2018-06-30 102 瀏覽
前日同事帶我黎喜點·鮮鍋食龍蝦套餐($258/位),海鮮款式多,牛肉質素高,份量夠,汽水仲任飲,所以今日帶老公黎試下,我老公是個大吃貨,個肚好似黑洞一樣,當然加$30升級無限配料放題啦。先上粥水鍋底,芋頭粒、南瓜粒同粟米,上次一早放晒入鍋底,糊晒,搞到黐底,今次同老公黎要扮識食,只放粟米。芋頭粒同南瓜粒留返最後同粥膽一齊煮。海鮮按人頭計份量,每人有半隻龍蝦、一隻鮑魚、一隻大貴妃蚌、一隻手掌心大的桶蠔、兩隻蝦、四片多寶魚,是日聖子皇冇來貨,所以改上大扇貝每人一隻,加一大堆海沙白同黃金蜆。蝦插左竹簽仲跳跳紮,新鮮👍🏻主食仲包括頂級肥牛,嫩滑,豐富牛味,保持一貫質素,略嫌份量少左d啫,唔夠喉,好彩加在配料任食,可以試多幾款。值得推介佢哋嘅日本黑豚肉、松花皮蛋、魚片頭、手打肉丸(梅菜豬肉丸)、滑雞、雲吞、自家製墨魚丸、薑汁皮蛋貢丸、即炸響鈴、花膠片。食得太開心唔記得影相🤦🏻‍♀️。響鈴堅係即炸,唔放湯,就咁食都好好味,如果配埋佢個酸甜醬就一流👍🏻。估唔到梅菜豬肉唔一定係蒸,用黎打邊邊都好正👍🏻紥實唔會散。只係上菜比較慢,又唔係一次過上配料,逐樣上,經常冇晒嘢食要追單,不過限時2.5小時都交左3次

只係上菜比較慢,又唔係一次過上配料,逐樣上,經常冇晒嘢食要追單,不過限時2.5小時都交左3次單,每次限叫6款,都夠晒飽了,最後留返半小時餚個粥,加上菜脯、豬油渣帶出海鮮配料的鮮甜,建議留肚食粥👍🏻

值得一提,雖然醬油茶芥每位$15,但冇加一,埋單每人只係$303,抵食👍🏻
海鮮主食(二人份)
頂級肥牛(二人份)
2018-06-21
慶祝紀念
父親節
海鮮主食(二人份)
頂級肥牛(二人份)