2022-02-02 1404 瀏覽
駱駝漆出名多嘢食 我最近終於去咗九樓嘅嚐樂 可以食壽喜燒😍 仲食到好飽飽🙊 因為餐廳唔大 應該只係有四張枱 不過枱與枱之間有屏風分隔 每枱都有自己嘅空間 唔會逼😆 最好book定咗位先 唔使怕無位👍🏻 日本產A5和牛🤤 $498三式前菜前菜有蟹子蟹膏玉子、巨峰車厘茄同埋皇后餃子🤓蟹子蟹膏玉子嘅蟹膏濃味😝 巨峰車厘茄好特別 望落係車厘茄 但係味道好似巨峰提子 多汁又甜😆 皇后餃子大隻多餡和牛原來餐廳會安排幾款唔同嘅和牛部位 我個日有6款 再由店員負責燒同講解 睇住每片和牛燒香 上菜當然都熱辣辣咁😋 有以下六款和牛:肩胛心、西冷、沙巴當、牛三筋、牛肩同和尚頭🥰當中嘅肩胛心來自熊本縣 仲要係和王頭三 和牛質素有一定認證同信心👍🏻 肩胛心口感軟綿綿 油脂平衡 唔會太過肥膩 亦有牛肉味道🥰另外 我自己最鍾意食沙巴當🤤 因為油脂豐富 特別香 (店員有分享多數女客人都最鍾意呢款) 沙巴當指牛肩胛嘅下部 比較稀有🤭沙巴當油花多 口感細嫩 好味☺️附日本產雞蛋蛋味好濃 日本蛋真係好正😎 蛋汁一嚟可以令牛肉更嫩滑 而且可以為啱啱燒好嘅和牛降溫 温度啱晒放入口🥰野菜拼盤店員會邊煮和牛邊煮野菜 野菜都煮得好入味

日本產A5和牛🤤 $498

三式前菜

和牛

附日本產雞蛋

野菜拼盤
店員會邊煮和牛邊煮野菜 野菜都煮得好入味 滿滿嘅壽喜燒醬汁同牛味 野菜有大蒽、芋絲等等😆 可以減輕淨食肉嘅膩感

特式飯點
原來食完壽喜燒後 仲有一個炒飯🤭 食完壽喜燒都好飽 可以要求少飯☺️ 店員會用返壽喜燒個爐炒 有唔同嘅材料 而主角就應該係櫻花蝦 炒飯炒至乾身 一粒粒👍🏻 炒飯另外仲可以添加紫菜同蒽花

是日甜品
甜品係豆腐雪糕 雪糕整得好好味🤓 佢應該係自家製嘅豆腐雪糕 雪糕唔會好甜 豆腐味好濃 食完個口仲有豆腐味🙊 雪糕質感並非好似雪芭 或者有冰粒感 相反 佢好smooth 同細滑👍🏻
在觀塘駱駝漆工廈竟然有專門吃sᴜᴋɪʏᴀᴋɪ 的餐廳,晚市提供關西風壽喜燒,分兩節時段,而每節只招呼四枱客人,來之前一定要先訂座😎店員會先上一壺白桃烏龍,很喜歡喝下去帶濃濃的白桃香氣🍑⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<日本產A5和牛sᴇᴛ> $498/ᴘᴇʀsᴏɴ❅前菜三品前菜以品嚐次序分別是赤蝦沙律、自家製和牛餃子及糖漬巨峰蕃茄拼柚子蘿蔔,赤蝦配上蟹籽增添了脆卜卜的口感,和牛餃子自家包製有誠意,最後的糖漬巨峰蕃茄咬下去會爆汁,真的很像一顆巨峰提子🍇❅日本產A5和牛&野菜拼盤店員在燒之前會簡介每一款部位的產地及特別之處,總共有六個部位,分別是西冷、肉眼、沙巴當、牛板肩、牛肩胛及和尚頭,產地則來自近江及熊本📍最有驚喜一定是沙巴當,是高級靚牛獨有的稀少部位,肉味濃郁而口感軟淋,還有均勻緊密的霜降油花❄️另外同樣是第一次品嚐的和尚頭,脂肪比例偏少,但肉味是最香濃的!其餘的部位也很高質,性價比挺高的🙌🏻❅特式飯點吃完和牛壽喜燒其實已經有八成飽,店員一開始也提醒要留肚吃炊飯,充分利用剩在煎鍋上的和牛油,加上白飯及配菜烹調,光是賣相已經很吸引,味道更沒令人失望🤤❅是日甜品豆腐雪

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<日本產A5和牛sᴇᴛ> $498/ᴘᴇʀsᴏɴ

❅前菜三品

❅日本產A5和牛&野菜拼盤

❅特式飯點

❅是日甜品
豆腐雪糕配上日系器皿,豆腐味香濃,可以減去吃完和牛的油膩感,口感細滑不會很快溶掉🍨
2022-01-05 861 瀏覽
原來呢間餐廳只有4張枱,所以每張枱都十分闊落,會有竹屏隔住,坐得十分舒適。而且全程都會有專人烹調食物,新鮮熱辣日本產A5和牛餐 $498一坐底就已經有白桃烏龍茶準備好,清清喉嚨準備吃美食~三式前菜分別係蟹膏蟹子玉子,濃濃的蟹膏味!巨峰車厘茄 ,很有巨峰提子的感覺但卻是蕃茄的味道,十分新奇!以及和牛餃子,聞到好香木魚味,咬下去和牛肉汁要濺出來了店員首先用牛脂肪開鑊。再燒不同的和牛及蔬菜,當中會使用餐廳自己調配的壽喜燒汁~ 第一件是熊本縣肩胛心。油脂感同和牛味比較平均, 有軟綿綿嘅感覺。第二件是岩手縣的西冷。有比較重嘅牛味,質感厚實。第三件是牛頸脊,牛肉的油脂分布,大理石紋都很平均,主要是感受油香感,牛味相對較少。第四件是牛版腱,有好濃的牛肉味,店員話通常男士都比較喜歡這件。第五件是和牛肩。是比較赤身的部位,肉質纖維感重一點。第六件是和尚頭和牛,即是牛的後腿內側,是特別的和牛部位。這部位一頭牛只能取出2至3公斤。肉質較瘦且帶有細筋,較有嚼勁吃完和牛後其實已經很飽,但原來還有特色炒飯可以吃呢!炒飯可以選擇乾或者濕身。最後還有豆腐雪糕作甜品,畫上完美的句號。

日本產A5和牛餐 $498

一坐底就已經有白桃烏龍茶準備好,清清喉嚨準備吃美食~

三式前菜

第二件是岩手縣的西冷。有比較重嘅牛味,質感厚實。
第五件是和牛肩。是比較赤身的部位,肉質纖維感重一點。

最後還有豆腐雪糕作甜品,畫上完美的句號。
2022-01-04
2022-01-04 516 瀏覽
喰楽朋友想食壽喜燒,我哋就決定咗book呢間位於觀塘呢間傳統關西風和牛壽喜燒,店舖每個時段只做四枱客人,環境舒適我哋揀咗C餐澳洲產和牛,日本產A5和牛 $458/person,揀好餐之後,店員會比一壺白桃烏龍茶比客人飲,桃味非常香,茶味濃郁,三色前菜包括有小柱貝蟹籽和風沙律,柱貝非常新鮮,沙律酸酸甜甜非常開胃,自家製和牛餃子,入邊都好足料,啖啖都食到和牛,迷你和牛丼,入邊有蛋漿同Wasabi,和牛亦都非常嫩滑日本A5和牛牛板腱,油脂分怖得好好,非常嫩滑,澳洲和牛亦都相當唔錯,肉味比較重,比較有口感,非常好食,點埋蛋漿食會滑好多,會有一碗白飯比你配搭和牛食❤️另外會有野菜拼盤,玉子,芋絲,洋蔥,冬菇等等,煮到索晒啲壽喜燒汁,好入味啊差不多食到最尾嘅時候,職員會問你飽唔飽,因為仲會有一個特色飯,係一個濕炒飯嚟嘅,用紫菜,櫻花蝦,蔥花,雞蛋炒埋一齊,炒飯好香口,會飽肚,最後會有豆腐味嘅雪糕作為呢一餐嘅結尾,豆腐味非常濃郁,真係好滿足😎
喰楽

• 野菜拼盤
  • 澳洲產和牛&日本產A5和牛
2021-12-18 884 瀏覽
係屋企整壽喜燒鍋就整得多,但係食正宗既關西壽喜燒就真係係香港少有,今次黎到觀塘駱駝漆大廈食依間喰楽 kuuraku,主打多款和牛同特色和風小食,今次既體驗可以話係去唔到日本又想體驗正宗壽喜燒既最佳選擇🥰職員會先為我們預備白桃茶,茶香而有有淡淡既白桃味,可以作解膩之用今次我哋試咗佢哋肉類復仇者set,既有油脂感爆登既日本和牛同埋包括有美國同澳洲產地嘅和牛,一舉三得!當然仲會有三款特色前菜同蔬盤。和牛餃子啖啖肉,有驚喜! 迷你和牛丼雖然份量少但勝在有wasabi生蛋漿既調味,仲有貝柱刺身沙律都幾refreshing!黎到今餐既主角,二人份量既和牛拼盤果然非常震撼,除咗有三款來自唔同產地嘅和牛,仲有唔同部位唔同口感任君選擇,當中令我最印象深刻就係日本和牛肩胛,油脂分布分明,真係做到入口即溶,下次你識嘅話我諗我會係佢哋嘅日本和牛套餐,岩哂d喜愛油脂感既食肉獸啦喺食完所有蔬菜同黃牛之後店員會為我哋準備一個特色炒飯,係用咗已經所有精華嘅壽喜燒汁去整嘅,亦都不出所料咁好味👍👍最後以豆腐雪糕作結,為依餐咁豐富既壽喜燒壽畫上句號

最後以豆腐雪糕作結,為依餐咁豐富既壽喜燒壽畫上句號

• 豆腐雪糕
Bookmark左好耐終於有機會食到啦🥳 我就幾鍾意食牛肉,大家都知和牛貴, 但係依度竟然做到二百幾蚊就食到和牛Shaba Shaba,有三款前菜,白飯任裝🍚,有甜品,試吓都無妨呀😉Lunch Set🥩肉類復仇者 $228揀唔到食咩肉,又心思思想食多啲肉嘅話你可以揀呢個餐🤩 佢已經包括三款來自日本、澳洲、美國嘅和牛同一款日本豚肉,總共約120g😉美國和牛偏瘦,澳洲和牛有少少脂肪雪花,日本和牛係較多脂肪雪花,牛肉味相對較重,不過無入口即溶既口感。但係二百幾蚊就食到三款和牛,其實CP值高架😌🐽北海道豚肉 $108豚肉唔鞋口無羶味,唔食牛既朋友可以試下佢。另外三款前菜真係值得一讚,今次有玉子燒,菠菜沙律配芝麻醬同醬漬蒜頭。每一款都好食,醬漬蒜頭配白飯一流👍🏻 今次甜品有豆腐味雪糕🍨,豆腐味道濃厚,好滑又唔易溶,好有驚喜😋佢地個白桃茶好香好好飲🍵,大家記得試真啲😙 另外舖頭地方不大,記得要book定位先去啦😉__________________________Price 💰💰Quality 🤤🤤🤤🤤Customer service 🌟🌟🌟🌟🌟Ambience 🥂🥂🥂🥂🥂

Lunch Set

Quality 🤤🤤🤤🤤
Customer service 🌟🌟🌟🌟🌟
Ambience 🥂🥂🥂🥂🥂

2022-04-25 33 瀏覽
澳洲產M9和牛 / 168配有前菜|野菜鍋|日本米飯|雪糕前菜有玉子燒 涼拌菠菜 富有日本風味澳洲和牛肉質軟滑有咬口 味道鮮甜男士們亦唔洗怕唔夠飽 呢度可以免費添飯如果想食得高級D仲可以揀日本嘅A5和牛唔太貴又食到高質素嘅壽喜燒 回頭率極高 但係餐廳座位唔太多 去之前最好訂咗位先呀另外朋友生日所以喺 @healingcakeee 訂咗個蛋糕呢間嘅蛋糕有多款口味選擇仲可以揀自己鍾意嘅圖案食落唔會太甜同膩大家有興趣嘅都可以試吓——————————————————推介度: 8/10——————————————————觀塘開源道60-62號駱駝漆大廈3期9樓H號舖——————————————————
澳洲產M9和牛 / 168

推介度: 8/10

觀塘開源道60-62號駱駝漆大廈3期9樓H號舖

澳洲產M9和牛
2022-03-25 76 瀏覽
Happy Friday😻去觀塘食左餐和牛壽喜燒🐮呢set淨係個名都嚇親你“肉類復仇者”,2佰幾蚊食日本A5, 澳洲M9同美國和牛!片片都大過我半塊面,d油香由個喉嚨到湧出嚟cp值超高!!!👍...
cp值超高!!!👍...
2022-03-24 115 瀏覽
之前weekend去觀塘駱駝漆攞野,都搵定睇下有咩好野食比我發現到呢間壽喜燒。嘩!嘩!嘩!……一睇到“肉類復仇者聯盟”尐相個口即刻流哂口水。 當日一入到去,感覺雖然比較細間但擺位唔多,反而覺得空間距離感大要讚服務態度要!讚讚讚一坐底就比杯香噴噴既蜜桃茶,夠貼心。我同朋友一見到碟肉放上檯大叫出黎, lunch黎講2佰幾緡真係物超所值。每一片肉都充滿油香入口即溶,最正就係呢個set可以試到唔同地方既和牛,大大塊好好味就連平時唔太鐘意食豚肉既我都覺得好味唔會有陣豬酥味!讚可能個人口味問題,我覺得味道偏甜同埋個爐要等好耐先熱但平均黎講可以做飯堂,食極都唔會厭。下次再黎食一定要試下佢哋既晚餐。
之前weekend去觀塘駱駝漆攞野,都搵定睇下有咩好野食

要讚
服務態度要!讚讚讚
一坐底就比杯香噴噴既蜜桃茶,夠貼心。
我同朋友一見到碟肉放上檯
就連平時唔太鐘意食豚肉既我都覺得好味唔會有陣豬酥味!讚
_
2022-03-13 105 瀏覽
一入到間舖已經聞到超香牛味🤩 坐低睇餐牌 本身諗住黎食關西壽喜燒 但以為晚市先有所以就食關東嘅壽喜燒 點知問個侍應先知原來早啲打黎訂係可以食關西壽喜燒🤦‍♀️ 不過算啦都唔知就叫左兩個午市定食😋😋✨肉類復仇者 $228呢個係雜錦 有日本產和牛*3片 澳州產和牛*4片 美國產和牛*2片同北海道豚肉*1 片 我最鍾意食嘅係日本產和牛 超嫩🥰🥰 超重牛味 有入口會溶化嘅感覺 澳州產嘅都好香 但就有少少筋 豚肉都嫩口同香嘅 推介叫呢個 一次過可以試晒唔同肉✨美國產SRF 和牛 $138Total 有六片 美國嘅我都覺得比起日本同澳州牛味冇咁重 不過都好食嘅👍👍 總括黎講兩個都好食 呢個價錢食到都好抵 想回頭再試關西風 😋 除左啲肉 佢嘅前菜都好好食 有芝麻醬菠菜 蘿蔔牛腩同蟹膏肉子燒 其他配料都好食 而且茶都好好飲 好香桃味 仲要見你冇茶好快會幫你斟 枱與枱之間有屏風隔住 坐得好舒服又有私穩👍👍不過成間餐廳得四張枱所以黎之前最好book 定位味道❤️❤️❤️❤️💔價錢❤️❤️❤️💔服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️💔💰午餐人均~$200

✨肉類復仇者 $228

環境❤️❤️❤️💔

💰午餐人均~$200
2022-03-12
2022-03-07 127 瀏覽
餐廳每個時段淨係招呼四枱客人,所以都幾難book位較早前已經嘗試過book位,但當日連waiting list都full了🥲到今次提早一個月book位,終於成功了🤩♡ 澳洲產 M9 和牛&日本產 A5 和牛 Combo Set $398/person• 三式前菜赤蝦刺身沙律:赤蝦刺身鮮甜可口,配埋蟹籽食仲有脆卜卜嘅口感😋自家製和牛餃子:帶有木魚香味嘅餃子,大大隻又多餡,非常juicy~巨峰車厘茄:咬落去即刻爆汁,多汁又甜,超級開胃~🤩• 日本產 A5 和牛⭐油花分佈平均,牛味濃之餘仲超腍😍油脂亦相對重少少,食落超嫩滑,咬兩三下已經溶咗🤤配埋日本生雞蛋同白飯,每粒米飯都被脂香、肉香、甜醬汁同蛋汁包住,食落超幸福~• 澳洲產 M9 和牛️油脂就相對比較少,肉質都會實在啲,但牛味亦會重少少🤓不過有少少筋,但都可接受,絕對唔係要死嚼爛嚼個種🤣• 野菜拼盤 蔬菜索晒啲和牛肉汁,食落每啖都充滿住肉香😋相當惹味~• 特式飯點其實食哂以上item已經好飽,所以叫咗少飯🤣店員將白飯倒入充滿和牛精華嘅鍋,溝埋和牛碎、紫菜、蔥花、雞蛋等配料一齊炒🔥濕濕哋嘅炊飯香氣撲鼻,食落口感都超豐富~• 豆腐雪糕雪糕唔太甜
餐廳每個時段淨係招呼四枱客人,所以都幾難book位
到今次提早一個月book位,終於成功了🤩

• 三式前菜
巨峰車厘茄:咬落去即刻爆汁,多汁又甜,超級開胃~🤩

• 日本產 A5 和牛⭐
油花分佈平均,牛味濃之餘仲超腍😍
油脂亦相對重少少,食落超嫩滑,咬兩三下已經溶咗🤤

• 澳洲產 M9 和牛️
油脂就相對比較少,肉質都會實在啲,但牛味亦會重少少🤓
不過有少少筋,但都可接受,絕對唔係要死嚼爛嚼個種🤣

• 野菜拼盤
蔬菜索晒啲和牛肉汁,食落每啖都充滿住肉香😋相當惹味~

• 特式飯點
其實食哂以上item已經好飽,所以叫咗少飯🤣
濕濕哋嘅炊飯香氣撲鼻,食落口感都超豐富~

• 豆腐雪糕
雪糕唔太甜仲好清新,絕對可以解膩😙
  • 日本產 A5 和牛
2022-03-07 90 瀏覽
跟朋友去觀塘吃喰樂, 真的很喜歡這間餐廳,他的和牛確實令人回味, 今天叫了個午餐,肉類復仇者聯盟套餐, 個名已好有氣勢, 而壽喜燒湯也很喜愛。餐廳有四枱, 裝潢簡約,好舒適。壽喜燒鍋及前菜前先來: 有一個產野菜鍋、日本雞蛋、珍珠米飯和前菜, 前菜先吃胡麻醬菠菜,好開胃; 中間的蟹膏燒櫻花蝦玉子, 材料高質, 蟹膏味濃; 另外有醃製牛肉, 還有大蔥。主角牛豚肉併盤有日本產和牛, 有三片, 而且好大塊, 口感嫩滑又油香十足;澳洲產和牛, 牛肉味更突出; 到美國產和牛, 同樣軟淋; 日本豚肉, 豚肉味鮮甜, 吸了湯汁用來餸飯一流。 還有甜品, 非常滿足。
跟朋友去觀塘吃喰樂, 真的很喜歡這間餐廳,
餐廳有四枱, 裝潢簡約,好舒適。
另外有醃製牛肉, 還有大蔥。
主角牛豚肉併盤
澳洲產和牛, 牛肉味更突出;
到美國產和牛, 同樣軟淋;
日本豚肉, 豚肉味鮮甜,
吸了湯汁用來餸飯一流。
還有甜品, 非常滿足。
2022-02-23
2022-03-03 79 瀏覽
喰楽係位於觀塘工業區嘅一間隱世壽喜燒餐廳,雖然係小店,但食物質素同服務態度比得上出面啲過江龍專門店,且價錢相宜,性價比超高😚🌟餐廳得4張枱,黎之前記得要提前預約🌟午市menu得5個壽喜燒窩定食同1個牛肉丼選擇,而晚市menu得5個壽喜燒燒肉餐選擇🌟我同朋友黎食晚市燒肉,上菜嗰時店員會續一介紹啲前菜,和牛同野菜,全程都有人幫我地燒,我地淨係負責食😂🌟餐廳裝潢偏日本和風,店舖雖小但五臟俱全,枱同枱之間嘅距離闊落,仲有有屏風分隔,唔洗怕比隔離枱嘅人望住自己醜陋嘅食野姿態😂私人隱度唔錯,整體格局同室內設計令人覺得幾舒服🥰今次我地2人同行,嗌左兩個D餐——澳洲產m9和牛&日本產A5和牛(total 300g , 150g@1) 💁🏻‍♀️前菜有貝柱刺身,番茄蘿蔔同章魚小丸子味嘅雞卷。貝柱刺身幾鮮甜,雞卷酸酸甜甜,幾惹味。💁🏻‍♀️到主角兩款牛,真係將識過的字用完都形容唔到有幾好食😭日本產A5和牛嘅部位分別係牛肩,牛板健,同牛三根。肉塊油脂超多,且分布平均,肉質超級嫩滑,入口即溶,即使用壽喜燒醬汁燒過同沾上生雞蛋食都掩蓋唔到濃郁嘅牛味,每食完一啖肉再送淡飯,wuwuwuwuwuuw係幸福嘅滋味😭😭😭😭

🌟餐廳得4張枱,黎之前記得要提前預約

💁🏻‍♀️到主角兩款牛,真係將識過的字用完都形容唔到有幾好食😭日本產A5和牛嘅部位分別係牛肩,牛板健,同牛三根。肉塊油脂超多,且分布平均,肉質超級嫩滑,入口即溶,即使用壽喜燒醬汁燒過同沾上生雞蛋食都掩蓋唔到濃郁嘅牛味,每食完一啖肉再送淡飯,wuwuwuwuwuuw係幸福嘅滋味😭😭😭😭😭😭至於美國產M9和牛嘅油脂雖不及日本和牛,但都幾嫩滑,牛味好重👍🏼👍🏼

💁🏻‍♀️不停地食牛會濟,所以店員間唔中都會用壽喜燒醬汁炒下野菜比我地食。野菜拼盤入面有冬菇,金菇,豆腐,娃娃菜,紅蘿蔔,洋蔥,芋絲等,全部都好鮮甜,解膩度極高👍🏼

💁🏻‍♀️食曬啲肉同菜後店員會利用鐵板嘅餘溫即席炒個日式雜炊飯,材料有和牛,紫菜,櫻花蝦,雞蛋等,撈埋窩內剩下嘅壽喜燒醬汁一齊炒,令個飯唔會乾爭爭,細細碗飯聞落香噴噴,味道唔錯👍🏼不過因為食完肉同菜已經好飽,所以食唔曬碗飯😵

💁🏻‍♀️然後店員會送上一球豆腐味雪糕,豆腐味好出,不過都係因為太飽所以食左幾啖就冇食了😵

💁🏻‍♀️最後飲埋啖香噴噴嘅蜜桃茶,解膩之如仲可以幫助消化,真係大滿足🥰(入座時店員會係我地面前沖,焗15分鐘就飲得)

💰價錢:$875.6 計埋加一

味道:🌟🌟🌟🌟🌟
服務質素:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
instagrammable:🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟

地址:喰楽 (觀塘)
觀塘開源道60-62號駱駝漆大廈3期9樓H號舖
2022-02-24 75 瀏覽
好耐冇食火鍋,近日天氣凍,寒流襲港,今日想起去觀塘一間優質的關東風壽喜燒鍋定食, 喜愛這間餐廳有和式感覺。Set lunch 叫了A1肉類復仇者聯盟:  精緻冷盤前菜有三款:有胡麻醬菠菜,菠菜清甜; 第二款有蟹膏櫻花蝦玉子,蟹膏味濃郁,第三款係汁煮牛肉,非常入味,牛肉味重, 肉質軟淋。主角壽喜燒鍋定食上枱,肉類拼盤包括有最多油脂分佈的日本產A5和牛、數向左邊係澳洲産M9和牛、中間置頂係美國產和牛、右邊係來自北海道的豚肉,好豐富。日本產A5和牛,入口即溶,肉質嫩滑,油香味濃,好味道。澳洲產M9和牛,牛肉味較重香濃。美國產和牛,肉質較有質感,牛味夠鮮甜,野菜份量都好多, 有鮮菇、豆腐、 黃芽白菜,最後放入日本蛋煮成温泉蛋,好滑溜,蛋香味濃,襯上壽喜燒鍋湯汁, 索晒啲湯的精華味。最後還有,係沖繩海鹽味,淺藍色,非常吸引,中和口腔不同肉類的口味。
好耐冇食火鍋,近日天氣凍,

主角壽喜燒鍋定食上枱,肉類拼盤
澳洲產M9和牛,牛肉味較重香濃。
美國產和牛,肉質較有質感,牛味夠鮮甜,
野菜份量都好多, 有鮮菇、豆腐、 黃芽白菜,
2022-02-23
2022-02-14 119 瀏覽
聽聞情侶係情人節多數都會食日本菜😮今日再介紹駱駝漆一間超抵食壽喜燒🍲暖在你身 甜到入心😙❤️➡️肉類復仇者 ($228) 👍🏻👍🏻👍🏻如果同760小姐一樣有選擇困難, 就一定要揀而個餐😆有日本和牛, 澳洲和牛, 美國和牛, 同北海道豚肉~超豐富😙😙😙😙壽喜燒湯底唔會太甜, 有好多餸菜係底, 好正🥰➡️月見燒牛肉/豚肉丼 ($138)除左壽喜燒, 亦可以選擇而款丼飯, 同壽喜燒有既餸菜一樣, 撈埋蛋漿一齊食係另一種風味🥰🥰Lunch set仲包左一杯海鹽雪糕😍而個食到咁高質咁豐富既壽喜燒 真係性價比超高!! 😆😆 💯‼️
聽聞情侶係情人節多數都會食日本菜😮
今日再介紹駱駝漆一間超抵食壽喜燒🍲
暖在你身 甜到入心😙❤️

➡️肉類復仇者 ($228) 👍🏻👍🏻👍🏻
如果同760小姐一樣有選擇困難,
就一定要揀而個餐😆
有日本和牛, 澳洲和牛, 美國和牛,
同北海道豚肉~
超豐富😙😙😙😙
壽喜燒湯底唔會太甜,
有好多餸菜係底, 好正🥰
肉類復仇者

➡️月見燒牛肉/豚肉丼 ($138)
除左壽喜燒, 亦可以選擇而款丼飯,
同壽喜燒有既餸菜一樣, 撈埋蛋漿一齊食
係另一種風味🥰🥰
月見燒牛肉丼