2018-07-20 80 瀏覽
唔知點解夏天一到就密密食邊爐,鍾意食粥嘅我就決定同朋友食粥底火鍋,因為有海鮮嘅粥先係最最好味✨✨佢依度有兩個套餐可以揀,分別就係主食海鮮有高底之分,想吃龍蝦嘅我哋就揀左258嘅餐☺️ 粥底火鍋就一定要點醬,否則味道就會太寡,依度選擇唔係好多但應有既都存在左。粟米勁甜,芋頭都有質素,加落粥底度勁生色不少。一開始會比粥水你煮~飲品任飲,有豆腐、汽水同竹蔗茅根,我哋飲左兩揸竹蔗茅根,清熱可口☺️主食係海鮮拼盤,有蜆同多寶魚,每人各一嘅鮑魚、蟶子、龍蝦同元貝,全部都十分鮮甜美味😽✨仲有牛肉,嫩口冇渣😌每枱限揀八款配料,魚皮咸香可口,順德魚腐越吃越好吃!推薦!加返粥膽,嗰粥十分鮮香,飽到上腦都飲左幾碗🤤🤤

粟米勁甜,芋頭都有質素,加落粥底度勁生色不少。

一開始會比粥水你煮~

仲有牛肉,嫩口冇渣😌

每枱限揀八款配料,魚皮咸香可口,順德魚腐越吃越好吃!推薦!

加返粥膽,嗰粥十分鮮香,飽到上腦都飲左幾碗🤤🤤
2018-07-20 62 瀏覽
通常朝早經過只留意到喜點係做點心,今日黃昏路經驚覺原來它都有做粥底火鍋$198嘅價錢8種精選海鮮點可以錯過入座後呢個$258嘅餐更見吸引而家知我點解會肥。最後決定$258餐包有豆漿,竹蔗水,夏枯草任飲,雪櫃自助8款海鮮竟然有一款係頂級肥牛,厚薄均勻,牛味唔算重,但肉中帶根有咬口幾好波士頓龍蝦size中等,絶對唔係bb,蟶子皇同貴妃蚌肉質彈牙,味道鮮多寶魚係其中吸引點,因為女皇最愛,肉質嫩滑,魚味一般大量黃金蜆,新鮮鮑魚同生猛海蝦,啲蝦仲活著對不起,你們太鮮了,老實講食到呢度都8成半飽。但8款火鍋配料緊追在後黑豚肉,出奇地呢個肉味重,是我所愛(原意為追加配料質素會較一般,原來也有驚喜)釀冬菇,鯇魚腩雲呑,墨丸(雖然外表平凡,但口感同味道都好好),響鈴.....點先食得晒,我太貪心啦最後加入粥,香茜,菜脯,豬油渣,我唸減肥計劃又告失敗

$198嘅價錢8種精選海鮮點可以錯過

入座後呢個$258嘅餐更見吸引
而家知我點解會肥。最後決定$258餐

包有豆漿,竹蔗水,夏枯草任飲,雪櫃自助

多寶魚係其中吸引點,因為女皇最愛,肉質嫩滑,魚味一般

大量黃金蜆,新鮮鮑魚同生猛海蝦,啲蝦仲活著
對不起,你們太鮮了,老實講食到呢度都8成半飽。

釀冬菇,鯇魚腩

最後加入粥,香茜,菜脯,豬油渣,
我唸減肥計劃又告失敗
2018-07-20 60 瀏覽
朋友介紹黎打邊爐, 特登過嚟食飯。我哋叫咗$198餐,個海鮮拼盤有鮑魚,貴妃蚌,蝦,奄仔蟹 ,蜆,多寶魚,肥牛等等....隻蟹嘅膏多到呢,野飲又係任飲,可以俾你吹水吹吹足2.5個鐘都唔口乾。兩人份量好足,一定夠你食亦夠飽。佢d海鮮每款都好新鮮同生猛,d蜆會開口呼吸,個鮑魚仲郁緊,個貴妃蚌又甜(我前日係街市買要$11隻),$198一位無期望食好靚嘅野,不過今次真心抵,唔通我同朋友靚仔靚女,所以有靚野食,嘩卡卡卡。自選菜可以叫多d菜,因為個餐真係幾飽,唔好浪費食物。建議你一定要叫墨魚丸同響鈴,墨丸係手打d friend,好彈牙要試,響鈴就脆爆,建議浸落湯唔好多過1秒! 最後提提你唔好咁早落蜆,因為都頗多沙,要食埋個粥仲有小小水先好落。

作為打邊爐狂熱份子的我, 大熱天時氣溫35度都會好想打邊爐, 但係會好熱氣囉! 呢個時候就要食粥底火鍋喇! 用粥底嚟打邊爐真係冇咁熱氣差好遠㗎! 屋企附近開咗一間新嘅粥底火鍋, 而且好多時經過見到都好多人幫襯緊, 應該係好食嘅! 今晚一於時下佢(≧∇≦) 話說這裡以人頭收費, 有198餐和258餐選擇, 我哋見到258餐有龍蝦食所以就揀咗258餐喇!主食包括生猛龍蝦半隻,新鮮鮑魚,貴妃蚌,紐西蘭蟶子皇,頂級肥牛,美國桶蠔,多寶魚,生猛海蝦。 個海鮮盤一拎出嚟嘅時候感覺好興奮啊! 看起來好豐富呀! 勁鍾意食海鮮的我看見真是頓時心心眼(≧∇≦)粥底火鍋的魚通常係多寶魚, 可能貪佢食起嚟夠曬嫩滑又唔容易散開! 點少少豉油真係正到飛起㗎!肉質滑到呢! 個海鮮盤啲海鮮睇落都好 夠分量, 例如鮑魚呀聖子王呢d貴價小小嘅海鮮都食得到! 呢度啲鮑魚好細心咁處理好去曬肚先至上碟! 煮完仲成個金元寶咁! 食起來非常之彈牙, 肉質新鮮爽實, 非常鮮甜可口! 生蠔都係king size! 煮完仲好大隻下! 肥美的蠔汁一咬開爆出嚟! 聖子皇都冇得頂呀! 鮮甜到好似喺海裏面即刻撈出嚟即刻煮咁正! 貴妃蚌都大隻到

貴妃蚌都大隻到冇朋友! 個殼好似手掌咁大見過未? 而且肉質爽甜還帶清新的感覺!

睇下隻龍蝦幾有pose!

肉質粉嫩雪白, 有如濃冬路上的積雪般在嚴陽下散發著晶瑩的光彩!

隻龍蝦真係好新鮮呀, 肉質爽甜彈力豐富不特止, 而且勁多蝦膏, 呢隻龍蝦大蝦鉗都啖啖肉!

最難得係平常海蝦都好大隻下!
成個海鮮盤都食到人好滿意舐舐脷完全冇機會彈! 唔怪得知咁多街坊嚟呢度食啦!

然後可以自選六款配料,我們簡表美國肥牛,魚片頭,自家製墨魚丸,順德釀冬菇,先富足,最重要揀埋我的主愛滋補花膠啦!

基本上有咁多嘢食都會好飽飽,不過如果你係大胃王的話,就可以加$30,升級成為放題限時2.5小時任食配料。

任食嘅肥牛質素都ok喎! 食落肉質都好嫩滑下!

花膠就自不然係我每一次打邊爐都會食嘅配料啦!

新鮮腐竹以二人分量來說超大碟。

呢度個魚片頭 好大粒㗎! 而且勁厚切!推介!

呢款豬肉釀冬菇都好有心思呀! 我老公話都好好食下喎!

配料總共有55款選擇,講小小比大家聽下先,黑臀肉豬潤豬腩片豬肚粉腸牛肉肥牛牛柏葉黑椒腸芝士腸蟹柳魚片頭牛丸肉丸午餐肉出前一丁烏冬墨魚丸生菜金菇油麥菜娃娃菜粟米漁夫豆腐鯇魚油炸鬼楊冬菇粟米雲吞韭菜餃魚皮餃朱紅雞等等等(^_^)v
2018-07-15 46 瀏覽
上星期我們幾個朋友一起約了吃晚飯,朋友想要在吃粥底火鍋,所以他選了在長沙灣的這間餐廳。我們難得再一起吃飯,所以就選了比較貴的那個餐。這個只需要每位258,就有七款海鮮可以提供,包括有龍蝦鮑魚貴妃蚌海蝦等等..我們看到的時候也嚇了一跳,擔心我們吃不完,幸好我們一路吃,就胃口大增了而且這裏的海鮮十分新鮮,就連鮑魚也會動的,鮑魚煙韌有彈性,非常美味另外,海蝦也十分爽口彈牙,而且蝦頭裏也有蝦膏,很甘甜呢!而且還可以揀六款配料,我們揀了炸魚皮及魚皮餃,炸魚皮熱辣辣炸得十分香口,魚皮餃也十分結實

另外,海蝦也十分爽口彈牙,而且蝦頭裏也有蝦膏,很甘甜呢!

2018-07-15 690 瀏覽
朋友生日飯, 佢上星期先照完腸, 今日解除戒備後又黎大吃大喝XDDDDD我地揀左$258 因為唔想食蟹太煩...(但其實龍蝦咪又係煩..不過我LIKE 龍蝦多過蟹嘛.)個餐包埋豆漿/竹蔗水任飲.. 食到咁上下我地想叫汽水, 點知店員叫我地唔好哂錢, 去羅多樽涼茶飲好過飲汽水喎..又會咁既.有$ 都唔賺XDDD醬料自己加...一盤指定海鮮 包括: 1/ 龍蝦 2/ 多寶魚 3/ 鮑魚 4/ 貴妃蚌 5/海蝦 6/聖子 7/ 桶蠔再上埋個粥底同配料.. (呢度錯哂呀.有個店員係我地食左少少海鮮時, 行過黎話可以落栗米先.. 點知佢一野就成兜配料倒哂落去,..頂.佢係咪HIGH 大左..... 搞到D 野溶哂勁結, 又痴哂底咁.....唉...出哂事)指定既牛肉, 都幾好食~配料揀6款, 我地揀左. 1/ 油麥菜 2/魚皮餃 3/自製墨魚丸 4/日本黑豚肉 5/花膠 6/ 蜂巢豆腐唔好睇就咁好似好少.. 食到尾好鬼FULL個蜂巢豆腐個味唔好,... 可能變壞左... SO 叫佢地收走左..唔好再畀客點呢樣野..(不過又冇話補返樣畀我地..但我地都冇提出, 因為都好飽食唔落).D 料搞到成鍋野

醬料自己加...

指定既牛肉, 都幾好食~

唔好睇就咁好似好少.. 食到尾好鬼FULL

D 料搞到成鍋野都係黃色.. 南瓜溶哂~

最後叫左佢地落好少好少粥就夠喇..太飽喇..
海鮮OK, 不過不失, 墨魚丸, 牛肉同豬肉都OK..

但店員就好似唔係好一致喇. 因為一早黎我地台倒哂D配料落去, 個時只係食左1/4, 搞到個鍋結哂, 咁我地就話要加水啦.
咁好幾個都唔畀我地加, 因為要留到最後食個精華粥, 但我地重有1/2係未食既XDD
最後終於有店員認同我地畀我地加湯喇XDDDDD真係要多謝佢呀!
不過見到呢度店係新開, SO 我都唔會話好高要求, 應該係溝通問題者~改善返好D~
2018-07-10 95 瀏覽
幾兄弟又约埋去長沙灣嘆粥底火鍋、呢間店喺朋友口中知道好正、一直都想來试今日唔理天氣幾熱都要來一嚐! 長沙灣一帶工廠多、食店又多成行成市、依間 (喜.點粥底火鍋點心專門店) 開張大半年口碑一直高企人氣甚旺、食材新鮮兼抵食!店裹面光猛、空間夠、坐底舒服、我哋揀左個 每位 /258 元嘅套餐 ;主要有龍蝦、多寶鱼、海蝦、鲍鱼、貴妃蚌-聖子皇.美國桶蠔、頂级肥牛跟住仲可以喺其他配料度揀多六款配料 !更可以再加30元升级至配料任食、我哋諗住食完唔夠喉先再升级、食任先 !飲品方面竹蔗水、豆漿任飲、開始粥底鍋係粥水,哩碟红蘿蔔.芋頭粒打完邊爐先加入哟粥一齊煲一陣、啲火鍋海鮮一出場好有氣势!好有睇頭 ! 仲非常新鲜 ! 同朋友口中所講嘅一樣咁堅 !多寶鱼啲肉呈透明好鲜呀 !两隻龍蝦開邊每人可半隻、海鮮都好爽甜、蜆肉喺哩個月份以為唔肥、點知出奇咁肥美、有驚喜 !另一盤係蟶子皇、貴妃蚌好爽甜.桶蠔肥美!海鮮超強勁 !真係 無械可擊 !頂级牛肉好鲜甜肉味甘香 !食完主食已經覺飽、再點埋六樣配料 ~黑毛豬、花膠、手打貢丸.、牛丸-生菜、雲吞等。最後食埋煲粥、四個大男人飽到捧住個肚、根本唔使升级。

店裹面光猛、空間夠、坐底舒服、

我哋揀左個 每位 /258 元嘅套餐 ;
跟住仲可以喺其他配料度揀多六款配料 !
飲品方面竹蔗水、豆漿任飲、[不包括 : 啤酒、氣水]

多寶鱼啲肉呈透明好鲜呀 !

頂级牛肉好鲜甜肉味甘香 !
食完主食已經覺飽、再點埋六樣配料 ~

黑毛豬、花膠、手打貢丸.、牛丸-生菜、雲吞等。最後食埋煲粥、四個大男人飽到捧住個肚、根本唔使升级。份量好足夠 !

今晚真係好和味!食得好開心 !

2018-07-05
  • 海鮮火鍋套餐
2018-07-09 501 瀏覽
一行四人,约在長沙灣天悦廣場地下铺的[ 喜.鲜鍋粥底火鍋專門店 ] 聚會,朋友推介這間的粥底鍋海鲜非常好質素!抵食 ! 幸好訂了位,很旺場啊~地方潔淨光猛,座位寬敞,招呼很好,细心介绍如何享用粥鍋……粥鍋有两款套餐; A,每位 $ 198 两位起B,每位 $ 258 两位起两份的主食差别 ,A……是奄仔蟹而B……是龍蝦和多了纽西蘭聖子和桶蠔,两份的配料都一樣,在55款配料中任選六款……飲品任飲,竹蔗水,豆浆(不包括啤酒)先是粥水鍋底旁邊的是芋頭和甘筍粒,是最後連同煲過的米(粥胆)一起放落的。主食; 生猛龍蝦( 每位半隻) 多寶魚,生猛海蝦新鮮鮑魚,貴妃蚌,紐西蘭蟶子皇,美國桶蠔,頂級肥牛……嘩!很豐富!桶蠔肥美大隻 入口creamy爽甜!鲍鱼鲜嫩!龍蝦無比彈牙!極鲜甜!多寶魚滑滑的肉質非常细嫩 !所有的海鲜充满海水味,非常新鲜!!顶级肥牛輕輕一灼,甘香肉味濃郁!吃完以上主食已經很飽了!再選了六款配料 ;黑毛豬鲜甜、手工貢丸和墨鱼丸很鲜甜有口感吃得出的與别不同!雲吞香肉味!滑滑花膠沒有 腥味!最後將芋頭甘'筍粒(粥胆)一同放入,片刻極鲜甜又香滑的粥可以吃了!太鲜甜了!人閒極品呀!
幸好訂了位,很旺場啊~
地方潔淨光猛,座位寬敞,招呼很好,细心介绍如何享用粥鍋……

粥鍋有两款套餐; A,每位 $ 198 两位起
B,每位 $ 258 两位起
飲品任飲,竹蔗水,豆浆(不包括啤酒)

嘩!很豐富!
桶蠔肥美大隻 入口creamy爽甜!
鲍鱼鲜嫩!

龍蝦無比彈牙!極鲜甜!

多寶魚滑滑的肉質非常细嫩 !

所有的海鲜充满海水味,非常新鲜!!

顶级肥牛輕輕一灼,甘香肉味濃郁!

吃完以上主食已經很飽了!再選了六款配料 ;
黑毛豬鲜甜、手工貢丸和墨鱼丸很鲜甜有口感吃得出的與别不同!
雲吞香肉味!滑滑花膠沒有 腥味!

最後將芋頭甘'筍粒(粥胆)一同放入,片刻極鲜甜又香滑的粥可以吃了!太鲜甜了!人閒極品呀!!!

今晚的粥鍋實在太滋味了!忘不了的鲜味!!
回公司一定要推介给同事!

2018-07-05
  • 粥底海鲜鍋、
2018-07-06 88 瀏覽
難得老友記約食飯 當然要搵個好地方聚聚雖然地點唔算十分方便 不過食物質素搭夠我地㨂左$258套餐 雖然配料得6款不過學店員話齋 份量一定夠飽 唔洗擔心先黎粥水邊爐 南瓜 粟米 芋頭待用店員好快為我地用上好吸睛嘅海鮮足足兩大盤 有龍蝦 花甲 帶子 桶蠔 貴妃蚌個人覺得物超所值 出面邊度有咁多海鮮份量多之餘 重有係鮮喎 入口鮮甜彈牙 停唔到口重有好香牛味嘅靚牛食完呢轉已經開始飽 重有6款配菜岩岩送到密密食完再叫店員幫手整個粥底 加埋粟米個啲粥底夠綿同埋好鮮甜 大滿足
難得老友記約食飯 當然要搵個好地方聚聚

食完呢轉已經開始飽 重有6款配菜岩岩送到

密密食完再叫店員幫手整個粥底 加埋粟米個啲
粥底夠綿同埋好鮮甜 大滿足
2018-07-05 89 瀏覽
一般中式茶樓都會有點心,今次試一試他們的蒸魚飯 ,如果他們以新鮮海鮮為賣點,午市的蒸魚飯應該也是不錯的,就是看中這一點,於是一試他們的誠意。鯇魚味道不俗,是新鮮的,沒有霉的感覺,飯有一些驚喜,就是用蒸籠蒸出來的,飯比較乾身。如果喜歡吃乾身的飯送魚汁,感覺應該不錯。這個蒸魚飯套餐有點好笑,他們跟一個例湯給你,有點像茶餐廳,但如果要評價的話,他們的餸菜比茶餐廳做得還要好。他們的茶也是不錯的,比我在一般酒樓飲到的壽眉茶味道比較濃,用茶袋入住茶葉這點的確很讚!

2018-07-05 76 瀏覽
成班朋友食嘢要搵個地方坐低吹水,喺香港地真係唔易,唔係坐得迫,就係限時間,今次食呢間粥底火鍋,就冇以上的問題了,可以放心慢慢,慢慢吹水。粥底火鍋,一嚟梗係要放啲海鮮落去烚下先啦,海蝦有手掌心咁長,而且蝦啲手仲郁緊的,超新鮮,所以烚熟後,肉質很彈牙很鮮甜。貴妃螃,很大隻有手掌心咁大,入口冇沙,很鮮美。鮑魚大大隻,入口煙煙銀銀,啖啖肉,很有口感。雪花肥牛,肉質鮮美,牛肉味很濃,係粥低拖一拖就甘食,不用點醬油,最能食到最佳的牛肉味道。

貴妃螃,很大隻有手掌心咁大,入口冇沙,很鮮美。

鮑魚大大隻,入口煙煙銀銀,啖啖肉,很有口感。

2018-07-03 82 瀏覽
今晚同朋友慶祝生日,壽星妹自己揀咗呢間火鍋店 - 喜點.鮮鍋火鍋粥底點心專門店,當然係以粥底做火鍋,粥底清淡配以新鮮嘅海鮮,更顯海鮮鮮味,一人海鮮套餐每位只係$198,抵食😋 先有幾款海鮮 - 有奄仔肉蟹、鮮蝦、海白沙、鮑魚、肥牛、貴妃蚌同蜆,再有粟米芋頭同南瓜,另外可以揀多六款食物,最後以湯底做粥,大家都食到捧住個肚😆最值得講嘅係佢哋嘅服務,啲侍應細心留意住我哋嘅需要,未講完佢就知道我哋要乜,話頭醒尾,笑容親切,服務有熱誠,真係要讚👍🏻
2018-07-02 157 瀏覽
這天等埋男朋友放工,在屋企附近吃晚飯,試左呢間街坊朋友介紹既火鍋餐廳,有百幾蚊/二百幾蚊套餐,眼見多$100海鮮配料吸引多了,我們就豪爽地選了貴一點的套餐。檯面上有建議食法,跟住次序一步一步食食到最後其實好飽好滿足。火鍋調味自助BAR,有基本既蔥花蒜粒辣椒,尚算整潔。餐廳內有豆漿和竹蔗水供食客任飲,其實汽水則要加錢,其實整餐飯既份量都不少,飲竹蔗水比較好,清熱又不會太飽。一開始既火鍋湯底係花膠雞湯做底,不過說實在味道不太濃郁,較清,但卻可以不太影響頭輪海鮮既鮮味。二人前海鮮籃出場喇,個籃仲大過個煲好多好多好多,佢地擺到個籃好靚,龍蝦開哂邊好吸睛,數量一點都唔少,每樣每人都唔係一兩件咁簡單,個桶蠔好大隻,食完其實都開始飽。 關於煮海鮮既時間,我真係唔識,好彩有教學,跟住指示做其實唔會FAIL,加上男朋友落力睇火計時,我差D食唔切。煮完海鮮後,可以放入提供既粟米南瓜芋頭,雖然一開始食佢地3樣野無乜味,但原來佢地可以為之後既粥添上唔少香味。其實呢個套餐雖然唔係任食,(但原來加錢係可以UPGRADE去任食,但我認為除非你仲大食過我地,好果唔係淨套餐已經好飽。套餐除左頭先勁大份既海鮮籃外,另加一
火鍋調味自助BAR,有基本既蔥花蒜粒辣椒,尚算整潔。
其實呢個套餐雖然唔係任食,(但原來加錢係可以UPGRADE去任食,但我認為除非你仲大食過我地,好果唔係淨套餐已經好飽。套餐除左頭先勁大份既海鮮籃外,另加一碟一切肥牛,仲可以係配料欄近六十款配菜中再選六款,比多二人份,就好似西洋菜餃咁,二人份已經有6隻,份量一點都唔求其。
配料方面我地剔左炸魚皮,豚肉,西洋菜餃,滑雞,生菜,魚腐,我覺得魚腐既質地比較特別,而且好索湯,其他既都正正常常。
當你全部配料都吃勻後,那就可以跟職員講加粥膽,粥膽其實係煮得超綿又稠身既粥,加到我們前面已經吸收哂整個宇宙既精華既湯底入面,搞兩搞個粥再翻滾就可以熄火,我先試一啖,唔講個粥呢個時候係我最中意既綿度,個味係好鮮甜又清,唔敢想像之前成個鐘我係咁放唔同既野食落去過水都有咁既效果,真係好神奇。
雖然好味,不過太飽,我地最後每人食左3碗終於頂唔住,食唔哂。
2018-06-27
2018-07-02 114 瀏覽
又有老友生日 即刻搵地方食餐勁嘅同事介紹長沙灣呢間喜點·鮮鍋 果然係正$258/位 粥底火鍋 重有有勁多海鮮食 好抵粥底火鍋少不了呢三寶 粟米 南瓜 芋頭出面醬料吧 乾淨整齊先黎粥水食海鮮先 三大盤海鮮馬上送到多寶魚一條 好新鮮 入口肉質嫩滑龍蝦 花甲 馬刀貝 鮑魚 桶蠔 大蝦 帶子全部都係餐廳根據當日嘅新鮮狀態提供的確好新鮮 龍蝦入口彈牙 貝類好鮮甜帶子勁大隻 連裙邊都好好食重有桶蠔 大大隻 好飽滿 口感一流食飽飽就可以叫店員加粥底 落埋三寶 超鮮甜
又有老友生日 即刻搵地方食餐勁嘅

帶子勁大隻 連裙邊都好好食

重有桶蠔 大大隻 好飽滿 口感一流

食飽飽就可以叫店員加粥底 落埋三寶 超鮮甜
2018-06-30 102 瀏覽
前日同事帶我黎喜點·鮮鍋食龍蝦套餐($258/位),海鮮款式多,牛肉質素高,份量夠,汽水仲任飲,所以今日帶老公黎試下,我老公是個大吃貨,個肚好似黑洞一樣,當然加$30升級無限配料放題啦。先上粥水鍋底,芋頭粒、南瓜粒同粟米,上次一早放晒入鍋底,糊晒,搞到黐底,今次同老公黎要扮識食,只放粟米。芋頭粒同南瓜粒留返最後同粥膽一齊煮。海鮮按人頭計份量,每人有半隻龍蝦、一隻鮑魚、一隻大貴妃蚌、一隻手掌心大的桶蠔、兩隻蝦、四片多寶魚,是日聖子皇冇來貨,所以改上大扇貝每人一隻,加一大堆海沙白同黃金蜆。蝦插左竹簽仲跳跳紮,新鮮👍🏻主食仲包括頂級肥牛,嫩滑,豐富牛味,保持一貫質素,略嫌份量少左d啫,唔夠喉,好彩加在配料任食,可以試多幾款。值得推介佢哋嘅日本黑豚肉、松花皮蛋、魚片頭、手打肉丸(梅菜豬肉丸)、滑雞、雲吞、自家製墨魚丸、薑汁皮蛋貢丸、即炸響鈴、花膠片。食得太開心唔記得影相🤦🏻‍♀️。響鈴堅係即炸,唔放湯,就咁食都好好味,如果配埋佢個酸甜醬就一流👍🏻。估唔到梅菜豬肉唔一定係蒸,用黎打邊邊都好正👍🏻紥實唔會散。只係上菜比較慢,又唔係一次過上配料,逐樣上,經常冇晒嘢食要追單,不過限時2.5小時都交左3次

只係上菜比較慢,又唔係一次過上配料,逐樣上,經常冇晒嘢食要追單,不過限時2.5小時都交左3次單,每次限叫6款,都夠晒飽了,最後留返半小時餚個粥,加上菜脯、豬油渣帶出海鮮配料的鮮甜,建議留肚食粥👍🏻

值得一提,雖然醬油茶芥每位$15,但冇加一,埋單每人只係$303,抵食👍🏻
海鮮主食(二人份)
頂級肥牛(二人份)
2018-06-21
慶祝紀念
父親節
海鮮主食(二人份)
頂級肥牛(二人份)
  • 龍蝦海鮮併盤