2018-12-12
平時去K11都係行街多,要食野真係唔太多選擇,所以都係會行番出大街睇下有咩好食。今日路過呢間門面充滿日本風既味道樂時見入面差不多坐無虛席,睇黎應該好唔錯所以先咁受歡迎!既然係咁當然要碰碰運氣,估唔到比我地坐左最後一枱二人位,運氣真好!原條燒鰻魚飯 HKD 128見到都嘩左一聲!鰻魚真係好大條,而且擺得好靚,隔離有隻匙更令你感覺到鰻魚究竟有幾大。燒過既鰻魚好肥美,亦無明顯既骨,可以放心食。鰻魚汁甜度份量都適中,呢個價錢黎講值得一食。鐵板蒜片香煎厚牛舌 HKD 68放在鐵板上既厚牛舌,一黎到時發出”滋滋”聲,未食已經流曬口水。厚牛舌質感柔軟而厚身,比起串燒店食到既牛舌更有啖啖肉既口感中。岩鹽燒吞拿魚鮫 HKD 228吞拿魚鮫並唔係好多地方可以食到,因為魚鮫比一般三文魚/油甘魚鮫大件好多,燒起來既花時間又花心思,所以當見到呢度有得食既時候確實幾驚喜。魚鮫比較大件的關係都要有心理準備等半個鐘先有得食,魚鮫肉同一般魚身既肉比更嫩滑而多汁,鮮味無窮,所以我同朋友好快就食曬!深海池魚王 HKD 148深海池魚質感偏爽口,魚身唔會太油膩而帶清爽感覺大蔥特上吞拿魚腩卷 HKD 78
原條燒鰻魚飯 HKD 128
鐵板蒜片香煎厚牛舌 HKD 68
岩鹽燒吞拿魚鮫 HKD 228
深海池魚王 HKD 148
深海池魚質感偏爽口,魚身唔會太油膩而帶清爽感覺
大蔥特上吞拿魚腩卷 HKD 78