2020-06-09
父親節又到啦😚😚限最令可以八個人,我們家剛剛好八人😎😎當然係出街慶祝啦,爸媽的節日就唔想佢地喺屋企咁辛苦煮啦🥰🥰Book咗灣仔喜記 總店,特登過嚟半價食蟹😎😎始終老人家都係鍾意食中餐,海鮮就係我哋嘅至愛啦😝😝超級大隻嘅肉蟹,店員仲可以俾我哋揀蟹添👏👏非常大隻,用咗避風塘嚟炒,肉質紮實非常鮮甜😛😛有埋手套乾淨曬😌😌獲氣十足,連啲避風塘蒜蓉都食埋哈哈😄椒鹽大賴尿蝦呢味餸真係要出街食,拖完油再椒鹽保留肉汁嘅鮮味,彈牙紮實,真係舔舔脷😋😋四個人鍾意食粉絲蒸元貝,超級大隻,粉絲索晒啲鮮味送飯一流👍👍另外四人就揀最醉鮑魚,同樣出色🤩🤩店員推介真好各取所需扇貝鮑魚各有fans😏😏其他小菜都非常唔錯,豉椒炒蜆完全冇沙,好惹味乾炒牛河,大排檔風味乾身唔會油😜照顧小朋友買咗碟雞翼秒殺!🤣🤣咕嚕排骨,中餐嘅常客,酸酸甜甜,更加開胃😜😜椒鹽九肚魚送啤酒一流呀👍外賣都有折呀,唔怪得知咁多人叫外賣啦,下次可以叫啲外賣返屋企加送😎😎
另外四人就揀最醉鮑魚,同樣出色🤩🤩
店員推介真好各取所需扇貝鮑魚各有fans😏😏
其他小菜都非常唔錯,豉椒炒蜆完全冇沙,好惹味
乾炒牛河,大排檔風味乾身唔會油😜
照顧小朋友買咗碟雞翼秒殺!🤣🤣
咕嚕排骨,中餐嘅常客,酸酸甜甜,更加開胃😜😜
椒鹽九肚魚送啤酒一流呀👍