2023-10-15 15 瀏覽
#喜多嬉牡蠣 位於中環行人電動扶手天橋旁邊,都好易搵到🫶🏻最想去食既原因係牡蠣全場任食,好吸引🤩🔹生蠔串燒放題 $598,任食兩小時。🔹首先店員會送上時令海鮮湯,非常鮮味,開胃口😊🔹喜多嬉懷石八品,食既時候由蟹肉果凍向左邊順序開始食,因為廚師悉心排副味道層次逐級遞增🫶🏻🔹任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝、焗蠔、焗帆立貝 可選 原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬!即開嘅任食生蠔係由北木島直送 口感偏向Creamy 味道唔算好濃郁 生蠔上面仲會放上三文魚子 更加帶出鮮甜嘅感覺 食多幾隻都唔怕😚😚焗蠔和焗飯立貝味道都好豐富,我比較喜歡吃辣蒜味,好香口😍🔹任食時令串燒,種類繁多,全部即點即燒,夠晒熱辣辣😋😋🔹松葉蟹五島手延烏冬,好大件松葉蟹,而烏冬係幼身,感覺係比較清,食完濃味既串燒後、再食這個烏冬一點都不膩😊🔹還有任飲特選飲品、甜品一客喜多嬉牡蠣屋 (中環)地址:中環些利街2-4號LL Tower3樓
#喜多嬉牡蠣 位於中環行人電動扶手天橋旁邊,都好易搵到🫶🏻
最想去食既原因係牡蠣全場任食,好吸引🤩
🔹生蠔串燒放題 $598,任食兩小時。

🔹首先店員會送上時令海鮮湯,非常鮮味,開胃口😊

焗蠔和焗飯立貝味道都好豐富,我比較喜歡吃辣蒜味,好香口😍

🔹任食時令串燒,種類繁多,全部即點即燒,夠晒熱辣辣😋😋

🔹還有任飲特選飲品、甜品一客

喜多嬉牡蠣屋 (中環)
地址:中環些利街2-4號LL Tower3樓

2023-10-13 18 瀏覽
【 💲598 生蠔放題(1.5小時) 】🦪🦪汽水&梳打特飲任飲生啤放題都係另➕💲58 🍻🍻 首先有《 時令海鮮湯 》- 入面有大大隻肥美嘅蜆肉同蝦~湯底清甜~ 然後每人一盤精美嘅《 喜多嬉懷石八品 》💕✿沙律✿伊勢海老羊羹✿熟成鰹魚刺身✿金箔海膽蟹肉✿免治雞肉串✿喜多嬉牡蠣茶漬飯✿炭燒活鰻✿明太子伴秋葵 鰹魚刺身好軟腍有薰香;海膽蟹肉鮮甜,加上金箔有貴氣;免治雞肉串有細碎軟骨添口感;炭燒活鰻厚身爽脆好新鮮;至於茶漬飯可以留一留肚先...因為放題更豐富! 🦪任食蠔都有唔同煮法比你揀:生蠔、焗蠔、焗帆立貝(原味/蒜味)~~ 款款都肥美新鮮,好滿足! 🍢串燒任食都高質!用心燒製架~✿ 雞中翼串 ✿豬頸肉串 ✿ 雞腿肉串 ✿ 羊肉串 ✿ 茄子(兩件)✿ 雞心 🍹 汽水&梳打特飲任飲都好抵,我飲勻晒 ✿ 柑桔梳打 ✿ 白桃梳打 ✿ 荔枝梳打 ~~ 當然大部分食客都叫啤酒啦,咁抵~~ 最後有蟹烏冬 & 甜品有 《 最中餅 🌸 》 - 脆脆嘅餅中間夾住雪葩好美味~咁抵食,所以平日7點半已經座無虛席,想食嘅記住訂位!
【 💲598 生蠔放題(1.5小時) 】🦪🦪

✿免治雞肉串
✿喜多嬉牡蠣茶漬飯
✿炭燒活鰻
✿明太子伴秋葵

🍢串燒任食都高質!用心燒製架~
✿ 雞心

🍹 汽水&梳打特飲任飲都好抵,我飲勻晒 ✿ 柑桔梳打

咁抵食,所以平日7點半已經座無虛席,想食嘅記住訂位!
2023-09-26
𖠿 中環 —— 北木島喜多嬉牡蠣屋中環些利街2-4號LL Tower 3樓𓏸  120 分鐘懷石風牡蠣串燒放題 | $598 位 另收加一‧˚₊ ៸៸*・゜生蠔控大滿足 | ALL YOU CAN EAT 可以回本??! ゜・*以生蠔作為主題的日式居酒屋雖說是放題,但擺盤非常精緻 (*ᴗ͈ˬᴗ͈)ꕤ*.゚燈光柔和且播著日文歌,很有情調,不論情侶或朋友聚餐也挺合適 ·͜· ︎︎ᕷ新店裝修比之前更加高級及寬敞,亦有梳化座位,更加舒適呢~ QR Code 下單非常方便,沒有漏單情況出現,上菜及收碟亦十分有效率,不會馬虎 ~用餐時間是足夠打卡及品嘗各款料理的!!‧˚₊ ៸៸𑁍 時令海鮮湯 以茶壺奉上海鮮湯,而茶壺亦會放在蠟燭底座上,以保持湯的溫度但也要趁熱飲用~飲到最後店員幫忙取出湯內的鮮蝦及蜆份量十足,湯頭清新淡雅,沒有丁點的腥味𑁍 味淋魚干味淋魚干配上蛋黃醬十分邪惡,配梳打水一流𑁍 喜多嬉懷石八品✦ 伊勢海老羊羹✦ 糖心鮑魚✦ 北海道牛肉沙律✦ 免治雞肉棒✦ 喜多喜牡蠣茶漬飯✦ 蒲燒白鰻✦ 吞拿魚腩蓉伴三文魚子醬油漬✦ 明太子秋葵全新訂立餐單的打卡專用頭盤托盤和碗碟也滿滿的日式風味店員細心表示要按照
𖠿 中環 —— 北木島喜多嬉牡蠣屋
中環些利街2-4號LL Tower 3樓

‧˚₊ ៸៸
以生蠔作為主題的日式居酒屋
雖說是放題,但擺盤非常精緻 (*ᴗ͈ˬᴗ͈)ꕤ*.゚
新店裝修比之前更加高級及寬敞,亦有梳化座位,更加舒適呢~
用餐時間是足夠打卡及品嘗各款料理的!!
‧˚₊ ៸៸
𑁍 時令海鮮湯
以茶壺奉上海鮮湯,
而茶壺亦會放在蠟燭底座上,以保持湯的溫度
但也要趁熱飲用~
飲到最後店員幫忙取出湯內的鮮蝦及蜆
份量十足,湯頭清新淡雅,沒有丁點的腥味
𑁍 味淋魚干
味淋魚干配上蛋黃醬十分邪惡,配梳打水一流
味淋魚干
✦ 吞拿魚腩蓉伴三文魚子醬油漬
✦ 明太子秋葵
全新訂立餐單的打卡專用頭盤
托盤和碗碟也滿滿的日式風味
店員細心表示要按照順序來食,從淡味到濃味逐一品嚐 ₊ ⊹
將小碟子捧在掌心食用,以筷就口,吃完放回原處 ~

𑁍 松葉蟹舞茸五島手延烏冬配白象貝濃湯
烏冬份量不會太多,要預留 quota 給生蠔們
配上原隻松葉蟹鉗,加入時令舞茸菇及少量柚子皮提升味道,入口清潤甜美,充滿鮮味( ⸝⸝・̆⤚・̆⸝⸝)
松葉蟹舞茸五島手延烏冬配白象貝濃湯
𑁍 生蠔、焗蠔、焗帆立貝
吃爆 !!!
可選原味/蒜味/辣蒜味/芝士醬
肉質鮮美且營養豐富 ⸜(。˃ ᵕ ˂ )⸝♡
吃進嘴裏滿口均是蠔鮮~
個人認為辣蒜味過於辛辣稍嫌遮蓋掉生蠔的原味,更為喜歡蒜味
男朋友推薦芝士醬口味 ·͜·ᰔᩚ
生蠔、焗蠔、焗帆立貝
𑁍 特色串燒
主要有 8 串燒仼食:
雞翼、雞腿肉、羊肉、七里香、豬頸肉、雞心、蕃薯仔、翠肉瓜
推薦羊肉和豬頸肉,肉質嫩滑,不會燒得過焦ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ )
特色串燒
𑁍 飲品
白桃、荔枝、柑桔梳打以及汽水都是任飲的 (〃ω〃)

𑁍 甜品
北海道葡萄酒雪葩最中餅
覺得雪葩有點太甜,螞蟻人必定喜歡的味道~
「最中」(もなか)是日本的和式甜點
糯米粉製成猶如威化餅般的外皮包裹著雪葩
櫻花形狀十分美觀 ❀( ⸝⸝•ᴗ•⸝⸝ )❀
2023-10-04
味淋魚干
松葉蟹舞茸五島手延烏冬配白象貝濃湯
特色串燒
2023-10-11 23 瀏覽
今日又嚟中環食蠔放題,朋友勁鍾意食蠔,今日嚟滿足佢😂雖然食咗好幾次,但都一樣掃🧹掃🧹掃🧹一開始當然唔小得海鮮湯及味醂魚乾開開胃先啦,再嚟一盤精緻懷石八品,入面有鮑魚、吞拿魚他他、鰻魚、蟹肉凍、雞軟骨棒棒等等跟住就開始叫主角生蠔🦪,每隻都見美,加少少檸檬汁鮮味突出👍🏻👍🏻👍🏻跟住今次見有新口味,芝士焗蠔、辣椒蒜蓉焗蠔,樣樣都叫嚟試吓,但辣椒蒜蓉比較惹味,芝士就一般般啦燒帆立貝都唔錯,唔會燒到死實而串燒就多咗羊肉,我Boss最最意,佢一個食咗人十串囉😂價錢有分3款,$498、$598、$698睇你想唔想多D野食,如果你只想食蠔其他可以唔駛就$498都ok 我地就咩都要哂就$698💮
今日又嚟中環食蠔放題,朋友勁鍾意食蠔,今日嚟滿足佢😂
雖然食咗好幾次,但都一樣掃🧹掃🧹掃🧹
燒帆立貝都唔錯,唔會燒到死實
而串燒就多咗羊肉,我Boss最最意,佢一個食咗人十串囉😂

價錢有分3款,$498、$598、$698
睇你想唔想多D野食,如果你只想食蠔
其他可以唔駛就$498都ok
我地就咩都要哂就$698💮

• 味淋魚干
  • 喜多嬉生蠔
  • 喜多嬉懷石八品
喜多嬉牡蠣屋係一間絕對令你食到大滿足嘅餐廳!佢位於中環些利街2-4號LL Tower 3樓。呢間餐廳真係好特別,因為佢直接由日本空運新鮮生蠔過嚟,保證新鮮度同質素。最令人興奮嘅係佢哋嘅「兩小時包日本生蠔任食」服務!係嘅,你冇聽錯,你可以任食兩個鐘頭!無論你係生蠔愛好者定係新手,呢度都係一個天堂!餐廳環境同氛圍都好正。佢哋模擬咗日本居酒屋嘅風格,你可以坐低同朋友一齊享受串燒同飲品。佢哋嘅海鮮選擇非常多樣化,除咗正常焗蠔同帆立貝之外,仲有好多款口味嘅帆立貝任你揀擇。每位客人都可以享受到一份豐富嘅懷石料理,包括八道精緻嘅菜式。喺呢度,你唔止可以食到新鮮美味嘅生蠔,仲可以品嚐到其他精緻嘅日本料理。餐廳嘅服務真係一流!喜多嬉牡蠣屋嘅服務員態度親切友善,而且好細心照顧客人嘅需要。佢哋會密切留意你嘅進度,確保你每一道菜都可以喺最佳嘅狀態下品嚐。如果你對日本料理唔太熟悉,唔使擔心,佢哋會樂意同你分享菜式嘅資訊同建議。總括而言,喜多嬉牡蠣屋係一間值得一試嘅餐廳。佢哋直送嘅生蠔質素一流,而且兩小時任食嘅服務絕對令你食得盡興。加上舒適嘅環境同貼心嘅服務,你一定會喺呢度過一個愉快嘅用餐體驗。如果你係生蠔愛好者

總括而言,喜多嬉牡蠣屋係一間值得一試嘅餐廳。佢哋直送嘅生蠔質素一流,而且兩小時任食嘅服務絕對令你食得盡興。加上舒適嘅環境同貼心嘅服務,你一定會喺呢度過一個愉快嘅用餐體驗。如果你係生蠔愛好者,或者想嚐下正宗嘅日本料理,千祈唔好錯過喜多嬉牡蠣屋!⭐⭐⭐⭐⭐
2023-10-06 31 瀏覽
之前已經想食好耐的餐廳,90分鐘放題,可以任食生蠔。是次點了$598的set,有鮮甜海鮮湯、前菜小食味淋魚打響頭炮。之後來了個喜多嬉懷石八品,有海老羊羹、鰹魚刺身、月見免治雞肉棒、茶漬飯、燒鰻魚、秋葵、沙律同金箔海膽蟹肉。菜式擺盤賣相精美,好有儀式感,最喜出望外一定是雞肉棒、同海膽蟹肉了,超好食。之後到戲肉食生蠔,好新鮮creamy,可以㨂topping,可以隨個人喜好加辣蘿蔔蓉、酸汁啫喱同蔥,topping更起到提鮮作用。除了食生蠔,還有焗蠔同焗帆立貝,分別有原味同蒜味,帶子大大粒,配上蒜蓉更香。松葉蟹烏冬,烏冬彈牙,蟹肉鮮美。至於串燒種類有好多,有豬頸肉,雞髀肉、雞軟骨,雞心等等。甜品有雪葩配蕨餅,至於飲品更是任飲,梳打特飲解渴又解膩。

之前已經想食好耐的餐廳,90分鐘放題,可以任食生蠔。

松葉蟹烏冬,烏冬彈牙,蟹肉鮮美。

至於串燒種類有好多,有豬頸肉,雞髀肉、雞軟骨,雞心等等。

甜品有雪葩配蕨餅,至於飲品更是任飲,梳打特飲解渴又解膩。

2023-10-04 23 瀏覽
中環(喜多嬉牡蠣屋)生蠔,燒蠔放題,生蠔由日本北木島直送店舖裝潢簡潔,座位空間寬闊,店員也很有禮貌開餐前先嚟個前菜❣️時令海鮮湯~清甜海鮮湯,入口順滑,小壼裏盛滿多款海鮮❣️味淋魚干~味道甜又香,口感像燒魷魚但更鮮味,佐酒一流👍❣️喜多嬉懷石八品~賣相吸引,味道亦唔馬虎,店員細心介紹要順時針來吃下去,由清淡慢慢轉濃💥伊勢海老羊羹~木魚清湯製成啫喱,內裏藏著日本伊勢龍蝦,口感嫩滑,鮮味十足💥醬漬鮑魚~鮑魚爽💥季節沙律💥手工月見燒雞軟骨棒~口感豐富,醮上蛋汁更添美味💥喜多嬉牡蠣茶漬💥炭燒活鰻💥明太子拌秋葵💥吞拿魚蓉好味到要返尋味😋😋😋❣️生蠔~由北木島直送,蠔身“漲卜卜”creamy和鮮甜,食過不停口❣️熟蠔都好“正”有原味、蒜香味、蒜辣味、芝士味,無法抗拒"蠔"味❣️帆立貝~大大粒帆立貝好鮮甜,燒烤得剛剛好不會太乾身❣️串燒任食~有九款串燒任食,咁大個女第一次食七里香(雞屁股)🤣🤣,原來都幾好味呀😋😋❣️松葉蟹五島手延烏冬~爽滑幼身烏冬“滑嘟嘟“,配上清甜湯底❣️白桃雪葩~雪葩果味芳香❣️黑糖蕨餅~煙煙韌韌,唔會甜到'漏'👍
中環(喜多嬉牡蠣屋)生蠔,
燒蠔放題,生蠔由日本北木島直送

店舖裝潢簡潔,座位空間寬闊,店員也很有禮貌
開餐前先嚟個前菜
❣️時令海鮮湯~清甜海鮮湯,入口順滑,小壼裏盛滿多款海鮮

❣️味淋魚干~味道甜又香,口感像燒魷魚但更鮮味,佐酒一流👍

💥醬漬鮑魚~鮑魚爽
💥季節沙律
💥手工月見燒雞軟骨棒~口感豐富,醮上蛋汁更添美味
💥喜多嬉牡蠣茶漬💥炭燒活鰻
💥明太子拌秋葵
💥吞拿魚蓉
好味到要返尋味😋😋😋

❣️帆立貝~大大粒帆立貝好鮮甜,燒烤得剛剛好不會太乾身

❣️白桃雪葩~雪葩果味芳香
❣️黑糖蕨餅~煙煙韌韌,唔會甜到'漏'👍

2023-10-03 31 瀏覽
今日去左中環食「蠔」啲,去左呢間蠔放題!食放題前,會有前菜,包括:時令海鮮湯、喜多喜懷石八品、生蠔、 蒜蓉焗蠔和蒜蓉焗帆立貝、串燒時令海鮮湯是十分開胃,湯汁清甜,海鮮的鮮味充盈其中,讓人回味無窮。喜多喜懷石八品的擺盤精美,每一道菜都展現了日本料理的精髓,給人一種視覺和味覺的雙重享受。生蠔、 蒜蓉焗蠔和蒜蓉焗帆立貝鮮美的海鮮與烤製的香蒜融合在一起, 食到停唔到口, 而且生蠔新鮮鮮甜, 蠔味重又香滑。松葉蟹五島手延烏冬幼嫩蟹肉和烏冬面的搭配簡直絕配,帶來了豐富的口感和滋味。串燒種類繁多,包括雞肉、羊肉、雞腎、雞心、茄子和豬頸肉,每一種都烤得恰到好處,散發著誘人的香氣。甜品和梳打特飲梳打特飲有無限添飲,甜品係荔枝雪芭,食完令成餐更加完美環境優美舒適,服務態度友善, 慶祝節日或者同一大班朋友嚟食都十分適合
今日去左中環食「蠔」啲,去左呢間蠔放題

生蠔、 蒜蓉焗蠔和蒜蓉焗帆立貝

松葉蟹五島手延烏冬
幼嫩蟹肉和烏冬面的搭配簡直絕配,帶來了豐富的口感和滋味。

串燒

甜品和梳打特飲
梳打特飲有無限添飲,甜品係荔枝雪芭,食完令成餐更加完美

2023-10-02 26 瀏覽
好耐無食放題,今日約左朋友去中環呢間喜多嬉牡蠣屋食生蠔放題,生蠔控即刻心心眼,餐廳有$498同$598兩款生蠔放題,當然食豪啲啦,除左生蠔、焗蠔同焗帆立貝任食之外,套餐仲有海鮮湯、小食同超IG-able既懷石八品等等,非常豐富👍👍👍$598生蠔放題 (2小時)🌟時令海鮮湯揀好左要咩放題套餐無耐,店員送上一壺海鮮湯同兩隻清酒杯,用清酒杯飲湯又幾特別,海鮮湯超足料,有蝦、帶子同大蜆,飲落好清甜🤤🌟味醂魚乾前菜小食有味醂魚乾,同朋友食住傾計就最正🌟喜多嬉懷石八品 飲完暖笠笠既海鮮湯同小食之後,店員送上一盤IG-able既懷石八品,由淡味既海帶羊羮開始食,之後順時針咁食,最後食最濃味既海膽松葉蟹,海膽松葉蟹上面加左金箔,望落矜貴又好食😋🌟任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝話明係生蠔放題,當然唔少得主角啦,店員先送上一盤生蠔,上面加左柚子啫喱、蘿蔔蓉同蔥╴蠔身鮮甜肥美,每人食一打都唔過分丫,食完生蠔無耐店員就送上焗蠔同焗帆立貝,新鮮焗起香噴噴,上面加左蒜蓉粒,超正🌟串燒任食$598放題套餐包埋串燒任食,超豐富,有羊肉、豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞腎、雞心、茄子同日本番薯仔等多款日式串燒,一於每款都叫一串

$598生蠔放題 (2小時)

🌟時令海鮮湯

🌟味醂魚乾
前菜小食有味醂魚乾,同朋友食住傾計就最正

🌟喜多嬉懷石八品

🌟任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝

🌟串燒任食
$598放題套餐包埋串燒任食,超豐富,有羊肉、豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞腎、雞心、茄子同日本番薯仔等多款日式串燒,一於每款都叫一串試下啦,私心推介雞翼同雞腎,日本番薯仔都夠香甜

🌟松葉蟹五島手延烏冬
最後來一碗熱辣辣既湯烏冬,湯底清甜,夠哂暖胃

今天小編想為大家介紹一間位於中環的懷石風日式放題餐廳——喜多嬉牡蠣屋。以為在中環吃飯價錢會很昂貴錯了,這間餐廳抵吃到爆,只需低至人均$498元,便能品嘗到12款超精緻日式料理+蠔和帆立貝放題。在這個地段能用這個價錢吃到高質素放題簡值是「抵到爛」。🌟餐廳以木系風格,場地大,座位寬闊,感覺十分舒適。🌟全部食物的擺盤非常精緻,是小編吃過食物最打卡able的餐廳之一。小編本來點了$498的生蠔+焗蠔+帆立貝放題套餐,後來看到旁邊的客人吃串燒吃得津津有味,便加多了$100吃串燒放題。💁🏻‍♀️時令海鮮湯海鮮湯以茶壺的形式呈現,倒在茶杯中給客人享用,創意分滿分。茶壺內含有蝦和蜆等豐富的海鮮,味道清甜。值得一讚的是,店員將茶壺放在蠟燭底座上,以保持湯的溫度。💁🏻‍♀️喜多嬉懷石八品 剛入座,店員就會為每位客人準備一整籃日式料理,場面非常震撼,擺盤超級精緻。籃子上有8款懷石料理,包括伊勢海老羊羹、鰹魚刺身、手工月見雞軟骨棒、喜多嬉牡蠣茶漬飯、炭燒活鰻、明太子拌秋葵、季節沙拉和金箔海膽蟹肉。店員建議按照順時針的順序享用每道食物,以獲得最佳的味道體驗。小編個人最喜歡油脂豐富的炭燒活鰻和鮮甜的金箔海膽蟹肉。手工

🌟餐廳以木系風格,場地大,座位寬闊,感覺十分舒適。

💁🏻‍♀️時令海鮮湯

💁🏻‍♀️喜多嬉懷石八品
剛入座,店員就會為每位客人準備一整籃日式料理,場面非常震撼,擺盤超級精緻。籃子上有8款懷石料理,包括伊勢海老羊羹、鰹魚刺身、手工月見雞軟骨棒、喜多嬉牡蠣茶漬飯、炭燒活鰻、明太子拌秋葵、季節沙拉和金箔海膽蟹肉。店員建議按照順時針的順序享用每道食物,以獲得最佳的味道體驗。小編個人最喜歡油脂豐富的炭燒活鰻和鮮甜的金箔海膽蟹肉。手工月見雞軟骨棒亦很特別,爽脆的雞軟骨搭配幼滑的蛋液,口感層次豐富。

💁🏻‍♀️放題選擇
生蠔雖然體積小,但味道新鮮。搭配蔥花和果凍般質感的醋,不需要加檸檬汁也足夠調味。

焗蠔和帆立貝肉質豐滿,蒜蓉味道濃郁,口感香脆,讓人一口接一口。小編一次過各吃了四個,非常滿足。

串燒方面,小編推薦吃甜薯和脆肉瓜,它們的味道香甜,有助於解膩。至於肉類,豬頸肉和雞腿肉的口感最為嫩滑,絕對值得一試。

💁🏻‍♀️松葉蟹五島手廷烏冬
湯底清甜,麵條彈牙,還有蟹鉗肉吃,味道不錯。

💁🏻‍♀️味淋魚干
魚干口感非常煙靭,味道甜甜的。沾上沙拉醬一起享用,讓人愈吃愈上癮,即使很飽也吃過不停。

💁🏻‍♀️白桃雪葩
雪葩味道酸酸甜甜,有助解膩,搭配軟軟的闕餅,為這次精緻的日式放題畫上完美句號。
系中環街市逛街,逛到上層有條連接至半山行人扶手電梯嘅些利街LL Tower有間好出名嘅日本餐廳🦪喜多嬉牡蠣屋🦪嗯lunch time肚餓🤩叫2份生𧐢放題嘆吓先😋😋😋先上壺明火🔥海鮮湯🫖同味淋雞泡魚乾🐡湯鮮甜濃郁、魚干好似豬肉乾厚肉夠味,餸湯一流👍🏻再上主角👏🏻喜多嬉懷石八品👏🏻侍應姐姐耐心介紹由淡至濃品嘗並道出每品係點樣煮理的,未食先流口水💦 🦞伊勢海老羊羹 龍蝦肉置中木魚汁啫喱鮮味極致🐟鰹魚, 口感爽嫩甘甜🥗自家製沙律🍗雞軟骨棒, 配蛋黃口感豐富🍵好𧐢茶漬飯, 似食海鮮湯飯咁豪🐟炭燒鰻魚, 原味和燒汁味二食🥒明太子秋葵, 好精緻🦀黃金海膽伴松葉蟹肉, 好矜貴再品嘗來自瀨戶內海🫧北木島🫧生蠔, 焗蠔, 凡立貝😋鮮味十足任點串燒飲品有雞翼、雞髀肉、羊肉、豬頸肉、茄子、七里香等等💪🏻一定要趁熱食先食到外脆內嫩多汁嘅效果💪🏻仲有灑上柚子粉嘅松葉蟹湯烏冬,飽飽好滿足😊可以品嚐到日本高級甜品最中餅🌸櫻花脆餅夾白葡萄酒雪芭配黑糖厥餅🌸賣相好可愛❤️又醉又甜🥰喜多嬉牡蠣屋中環些利街2-4號LL Tower 3樓

嗯lunch time肚餓🤩叫2份生𧐢放題嘆吓先😋😋😋

先上壺明火🔥海鮮湯🫖同味淋雞泡魚乾🐡湯鮮甜濃郁、

魚干好似豬肉乾厚肉夠味,餸湯一流👍🏻

🦞伊勢海老羊羹
龍蝦肉置中木魚汁啫喱鮮味極致
🐟鰹魚, 口感爽嫩甘甜
🥗自家製沙律
🍗雞軟骨棒, 配蛋黃口感豐富
🍵好𧐢茶漬飯, 似食海鮮湯飯咁豪
🐟炭燒鰻魚, 原味和燒汁味二食
🥒明太子秋葵, 好精緻

🦀黃金海膽伴松葉蟹肉, 好矜貴

任點串燒飲品有雞翼、雞髀肉、羊肉、豬頸肉、茄子、七里香等等

💪🏻一定要趁熱食先食到外脆內嫩多汁嘅效果💪🏻
仲有灑上柚子粉嘅松葉蟹湯烏冬,飽飽好滿足😊

喜多嬉牡蠣屋
中環些利街2-4號LL Tower 3樓
  • 喜多嬉懷石八品
  • 喜多嬉生蠔
🦪牡蠣放題$598/位任食串燒·生蠔·焗蠔·焗帆立貝(可選原味/蒜味) ·非酒精飲品♡喜愛指數♡ 4.8/5 任食的食物同飲品以QR Code落單上枱好快 而且冇漏單👍🏻仲可以追加$58 生啤放題開頭員工拎左有熱爐的茶壺黎點知原來唔係茶而係是令海鮮湯😳淨係呢個位已經睇得出餐廳好細心好有誠意環境雅致 座位寬敞 員工服務周到朋友聚會👭🎈紀念慶祝🍾️都非常適合🫵🐡味淋魚干熱辣辣的魚干作為餐前小食或者佐酒小食都係好正😋💮喜多嬉懷石八品•沙律·鰹魚刺身•月見免治雞肉棒•喜多嬉牡蠣茶漬飯•明太子拌秋葵•伊勢海老羊羹•燒鰻魚•金箔海膽蟹肉絲擺盤超靚✨見枱枱都係咁打卡八品由啖至濃咁食 最鍾意金箔海膽蟹肉絲鮮甜味美加上毫不吝嗇的金箔👍🏻另外鰹魚刺身都有驚喜魚肉晶瑩通透好新鮮👍🏻🦪生蠔·焗蠔·焗帆立貝生蠔洗得好乾淨口感鮮甜又creamy焗蠔同帆立貝有原味同蒜味揀鍾意蒜味多啲唔會焗到乾柴咁而且唔會好細隻隻隻都好肥美飽滿🍢串燒·羊肉·豬頸肉·雞腿肉·雞翼·雞腎·雞心·茄子·日本番薯仔推薦雞翼同豬腿肉肉質嫩滑 烤至焦香肉味同肉汁鎖哂係入面🤤🦀松葉蟹五島手延烏冬松葉蟹鉗肉味道鮮甜烏冬軟腍 🍧白葡萄酒雪葩配蕨餅櫻花餅
🦪牡蠣放題$598/位

櫻花餅夾住雪葩造型好靚
味道清新酸酸甜甜
口中的油膩感一掃而空😙

2023-09-26 32 瀏覽
🎏中環喜多嬉生蠔放題🦪90分鐘生蠔懷石風任食日本生蠔、燒蠔及帆立貝🥳直入正題! 套餐有$498及$598兩個選擇,前者分別係少左飲品任飲,串燒任食及甜品,小編同友人評估過後,多$100基本上後者係CP值爆燈!🎉$598生蠔放題(1.5小時)推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️包括有喜多嬉懷石八品🍱任食巨型🦪日本生蠔、🦪原味牛油燒蠔、🦪蒜蓉燒蠔及🐚蒜蓉帆立貝😍而且任食8款惹味串燒🍢加埋🍜松葉蟹舞茸五島手延烏冬、之外更可以任飲梳打類飲品🥂如果想暢飲啤酒🍻就可以加$58任飲啤酒👍🏼🍲時令海鮮湯 + 🐟味淋魚干店員先細心將一壺座熱左嘅海鮮湯上檯,好似日本茶咁裝盛叫我地趁熱飲用🥰飲到最後更取出湯料鮮蝦及蜆,份量足料怪唔得咁鮮甜美味。魚干廚師醬燒得十分入味,無論送酒定係梳打都十分配合。🍱喜多嬉懷石八品店員建議進食次序由此以下品嚐:1. 伊勢海老羊羹2.鏗魚刺身3.季節沙律4.月見手工燒鳥軟骨棒5.喜多嬉牡蠣茶漬飯6.炭燒活鰻7. 明太子拌秋葵8.金箔雲丹海膽配松葉蟹用左時令秋天當造嘅松葉蟹作為重點主角,由清新食到濃郁擺盤同味道達至完美👍🏼北木島新鮮生蠔鮮美大隻任你食🤤,生蠔口感creamy,燒蠔燒熟仍然飽滿濃郁,再加

🎏中環喜多嬉生蠔放題🦪
90分鐘生蠔懷石風任食日本生蠔、燒蠔及帆立貝🥳
直入正題! 套餐有$498及$598兩個選擇,
前者分別係少左飲品任飲,串燒任食及甜品
小編同友人評估過後,
多$100基本上後者係CP值爆燈!🎉

$598生蠔放題(1.5小時)
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
包括有喜多嬉懷石八品🍱
任食巨型🦪日本生蠔、🦪原味牛油燒蠔、
🦪蒜蓉燒蠔及🐚蒜蓉帆立貝😍
而且任食8款惹味串燒🍢
加埋🍜松葉蟹舞茸五島手延烏冬、之外更可以任飲梳打類飲品🥂
如果想暢飲啤酒🍻就可以加$58任飲啤酒👍🏼

🍲時令海鮮湯 + 🐟味淋魚干
店員先細心將一壺座熱左嘅海鮮湯上檯,
好似日本茶咁裝盛叫我地趁熱飲用🥰
飲到最後更取出湯料鮮蝦及蜆,
份量足料怪唔得咁鮮甜美味。
魚干廚師醬燒得十分入味,無論送酒定係梳打都十分配合。

🍱喜多嬉懷石八品
5.喜多嬉牡蠣茶漬飯
6.炭燒活鰻
7. 明太子拌秋葵
8.金箔雲丹海膽配松葉蟹

用左時令秋天當造嘅松葉蟹作為重點主角,
由清新食到濃郁擺盤同味道達至完美👍🏼

北木島新鮮生蠔鮮美大隻任你食🤤,
生蠔口感creamy,燒蠔燒熟仍然飽滿濃郁,
再加埋大大隻帆立貝都係即叫即燒,蒜味比牛油味突出。

🍢任食串燒
有8款選擇又係住食,
每串燒熱辣辣調味岩岩好,香口惹味。

🍜松葉蟹五島手延烏冬
靚靚松葉蟹鉗、甜豆配順滑煙靭烏冬,暖胃飽肚。

甜品:白桃雪葩配蕨餅
櫻花造型蕨餅打卡一流,連裝盛嘅碟都落足本錢👍🏼
雪葩酸酸甜甜果味芳香,口感清爽將味蕾刺激平衡返優質享受。

汽水同梳打特飲任飲
點左白桃梳打及荔枝梳打,清甜解渴,推介。
。。任食生蠔🦪痛風症餐。。📍位於中環LL Tower 上層🌟主打任食日本北木島喜多嬉牡蠣放題🍴🦪牡蠣養殖場歷史悠久, 品質有一定保證🤩餐廳環境寬敞舒適除咗任食放題, ✔️更有lunch set供應今日揀咗升級版$598餐🆙9️⃣0️⃣分鐘任食生熟蠔🦪燒帆立貝和特色串燒十分滿足(*¯︶¯*)//$598 90分鐘生蠔串燒放題//🔸味淋魚干🤏🏻偏乾硬少少, 趁熱食用較佳🔸時令海鮮湯以🫖茶壺盛上, 底下放有蠟燭保溫🕯️約有6杯份量, 海鮮湯鮮甜壺內仲有🦐蝦仁, 元貝粒及蜆肉, 材料豐富~🔸喜多嬉懷石八品☺️擺盤別緻以圓形藤織盤盛裝, 碗碟也十分精美😌🕑按順時針方向, 由淡到濃味進食🥢伊勢海老羊羹➡️時令魚生➡️季節沙律➡️月見手工燒鳥軟骨棒➡️喜多嬉牡蠣茶漬飯➡️炭燒活鳗➡️明太子拌秋葵➡️雲丹松葉蟹配蟹醋啫喱😚個人最中意’’炭燒活鳗’’🐟充滿魚油香, 爽口彈牙😍🔸生蠔|焗蠔|焗帆立貝 🦪來自北木島喜多嬉蠔場每隻都爽口飽滿✅配上特製的土佐酢啫喱及辣蘿蔔蓉, 提昇鮮味焗蠔和帆立貝🉑選擇原味/蒜味🧄蒜味較重🔸串燒 共9️⃣款:羊肉|豬頸肉|雞腿肉|雞翼|雞腎|雞心|七里香(雞屁股)|茄子|日本番薯仔❤️私心推薦雞腿肉🦵
。。任食生蠔🦪痛風症餐。。

📍位於中環LL Tower 上層
🌟主打任食日本北木島喜多嬉牡蠣放題🍴
🦪牡蠣養殖場歷史悠久, 品質有一定保證🤩

餐廳環境寬敞舒適
除咗任食放題, ✔️更有lunch set供應
今日揀咗升級版$598餐🆙
9️⃣0️⃣分鐘任食生熟蠔🦪燒帆立貝和特色串燒
十分滿足(*¯︶¯*)

//$598 90分鐘生蠔串燒放題//
🔸味淋魚干
🤏🏻偏乾硬少少, 趁熱食用較佳

🔸時令海鮮湯
以🫖茶壺盛上, 底下放有蠟燭保溫🕯️
約有6杯份量, 海鮮湯鮮甜
壺內仲有🦐蝦仁, 元貝粒及蜆肉, 材料豐富~

🔸喜多嬉懷石八品
☺️擺盤別緻
以圓形藤織盤盛裝, 碗碟也十分精美😌
🕑按順時針方向, 由淡到濃味進食🥢

😚個人最中意’’炭燒活鳗’’🐟
充滿魚油香, 爽口彈牙😍

🔸生蠔|焗蠔|焗帆立貝 [任食]
🦪來自北木島喜多嬉蠔場
每隻都爽口飽滿
✅配上特製的土佐酢啫喱及辣蘿蔔蓉, 提昇鮮味
焗蠔和帆立貝🉑選擇原味/蒜味
🧄蒜味較重

🔸串燒 [任食]
❤️私心推薦雞腿肉🦵🏻
外皮香脆, 內裡嫩滑多汁🤤
🍠甜薯仔正常發揮, 香甜綿密

🔸松葉蟹五島手延烏冬🦀🍜
湯底清甜
☑️蟹肉, 豆, 菇
🥢烏冬係幼身型
口感有啲似較滑身煙韌嘅上海麵🤣

🔸甜品🍨
🌸粉色櫻花造型的最中餅
好有和風復古feel😻
🍨入面包住雪葩, 味道偏甜, 似波子汽水味🫧

🔸汽水&梳打特飲🥤 [任飲]
共3️⃣款口味:白桃🍑|荔枝|柑桔🍊
👌🏻甜度適中, 十分解渴~
任食生蠔、焗蠔,你食到幾多隻啊?我就食了好多隻一定回本🤩🤩🤭今次我去了中環喜多嬉牡蠣屋六百多元 1.5小時任食生蠔/焗蠔/串燒而家都好難搵到平自助餐有得任食新鮮生蠔除咗任食生蠔之外,仲可以食焗蠔同帆立貝焗嘅可以揀蒜味原來佢呢個餐都好多嘢食1.用熱茶壺上嘅時令海鮮湯2.味淋魚干3.喜多嬉懷石八品4.任食喜多嬉生蠔、焗蠔及焗帆立貝5.松葉蟹烏冬6.任食串燒7.甜品8.任飲梳打汽水(有金桔檸檬、荔枝及桃味)另加58可以任飲生啤頭盤個海鮮湯真係好鮮甜,少食魚干好香口,講開個個懷石八品,有雲丹松葉蟹黃金膏配蟹醋啫喱、新鮮紅鰹魚刺身、蛋汁雞肉串、海鮮濃湯糯米飯、照燒厚鰻魚、明太子拌秋葵及最後食嘅金箔海膽蟹肉,既有串燒又有刺身,款款都好有心思,感覺就好似食咗一餐豐盛嘅正宗 #懷石料理咁 ,食呢個都值回票價。仲有任食即叫即燒串燒,我最鍾意食燒雞翼、番薯仔同埋雞肉。我今次最主力食任食嘅喜多嬉生蠔入口好Creamy又水嫩,沒有強烈嘅金屬味,有淡淡鹹鮮同鮮甜味,令人十分陶醉🤪。所我同朋友食先嚟半打蠔、再嚟半打、再嚟一打,真係令人食指大動,非常滿足。食咁多蠔等我唔使再去賣散裝生蠔嘅店舖徘徊了,買得多都已經好幾
任食生蠔、焗蠔,你食到幾多隻啊?
我就食了好多隻一定回本🤩🤩🤭
今次我去了中環喜多嬉牡蠣屋
六百多元 1.5小時任食生蠔/焗蠔/串燒
而家都好難搵到平自助餐有得任食新鮮生蠔

除咗任食生蠔之外,仲可以食焗蠔同帆立貝
焗嘅可以揀蒜味
4.任食喜多嬉生蠔、焗蠔及焗帆立貝
5.松葉蟹烏冬
6.任食串燒
7.甜品
8.任飲梳打汽水(有金桔檸檬、荔枝及桃味)
另加58可以任飲生啤

我今次最主力食任食嘅喜多嬉生蠔
入口好Creamy又水嫩,沒有強烈嘅金屬味,有淡淡鹹鮮同鮮甜味,令人十分陶醉🤪。所我同朋友食先嚟半打蠔、再嚟半打、再嚟一打,真係令人食指大動,非常滿足。食咁多蠔等我唔使再去賣散裝生蠔嘅店舖徘徊了,買得多都已經好幾百蚊了。
唔食生蠔嘅人士仲可以考慮下食焗蠔/帆立貝
我覺得焗蠔嘅鮮甜味較強烈,又夠彈牙。

甜品係桃味雪糕,入口清新香甜。由於係任飲水果梳打汽水嘅,我三款味都飲曬🍑🍊,似人哋出面賣嗰啲水果特飲,有好香濃嘅水果味,而唔係得個糖精味,好值得一試。

呢度坐得好舒服,午市唔一定要食任食生蠔嘅,佢仲有好多午市套餐可揀,好啱打工仔嚟試下。