。。任食生蠔🦪痛風症餐。。📍位於中環LL Tower 上層🌟主打任食日本北木島喜多嬉牡蠣放題🍴🦪牡蠣養殖場歷史悠久, 品質有一定保證🤩餐廳環境寬敞舒適除咗任食放題, ✔️更有lunch set供應今日揀咗升級版$598餐🆙9️⃣0️⃣分鐘任食生熟蠔🦪燒帆立貝和特色串燒十分滿足(*¯︶¯*)//$598 90分鐘生蠔串燒放題//🔸味淋魚干🤏🏻偏乾硬少少, 趁熱食用較佳🔸時令海鮮湯以🫖茶壺盛上, 底下放有蠟燭保溫🕯️約有6杯份量, 海鮮湯鮮甜壺內仲有🦐蝦仁, 元貝粒及蜆肉, 材料豐富~🔸喜多嬉懷石八品☺️擺盤別緻以圓形藤織盤盛裝, 碗碟也十分精美😌🕑按順時針方向, 由淡到濃味進食🥢伊勢海老羊羹➡️時令魚生➡️季節沙律➡️月見手工燒鳥軟骨棒➡️喜多嬉牡蠣茶漬飯➡️炭燒活鳗➡️明太子拌秋葵➡️雲丹松葉蟹配蟹醋啫喱😚個人最中意’’炭燒活鳗’’🐟充滿魚油香, 爽口彈牙😍🔸生蠔|焗蠔|焗帆立貝 🦪來自北木島喜多嬉蠔場每隻都爽口飽滿✅配上特製的土佐酢啫喱及辣蘿蔔蓉, 提昇鮮味焗蠔和帆立貝🉑選擇原味/蒜味🧄蒜味較重🔸串燒 共9️⃣款:羊肉|豬頸肉|雞腿肉|雞翼|雞腎|雞心|七里香(雞屁股)|茄子|日本番薯仔❤️私心推薦雞腿肉🦵
。。任食生蠔🦪痛風症餐。。

📍位於中環LL Tower 上層
🌟主打任食日本北木島喜多嬉牡蠣放題🍴
🦪牡蠣養殖場歷史悠久, 品質有一定保證🤩

餐廳環境寬敞舒適
除咗任食放題, ✔️更有lunch set供應
今日揀咗升級版$598餐🆙
9️⃣0️⃣分鐘任食生熟蠔🦪燒帆立貝和特色串燒
十分滿足(*¯︶¯*)

//$598 90分鐘生蠔串燒放題//
🔸味淋魚干
🤏🏻偏乾硬少少, 趁熱食用較佳

🔸時令海鮮湯
以🫖茶壺盛上, 底下放有蠟燭保溫🕯️
約有6杯份量, 海鮮湯鮮甜
壺內仲有🦐蝦仁, 元貝粒及蜆肉, 材料豐富~

🔸喜多嬉懷石八品
☺️擺盤別緻
以圓形藤織盤盛裝, 碗碟也十分精美😌
🕑按順時針方向, 由淡到濃味進食🥢

😚個人最中意’’炭燒活鳗’’🐟
充滿魚油香, 爽口彈牙😍

🔸生蠔|焗蠔|焗帆立貝 [任食]
🦪來自北木島喜多嬉蠔場
每隻都爽口飽滿
✅配上特製的土佐酢啫喱及辣蘿蔔蓉, 提昇鮮味
焗蠔和帆立貝🉑選擇原味/蒜味
🧄蒜味較重

🔸串燒 [任食]
❤️私心推薦雞腿肉🦵🏻
外皮香脆, 內裡嫩滑多汁🤤
🍠甜薯仔正常發揮, 香甜綿密

🔸松葉蟹五島手延烏冬🦀🍜
湯底清甜
☑️蟹肉, 豆, 菇
🥢烏冬係幼身型
口感有啲似較滑身煙韌嘅上海麵🤣

🔸甜品🍨
🌸粉色櫻花造型的最中餅
好有和風復古feel😻
🍨入面包住雪葩, 味道偏甜, 似波子汽水味🫧

🔸汽水&梳打特飲🥤 [任飲]
共3️⃣款口味:白桃🍑|荔枝|柑桔🍊
👌🏻甜度適中, 十分解渴~
任食生蠔、焗蠔,你食到幾多隻啊?我就食了好多隻一定回本🤩🤩🤭今次我去了中環喜多嬉牡蠣屋六百多元 1.5小時任食生蠔/焗蠔/串燒而家都好難搵到平自助餐有得任食新鮮生蠔除咗任食生蠔之外,仲可以食焗蠔同帆立貝焗嘅可以揀蒜味原來佢呢個餐都好多嘢食1.用熱茶壺上嘅時令海鮮湯2.味淋魚干3.喜多嬉懷石八品4.任食喜多嬉生蠔、焗蠔及焗帆立貝5.松葉蟹烏冬6.任食串燒7.甜品8.任飲梳打汽水(有金桔檸檬、荔枝及桃味)另加58可以任飲生啤頭盤個海鮮湯真係好鮮甜,少食魚干好香口,講開個個懷石八品,有雲丹松葉蟹黃金膏配蟹醋啫喱、新鮮紅鰹魚刺身、蛋汁雞肉串、海鮮濃湯糯米飯、照燒厚鰻魚、明太子拌秋葵及最後食嘅金箔海膽蟹肉,既有串燒又有刺身,款款都好有心思,感覺就好似食咗一餐豐盛嘅正宗 #懷石料理咁 ,食呢個都值回票價。仲有任食即叫即燒串燒,我最鍾意食燒雞翼、番薯仔同埋雞肉。我今次最主力食任食嘅喜多嬉生蠔入口好Creamy又水嫩,沒有強烈嘅金屬味,有淡淡鹹鮮同鮮甜味,令人十分陶醉🤪。所我同朋友食先嚟半打蠔、再嚟半打、再嚟一打,真係令人食指大動,非常滿足。食咁多蠔等我唔使再去賣散裝生蠔嘅店舖徘徊了,買得多都已經好幾
任食生蠔、焗蠔,你食到幾多隻啊?
我就食了好多隻一定回本🤩🤩🤭
今次我去了中環喜多嬉牡蠣屋
六百多元 1.5小時任食生蠔/焗蠔/串燒
而家都好難搵到平自助餐有得任食新鮮生蠔

除咗任食生蠔之外,仲可以食焗蠔同帆立貝
焗嘅可以揀蒜味
4.任食喜多嬉生蠔、焗蠔及焗帆立貝
5.松葉蟹烏冬
6.任食串燒
7.甜品
8.任飲梳打汽水(有金桔檸檬、荔枝及桃味)
另加58可以任飲生啤

我今次最主力食任食嘅喜多嬉生蠔
入口好Creamy又水嫩,沒有強烈嘅金屬味,有淡淡鹹鮮同鮮甜味,令人十分陶醉🤪。所我同朋友食先嚟半打蠔、再嚟半打、再嚟一打,真係令人食指大動,非常滿足。食咁多蠔等我唔使再去賣散裝生蠔嘅店舖徘徊了,買得多都已經好幾百蚊了。
唔食生蠔嘅人士仲可以考慮下食焗蠔/帆立貝
我覺得焗蠔嘅鮮甜味較強烈,又夠彈牙。

甜品係桃味雪糕,入口清新香甜。由於係任飲水果梳打汽水嘅,我三款味都飲曬🍑🍊,似人哋出面賣嗰啲水果特飲,有好香濃嘅水果味,而唔係得個糖精味,好值得一試。

呢度坐得好舒服,午市唔一定要食任食生蠔嘅,佢仲有好多午市套餐可揀,好啱打工仔嚟試下。

2023-09-25 20 瀏覽
係生蠔放題呀今色超級抵又勁好食!!!!!!先 $590,岩晒中意食蠔既你😋任食蠔&帆立貝&串燒,勁正,有喜多嬉懷石八品,每一款都好味,最中意茶泡飯同埋濃湯,一定會再去食
2023-09-22 29 瀏覽
朋友知我鍾意食蠔(牡蠣)於是帶咗我黎「喜多嬉牡蠣屋」,蠔一蠔🦪🦪這家餐廳提供的牡蠣放題是一個非常吸引人的選擇,$598一位90分鐘生蠔放題,用餐時間足夠讓您盡情品嚐各種牡蠣料理。無論您喜歡鐵板烤牡蠣還是牡蠣刺身,這裡都可以滿足您的口味😍😍時令海鮮湯🦐🦞使用當季的新鮮海鮮,包括蝦、蜆、帶除,具有鮮美的味道和豐富的口感。味淋魚干🐟🐟魚肉質地緊實,風味濃郁而不過分,能夠保持魚肉的鮮美和口感。喜多嬉懷石八品🥙🥙擺盤十分精緻美麗,驚豔眼睛與味蕾,十分吸睛!八品當中包括伊勢海老羊羹、雲丹松葉蟹黃金膏配蟹醋啫喱、手工月見燒雞軟骨棒、炭燒活饅(二食)、明太子拌秋葵、喜多嬉牡蠣茶漬飯、炙燒鰹魚和季節沙律。整體而言,海鮮味道鮮美濃郁,雞軟骨棒口味一流,牡蠣茶漬飯令人非常滿足,淨係食呢一個懷石八品,都相當值回票價!任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝(可選原味/蒜味)🦪🦪餐廳提供的牡蠣品質非常優秀。新鮮的牡蠣以及精心製作的焗牡蠣,都展示了餐廳對品質的重視,牡蠣的鮮甜味道都能夠充分展現。帆立貝本身的鮮甜味道與其他配料和調味料相互融合,每一口都能夠感受到帆立貝的鮮美風味。松葉蟹五島手延烏冬🍜🍜優質的蟹肉,擁有豐富的甜

時令海鮮湯🦐🦞

味淋魚干🐟🐟
魚肉質地緊實,風味濃郁而不過分,能夠保持魚肉的鮮美和口感。

喜多嬉懷石八品🥙🥙

任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝
(可選原味/蒜味)🦪🦪

松葉蟹五島手延烏冬🍜🍜
優質的蟹肉,擁有豐富的甜味和鮮美的海鮮風味。五島手延烏冬具有彈牙的口感,比普通的烏冬更加細膩,並且能夠更好地吸附湯汁和調味料。

串燒任食🍡🍢
串燒雞串、串燒牛串、串燒豬頸肉等等任食,雞肉嫩滑多汁,牛肉嫩滑多汁,豬頸肉擁有豐富的肉香和滋味。

甜品🍧
雪葩非常清新。

汽水&梳打特飲任飲

喜多嬉牡蠣屋 (中環)
地址:中環些利街2-4號LL Tower3樓
2023-09-21 57 瀏覽
「90分鐘喜多嬉懷石風放題」1.5小時牡蠣申燒放題 $598好抵! 因為係生蠔放題,仲有懷石料理、前菜、海鮮湯、主食、甜品。食完主食其實已經差唔多到頂每位店員都有禮貌,留意客人需要好快收碟上菜~坐低就送上一壼熱辣的海鮮湯,湯好足料清甜,賣相好靚。裏面有蜆肉同蝦,飲完之後職員會幫手夾海鮮出黎。之後有味淋魚乾做小食,加少少沙律醬已經好好食。懷石料理伊勢海老羊羹:啫喱嘅質地入面有海老帶鮮味鰹魚刺身:厚切鰹魚有少少煙薰感覺沙律:沙律菜配上醋微酸 開胃月見手工燒鳥軟骨棒::軟骨粒粒口感爽脆蘸上蛋漿更好食喜多嬉牡蠣茶漬飯:濕潤嘅飯 味道清淡炭燒活鰻:鰻魚東焦脆,唔會太多汁燒到太燶,比較淡口食出鮮味。秋葵:爽脆金箔海膽蟹肉:海膽係入口溶曬果種,蟹肉絲絲分明生蠔真心正,中型大小隻隻都飽滿,已經調配咗蔥花及醋啫喱,唔洗加檸檬汁就可以食用,海水味唔算太重但蠔味香,感覺新鮮好食~焗帆立貝、蠔同樣大大粒,帆立貝好出色,蒜蓉味帶點微辣而且惹味,調味後唔會太重口味,做得好好!串燒共有九款,每款先上一串,分別有雞翼、雞心、軟骨、豬頸肉、雞腎、七里香、羊肉、茄子、蕃薯仔,雞翼係最正!皮燒到好脆,帶少許咸香已好好食,蕃
每位店員都有禮貌,留意客人需要好快收碟上菜~

伊勢海老羊羹:啫喱嘅質地入面有海老帶鮮味
鰹魚刺身:厚切鰹魚有少少煙薰感覺
沙律:沙律菜配上醋微酸 開胃
月見手工燒鳥軟骨棒::軟骨粒粒口感爽脆蘸上蛋漿更好食
喜多嬉牡蠣茶漬飯:濕潤嘅飯 味道清淡
秋葵:爽脆
金箔海膽蟹肉:海膽係入口溶曬果種,蟹肉絲絲分明

生蠔

焗帆立貝、蠔

串燒共有九款,每款先上一串,分別有雞翼、雞心、軟骨、豬頸肉、雞腎、七里香、羊肉、茄子、蕃薯仔,雞翼係最正!皮燒到好脆,帶少許咸香已好好食,蕃薯仔好甜好香~食到呢到已經好飽luuuu

松葉蟹五島手延烏冬
湯汁好鮮甜好正,烏冬口感好滑好幼身。好在份量唔多如果唔係會太飽,仲有隻蟹鉗大大隻肉爽。

白桃雪葩配蕨餅
蕨餅煙靭又大粒,冰凍嘅白桃雪葩入口即溶好清新。粉紅色花花形狀外皮鬆化。

任飲汽水及梳打特飲
是日梳打有三款:白桃、柑桔、荔枝甜甜哋好飲。
生蠔
之前中學既私補老師話好味~尋日約左朋友去食~ 揀左佢地既HK$598懷石八品套餐🍱先上一壺蜆肉湯同燒魚干, 蜆湯清甜,仲會有火輕輕加熱, 唔會係閒談間吹凍左再黎-懷石料理八品, 店員話要順時針食, 由蟹肉羊羹,鰹魚刺身,蔬菜沙律,雞軟骨棒,牡蠣茶漬飯,燒白鱔&麻醬秋葵,最後先可以食松葉蟹肉配海膽之後係重頭戲-生蠔&焗蠔放題🦪生蠔-來自北木島既生蠔,Size偏細隻,味道有些少海水味同礦物味, 帶爽口口感~不過唔是我杯茶,每一round 會上12-13隻🦪🦪朋友仔就表演左單人食兩打😆焗盤- 原來唔止有普通同蒜香味既蠔~仲有焗帆立貝🤤🤤每款4隻🤭我自己都食左兩round🤭🤭再黎就係串燒拼盤~依個都係任食既,亦都係498同598套餐既分別~有雞翼,雞心,雞腎,羊肉,豬頸肉,日本番薯仔同茄子等等~如果羊肉係配孜然粉就好了🤭最後,上埋個松葉蟹五島手延烏冬, 烏冬口感又幾特別~ 麵身係圓條形帶d爽口感~ 朋友計過條數~ 其實佢食兩打多少少生蠔~當十蚊隻成本都已經回左1/3 本~計埋其他野食佢同我都覺得唔錯🤭btw 佢地汽水同梳打都係放題嫁😆😂

之後係重頭戲-生蠔&焗蠔放題🦪

再黎就係串燒拼盤~

btw 佢地汽水同梳打都係放題嫁😆😂

蜆肉湯
2023-09-20 100 瀏覽
「90分鐘喜多嬉懷石風放題」有分$498同$598兩個價錢,兩者都包咗時令海鮮湯、味淋魚干、喜多嬉懷石八品、任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝、松葉蟹五島手延烏冬、汽水同梳打特飲任飲。加多$100既$598生蠔放題套餐會多咗串燒任食同甜品,👦🏻👧🏻想食多啲款式,所以揀咗$598既套餐。時令海鮮湯店員拎咗裝住海鮮湯既茶壺🫖,同用火機點着熱爐,令海鮮湯保持熱度。海鮮湯鮮味新甜,飲完之後,店員會主動夾海鮮湯入面既蜆、帶子同蝦上碟,超級細心阿🥰!喜多嬉懷石八品有伊勢海老羊羹、鰹魚刺身、手工月見燒雞軟骨棒、喜多嬉牡蠣茶漬飯、炭燒活鰻、明太子拌秋葵、季節沙律同金箔海膽蟹肉。👦🏻👧🏻最鐘意手工月見燒雞軟骨棒同炭燒活鰻,前者雞軟骨棒厚肉有粒粒爽口軟骨🐤,後者好香炭燒味魚肉厚身有彈性🐟。任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝生蠔細size口感鮮甜creamy🦪,焗蠔同焗帆立貝有原味同蒜味揀,👦🏻👧🏻鐘意蒜味惹味啲🧄。松葉蟹五島手延烏冬烏冬彈牙,松葉蟹鉗肉鮮味🦀,配上熱辣辣嘅海鮮湯,清清地好飲👍🏻。串燒任食👦🏻👧🏻最鍾意雞腿肉同雞軟骨,雞腿肉嫩滑juicy😋,雞軟骨乾身爽脆✨。甜品-白桃雪葩配蕨餅蕨餅口感煙靭,白桃雪

時令海鮮湯

喜多嬉懷石八品

任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝

串燒任食

甜品-白桃雪葩配蕨餅
蕨餅口感煙靭,白桃雪葩用咗粉紅色櫻花餅裝住🍑,雪葩酸酸甜甜,食完串燒油膩嘢,食番個雪葩清一清味蕾係不錯既選擇。

汽水同梳打特飲任飲
白桃梳打同荔枝梳打清甜解渴,落完order好快送到👏🏻。

📍喜多嬉牡蠣屋 (中環)
2023-09-18
早前去咗中環食咗90分鐘生蠔放題$498包括喜多嬉懷石八品、任食日本生蠔、燒蠔及帆立貝、松葉蟹舞茸五島手延烏冬、飲品一杯加$100更可以升級任食埋串燒tim!想暢飲啤酒🍻只需加$58就有得任飲水準不錯 而且冇漏單情況抵讚!.我地揀咗🌸$598 生蠔放題(1.5小時)🔸時令海鮮湯🔸味淋魚干先嚟一壺座熱住嘅茶壺,入面係用鮮蝦、蜆煮嘅湯,非常鮮甜好味。魚干厚身有咬口,送酒一流。🔸喜多嬉懷石八品▫️松葉蟹醋啫喱▫️秋葵▫️鏗魚刺身▫️金箔雲丹海膽配松葉蟹▫️炭燒活鰻▫️喜多嬉牡蠣茶漬飯▫️月見燒雞軟骨棒▫️季節沙律非常精緻🩷!有秋天當造嘅蟹、鏗魚刺身,新鮮甜美。活鰻皮脆入綿密又厚身,啖啖肉。由擺風嘅順時針開始食,配搭用心。🔸任食喜多嬉生蠔、燒蠔、燒帆立貝由北木島嚟嘅新鮮生蠔,鮮生大隻、口感creamy,配上醋汁食食多幾隻都唔會滯。燒蠔就再大隻d,蠔身飽滿、蠔味濃郁,我鍾意!帆立貝都係即叫即燒,可選原味/蒜味。🔸任食串燒有7-8款選項,個人最鍾意燒雞翼同五花肉,外脆內juicy,即燒熱辣辣好香口。🔸松葉蟹五島手延烏冬有松葉蟹鉗、煙靭烏冬、清甜湯汁,食完暖胃又飽肚。🔸甜品🔸汽水、梳打櫻花型脆餅配提子🍇雪芭,果味好
早前去咗中環食咗90分鐘生蠔放題
$498包括喜多嬉懷石八品、
任食日本生蠔、燒蠔及帆立貝、
松葉蟹舞茸五島手延烏冬、飲品一杯
加$100更可以升級任食埋串燒tim!
想暢飲啤酒🍻只需加$58就有得任飲
水準不錯 而且冇漏單情況
抵讚!
我地揀咗🌸$598 生蠔放題(1.5小時)

🔸味淋魚干
魚干厚身有咬口,送酒一流。

🔸喜多嬉懷石八品
▫️炭燒活鰻
▫️喜多嬉牡蠣茶漬飯
▫️月見燒雞軟骨棒
▫️季節沙律

🔸任食喜多嬉生蠔、燒蠔、燒帆立貝

🔸任食串燒

🔸松葉蟹五島手延烏冬
有松葉蟹鉗、煙靭烏冬、清甜湯汁,食完暖胃又飽肚。

🔸甜品
🔸汽水、梳打
櫻花型脆餅配提子🍇雪芭,果味好香,口感清爽。
2023-09-19 21 瀏覽
是日屋企人生日,一向都鍾意食海鮮同生蠔,不過呢度位置可能地圖會標錯位~要留意下· 生蠔放題(1.5小時)$598🔺 海鮮湯好濃,仲會比埋入面嘅海鮮,好足料👍🏼🔺 味淋魚干呢個都好推薦!煙煙韌韌但又唔會咬唔到,配酒係一流👍🏼🔺 喜多嬉懐石八品完全係打卡專用🤣十分精緻☺️店員有講到食嘅順序: 伊勢海老羊羹👉🏼魚生👉🏼沙律👉🏼月見手工燒鳥軟骨棒👉🏼喜多嬉牡蠣茶漬飯👉🏼炭燒活鳗👉🏼明太子拌秋葵👉🏼雲丹松葉蟹配蟹醋啫喱最鍾意係軟骨棒,有埋生蛋黃撈埋係不錯,仲有松葉蟹肉係好鮮好濃味~🔺 任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝(原味/蒜味)生蠔會有明太子係上面,不過我覺得就咁食先有生蠔嘅鮮味~大細就睇你好唔好彩🤣會有啲細,有啲會好飽滿😋焗蠔同焗帆立貝係相對大隻啲,不過都係原味最食到鮮味!蒜味太重太搶,仲有啲辣😛建議嚟食都叫原味~🔺 松葉蟹五島手延烏冬係幼啲嘅烏冬,份量唔係多 (前面食太多🤣),湯係清甜但係比較清嘅,有少少冬菇同松葉蟹🔺任食串燒有羊肉、豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞腎、茄子、雞心、日本番薯仔最推薦係雞肉,係好嫩同有少少調味~同埋雞腎都好入味爽口~羊肉就偏細舊🔺白葡萄酒雪葩櫻花🌸夾住雪葩,再配黑糖蕨餅,

· 生蠔放題(1.5小時)$598

🔺 海鮮湯
好濃,仲會比埋入面嘅海鮮,好足料👍🏼

🔺 味淋魚干
呢個都好推薦!煙煙韌韌但又唔會咬唔到,配酒係一流👍🏼

🔺 喜多嬉懐石八品

🔺 任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝(原味/蒜味)

🔺 松葉蟹五島手延烏冬

🔺任食串燒
有羊肉、豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞腎、茄子、雞心、日本番薯仔

🔺白葡萄酒雪葩
櫻花🌸夾住雪葩,再配黑糖蕨餅,雪葩係有淡淡嘅酒味,幾特別~

🍽 喜多嬉牡蠣屋 | 中環
📍 中環些利街2-4號LL Tower3樓
2023-09-19 16 瀏覽
今日帶左朋友泥呢間好多人推介既生蠔放題😋餐廳主要提供2款90分鐘任食套餐 一個是$498的生蠔放題 另一個是$598包括了串燒的生蠔放題 仲有人人都有嘅精緻懷石料理 價錢合理 而且可以生蠔食到飽 真系可以回到本😋一坐低先送上一壺熱辣辣既海鮮湯同味淋魚乾 海鮮湯用茶壺仔裝住 外型精繳 個湯飲落足料清甜 裏面有蜆肉和蝦肉 食落無沙又飽滿🥰味淋魚乾作為小食香口惹味 配埋沙律醬好邪惡🙌🏻食完前菜就會送上擺盤精緻既喜多嬉懷石八品 裏面包括了: 時令刺身、季節沙律、明太子伴秋葵、炭燒活鰻、雲丹松葉蟹配蟹醋啫喱 、金箔蟹肉海膽、月見手工燒鳥軟骨捧、喜多嬉牡蠣茶漬飯🙌🏻料理精緻高質 款款都好出色 炭燒活鰻啖啖肉無骨 燒到香口有鰻魚香 金箔蟹肉海膽鮮甜冰涼 好開胃又滿足🤣生蠔是來自岡山縣北木島 所以品質一定有保證 任食有生蠔或焗蠔選擇 而帆立貝則可選原味或蒜蓉味🙌🏻生蠔細細隻 但海水味重 食落肥美飽滿又鮮甜 最緊要係返到屋企都唔會肚痾🙌🏻上枱前已預先淋上了少許柚子啫喱和蘿蔔蓉 焗蠔則加入了蒜蓉牛油 熱食較惹味多汁 帆立貝用咗蒜蓉整 大粒啖啖肉🔥串燒有羊肉、豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞腎、雞心、七里香、茄子、

味淋魚乾作為小食香口惹味 配埋沙律醬好邪惡🙌🏻

熱食較惹味多汁 帆立貝用咗蒜蓉整 大粒啖啖肉🔥

串燒有羊肉、豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞腎、雞心、七里香、茄子、日本番薯仔 都是即叫即刻燒 可以食完 鐘意邊款就再encore🥰雞翼皮脆肉嫩 啖啖肉 雞腎爽脆大粒 茄子燒到好濕潤香口 番薯仔香甜軟糯 整體來講串燒都屬於高質😋

松葉蟹蚶烏冬
超推薦 幼身的烏冬好似拉麵 食落口感滑溜煙韌

白桃雪葩最中餅配蕨餅
食到最後食反個甜品就好滿足 雪葩香甜清新 蕨餅煙韌‼️
2023-09-08
  • 松葉蟹五島手延烏冬
蠔控朋友介紹左呢間專食生蠔放題嘅餐廳,黎到先知除左有生蠔、焗蠔食,個set仲有好靚嘅懷石八品同串燒放題,我睇到個menu已經超級興奮同期待😍!餐廳環境幽靜舒適,坐位都算闊落,唔錯唔錯👍🏻🌕 $598生蠔串燒放題· 時令海鮮湯:一黎就咁係咁好味嘅海鮮湯🥹,超鮮味!入面仲有蜆,帶子同蝦,好飲到想再加🥹· 味淋魚干:其實都幾大份!烤到好香,點埋個醬超好味😋· 喜多嬉懷石八品:呢個八品超級精緻呀!每樣都一細份,蟹啫喱、鰹魚剌身、沙律、月見燒雞軟骨棒、茶漬飯、皮脆肉彈嘅燒活鰻、涼拌秋葵同海膽蟹肉😍,食完都已經覺得好滿足😂· 任食北木島生蠔、焗蠔、焗帆立貝:生蠔海水味幾重又幾creamy, 中意食蠔嘅朋友可狂嗌😆 · 串燒任食:有9款串燒可以任食,最中意係佢個豬頸肉,又爽口又juicy 👍🏻仲有松葉蟹五島手延烏冬、雪葩甜品同埋汽水、梳打特飲任飲,一個價錢食到好多野食,太正喇😋🥹📍 喜多嬉牡蠣屋中環些利街2-4號LL Tower3樓🧧 人均消費:$650

🌕 $598生蠔串燒放題
· 味淋魚干:其實都幾大份!烤到好香,點埋個醬超好味😋

📍 喜多嬉牡蠣屋
🧧 人均消費:$650

2023-09-15 27 瀏覽
🩷🩵🤍華麗豐富懷石和風盛宴🤍🩵🩷🔸時令海鮮湯湯料有蜆肉,蝦仁,帆立貝,湯底非常清甜鮮味🔸味淋魚干魚干沾上味淋後加以燒灼,味道微甜略帶咸香,惹味🩷喜多嬉懷石八品非常Igable!!!! 華麗豐富,每款食材也別具心思,令人目不暇給。建議由最清新最淡口的小碟開始食用。🔸伊勢海老羊羹🔸鰹魚刺身🔸季節時令沙律🔸自家制手工月見燒雞軟骨棒🔸喜多嬉牡蠣茶漬飯 🔸炭燒活饅🔸胡麻秋葵🔸雲丹松葉蟹配金箔海膽享用完懷石八品,🔸任食喜多嬉生蠔,焗蠔,焗帆立貝分別可選原味及蒜味。海鮮鮮甜新鮮,無限添加,大滿足!不論生蠔或焗蠔,肉質肥厚飽滿不腥,帆立貝巨型清甜,沒有砂石🔸松葉蟹五島手延烏冬松葉蟹鉗加上五島手延烏冬,麵條幼細有嚼勁,配上高湯,甘甜清新🔸串燒任食是日串燒有羊肉、豬頸肉、雞腿肉、雞翼雞腎、雞心、七里香、茄子、日本番薯仔可選擇,選擇也很多即叫即燒,非常惹味🔸白桃雪芭最中餅日本尊貴「最中餅」,夾著白桃雪芭,感覺清爽輕盈,清甜果香配上口感香脆的最中餅,口感豐富,為這噸美味和風菜餚畫上句號。90分鐘生蠔放題 HK$598 (生啤放題另加$58)@kitaki.kaki📍北木島喜多嬉牡蠣屋中環些利街2號LL Tow

🩷🩵🤍華麗豐富懷石和風盛宴🤍🩵🩷

🔸時令海鮮湯
湯料有蜆肉,蝦仁,帆立貝,湯底非常清甜鮮味

🔸味淋魚干
魚干沾上味淋後加以燒灼,味道微甜略帶咸香,惹味

🩷喜多嬉懷石八品
🔸炭燒活饅
🔸胡麻秋葵
🔸雲丹松葉蟹配金箔海膽

享用完懷石八品,
🔸任食喜多嬉生蠔,焗蠔,焗帆立貝
分別可選原味及蒜味。

🔸松葉蟹五島手延烏冬

🔸串燒任食
是日串燒有羊肉、豬頸肉、雞腿肉、雞翼

🔸白桃雪芭最中餅

90分鐘生蠔放題
HK$598 (生啤放題另加$58)

@kitaki.kaki
📍北木島喜多嬉牡蠣屋
中環些利街2號LL Tower 3樓
  • 味淋魚干
  • 喜多嬉生蠔
2023-09-15 19 瀏覽
平時都會自家開下生蠔食嘅我,見中環有間主打任食日本岡山縣北木島喜多嬉牡蠣嘅日式放題,作為蠔迷點可以錯過😳90分鐘放題分咗兩種,分別係可以任食埋串燒同飲品,難得嚟到一於試晒佢🤤🔸時令海鮮湯🔸用茶壺裝仲有火爐烘住保持熱度👍湯入面有蜆、元貝同蝦,味道濃郁鮮甜🦐🔸味淋魚干🔸主菜未到就已經食唔停口🙈如果加錢飲啤酒放題,呢個小食絕對係不可缺既下酒菜😋🔸喜多嬉懷石八品🔸牡蠣放題開動前竟然食到一道咁精緻嘅懷石料理✨店員好貼心咁介紹每道食材同食法,順時針由淡味食到濃味✧伊勢海老羊羹✧時令刺身✧季節沙律✧手工月見燒雞軟骨棒✧喜多嬉牡蠣茶漬飯✧炭燒活鰻✧明太子拌秋葵✧雲丹松葉蟹黃金膏配蟹醋啫喱呢個咁豪華嘅頭盤以松葉蟹、海膽、牡蠣、活鰻等食材製作,賣相打卡一流之餘,味道亦唔馬虎👍🔸喜多嬉牡蠣、帆立貝🔸食完豐富嘅前菜,半打生蠔馬上就上枱,除左生蠔仲有原味同蒸味嘅燒蠔🦪日本蠔好creamy同鮮甜,生同熟嘅版本同樣好味,隻隻蠔肥美飽滿,放題有呢個質素真心正👍生熟蠔好正,不過我覺得燒帆立貝先係黑馬🙈大大粒帆立貝,唔會燒到乾晒水,帆立貝肉仲要勁鮮甜🤤🔸串燒任食🔸食完蠔都未完,仲有九款串燒任食,多野食到90分鐘唔夠用呢😆

🔸時令海鮮湯🔸

✧喜多嬉牡蠣茶漬飯
✧炭燒活鰻
✧明太子拌秋葵
✧雲丹松葉蟹黃金膏配蟹醋啫喱

🔸喜多嬉牡蠣、帆立貝🔸

🔸串燒任食🔸
食完蠔都未完,仲有九款串燒任食,多野食到90分鐘唔夠用呢😆

🔸松葉蟹五島手延烏冬🔸
清甜湯底配上幼身滑溜嘅烏冬,食埋飽到捧住個肚😂

🔸葡萄酒雪葩最中餅、蕨餅🔸
好鍾意呢個雪葩,清甜得嚟真係食到葡萄酒嘅香氣😳黑糖蕨餅唔會太甜,煙煙韌韌口感好好👍

以中環區嘅價位,呢個中高檔次嘅放題真係幾豐富,精緻度到選材都保持到一定水準,如果時間再長d可以吹多陣水食下串燒就更perfect呢😎
2023-09-14 25 瀏覽
搬了鋪位,環境又大又舒適朋友由美國回來探親,很想念日本美食,今晚可以好好聚舊了😙有兩款套餐,難得來到,當然要試試比較好的一個選擇🤩$598,就可以無限享用生蠔和其他美食餐湯是時令海鮮湯,小小的碗很可愛,每次一小口都品嚐到很鮮美而濃郁的湯底前菜是味淋魚干滋味也非常獨特,魚干烹調得恰到好處,口感酥脆,滿口都是魚的香味生蠓較小巧但鮮味十足,每一只都新鮮肥美,口感鮮嫩且帶有海洋的鮮美,讓人忍不住一只接一只的吃下去🤪還有焗蠔和焗帆立貝,焗過的海鮮更加惹味,又保持到肉質的鮮嫩😝喜多嬉懷石入品更是一道色香味俱全的佳餚,有魚干、沙律、月見雞肉棒、茶漬飯、鰻魚、秋葵、蟹肉果凍和海膽蟹肉絲等精緻小碟,順時針次序食可品嚐到食材的鮮美,味道獨特且層次豐富😚 個人最喜歡雲丹松葉蟹黃金膏配蟹醋啫喱,啫喱充滿蟹肉的鮮香,香甜又清新松葉蟹五島手延島冬清甜的魚香湯底,肥美的松葉蟹,加上嫩滑又有口感的烏冬,很不錯串燒任食我們點了雞翼、雞心、雞腎、牛肉串等,都很滋味!甜品

搬了鋪位,環境又大又舒適

朋友由美國回來探親,很想念日本美食,今晚可以好好聚舊了😙
有兩款套餐,難得來到,當然要試試比較好的一個選擇🤩

$598,就可以無限享用生蠔和其他美食

前菜是味淋魚干

松葉蟹五島手延島冬

串燒任食

我們點了雞翼、雞心、雞腎、牛肉串等,都很滋味!

甜品
2023-09-14 91 瀏覽
大胃王友人最愛周圍試放題,今次佢帶我去位於中環的喜多嬉牡蠣屋 ,可以選擇60分鐘或90分鐘,為了可以慢慢嘆,$498已包含喜多嬉牡蠣養殖場直送生蠔,燒蠔、帆立貝、各種串燒同飲品,因為要回本真係唔難喜多嬉懷石八品 懷石料理的擺盤,令我想起在日本溫泉旅館一泊二食,感覺好有儀式感,每到款小菜都用心製作,當中最喜歡炭燒活鰻魚和海膽刺身,燒鰻魚外皮很香脆,媲美不少主打鰻魚的餐廳水喜多嬉生蠔來自日本北木島既喜多嬉生蠔,只要你食得哂,食幾多隻都得,實測當日大胃王朋友食咗20幾隻,而且可以舒舒服服唔使好似喺酒店咁排隊,入口有海水味道焗蠔及焗帆立貝最近腸胃麻麻地,但係都可以選擇選擇焗蠔,當中我最喜歡蒜蓉味,仲有大大隻焗帆立貝,同樣係有原味同埋蒜蓉可以選擇,個頭足,一樣任點任食,食海鮮易回本時令海鮮湯使用和風茶壺盛上,有小蠟燭保溫,用上大量海鮮熬製如蜆、蝦仁,味道非常鮮甜,食蠔前暖一暖胃味醂魚乾非常適合送酒的經典小食,比較厚身不會太鹹松葉蟹五島手延烏冬 唔多唔少都想食返少少熱食,用上矜貴的松葉蟹,加上海鮮濃湯幾好味,份量精緻不會影響戰鬥力是日串燒有很多款式偏愛雞腿肉、雞翼和雞腎、雞心、七里香,

喜多嬉懷石八品

水喜多嬉生蠔

焗蠔及焗帆立貝

時令海鮮湯

味醂魚乾
非常適合送酒的經典小食,比較厚身不會太鹹

松葉蟹五島手延烏冬

是日串燒有很多款式偏愛雞腿肉、雞翼和雞腎、雞心、七里香,但係為咗留肚食生蠔都冇食太多,主要以海鹽調味,幾香口

甜品顏值好高,粉紅色櫻花造型的甜品,北海道葡萄酒雪芭入口即溶,口感清涼幾好食

—————————————————

喜多嬉牡蠣屋 (中環)

—————————————————

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #香港美食 #吃貨 #生蠔關注組 #放題 #中環放題 #allyoucaneat #喜多嬉

• 松葉蟹五島手延烏冬
  • 焗帆立貝