2021-03-21 95 瀏覽
周不時都會見朋友食銅鑼灣/觀塘分店嘅古今二今日去開銅鑼灣 就揀左係呢到Lunch 周末嘅兩點左右都仍然有好多人 侍應都好忙呀搭𨋢個時見到好多好特別嘅卷物 好期待不過可能周末人太多 侍應話啲飯整唔切 今次同卷物冇緣添 叫左2個set lunch銀雪魚西京燒定食 魚質嫩滑 有啲餐廳會配秘製醬油呢到配沙律醬都一樣好食滑蛋芝士黑豚肉飯 啲汁多&鹹左少少加左兩個小食 芝麻雞翼同炸蠔 呢到啲炸物不錯 好脆好熱 👍🏻食得出係即炸,唔係翻炸或一早炸定今次食唔到主打菜 下次可能要早啲去 或去分店食😊
周不時都會見朋友食銅鑼灣/觀塘分店嘅古今二

今次同卷物冇緣添 叫左2個set lunch

滑蛋芝士黑豚肉飯 啲汁多&鹹左少少

加左兩個小食 芝麻雞翼同炸蠔
呢到啲炸物不錯 好脆好熱 👍🏻

食得出係即炸,唔係翻炸或一早炸定

今次食唔到主打菜 下次可能要早啲去 或去分店食😊
家姐生日是一個充滿愛與關懷的日子,亦是共享美食的時刻。當然需要吃餐好,不少人會選擇酒樓的中式套餐,雖然是穩陣之選,但就缺乏新意。家姐喜愛食日本菜,迎合她的口味,上網得知「古今」食物質素良好,位置很方便,最後決定去歡聚一番。進入古今,環境很雅緻舒適,佈置和擺設都十分美觀,餐廳服務細心,充滿日式的格調。店內空間感很好,環境整齊優美,舒適很寫意,乾淨整潔,氣氛輕鬆。餐牌分門別類,十分有心思的設計,詳細介紹店中的美食,食品的種類很多,享受日本菜的滿足滋味。蜘蛛壽司好有特色,單單看樣子已經令人唾涎,咀嚼後第一個感覺是彈牙有咬口,中間的牛油果很香,蟹柳嫩滑,我們都很鍾情,齒頰留香,值得推介。海老天婦羅我點選了海老天婦羅,口感脆口細膩,嫰滑有彈性,我食不停口,正合我的口味,令人食指大動。蟹膏帶子炒飯蟹膏帶子炒飯賣相吸引很開胃,帶子切粒,肉質鮮嫰爽滑,紮實彈牙,加入鮮味的蟹膏,炒飯很香氣撲鼻,整體很配合,恰到好處,非常滋味。安格斯牛柳粒安格斯牛柳粒鮮嫩彈牙,帶有牛味,軟硬度適中,口感十足,肉汁豐盈,煙靱有咬口,不會過淋,食落不會太過油膩,香氣四溢,味道可口。古今(銅鑼灣)地址:銅鑼灣軒尼詩道525號澳

蜘蛛

海老天婦羅

蟹膏帶子炒飯

安格斯牛柳粒

古今(銅鑼灣)
地址:銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓

2021-03-15
2021-03-18 96 瀏覽
澳門逸園中心一座大廈有成20間食店,古今位於21樓,鄰近銅鑼灣港鐵站,一出行3分鐘左右就到,超方便。裝修以木為主調,侍應會經常主動斟水,食物上得快,服務周到。 H1. 安格斯牛肉壽喜燒 $228主角有牛肉,內裡亦有好多蔬菜,如金菇,冬菇,紹菜,大蔥,最底部墊有粉絲,全部都係吸味既配料,索滿晒甜甜既醬汁,當然唔少得一隻生雞蛋,將雞蛋拌勻,再將熟牛肉沾上蛋液,相當嫩滑,美味 M19. 金龍卷 $98呢到既卷物即點即做,面頭係三文魚,內裡包裹住炸蝦加忌廉芝士,炸蝦外脆內爽口,口感豐富 F10. 雜錦天婦羅 $58 呢個雜錦拼盤包左番薯1件,茄子1件,冬菇1件,炸蝦2件,粉漿唔會太厚,食落唔油膩,好脆口

H1. 安格斯牛肉壽喜燒 $228

M19. 金龍卷 $98

F10. 雜錦天婦羅 $58
2021-03-18
15 分鐘 (堂食)
  • 安格斯牛肉壽喜燒
2021-03-18 99 瀏覽
約咗朋友放假去食個悠閒lunch,原來銅鑼灣有一幢係叫澳門逸園中心,真係依家先知🙈成幢大部分都係餐廳嚟,好似發現新大陸咁🤪就揀咗呢間古今日本料理試吓,話說當打開餐牌時,再加上見到隔離枱食緊一個大大盤既沙律,就發現有印象之前有去過觀塘工廠大廈樓上既分店「古今二」😝🌟日和燒豬頸肉串 $22🌟燒豬頸肉味道偏咸,油脂分布平均,有一兩舊仲啖啖肥膏,鐘意肥膏既會好開心🤪🌟牛油燒帶子 $38🌟加埋牛油一齊燒,味道係無得輸,裙邊燒到微焦香脆,令人抗拒不了既燒物之一🤤🌟燒雞中翼串 $30🌟燒物類,燒雞翼係不可或缺既一項😂餐廳好細心體貼咁撕開咁燒,唔係原隻燒,方便進食👍🏻🌟燒牛舌 $45🌟可以燒得耐少少,唔夠乾身,而且Size有點過大🙈可以切返細塊少少😂唯一值得一讚既係旁邊既柚子醋,味道酸酸甜甜的,點完之後食係好味好多🤤🌟牛油果天婦羅 $52🌟第一次食牛油果天婦羅😳原來牛油果都可以用嚟做天婦羅,又一次打破咗我故有既思想😅炸至外脆內軟,牛油果唔會炸到變好乾身,亦保持住牛油果本身獨有既軟熟奶油味🤩🌟金龍卷 $98🌟其實係三文魚、炸蝦、牛油果卷物,唔好睇少上面果一點千島醬,靈魂之一嚟🤪🌟蜘蛛 $88🌟同朋友都有

🌟日和燒豬頸肉串 $22🌟

🌟牛油燒帶子 $38🌟

🌟燒雞中翼串 $30🌟

🌟燒牛舌 $45🌟

🌟牛油果天婦羅 $52🌟

🌟金龍卷 $98🌟

🌟蜘蛛 $88🌟
同朋友都有研究到點解以蜘蛛嚟題名,應該就係軟殼蟹既原因,軟殼蟹既腳叉曬出嚟😛有兩件係大大隻近乎1/4隻嚟包既卷物,咬落索索聲,食落超滿足的🥰
其實都已經想食呢間日本菜好耐,尋晚搵一個喺銅鑼灣返工嘅朋友dinner,佢收工之後我地就去左呢到食dinner啦。龍捲風沙律 $78呢個沙律好大份,有好多蔬菜、海藻、蟹柳、脆片同埋蟹子。沙律醬嘅份量啱啱好,所以都仲食到啲蔬菜同蟹柳本身嘅味道,呢點值得一讚。安格斯牛肉壽喜燒 $228餐牌上面寫呢個壽喜燒係3-4人份量,但因為朋友好想食壽喜燒,我地又唔覺有2人份量嘅可以叫,加上我地對自己嘅食量都非常有信心,所以就照叫左啦。呢個壽喜燒材料豐富,好大份,有豆腐、牛肉、粉絲、雞蛋、娃娃菜、冬菇、洋蔥、大蔥同埋金菇。味道濃郁,食到停唔到口,最後我地都食曬。材料索曬個湯底嘅味,正。金龍卷 $98一場黎到,無理由唔試下呢到嘅特色卷物。我見呢個金龍卷有三文魚、炸蝦、芝士,三樣都係我超鐘意食嘅食物,所以就揀左呢款啦。卷物有八件,入面炸蝦炸得香脆,芝士味道香濃,三文魚喺表面充滿鮮味,再配埋醬汁,一啖入面有多重口感同味道,多重滿足感。想特別一提店員態度真係好好,食到後來有空嘅檯騰出黎之後,店員主動提出幫我地調去一個比較闊落嘅位,值得一讚。呢間餐廳我最鍾意嘅就係份卷物,真係好好食啊!下次再食!

龍捲風沙律 $78

安格斯牛肉壽喜燒 $228

金龍卷 $98

呢間餐廳我最鍾意嘅就係份卷物,真係好好食啊!下次再食!

2021-03-15
  • 安格斯牛肉壽喜燒
  • 龍捲風沙律
  • 金龍卷
2021-03-17 2905 瀏覽
星期六放假想揾一間坐得舒服又好味既日式居酒屋坐底慢活食下野,朋友推薦左呢間樓上店既古今一齊試試.胡麻豆腐沙律份量豐富,一片片充滿豆香味既頭腐上加上濃香胡麻醬及鮮甜既蟹籽及三文魚籽,底下再以新鮮翠綠既生律菜鋪底.整體層次感豐富,而且朸開胃.醬汁漬鮑魚及活赤貝刺身刺身新鮮甘甜唔會腥,質感爽彈而且鮑魚一點都唔會韌.海老天婦羅天婦羅炸得夠乾身唔會過份油膩,海老肉質彈牙帶淡淡蝦香.沾上蘿蔔蓉天婦羅醬汁味道清爽膩膩.煙肉蘆筍串充滿燻香既煙肉咬開充滿陣陣豚脂香味,配上爽脆充滿水份既蘆筍味道相當搭配.面上灑上黑椒增添一陣椒香辣味.燒牛舌牛舌充滿牛甘香,入口唔會過韌,彈牙帶嚼勁.日和豬頸肉串豬頸肉上塗上一層香甜燒烤醬,入口帶出微微焦香感.肥瘦相間的豬頸肉入口外脆內嫩,香口惹味又多汁.燒酒煮蜆&青口湯頭盡是青口同蜆既鮮甜,再配燒酒淡香先甜後甘.味道清清地又唔會過heavy.食完咁多口味較重既食品後飲返啖湯清一清味蕾.

醬汁漬鮑魚及活赤貝刺身
刺身新鮮甘甜唔會腥,質感爽彈而且鮑魚一點都唔會韌.

海老天婦羅

煙肉蘆筍串

燒牛舌
牛舌充滿牛甘香,入口唔會過韌,彈牙帶嚼勁.

日和豬頸肉串

燒酒煮蜆&青口

• 胡麻豆腐沙律
  • 日和豬頸肉串
  • 燒牛舌
  • 煙肉蘆筍卷
2021-03-17 159 瀏覽
古今 Kokon @kokon.cwb📍 銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓.講到係銅鑼灣食到性價比高嘅日本野就嚟依間🍣 古今以卷物同壽司為主,款式多到會有選擇困難😂 另外有串燒同鍋物選擇,好似居酒屋🍢.🍲 安格斯牛肉壽喜燒 $228: 安格斯牛肉肉質好鮮嫩,沾上生雞蛋更滑💜而且份量多,適合2人用👍🏼 有大量黃芽白、金菇、冬菇、大蔥、豆腐😙 最底有粉絲吸收甜咸適中嘅壽喜燒汁😋.🎇 煙花 $98: 卷物賣相精緻😍 有辣味三文魚、辣味吞拿魚、脆片🧡 辣度剛剛好 上面嘅辣味吞拿魚比較突出 刺身夠新鮮☺️.💛 鮑魚刺身 $68: 磯煮鮑魚夠鮮嫩 口感爽彈 醬汁亦夠濃郁👍🏼.🐚 活赤貝刺身 $65: 赤貝好大隻同新鮮,味道比磯煮鮑魚淡一點
古今 Kokon @kokon.cwb
📍 銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓
🍲 安格斯牛肉壽喜燒 $228

🎇 煙花 $98

💛 鮑魚刺身 $68
: 磯煮鮑魚夠鮮嫩 口感爽彈 醬汁亦夠濃郁👍🏼
🐚 活赤貝刺身 $65
: 赤貝好大隻同新鮮,味道比磯煮鮑魚淡一點
鮑魚刺身;活赤貝刺身
鮑魚刺身;活赤貝刺身
草根妹妹今次食咗最愛嘅壽喜燒Sukiyaki🤤,瞬間覺醒味蕾❤️,燃燒日式料理魂🔥,好想快啲可以去旅行🧳!.📍胡麻豆腐沙律($78)Japanese Seasame Tofu Salad(Tofu, Lettuce)草根一向唔會喺餐廳點沙律,唯獨呢間喺例外🥗。今次揀咗食豆腐沙律,可以清清口腔同腸胃🌿。沙律份量相當大,沙律菜中加入大量胡麻醬,置頂仲放咗好香豆味嘅豆腐同大量蟹子🦀,令味道變得更加豐富😎。.📍鹽燒三文魚頭($75)Salt-Grilled Salmon Head三文魚本身屬於偏油🐟所以特別適合做燒物🔥,經過鹽燒後三文魚魚油被迫出🌊,食落甘香🙌🏻,魚肉依然保持嫩滑🥳,特別惹味!.📍油甘魚刺身($89/5件)Hamachi 5pcs油甘魚顏色鮮艶粉嫩 🐟,但食落唔算特別鮮味,不過不失。.📍活赤貝刺身($65)Ark Shell 活赤貝爽口鮮甜❤️。.📍鮑魚刺身($68)鮑魚柔軟彈牙,十分好食😋。.📍安格斯牛肉壽喜燒($228)Angus Beef Sukiyaki 其中一款草根最愛日式熟食就係壽喜燒🤤,壽喜燒出名味道夠濃郁😋,又甜又鹹嘅滋味可以喚醒味蕾❤️。呢到嘅安格斯牛肉大約有6片🥩
胡麻豆腐沙律 Japanese Seasame Tofu Salad
📍胡麻豆腐沙律($78)
鹽燒三文魚頭 Salt-Grilled Salmon Head
📍鹽燒三文魚頭($75)
Salt-Grilled Salmon Head
油甘魚刺身 Hamachi, 活赤貝刺身 Ark Shell, 鮑魚刺身
📍油甘魚刺身($89/5件)
Hamachi 5pcs
油甘魚顏色鮮艶粉嫩 🐟,但食落唔算特別鮮味,不過不失。
📍活赤貝刺身($65)
Ark Shell
活赤貝爽口鮮甜❤️。
📍鮑魚刺身($68)
鮑魚柔軟彈牙,十分好食😋。
安格斯牛肉壽喜燒 Angus Beef Sukiyaki
安格斯牛肉壽喜燒 Angus Beef Sukiyaki
📍安格斯牛肉壽喜燒($228)
Angus Beef Sukiyaki
其中一款草根最愛日式熟食就係壽喜燒🤤,壽喜燒出名味道夠濃郁😋,又甜又鹹嘅滋味可以喚醒味蕾❤️。呢到嘅安格斯牛肉大約有6片🥩,牛肉有啲厚度,肥瘦勻均✌🏻。壽喜燒汁偏甜,配有豆腐、金菇、冬菇🍄、大蔥🌿、洋蔥🧅、粉絲、娃娃菜,配菜份量都唔算少。
MENU
2021-03-08
2021-03-15 78 瀏覽
安格斯牛肉壽嘉燒 ($228)本來係為左卷物而過黎食既,睇一睇餐牌見到有壽喜燒,就馬上叫咗一個來試。一上菜個鍋都幾大下,而且份量都幾足。入面除咗有牛肉之外仲有豆腐、大蔥、娃娃菜、金針菇等等嘅蔬菜。牛肉比想像中更加多,而且鍋底嘅甜味亦都好足夠,忍唔住都飲左少少湯。啲蔬菜好入味,好新鮮。另外一提,將牛肉,大蔥夾埋蛋漿一齊食真係好好食。因為我同朋友都好大食所以食完一個鍋都仲可以食到其他嘅卷物或者小食。🤣🤣🤣雜錦天婦羅($58)天婦羅係啱啱新鮮炸起,入面有兩隻炸蝦、茄子、番薯同冬菇。點埋汁食都唔錯,不過算係清淡,正正可以中和食完壽喜燒嘅甜味再食卷物。😙😙金龍卷($98)大愛炸蝦嘅我忍唔住再叫埋金龍卷!因為入面有曬我超鍾意嘅嘢,分別係炸蝦、三文魚同芝士😍😍正啊!

安格斯牛肉壽嘉燒 ($228)

雜錦天婦羅($58)

金龍卷($98)

2021-03-11
2021-03-14 62 瀏覽
這間餐廳想來很久了,今次終於約到朋友到朋友一起來吃!餐廳不算很大,但也有VIP房間!餐牌上有很多不同款式的卷物可以選擇!胡麻豆腐沙律 ,這個沙律非常滿,除了有豆腐,還有沙律菜、車厘茄、蟹籽、三文魚籽!豆腐非常嫩滑,胡麻醬酸酸地咁好開胃,而且整個沙律給人健康的感覺!煙花,這款卷物名為煙花,個外貌都好似煙花綻放一樣!卷物內係辣味三文魚,上面有辣味吞拿魚蓉、蟹籽同脆脆,刺身新鮮,味道帶有少少辣,能夠刺激味蕾!蟹膏帶子炒飯,炒飯有淡淡的蟹膏味,炒飯內有帶子粒,飯粒粒粒分明,食落爽身,味道惹味!
這間餐廳想來很久了,今次終於約到朋友到朋友一起來吃!
餐廳不算很大,但也有VIP房間!
餐牌上有很多不同款式的卷物可以選擇!
2021-03-10
2021-03-14 60 瀏覽
古今 - 特色日本菜今日來到這間日本菜餐廳,裝潢帶着滿滿日系風格,座位和椅子也是木的元素,牆身和天花有着木條子,還有和式的吊燈,很有日本的味道。雜錦天婦羅香脆炸粉的天婦羅,有大蝦、番薯和冬菇,配上天婦羅汁。豚肉泡菜鍋熱騰騰的鍋物,甜甜辣辣的泡菜加上軟腍的豚肉片,還有多款配菜如金菇、蔬菜和豆腐。金龍卷造型非常漂亮的卷物,頂部是厚切三文魚,然後卷物包着芝士和炸蝦,再加上醬汁,層次豐富。雞軟骨串、鰻魚串燒炸得乾身脆口的雞軟骨和啖啖肉的鰻魚串燒。芝麻雞翼、日式炸雞金黃色的炸雞翼,芝麻香味濃厚,日式炸雞又滑又多汁,配上蛋黃醬。
古今 - 特色日本菜

雜錦天婦羅
香脆炸粉的天婦羅,有大蝦、番薯和冬菇,配上天婦羅汁。

豚肉泡菜鍋

雞軟骨串、鰻魚串燒
炸得乾身脆口的雞軟骨和啖啖肉的鰻魚串燒。

芝麻雞翼、日式炸雞
今日同朋友嚟到銅鑼灣古今其實之前已經食過荃灣嗰間嘅外賣特色卷物今次就嚟到銅鑼灣試下堂食我麻麻哋炸嘢但朋友係超鍾意食炸嘢所以叫咗超多炸物分別有吉列蠔芝麻雞翼芝士年糕同埋雜錦天婦羅不過炸物唔算多炸粉所以我都覺得OK🤣🤣其中比較鍾意芝士年糕同埋吉列炸蠔之前食過啲炸蠔係炸粉八成蠔兩成今次就炸粉三成蠔七成🤤可想而知隻蠔都幾大隻而且蠔味幾鮮 呢個價錢來講唔錯至於芝士年糕芝士都拉到絲而且年糕煙韌但唔韌!亦冇年糕麵粉味熱辣辣好食🤤🤤咁又例牌叫咗三文魚刺身雖然唔係腩位但係魚味都幾重 唔算超厚切但個厚度口感都唔錯🤓🤓侍應叔叔話今日新鮮推介係活赤貝同埋磯煮鮑魚所以都叫左黎試試磯煮鮑魚用咗秘製醬汁一齊煮醬汁惹味之餘都冇蓋過鮑魚本身鮮味有咬口 唔錯!😋😋再食咗一個都係特別推介唔係金菇肥牛卷咁簡單而係安格斯牛肉蔥卷牛味濃 裏面係一啲香蔥比較濃味 重口味嘅朋友可以試吓我就比較鍾意金菇肥牛卷🤣🤣
今日同朋友嚟到銅鑼灣古今

可想而知隻蠔都幾大隻
而且蠔味幾鮮 呢個價錢來講唔錯

至於芝士年糕芝士都拉到絲
芝士年糕
而且年糕煙韌但唔韌!
亦冇年糕麵粉味

芝士年糕
三文魚刺身
赤貝+磯煮鮑魚
2021-03-13 857 瀏覽
疫情剛開始時同細妹去過古今食晚飯覺得好唔錯,難得晚市重開可以出街食飯,特登搵日再食順便試多幾款未食過嘅嘢🤟🏻😚。.📍龍卷風沙律($78)Crazy Salad(Lettuce, Seaweed, Crab Fillet, Chips)呢個沙律已經食過一次,唔只大堆頭,味道仲好好😚❤️。沙律除咗有生菜🥬,上面仲加咗中華沙律、一大球蟹柳絲🦀、脆蒜片,材料同份量都相當足料👍🏻!沙律新鮮爽口,加上沙律醬帶少少辣味,滋味無窮∞。.📍金龍卷($98)Golden Dragon Roll金龍卷可以話喺舖頭嘅Signature Dish🙌🏻,壽司卷入邊有炸蝦、三文魚、芝士同沙律醬。三文魚肉質柔潤🐟,炸蝦香脆可口🍤,沒有令人不喜歡的理由吧🥳。.📍海老天婦羅($52)Shrimp Tempura 4pcs蝦天婦羅一客4件🍤,顏色呈淺黃色,炸得香脆唔油膩,做得唔錯。.📍蟹膏帶子炒飯($168)Scallop Crab Tomalley Fried Rice為咗飽肚點左個充滿澱粉質嘅蟹膏帶子炒飯🍚。老實講食唔到落咗蟹膏,不過飯內有不少帶子粒🌊,炒飯粒粒分明,而且調味剛好👌🏻,充滿鑊氣🔥,味道都唔錯,但價錢偏貴。

📍龍卷風沙律($78)

📍金龍卷($98)
Golden Dragon Roll

📍海老天婦羅($52)
Shrimp Tempura 4pcs

📍蟹膏帶子炒飯($168)

📍雞中翼串($30)
Chicken Wing Skewers 2pcs
雞翼燒得乾身入味🐥,都幾好食。

下次再嚟要試吓啲大堆頭嘅特色卷物先得!
▪️8/10▫️<< 煙花 >> $98 餡料有辣味三文魚同 辣味吞拿魚蓉 飯量岩岩好 唔會過多 吞拿魚味道較出 加埋脆脆食勁香口🥰▪️8.5/10▫️<< 金龍卷 >> $98 入面有炸蝦、芝士、三文魚 cream cheese味道濃郁‼️ 加埋配料超香口 炸蝦脆卜卜 正🤩▪️7.5/10▫️<< 豚肉泡菜鍋 >> $108 食完生冷野 嚟個韓式泡菜湯暖胃~ 湯底極濃 唔辣 入面配料索哂啲湯 好入味 配豆腐好好食😌▪️7.5/10▫️<< 燒牛舌+煙肉蘆筍串 >> $73 燒牛舌一啲都唔腥 燒到十分香 厚切口感一流 食到牛香味🤪 煙肉蘆筍串出面較少食到 幾特別▪️8/10▫️<< 龍捲風沙律 >> $78 好大碟 有堆到成座山咁高嘅蟹柳絲 蟹籽 同日式海帶 沙律汁小小酸辣 好開胃 上面灑上脆片 夾埋口感同味道好豐富▪️7.5/10▫️<< 磯燒汁鮑魚+活赤貝刺身 >> $133 磯燒汁鮑魚質感軟嫩 非常鮮甜 一食就愛上

▪️7.5/10▫️<< 磯燒汁鮑魚+活赤貝刺身 >> $133 磯燒汁鮑魚質感軟嫩 非常鮮甜 一食就愛上 店舖好貼心咁幫我哋切好左👍🏻 活赤貝刺身擺盤精致 食落爽滑彈牙 同樣鮮甜肥美!

總括嚟講 食物超級高質而且極具創意‼️‼️店舖坐得舒服 員工好幽默🤣🤣 好適合兩三個朋友過嚟嘆高質日本野🇯🇵🎌
2021-03-12 80 瀏覽
澳門逸園中心特別多日本餐廳,每次都頗有驚喜的。今天來到二十一樓的古今二,店員有禮,食物選擇頗多的呢!銀鱈魚西京燒定食($138)包含了小食、麵豉湯及白飯。小食是芥末八爪魚,這裡的芥末不會嗆口,我喜歡吃!銀鱈魚夠肥美滑嫩,好吃喔!定食還可以另外再追加小食,魚生炸物都有,怕不夠飽的可以加。活赤貝刺身($105)新鮮爽口,真不錯!胡麻豆腐沙律($78)夠大份,上面有不少的豆腐和三文魚籽。胡麻醬頗多,沙律有點濕,除此之外都不錯。金龍卷($98)有炸蝦及芝士,外面是三文魚。擺盤精緻,一份八件,食材都很搭配呢!

銀鱈魚西京燒定食

定食還可以另外再追加小食,魚生炸物都有,怕不夠飽的可以加。

活赤貝刺身($105)新鮮爽口,真不錯!