2018-07-20
通常朝早經過只留意到喜點係做點心,今日黃昏路經驚覺原來它都有做粥底火鍋$198嘅價錢8種精選海鮮點可以錯過入座後呢個$258嘅餐更見吸引而家知我點解會肥。最後決定$258餐包有豆漿,竹蔗水,夏枯草任飲,雪櫃自助8款海鮮竟然有一款係頂級肥牛,厚薄均勻,牛味唔算重,但肉中帶根有咬口幾好波士頓龍蝦size中等,絶對唔係bb,蟶子皇同貴妃蚌肉質彈牙,味道鮮多寶魚係其中吸引點,因為女皇最愛,肉質嫩滑,魚味一般大量黃金蜆,新鮮鮑魚同生猛海蝦,啲蝦仲活著對不起,你們太鮮了,老實講食到呢度都8成半飽。但8款火鍋配料緊追在後黑豚肉,出奇地呢個肉味重,是我所愛(原意為追加配料質素會較一般,原來也有驚喜)釀冬菇,鯇魚腩雲呑,墨丸(雖然外表平凡,但口感同味道都好好),響鈴.....點先食得晒,我太貪心啦最後加入粥,香茜,菜脯,豬油渣,我唸減肥計劃又告失敗
$198嘅價錢8種精選海鮮點可以錯過
包有豆漿,竹蔗水,夏枯草任飲,雪櫃自助
多寶魚係其中吸引點,因為女皇最愛,肉質嫩滑,魚味一般
釀冬菇,鯇魚腩
最後加入粥,香茜,菜脯,豬油渣,我唸減肥計劃又告失敗