2021-01-16
觀塘的工廈一向都有好多隱世美食,今次就揀左係駱駝漆新開的日式小店 喰楽 kuuraku 喺繁囂既工廠大廈入面,好容易就見到呢個充滿和風的門面入到店內即刻感覺到日式簡單寧靜既氣氛,裏面只係招呼四台客人,所以空間感好大同埋好舒服。不過都係因為咁,建議最好提前訂位,唔係既話walk in 可能要等一段時間。午市有四款定食,而壽喜燒和燒肉定食分別有三款肉可以選擇。本身想揀壽喜燒定食A1. 日本A4 和牛,但係下午四點去到就已經賣曬了咁唯有揀A2. 澳洲M9和牛, 而男朋友就揀左日式燒肉定食B1. 日本A4和牛,加配荔枝梳打和巨峰提子梳打可能得四枱所以十分鐘左右就送到啦。好快主打壽喜燒既賣相真係好吸引澳洲和牛大大片依個壽喜燒鍋比較清淡了點,唔好重口味的朋友可以一試!男朋友order 既A4和牛燒肉定食好有驚喜,肉燒得岩岩好,好juicy,入口即溶好有油香果然係A4和牛 仲有泡菜做伴碟,正!!每款定食都附上三式前菜和甜品,好精緻但係份量岩岩好 兩杯梳打飲品都好好飲,好爽!!!食左一餐咁豐富的午晚餐,非常滿足。以依個價錢食到咁高質素既食物同環境,真係抵到爛,值得大家一試
喺繁囂既工廠大廈入面,好容易就見到呢個充滿和風的門面
可能得四枱所以十分鐘左右就送到啦。好快
關東壽喜燒鍋定食 澳洲M9和牛
果然係A4和牛 仲有泡菜做伴碟,正!!
日式燒肉定食 日本A4和牛