2025-06-25 892 瀏覽
**前菜三重奏** 🎶 1️⃣ **牛舌沙律**:酸酸甜甜的醬汁撈埋嚟食超開胃😚!蕃茄仔係醃過的,微微酸甜中帶啲辣嘅蘿蔔仔,仲有厚身牛舌,好有咬口~🍅🌶️👅 2️⃣ **牛肉卷**:牛肉卷包住調味完美嘅三文魚蓉,仲加埋三文魚籽同魚子,咬落去每一啖都係幸福💖~絕對係口感與味道嘅雙重享受!🐟🥩🍱 3️⃣ **櫻花蝦茶碗蒸**:一開蓋就有陣蝦膏香撲鼻而來🦐🌸,蛋滑得冇朋友,仲有蟹柳、菇菇做配料,好豐富~✨🍄🍳---**壽喜燒主菜登場!** 🎉 呢度嘅和牛係來自宮崎県,係大廚精心挑選嘅三個部位:肉眼、西冷同牛肩~ 😍🥩 - **肉眼**:入口即溶,油花分佈得好完美,真係享受~🤤 - **西冷**:有啲絲絲分明嘅肉質口感,食得出啲層次感~💯 - **牛肩**:牛味最濃郁,香氣十足,係我地嘅最愛!💕而最後仲可以再揀多個部位追加,我地梗係加返牛肩啦!🔥🐂 同埋唔好忽略啲蔬菜,真係個個都🔥🔥🔥烤得啱啱好!食牛肉點蘭王蛋再配埋烤菜,層次感即刻升到天花板🌟~🥚🥬---**清湯時間!** 🍲 食完牛肉之後,店員會送上一碗**舞茸海鮮清湯**,湯底清澈見底,入面有貝柱同蜆肉,鮮味滿分!🥰飲完清湯,整個口腔

**前菜三重奏** 🎶

**壽喜燒主菜登場!** 🎉

- **肉眼**:入口即溶,油花分佈得好完美,真係享受~🤤

**清湯時間!** 🍲
食完牛肉之後,店員會送上一碗**舞茸海鮮清湯**,湯底清澈見底,入面有貝柱同蜆肉,鮮味滿分!🥰飲完清湯,整個口腔重拾清爽~🦪🌊

**甜品壓軸!** 🍮🍨
最後嘅甜品真係有驚喜!
- **豆腐雪糕**:有淡淡嘅豆香味,清新得嚟唔會太甜~👍
- **日式布甸**:Q彈嫩滑,好似喺口度跳舞咁🕺~甜度啱啱好,完美收結!😋💕

---

總結:呢餐真係一個視覺同味覺嘅雙重享受,每一個細節都好認真,服務態度一流👏,絕對值得再嚟~💯🎉
  • 茶碗蒸
  • 野菜拼盤
  • 日素布甸
2025-06-20 1228 瀏覽
朋友喜歡食和牛,今次帶我去食依間。小店環境簡樸,主打高質的宮崎和牛,提供關西風的壽喜燒。平時我吃的壽喜燒多是關東風,以火鍋形式燉煮,而這次的關西風則是先加牛油煎,再加入醬油,味道較濃郁,更能保留和牛的原汁原味,令人感到幸福。晚市套餐 $499/位套餐包括前菜、茶碗蒸、日本和牛壽喜燒、舞茸海鮮清湯和甜品。前菜炙燒牛舌沙律:牛舌軟嫩,淋上醋汁的沙律菜開胃,車厘茄十分甜美。清酒煮鮑魚:口感軟腍,搭配紫蘇葉,味道清香。他他杯:包含三文魚籽、三文魚他他和和牛他他,口感層次豐富。櫻花蝦茶碗蒸蒸蛋軟滑,淋上濃郁的蝦湯,撒上櫻花蝦乾,鮮味十足,並加入爽口的蝦肉和蟹肉,美味度滿分。日本和牛壽喜燒宮崎和牛提供四塊,三款不同部位:肉眼、西冷和沙巴當,之後可自選一塊。店員用心烹調,和牛油脂均勻,入口即溶。沙巴當部位牛味濃郁,搭配蘭王蛋蛋汁非常好味,壽喜燒醬汁滲透珍珠飯,完美!還有野菜拼盤,包括蓮藕片、鉛筆菇、紅蘿蔔、京蔥、豆腐、芋絲、青豆、冬菇和皇帝菜,壽喜燒汁味道極佳。舞茸海鮮清湯湯底清香,內有蜆肉、元貝和舞茸,味道鮮美,滋補養生。甜品豆腐雪糕:口感軟滑,豆香濃郁。焦糖布甸:蛋味香濃,焦糖味突出。白桃清茶茶
朋友喜歡食和牛,今次帶我去食依間。

小店環境簡樸,主打高質的宮崎和牛,提供關西風的壽喜燒。

晚市套餐 $499/位
套餐包括前菜、茶碗蒸、日本和牛壽喜燒、舞茸海鮮清湯和甜品

炙燒牛舌沙律

清酒煮鮑魚:口感軟腍,搭配紫蘇葉,味道清香。
他他杯:包含三文魚籽、三文魚他他和和牛他他,口感層次豐富。
清酒煮鮑魚 + 他他杯

野菜拼盤

皇帝菜

舞茸海鮮清湯
湯底清香,內有蜆肉、元貝和舞茸,味道鮮美,滋補養生。

甜品
豆腐雪糕:口感軟滑,豆香濃郁。
焦糖布甸:蛋味香濃,焦糖味突出。
豆腐雪糕 + 焦糖布甸

白桃清茶
茶味淡雅幽香,十分好飲且無限供應,正。
2025-06-16
5 分鐘 (堂食)
炙燒牛舌沙律
清酒煮鮑魚 + 他他杯
野菜拼盤
皇帝菜
豆腐雪糕 + 焦糖布甸
2025-06-13 1206 瀏覽
觀塘都有sukiyaki食?駱駝漆大廈3座有吾少美食,喰楽主打壽喜燒套餐,套餐十分豐富,食到我地好滿足😆✿ 前菜淨系前菜已經好用心😳有和牛沙律🥗海膽和牛他他,和牛沙律和牛顏色粉嫩💖沙律清新解膩。海膽和牛他他海膽好新鮮🧡表面仲有魚子醬,另外有赤蝦好新鮮🦐底部系餃子皮,脆卜卜夠香口。✿ 茶碗蒸茶碗蒸亦做得出色過人!系用蝦湯去烹調🦐裡面陣陣濃郁蝦味滲出,同前菜一樣有赤蝦,爽口彈牙。✿ 日本和牛壽喜燒🐮精選部位3款 & 自選部位1款精選部位有肉眼 西冷 沙巴當,肉眼油脂部分較多,有入口即溶感~西冷比肉眼肉味香濃,沙巴當油花豐富,肉質軟嫩。店員會為客人即席烹調,就吾洗客人自己燒,十分用心。✿ 舞茸海鮮清湯湯品亦吾系普通貨色,有日本舞茸🍄‍🟫同埋蜆肉,湯同埋蜆肉亦夠清甜同埋冇沙。✿ 甜點甜點有豆腐雪糕同埋焦糖布丁🍮豆腐雪糕豆腐味好清新🤍焦糖布丁蛋味香濃,焦糖味道香甜🤎

✿ 前菜

✿ 茶碗蒸

✿ 日本和牛壽喜燒
🐮精選部位3款 & 自選部位1款

✿ 舞茸海鮮清湯

✿ 甜點

2025-06-05
2025-06-02 1531 瀏覽
開在工廈的餐廳食和牛壽喜燒,座位不多但舒適的,所以最好預約。叫左關西風壽喜燒套餐$499包括有前菜、茶碗蒸、日本和牛精選部位款和自選部位一款、配日本蛋、野菜拼盤和珍珠飯,還有舞茸海鮮清湯和甜品。就咁睇都好豐富。沙律菜上的昆布漬過嘅慢煮和牛(配酸汁)慢煮和牛肉質嫩滑,自家醃製巨峰提子車厘茄都好醒胃,作為前菜的確唔錯。炸餃子皮配和牛他他炸餃子皮放上和牛他他、切粒嘅酸蘿蔔、三文魚籽,魚子醬、入口脆脆又帶點酸酸甜甜,口感豐富。茶碗蒸用蝦膏湯蒸出嚟嘅茶碗蒸,入口滑嘟嘟味道清甜,蝦肉爽有埋櫻花蝦更鮮味。野菜拼盤:豆腐、蓮藕、鉛筆菇、青豆、冬菇、京蔥、紅蘿蔔、芋絲、皇帝菜、加入壽喜燒汁,再配不同部位嘅和牛。牛肩肉口感同肉味比較豐富。。肉眼比較腍身少少,肉汁豐富。和牛西冷纖維多啲有咬口。第4片可以在3款中揀自己鍾意嘅再encore一次。舞茸海鮮清湯舞茸嘅香同蜆肉嘅鮮甜,每一啖清湯都好夠味。豆腐雪糕+焦糖布甸雪糕有淡淡嘅豆腐香,又可以消暑。焦糖布甸,做到Q彈口感,希杰適中。

叫左關西風壽喜燒套餐$499

炸餃子皮配和牛他他

茶碗蒸

牛肩肉口感同肉味比較豐富。。
肉眼比較腍身少少,肉汁豐富。
和牛西冷纖維多啲有咬口。
第4片可以在3款中揀自己鍾意嘅再encore一次。

舞茸海鮮清湯
舞茸嘅香同蜆肉嘅鮮甜,每一啖清湯都好夠味。

豆腐雪糕+焦糖布甸
雪糕有淡淡嘅豆腐香,又可以消暑。
焦糖布甸,做到Q彈口感,希杰適中。
📍 喰楽(香港)地址: 香港觀塘開源道𝟔𝟎號駱駝漆大廈第三座𝟗樓𝐇室💰 總數 $𝟗𝟗𝟖 𝐇𝐊𝐃(~𝟐人份)|人均 $𝟒𝟗𝟗 𝐇𝐊𝐃==============================觀塘友推薦的𝐬𝐮𝐤𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢果然不會讓人失望!𝐰𝐞𝐞𝐤𝐝𝐚𝐲 𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐛𝐨𝐨𝐤𝐢𝐧𝐠爆滿,預約人士絡繹不絕就知道肯定是好野!店家𝟏𝟗𝟎%還原關西風壽喜燒,注重食材的原始風味,烹煮時不會先加入醬汁,而是(店員)直接在鍋中煎烤牛肉,讓香氣完全釋放。整層都充斥瀰漫牛肉的香味😆———✤ 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐌𝐞𝐧𝐧𝐮|$𝟒𝟗𝟗 𝐩𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧(𝐢𝐧𝐜𝐥前菜、茶碗蒸、日本和牛壽喜燒(𝟒款)、湯、甜點)❶ 前菜𝟏~三文魚蓉配和牛片沙律,簡單之餘不失奢華❷ 前菜𝟐~兵庫縣生蠔🦪+三文魚籽+水雲+海膽~用上酸甜醬汁非常開胃➌ 茶碗蒸~嫩滑蒸蛋淋上濃郁蝦湯,入面更有蟹肉,鮮味十足➍日本和牛壽喜燒總共有𝟒塊牛肉;分別是西冷、沙巴當以及赤身。最後一塊就根據前三款口味可以翻桌。西冷呈現出漂亮的大理石紋路,口感軟糯肥美非常、沙巴當則是牛前腿部分,質感頗為爽口;赤身的牛味最為濃郁(我們最後選擇了肥美的西冷翻桌!)店員全程
📍 喰楽(香港)
地址: 香港觀塘開源道𝟔𝟎號駱駝漆大廈第三座𝟗樓𝐇室
———
(𝐢𝐧𝐜𝐥前菜、茶碗蒸、日本和牛壽喜燒(𝟒款)、湯、甜點)
❶ 前菜𝟏~三文魚蓉配和牛片沙律,簡單之餘不失奢華
➌ 茶碗蒸~嫩滑蒸蛋淋上濃郁蝦湯,入面更有蟹肉,鮮味十足

➍日本和牛壽喜燒
總共有𝟒塊牛肉;分別是西冷、沙巴當以及赤身。最後一塊就根據前三款口味可以翻桌。西冷呈現出漂亮的大理石紋路,口感軟糯肥美非常、沙巴當則是牛前腿部分,質感頗為爽口;赤身的牛味最為濃郁(我們最後選擇了肥美的西冷翻桌!)店員全程會幫忙用上關西風烤肉的方法,淋上𝐬𝐮𝐤𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞烹調肉類+菜拼盤+豆腐+芋絲,珍珠米飯更是任裝超划算❤️吃的時候記得要𝐦𝐢𝐱蘭王蛋漿,味道立刻昇華

➎ 舞茸海鮮清湯~簡單的一碗暖呼呼的熱湯

甜品~柚子雪糕配嫩滑的焦糖雞蛋布甸
  • 茶碗蒸
  • 西冷
2025-07-23 0 瀏覽
大大話話之前都食過幾間壽喜燒。但呢度價錢同質素真係幾好,好多配菜都自己整。晚市套餐 $499/位,包前菜、茶碗蒸、日本和牛壽喜燒、舞茸海鮮清湯同甜品。非常豐富。🥗燒和牛+荔枝蝦:荔枝同蝦一齊食好清新,有創意👍🥚櫻花蝦茶碗蒸:加入櫻花蝦好創新,好香口,幾夾🐮日本和牛壽喜燒:3塊宮崎和牛顔色鮮艷好吸引。不同部位都好味。和牛入口即溶,超邪惡。一人四塊飽到上心口。🥬野菜拼盤種類都好多。🥣舞茸海鮮清湯:好鮮甜!好飲🍨甜品係焦糖布丁同豆腐雪糕:個布丁超好食又不會甜,自家制豆腐雪糕豆腐味好濃。好想encore♥真心覺得成個餐既設計都好有心機+好味!會介紹比朋友👍🥢喰楽 🌏觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座9樓H室
🥗燒和牛+荔枝蝦:荔枝同蝦一齊食好清新,有創意👍

🥚櫻花蝦茶碗蒸:加入櫻花蝦好創新,好香口,幾夾
🥬野菜拼盤種類都好多。

🥣舞茸海鮮清湯:好鮮甜!好飲

真心覺得成個餐既設計都好有心機+好味!會介紹比朋友👍
🥢喰楽
🌏觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座9樓H室
2025-07-23 0 瀏覽
茶✨️係白桃烏龍,甘香醇厚。前菜✨️炙燒和牛卷加三文魚蓉和三文魚籽牛肉卷嘅牛肉質軟諗,三文魚蓉很滑溜,加埋卷上爆汁嘅三文魚籽,每口都令人驚艷絕倫。✨️蝦湯茶碗精碗面有一隻原隻亦蝦,湯味濃郁,材料十足,味道豐富。✨️慢煮和牛配哈蜜瓜拼話梅車厘和柚子青瓜漬和牛哈蜜瓜細細件,一啖一口啱啱好,感覺似食緊零食。話梅車和柚子青瓜漬,酸酸味味,很令人酸開胃。牛肉✨️有肉眼、西冷和牛肩三款,順次序食用,牛嘅味道由淡至濃。我最喜歡是肉眼,雖然牛味道不重,但肉質非常柔軟,易吞易嚼。湯✨️慕容姑海鲜湯 + 牛旁漬姑味香得來冇腥味,牛旁漬有咬口。甜品✨️豆腐雪糕香滑綿密,好好味。✨️焦糖布丁不太甜,不黏喉,口感軟滑適中。

✨️係白桃烏龍,甘香醇厚。

✨️炙燒和牛卷加三文魚蓉和三文魚籽

✨️蝦湯茶碗精
碗面有一隻原隻亦蝦,湯味濃郁,材料十足,味道豐富。

✨️慢煮和牛配哈蜜瓜
拼話梅車厘和柚子青瓜漬

牛肉

✨️慕容姑海鲜湯 + 牛旁漬
姑味香得來冇腥味,牛旁漬有咬口。

✨️豆腐雪糕
香滑綿密,好好味。

✨️焦糖布丁
不太甜,不黏喉,口感軟滑適中。
2025-07-21 0 瀏覽
今次嚟到觀塘嘅喰楽!三款前菜都係omakase,店員會介紹每一款上枱嘅前菜~第一款前菜係炙燒牛肉配哈蜜瓜,中間係佢哋自己醃製嘅車厘茄,旁邊係柚子青瓜沙律,柚子青瓜沙律好出色,柚子嘅酸酸甜甜同青瓜絲撈埋啲醬,甘甜可口~第二款前菜係和牛三文魚卷,中間卷住師傅調製咗嘅三文魚溶,上面係滿滿嘅三文魚子,成個和牛卷入口即化~第三款前菜係蝦湯茶碗蒸,上面係赤蝦刺身,蝦湯好濃,加埋蒸蛋同赤蝦簡直一流!關西風嘅壽喜燒煎煮比較多,少啲汁,肉味會比較出,店員會一路煎一路介紹每種肉~肉眼油脂比較多,肉質比較淋,有少少入口即化嘅感覺~ 西冷比肉眼瘦少少,肉味更加出!而牛肩係三種之中肉味最出眾嘅😋個人最鍾意肉眼,所以佢每人可以自選一款肉追加,我哋都揀咗肉眼~甜品分別有豆腐雪糕同焦糖雞蛋布丁可供選擇~

甜品分別有豆腐雪糕同焦糖雞蛋布丁可供選擇~
第二次嚟呢間餐廳食,第一次係同屋企人嚟食午餐選了關西壽喜燒已經覺得好正,於是今次同朋友慶祝生日再嚟食晚餐,晚餐會有職員全程為你燒,雖然只有一個關西壽喜燒套餐,包括前菜、蒸蛋、至於牛肉就有三種部位,有肉眼、西冷,最後一塊可以按自己喜好再選擇。肉眼係一入口即溶,啲雪花好均勻,至於西冷就好有牛味,各有特色。食完四塊牛之後會有牛蒡漬物加一碗湯解油膩,真係好細心。甜品嘅豆腐雪糕同布甸都好味,食完成個套餐已經好滿足。食到好飽都只係$500一位再連加一,真係性價比好高,因為啲牛都係高質素。
蒸蛋
關西壽喜燒牛

熟牛肉

蒸蛋
關西壽喜燒牛
熟牛肉
  • 日本和牛壽喜燒
  • 豆腐雪糕
鍾意食壽喜燒嘅朋友們絕對唔可以錯過觀塘工廈嘅「喰楽」,每款午市套餐都包含前菜沙拉、白飯、茶碗蒸、壽喜燒鍋,以及極上和牛,最後以豆腐雪糕作為結尾。豐富套餐都只係親民價錢$200有找!絕對係性價比之選💰餐廳環境舒適,價格實惠,空間感十足,適合同兩三個朋友聚會傾下計。特別推薦喰楽嘅極上和牛,肉質細嫩佈滿雪花紋,每一口都係享受。

2025-07-10 149 瀏覽
觀塘喰楽關西風壽喜燒今次專登book咗「喰楽」$499關西風壽喜燒套餐,真心驚喜!前菜三小碟:磯煮鮑魚軟嫩鮮甜彈牙🥢,蘿蔔清甜無渣,水雲酸咪咪好開胃。櫻花蝦茶碗蒸好滑,最主要係個汁係自己調配,蝦香滲透蛋香,暖胃一流! 主角宮崎牛上枱睇見都開心~西冷油花靚到似藝術品✨,肉眼甘香濃郁,牛肩肉爽口有咬勁;自選個到分別叫咗個油香味最重嘅西冷同埋多塊西冷,同埋肉味最重嘅牛肩肉,全程都有店員幫手燒,好似食緊席前烹煮咁😍😍和牛輕輕一灼蘸蛋漿,脂香係個口都爆發!野菜拼盤有日本大蔥同芋絲索汁最正,仲有本菇、豆腐吸飽壽喜燒汁,甜鹹平衡得啱啱好。 舞茸海鮮湯清清地解膩,焦糖布甸脆皮焦香🍮,豆腐雪糕豆味濃又唔會太甜~成個set份量足,牛肉質素對得住價錢,觀塘工廈藏寶啊! #抵食關西風 #和牛控必試
觀塘喰楽關西風壽喜燒

2025-07-08 124 瀏覽
觀塘高質壽喜燒🤩朋友介紹認識了一間高質又價格平民化的「喰楽」,價格是$4xx 一位加一, 雖然在觀塘工廈但食材品質滿分,店員幫手煮而且服務親善,我覺得都值回票價!尤其這工廈好多野行街, 買完野上去食個壽喜燒都不錯👍前菜:茶碗蒸滑嫩蒸蛋上有三文魚籽鮮味十足主打宮崎A5 霜降和牛,頂級和牛讚讚👍❤雪花紋靚,入口即化的感覺,配上日本蛋一齊食更滑溜!還有野菜拼盤 ,豐富又健康,白飯是任添,一定飽滿!最後甜品豆腐雪糕豆味香滑!
觀塘高質壽喜燒🤩

前菜:茶碗蒸
滑嫩蒸蛋上有三文魚籽鮮味十足
主打
宮崎A5 霜降和牛,頂級和牛讚讚👍❤
雪花紋靚,入口即化的感覺,配上日本蛋一齊食更滑溜!
還有野菜拼盤 ,豐富又健康,白飯是任添,一定飽滿!
最後甜品豆腐雪糕豆味香滑!
2025-07-05 128 瀏覽
主打關西風壽喜燒,裝修簡約舒適,以卡座為主,私隱度ok, 每枱客人用餐,都會有店員全程service,唔使自己動手,就有得食,goodDinner Menu $499一位,包括2款前菜、茶碗蒸、壽喜燒、舞茸海鮮湯及甜品,成個餐好豐富,而且好夠飽,超滿足和牛青蘋果卷油脂豐富的和牛配上青爽的青蘋果,好夾😋海膽三文魚他他口感層次豐富,海膽好鮮甜!⚇蝦膏湯蟹肉茶碗蒸口感嫩滑,鮮味十足,仲有兩隻大蝦~⚇壽喜燒日本A5和牛,精選部位3款 及 自選部位1款,精選分別係肉眼、西冷及沙巴當。肉眼油脂最豐富,入口即溶。西冷油脂適中,口感更豐富。而沙巴當肉味最香濃!自選部位1款,就揀咗有咬口的西冷😋一共食咗5塊肉,配上日本蛋、野菜拼盤及珍珠飯,真係好飽!⚇舞茸海鮮湯好鮮甜,而且可以減低和牛的油膩感⚇焦糖布甸布甸嫩滑、蛋味香濃,配上微微帶苦的焦糖,非常好食😋有興趣建議book定位,因為個場唔算好大,當日平日都幾多人食~

和牛青蘋果卷
油脂豐富的和牛配上青爽的青蘋果,好夾😋

海膽三文魚他他
口感層次豐富,海膽好鮮甜!

⚇蝦膏湯蟹肉茶碗蒸
口感嫩滑,鮮味十足,仲有兩隻大蝦~

⚇壽喜燒

⚇舞茸海鮮湯
好鮮甜,而且可以減低和牛的油膩感

⚇焦糖布甸
布甸嫩滑、蛋味香濃,配上微微帶苦的焦糖,非常好食😋

2025-07-02 158 瀏覽
這次的壽喜燒體驗,絕對可以用「極致享受」來形容。選擇了 PREMIUM JAPANESE A5 WAGYU,每片和牛都帶著大理石般分布的油花,肉質軟嫩到入口即化,濃郁的油香與肉味在口中爆發,讓人回味無窮。我偏愛重油脂的肉質,而這次的和牛完全符合我的期待,尤其是那種豐富的油脂感,真的讓人幸福感滿滿。壽喜燒的湯底甜鹹適中,搭配和牛的油香,進一步提升了整體風味。店員細心地介紹了每份牛肉的特點,5件牛肉搭配了六樣不同的配菜(如豆腐、菜、芋絲、大菇、草菇、洋蔥),讓每一口都充滿新鮮感。當然,少不了日本產雞蛋,將和牛蘸上生蛋後,口感更加細膩嫩滑。📍喰楽 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座9樓H室

📍喰楽 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座9樓H室
早就聽聞觀塘工廈藏著這間專做壽喜燒的「喰楽」🔥 這次帶媽媽👵去品嚐午市套餐,體驗正宗關西風味🇯🇵 這裡的專人桌邊服務💁‍♂️和頂級和牛🐄,連不常吃日料的媽媽也直呼「超好吃!」💯 🍽 套餐內容▫️前菜:牛腩🐮(肉質軟嫩,滷得超入味~) ▫️媽媽最愛茶碗蒸🥚:滑嫩蒸蛋+爆汁三文魚籽🍣,鮮味爆發! ▫️主食:雙拼和牛組合🎉 ・宮崎A5霜降和牛❄️(雪花紋美如大理石,入口即化!) ・澳洲和牛🇦🇺(肉香濃郁,嚼勁十足~) 🍚搭配白飯簡直完美,每一口都是幸福🥰 🥬 【野菜拼盤驚喜】・必吃🌟:日本絹豆腐(吸飽湯汁超入味~) ・驚喜💫:粉絲用餘湯現場燜煮,Q彈又香! ・解膩🌿:水菜清脆爽口,平衡油膩感~ ▫️甜品:豆腐雪糕🍨(綿密不甜膩,完美收尾!) 🔥 關西風特色・先用牛油🧈煎香和牛,再淋壽喜燒醬半煎煮~ ・建議搭配日本蛋液🥚,口感更滑順! 雖然工廈環境簡樸🏢,但食材品質和服務態度絕對滿分💖 店員會細心講解吃法🗣️,還會貼心詢問長輩飲食偏好👵,調整醬料甜度~超暖心!❤️

早就聽聞觀塘工廈藏著這間專做壽喜燒的「喰楽」🔥
這次帶媽媽👵去品嚐午市套餐,體驗正宗關西風味🇯🇵

🍽 套餐內容
▫️前菜:牛腩🐮(肉質軟嫩,滷得超入味~)
▫️媽媽最愛茶碗蒸🥚:滑嫩蒸蛋+爆汁三文魚籽🍣,鮮味爆發!

▫️主食:雙拼和牛組合🎉
・宮崎A5霜降和牛❄️(雪花紋美如大理石,入口即化!)
・澳洲和牛🇦🇺(肉香濃郁,嚼勁十足~)
🍚搭配白飯簡直完美,每一口都是幸福🥰

🥬 【野菜拼盤驚喜】
・必吃🌟:日本絹豆腐(吸飽湯汁超入味~)
・驚喜💫:粉絲用餘湯現場燜煮,Q彈又香!
・解膩🌿:水菜清脆爽口,平衡油膩感~

▫️甜品:豆腐雪糕🍨(綿密不甜膩,完美收尾!)

🔥 關西風特色
・先用牛油🧈煎香和牛,再淋壽喜燒醬半煎煮~
・建議搭配日本蛋液🥚,口感更滑順!

雖然工廈環境簡樸🏢,但食材品質和服務態度絕對滿分💖