳絲芽菜,再鋪滿燒香的櫻花蝦 ,非常爽口  牛舌條較有嚼勁,鮮脆且多汁  伯爵茶雪糕茶和中和甜膩的味道,感覺細滑綿綿
觀塘街坊同事介紹的新餐廳
出差到附近順便一試
店鋪屬於新進小店,座位比較少,必須訂座,否則摸門釘
美國牛肉關東壽喜燒鍋定食
美國牛肉
關東壽喜燒鍋定食

美國牛肉關東壽喜燒鍋定食 - $108
關東風的壽喜燒直接使用醬汁,且肉是用煮的
所有的料一起放下去開始煮,整體味道較為統一
美國牛肉入口鮮嫩多汁且無草腥味
雖油花不及其他兩種日本跟澳洲牛那麼重油脂,但勝在牛重濃味
食用時沾生雞蛋液增添蛋香之餘又令食材多一分嫩滑
伯爵茶雪糕

所有定食附三式前菜及甜品
燒帶子厚實彈牙,再鋪少許魚子醬增添鮮味
涼拌木耳絲芽菜,再鋪滿燒香的櫻花蝦 ,非常爽口
牛舌條較有嚼勁,鮮脆且多汁
伯爵茶雪糕茶和中和甜膩的味道,感覺細滑綿綿
2021-02-18
午餐
2021-02-10 192 瀏覽
成間餐廳得四張枱 每張都有屏風隔開令每枱客人都有自己嘅私人空間唔想換門釘嘅話 最好早啲打去預約喇🦦🔖 日本A4和牛關東壽喜燒鍋定食無諗過呢個價錢 仲會有咁精緻嘅三款前菜更加無諗過蛋卷上面仲會有黑松露囉😍至於肉方面 有1大塊肉眼 4塊牛肩脊牛肉脂肪分布平均 紋理完全SHOW到幾咁肥美一放入鍋 等大約幾秒就已經瞬間食得! 入口即溶!就好似食緊三秒響鈴咁快😆 初初感覺得幾塊肉 仲擔心會食唔飽點知食埋鍋菜同白飯 就已經飽咗添😂正當想埋單起身走人之際 侍應提我哋仲有甜品未食 OH! 係伯爵茶雪糕! 仲要係日本架!真係食到好滿足 呢個價錢嚟講 值回票價呀🤩
成間餐廳得四張枱 每張都有屏風隔開
令每枱客人都有自己嘅私人空間
唔想換門釘嘅話 最好早啲打去預約喇🦦

🔖 日本A4和牛關東壽喜燒鍋定食
無諗過呢個價錢 仲會有咁精緻嘅三款前菜
更加無諗過蛋卷上面仲會有黑松露囉😍

至於肉方面 有1大塊肉眼 4塊牛肩脊
牛肉脂肪分布平均 紋理完全SHOW到幾咁肥美
一放入鍋 等大約幾秒就已經瞬間食得! 入口即溶!
就好似食緊三秒響鈴咁快😆

初初感覺得幾塊肉 仲擔心會食唔飽
點知食埋鍋菜同白飯 就已經飽咗添😂
正當想埋單起身走人之際
侍應提我哋仲有甜品未食
OH! 係伯爵茶雪糕! 仲要係日本架!
真係食到好滿足 呢個價錢嚟講 值回票價呀🤩
日本A4和牛關東壽喜燒鍋定食
前菜(款式不定)
隨餐附送日本雪糕
柚子梳打
日本A4和牛關東壽喜燒鍋定食
前菜(款式不定)
隨餐附送日本雪糕
朋友知道喜歡吃壽喜燒,他就最近他公司附近新開了一間專門吃壽喜燒的店,叫我可以去試試!今天剛好要到觀塘拿東西,就趕緊來試試了!關東壽喜燒鍋定食—日本A4和牛(168元)這個定食的價錢不錯,以能吃上日本A4和牛來算,真的算是不錯,沒試過日本和牛的也可以以不算太貴的價錢試到!日本A4和牛看到雪花就知道沒有騙人!和牛一共有3片。和牛在鍋裡燙約10秒到,再沾上生蛋汁,一口吃下去,完全就是入口即熔的感覺,蛋汁令到和牛更加嫩滑,又有蛋香,再吃一口飯,真的非常過癮!這裡用的也是日本米,有米香,粒粒分明!鍋裡還有很多蔬菜,有生菜,娃娃菜,金針茹,洋蔥和大蔥,都浸滿了湯汁,吃起來特別鮮甜!這裡還很特別的用上了百頁豆腐,不像平常的嫩豆腐,百頁豆腐會吸滿了湯汁,會吃到比較濃的黃豆香,也很不錯!定食包括了三款前菜。櫻花蝦再燒香的玉子燒,味道很特別又香甜。醃芽菜加了海蜇,酸酸辣辣的,很開胃。還有的是牛舌,牛味挺濃的,又彈牙!三款都很不錯!甜品是海鹽雪糕,味道比較清新,帶一點點的鹹味,質感也很幼滑!

關東壽喜燒鍋定食—日本A4和牛(168元)

2021-02-04 1695 瀏覽
人在 觀塘-駱駝漆大廈 , 食乜好 ? 當然係去 "喰楽 Kuuraku" 食 Shabu Shabu 最好 ~餐廳的裝修簡潔中帶有和風 , 乾淨企理 ~ "Shabu Shabu set 關東壽喜燒鍋定食" (定食附三色前菜、牛肉、鷄蛋、白飯、甜品) , 有三種牛肉供選擇,日本A5,澳洲 M9,美國產牛 ....我選擇了 日本A5 和牛 $168 : 賣相不俗 , 三色前菜是 雞卷、汁燒帶子、燒玉子 , 各款前菜都頗精緻且美味 ; Sukiyaki 的食材豐富 , 湯頭味道香香甜甜 , 很不錯吃 ; 日本A5 和牛 , 最喜歡它的鮮嫩軟綿 , 入口溶化的口感 ~甜品 : 伯爵茶 雪糕杯 ~本篇完 ~
人在 觀塘-駱駝漆大廈 , 食乜好 ?

餐廳的裝修簡潔中帶有和風 , 乾淨企理 ~

甜品 : 伯爵茶 雪糕杯 ~

本篇完 ~
🥢觀塘新開親民價錢食關西風高級壽喜燒🥢有無人好似我哋除左鐘意打邊爐之外都一樣咁鐘意食壽喜燒,美味甜甜鹹鹹的醬汁,加上入口即溶的牛肉,想起都流口水,所以一直好想搵間好食的壽喜燒專門店,精細美味的前菜小鉢,仲有專人在面前即席料理,可以享受廚師為你煮出完美的牛肉,最近觀塘隱藏版美食地帶,駱駝漆大廈工廈內,靜靜的開了一間日式壽喜燒的店,一於去試試🥢餐廳裝修環境簡潔感覺燈光柔和,似日式家庭咁舒適,店子雖然是不大為了要保留空間感,店內只設有四張檯,檯與檯之間用上藤做的間隔美觀之外,亦照顧到客人可以有私人空間慢慢食野傾計🥢呢到Set Lunch 最平$108 已經有交易,仲要唔收加一,見到旁邊檯一人一鍋感覺都唔錯,今日放假可以慢慢嘆一於試吓質素高的澳洲同日本和牛B.澳洲M9黑毛和牛 (100g)$298C.日本產A4 和牛(120g) $458附前菜、野菜拼盤、日本雞蛋、米飯、甜品🥢坐低時店員會放底兩杯熱茶,天氣凍冰冰先飲一口暖暖胃,原來是清新蜜桃味茶,已經覺得印象加分,點完餐後會有三式前菜,會因時節而變化,今天提供是炙燒雞卷、醃蘿蔔、仲有小柱刺身,炙燒雞卷仲有熱的感覺,將
🥢觀塘新開親民價錢食關西風高級壽喜燒

B.澳洲M9黑毛和牛 (100g)$298
C.日本產A4 和牛(120g) $458
附前菜、野菜拼盤、日本雞蛋、米飯、甜品

🥢坐低時店員會放底兩杯熱茶,天氣凍冰冰先飲一口暖暖胃,原來是清新蜜桃味茶,已經覺得印象加分,點完餐後會有三式前菜,會因時節而變化,今天提供是炙燒雞卷、醃蘿蔔、仲有小柱刺身,炙燒雞卷仲有熱的感覺,將雞肉燒得香口且帶點油脂香氣,自家醃製的味道爽脆酸甜平衡得好好,而小柱用特別調製過的醬油,啖口更能突出鮮味,估唔到樣子精緻而且非常有心思

🥢廚師拿來gas 爐及壽喜燒鍋過來,原來呢個鍋是非常之重的鑄鐵鍋,因為鍋厚導熱均勻,燉肉熬湯,效果都特別好,其後上了兩盤油花很美的牛肉和蔬菜拼盤,師傅雖然很年輕,感覺談吐很斯文有禮,亦細心問客人味道如果或會否過甜可以再調出合適的口味

🥢這裡是香港比較少的關西風味的壽喜燒,關西風是由肉開始煮,首先在鍋子上塗上牛脂肪,把牛肉放入壽喜燒加入已預先調好味道的醬油,輕輕一灼再沾上打勻的生雞蛋液來食用,牛肉加上日本蛋的味道香氣濃郁,甜甜的很好吃,配上的白飯很快便掃清光

🥢最後的會加入新鮮蔬菜拼盤,個人認為食壽喜燒必須要有春菊菜先叫正宗,雖然呢隻菜未必個個都鐘意食,但吸收了醬汁的味道會更易入口的,另外還有葛絲吸收曬牛肉及蔬菜精華,到最後若果意猶未盡,師傅可以加入美味白飯及雞蛋煮成一鍋美味的雜炊,雖然入口比較甜,但絕對是滿滿牛肉精華的感覺

🥢甜品今天是簡單的啫喱,已經很圓滿感覺,整個套餐覺得配合得很好,店員親切有禮,師傅亦很好著重交流,親民價錢可以品嚐到高級壽喜燒的感覺,有興趣的朋友可以預先訂枱試試

• 日本產A4 和牛
  • 澳洲M9黑毛和牛
觀塘的工廈一向都有好多隱世美食,今次就揀左係駱駝漆新開的日式小店 喰楽 kuuraku 喺繁囂既工廠大廈入面,好容易就見到呢個充滿和風的門面入到店內即刻感覺到日式簡單寧靜既氣氛,裏面只係招呼四台客人,所以空間感好大同埋好舒服。不過都係因為咁,建議最好提前訂位,唔係既話walk in 可能要等一段時間。午市有四款定食,而壽喜燒和燒肉定食分別有三款肉可以選擇。本身想揀壽喜燒定食A1. 日本A4 和牛,但係下午四點去到就已經賣曬了咁唯有揀A2. 澳洲M9和牛, 而男朋友就揀左日式燒肉定食B1. 日本A4和牛,加配荔枝梳打和巨峰提子梳打可能得四枱所以十分鐘左右就送到啦。好快主打壽喜燒既賣相真係好吸引澳洲和牛大大片依個壽喜燒鍋比較清淡了點,唔好重口味的朋友可以一試!男朋友order 既A4和牛燒肉定食好有驚喜,肉燒得岩岩好,好juicy,入口即溶好有油香果然係A4和牛 仲有泡菜做伴碟,正!!每款定食都附上三式前菜和甜品,好精緻但係份量岩岩好 兩杯梳打飲品都好好飲,好爽!!!食左一餐咁豐富的午晚餐,非常滿足。以依個價錢食到咁高質素既食物同環境,真係抵到爛,值得大家一試

喺繁囂既工廠大廈入面,好容易就見到呢個充滿和風的門面

可能得四枱所以十分鐘左右就送到啦。好快

主打壽喜燒既賣相真係好吸引
澳洲和牛大大片
依個壽喜燒鍋比較清淡了點,唔好重口味的朋友可以一試!

關東壽喜燒鍋定食  澳洲M9和牛

好有油香

果然係A4和牛
仲有泡菜做伴碟,正!!

日式燒肉定食  日本A4和牛

每款定食都附上三式前菜和甜品,好精緻但係份量岩岩好
兩杯梳打飲品都好好飲,好爽!!!

2021-01-16
關東壽喜燒鍋定食  澳洲M9和牛
日式燒肉定食  日本A4和牛
2021-01-14 233 瀏覽
午餐·2人好少去觀塘,今次專程黎呢間新開嘅日本餐廳試吓個壽喜燒。不過星期日好多人,等位都等咗幾耐,可以喺附近行下街先~充滿日式嘅門面,裏面嘅座位唔多,但環境十分舒服,而且服務態度非常好壽喜燒有4款肉可以揀,好可惜當日澳洲M9和牛已經賣晒,最後我哋揀咗日本A4和牛同埋美國產牛肉。壽喜燒鍋定食配白飯日本A4和牛 ($168)美國產牛肉 ($108)好欣賞個餐有前菜同甜品,而且前菜味道好好,一啲都唔求其。壽喜燒方面,牛嘅味道略嫌淡咗啲,加上我本身比較鍾意厚切,所以牛有改善嘅空間。總括嚟講,環境好、服務質素高、價錢合理、食物味道唔錯,絕對係值得再去嘅餐廳。

午餐·2人

壽喜燒有4款肉可以揀,好可惜當日澳洲M9和牛已經賣晒
,最後我哋揀咗日本A4和牛同埋美國產牛肉。

壽喜燒鍋定食配白飯

日本A4和牛 ($168)
美國產牛肉 ($108)

2021-01-13 1039 瀏覽
最近去左位於觀塘新開既喰樂 @kuuraku_sukiyaki ,呢間主打日式既壽喜燒同定食🍱 去到門口好驚喜哦~完全似日本地道好清雅既小館咁🎏 一入去,簡單的優雅,好靚🎎 日式屏風間隔住每張大枱,間隔出私人空間俾每一枱既客人可以更放心盡情談天,品嚐美食,另外亦有酒櫃放滿了唔同既清酒~睇得出有心思去擺裝飾呢..我地係食lunch set既,每個lunch set都包有三式前菜同甜品~ 我地點左:🍲關東壽喜燒鍋定食配白飯 - 日本A4和牛Shabu Shabu set with rice - Japanese A4 Wagyu碟和牛真係好靚! 壽喜燒鍋裡面已經放有唔同既菜、金菇、豆腐、蔥等等,壽喜燒既湯底其實就是甜豉油🥢另外亦有一碟三式前菜,包括肉丸同豆,仲有一碗生雞蛋俾你可以點蛋液來食呢! 先講講日本A4和牛,紋理好靚,放在鍋裡煮一煮再食,肉質細緻,好嫩,唔駛點醬都食到濃郁既肉味! 再點一點蛋液,增加層次感呢! 呢個真係唔錯!! 最後仲有一杯甜品,其實就係抹茶奶凍🍮,食落好香滑,濃濃既牛奶,賣相其實係就咁白色,所以係食落去先知原來係抹茶味! 好清香! 都係第一次食抹茶奶凍~呢個set真
🍲關東壽喜燒鍋定食配白飯 - 日本A4和牛
碟和牛真係好靚! 壽喜燒鍋裡面已經放有唔同既菜、金菇、豆腐、蔥等等,壽喜燒既湯底其實就是甜豉油🥢另外亦有一碟三式前菜,包括肉丸同豆,仲有一碗生雞蛋俾你可以點蛋液來食呢! 先講講日本A4和牛,紋理好靚,放在鍋裡煮一煮再食,肉質細緻,好嫩,唔駛點醬都食到濃郁既肉味! 再點一點蛋液,增加層次感呢! 呢個真係唔錯!! 最後仲有一杯甜品,其實就係抹茶奶凍🍮,食落好香滑,濃濃既牛奶,賣相其實係就咁白色,所以係食落去先知原來係抹茶味! 好清香! 都係第一次食抹茶奶凍~呢個set真係好正啊.
🍱 日式燒肉定食配白飯 - 日本A4和牛
Yakiniku set with rice - Japanese A4 Wagyu
呢個有驚喜哦!! 唔好睇佢就咁一碟燒和牛咁,食一件,哇入口即溶,超好味! 那陣油花,和肉香,完全不能抗拒🤩 超讚!!! 必須大推!! 然後原來仲有牛舌!! 好香!! 口感唔錯!! 配埋佢既燒汁,送飯食真係停唔到!配菜仲有kimchi🤩 呢款定食又係有一碟三式前菜同一杯抹茶奶凍~ 大滿足.
見到隔離枱點左個蒲燒鰻魚定食,好足料咁,堆到好高咁,下次試下先!呢度環境好舒服,位子好寬敞,環境清幽,員工態度都很nice哦! 都會細心講解食物! 不過呢度既位就比較少,當日下午來到都滿座,仲要一枱枱客走完仲繼續有,證明小店口碑好👍🏻 大家來觀塘覓食又多個選擇了
關東壽喜燒鍋定食配日本A4和牛
日式燒肉定食配日本A4和牛
2021-01-10
5 分鐘 (堂食)
關東壽喜燒鍋定食配日本A4和牛
日式燒肉定食配日本A4和牛
2021-01-11 224 瀏覽
觀塘真係好多好野食網上睇到呢間新開既壽喜燒、燒肉餐廳星期六就去試試佢去到1點左右可能開門冇耐,所以得一台客唔駛等位就入座啦~內部環境唔大得四張台我諗一係提前book位,一係早D到唔係應該要等幾耐下(食到中段keep住有人walk-in)環境係簡約舒服既另外值得一提係店員既服務態度好好加分👍🏼Lunch set價錢好親民👍🏼叫左2個日本A4和牛壽喜燒定食跟三式前菜、飯、甜品整體好好,牛味十足,好滿意
觀塘真係好多好野食
網上睇到呢間新開既壽喜燒、燒肉餐廳
星期六就去試試佢
去到1點左右
可能開門冇耐,所以得一台客
唔駛等位就入座啦~
內部環境唔大
得四張台
我諗一係提前book位,一係早D到
唔係應該要等幾耐下
(食到中段keep住有人walk-in)
環境係簡約舒服既
另外值得一提係店員既服務態度好好
加分👍🏼

Lunch set價錢好親民👍🏼
叫左2個日本A4和牛壽喜燒定食
跟三式前菜、飯、甜品
整體好好,牛味十足,好滿意
2021-01-09
2021-01-11 154 瀏覽
話說平時我成日帶某女士四圍食好西 今次佢終於有返啲貢獻 帶我去食間新餐廳😌喺駱駝漆三座嘅喰楽 食Sukiyaki為主 香港食壽喜燒嘅價格普遍較高 而呢度嘅價錢夠晒親民 午市定食由$98-$168 但係選料一啲都唔求其🐂◽關東壽喜燒鍋定食(日本A4和牛)◾日式燒肉定食(日本A4和牛)◽燒雞軟骨一場嚟到 當然要食最好 日本A4和牛選用宮崎牛 肉汁豐富 牛味濃郁 配上壽喜燒鍋甜甜嘅湯汁 點埋雞蛋汁 口感好柔嫩🤤而燒肉定食嘅和牛 用嘅係牛三角位置 油脂更重 燒出嚟特別香 當中仲有兩件牛舌 厚切嗰隻 意料之外都處理得好好 夠稔之餘仲一啲都唔膻👅所有定食都會配白飯/三式前菜/甜品 好豐富 為食啲嘅可以追加 或者試埋其他小食新餐廳嚟講 喰楽都算帶得出驚喜 除咗食物之外 環境都值得分享 木系為主嘅裝修 柔和嘅黃燈 本身已經感覺好relax 而枱與枱之間都會有屏風相隔 加上位置闊落 坐得真係好舒服💕最後温提一下 全場得4張四人枱 一定一定一定要book位啊
◽關東壽喜燒鍋定食(日本A4和牛)
◾日式燒肉定食(日本A4和牛)
◽燒雞軟骨
2021-01-10 116 瀏覽
環境舒服有日本🇯🇵風味,職員有禮服務周到北海道豚肉烏冬($78)嗰湯好濃味同埋有啲烏冬彈牙 軟骨雞肉棒($18)原本想叫雞軟骨但冇貨,唯有叫哩個以為有軟骨😹😹但全部都係雞肉冇咩特別日本A4和牛壽喜燒鍋定食配白飯($168)牛肉脂肪分佈唔算肥,唔係好鍾意食太肥太瘦🙈 牛肉鮮甜 前菜都好食,不過嗰鍋嘅火慢熱要2粒酒精先可以 平時少食飯嘅我都食曬碗白飯😹🥣最後附送雪糕甜品
環境舒服有日本🇯🇵風味,職員有禮服務周到

北海道豚肉烏冬($78)
嗰湯好濃味同埋有啲烏冬彈牙

軟骨雞肉棒($18)

日本A4和牛壽喜燒鍋定食配白飯($168)

最後附送雪糕甜品

2021-01-10 85 瀏覽
最喜歡在觀塘工廈發掘新餐廳。這家餐廳十分迷你,只有數張桌椅,和風的裝潢,感覺比較溫馨。午市套餐有飯和鍋物選擇,沒有加一服務費。⭐️關東壽喜燒和定食配白飯$168套餐奉送前菜、野菜、白飯和甜品。前菜有牛腩和雞肉卷等,小小一碟頗有誠意。關東壽喜燒是再將肉類與蔬菜放進特製湯汁煮滾,類似火鍋,但湯汁較香甜,因為加入醬油和味醂等製成。日本A4和牛紋理清晰,放入鍋涮幾下,再沾日本蛋漿,入口鮮美,肉味頗突出。⭐️日式燒肉定食配白飯$168燒肉是日本A4和牛,厚度適中,入口相對肥美。甜品是抹茶布丁,輕淡的抹茶味道結束這頓飯。▫️鍋物較推薦,份量只是剛剛好,如果想有更佳的口感享受,應該要再單點。
最喜歡在觀塘工廈發掘新餐廳。

這家餐廳十分迷你,只有數張桌椅,和風的裝潢,感覺比較溫馨。

午市套餐有飯和鍋物選擇,沒有加一服務費。

⭐️關東壽喜燒和定食配白飯$168

套餐奉送前菜、野菜、白飯和甜品

前菜有牛腩和雞肉卷等,小小一碟頗有誠意。

⭐️日式燒肉定食配白飯$168

燒肉是日本A4和牛,厚度適中,入口相對肥美。

甜品是抹茶布丁,輕淡的抹茶味道結束這頓飯。